TIPS ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ

Προγνωστικά Γερμανία: Η πιο δουλεμένη Μάιντς και το 5.00 του Γκρίφο

Ο άσος της Φράιμπουργκ, Βιντσέτσο Γκρίφο
Ο Βιντσέτσο Γκρίφο © 2021 MATTHIAS SCHRADER/ASSOCIATED PRESS

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για τις πιο σημαντικές αναμετρήσεις της ημέρας από την Bundesliga.

Η Bundesliga επέστρεψε με το ισόπαλο 1-1 ανάμεσα στη Λειψία και την Μπάγερν και απόψε το πρόγραμμα της 16ης αγωνιστικής συνεχίζεται με ακόμη έξι αναμετρήσεις.

Στο Στουτγάρδη – Μάιντς (16:30 Novasports 4HD, Live από το SPORT24) θα πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του στον πάγκο των Σουηβών ο Μπρούνο Λαμπαντία. Η Στουτγάρδη πορεύτηκε με υπηρεσιακή λύση στον πάγκο της από τις 11 Οκτωβρίο μέχρι και τη διακοπή. Ο Μίχαελ Βίμερ τα πήγε αρκετά καλά, με απολογισμό 4-0-3 σε επτά επίσημα ματς, ωστόσο η διοίκηση δεν του έδωσε το επίσημο χρίσμα και αποφάσισε να στραφεί σε μία πιο έμπειρη λύση.

Ο Λαμπαντία επιστρέφει στη Στουτγάρδη για τη δεύτερη θητεία του, μετά το 2013. Ενδιάμεσα δούλεψε σε Αμβούργο, Βόλφσμπουργκ και Χέρτα, έχοντας πάντα το ρόλο του "πυροσβέστη". Σε όλες τις περιπτώσεις κατάφερε να σώσει την κατηγορία, αλλά δεν μπόρεσε να στεριώσει.

Γενικά, ο Λαμπαντία έχει πλέον την ταμπέλα του προπονητή "ειδικών αποστολών" και όχι ενός τεχνικού, που θα χτίσει κάτι μακρόπνοο. Η επιλογή του λοιπόν, μαρτυράει την πρόθεση της Στουτγάρδης να βγάλει χωρίς περιπέτειες τη φετινή σεζόν και το καλοκαίρι "βλέποντας και κάνοντας".

Ακριβώς αντίθετη είναι η κατάσταση στη Μάιντς, η οποία μπορεί να μην έχει τόσο ταλαντούχο ρόστερ όπως οι Σουηβοί, έχει όμως βρει τον κατάλληλο άνθρωπο για τον πάγκο της. Με τον Μπο Σβένσον υπάρχει τάξη, ηρεμία και ασφάλεια. Η Μάιντς έχει τον τρόπο της να "δημιουργεί" κορυφαίους προπονητές και μετά τους Κλοπ και Τούχελ, δεν αποκλείεται να δούμε στο μέλλον και τον Σβένσον να φτάνει σε πολύ υψηλό επίπεδο.

Σε κάθε περίπτωση, η Μάιντς είναι ένα πολύ πιο κατασταλαγμένο και δουλεμένο σύνολο και παρότι στην αντίπερα όχθη έχουμε ντεμπούτο νέου τεχνικού, το διπλό στο 2.90 προκαλεί για κόντρα, αφού οι διαφορές ανάμεσα σε ομάδες αυτών των κυβικών είναι δυσδιάκριτες και παίζει πάντα γερά το σενάριο της μίνι έκπληξης. Μην ξεχνάμε άλλωστε, ότι η Στουτγάρδη δέχεται γκολ 29 σερί ματς εντός έδρας και ότι την τελευταία φορά που οι "καρναβαλιστές" ξεκίνησαν με νίκη στο πρώτο τους παιχνίδι για το νέο έτος, ήταν το 2019, κερδίζοντας στη Mercendes-Benz Arena με 3-2.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Προγνωστικά Στοιχήματος

Ιδιαίτερα αμφίρροπη αναμένεται και η αναμέτρηση της Βόλφσμπουργκ με τη Φράιμπουργκ (16:30 Novasports News, Live από το SPORT24). Οι "λύκοι" ξεκίνησαν άσχημα τη σεζόν και βρέθηκαν στη 17η θέση μετά από επτά αγωνιστικές. Ο Νίκο Κόβατς έφτασε μία ανάσα από την απόλυση, όμως τελικά έσωσε την παρτίδα και η Βόλφσμπουργκ έτρεξε ένα εξαιρετικό αήττητο σερί εννιά αγώνων (6-3-0) πριν τη διακοπή.

Από την άλλη, η Φράιμπουργκ έχει αρχίσει πλέον να αποτινάσσει την ταμπέλα της μικρομεσαίας ομάδας. Οι εννιά νίκες και οι 30 βαθμοί σε 15 αγώνες αποτελούν ρεκόρ συλλόγου. Επίσης, η ομάδα του Κρίστιαν Στράιχ θα παίξει για πρώτη φορά στην ιστορία της στην Ευρώπη την άνοιξη, αφού καπάρωσε με ευκολία την πρωτιά στον όμιλο του Europa League.

Στο πρώτο κομμάτι της σεζόν, το ρεκόρ της Φράιμπουργκ ήταν 15-5-3, με μοναδικές ήττες από την Μπάγερν, τη Λειψία και την Ντόρτμουντ. Ηγετική φυσιογνωμία στην ονειρική πορεία της φέτος είναι ο Ιταλός εξτρέμ, Βιντσέντσο Γκρίφο, με εννιά γκολ στην Bundesliga και δύο στο Europa League.

Ο Γκρίφο εκτελεί τα πέναλτι, τα φάουλ, είναι ο κορυφαίος σκόρερ της ομάδας του και όμως προσφέρεται για anytime ακόμη και στο 5.00. Υπερβολικές τιμές για τον τέταρτο σκόρερ του πρωταθλήματος, πίσω μόνο από τους Ενκουνκού, Φίλκρουγκ και Τουράμ.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Προγνωστικά Γερμανία

Στη Σάλκε τα πράγματα παραμένουν μίζερα (16:30 Novasports 3HD, Live από το SPORT24). Η αντικατάσταση του Φρανκ Κράμερ, πριν τη διακοπή, ήταν επιβεβλημένη. Με τον Τόμας Ράις στον πάγκο, οι "βασιλικοί μπλε" έδειξαν κάποια σημάδια βελτίωσης κι έκαναν μία νίκη σε τέσσερις αγώνες (1-0-3).

Είναι όμως πασιφανές, πως το ρόστερ χρειάζεται ενίσχυση για να παλέψει με αξιώσεις η Σάλκε για τη σωτηρία της. Κάτι τέτοιο βέβαια, δεν είναι εφικτό, διότι το μεταγραφικό μπάτζετ είναι πενιχρό και μόνο δανεικοί μπορούν να έρθουν, όπως Ελβετός φορ Φράι της Αντβέρπ και ο Φινλανδός μπακ Ούρονεν της Μπρεστ.

Κατά τη διάρκεια της διακοπής, η Σάλκε δεν κέρδισε ούτε ένα φιλικό παιχνίδι (0-3-3), χάνοντας μάλιστα στο τελευταίο τεστ από τη Βέρντερ με 1-0. Σήμερα, στη Φρανκφούρτη, η ιστορική ομάδα του Ρουρ κινδυνεύει να γράψει νέο αρνητικό ρεκόρ στην Bundesliga, συμπληρώνοντας 36 σερί ματς χωρίς νίκη εκτός έδρας. Στα προηγούμενα 35 μετράει 10 ισοπαλίες και 25 ήττες!

Η Αϊντραχτ είναι ασφαλώς σε πολύ καλύτερη μοίρα. Προκρίθηκε στους "16" του Champions League στην παρθενική της συμμετοχή στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση και στο πρωτάθλημα δείχνει ικανή να διεκδικήσει μία θέση στην πρώτη τετράδα.

Η ομάδα του Όλιβερ Γκλάζνερ έκλεισε το 2022 με ρεκόρ 7-1-1, χάνοντας μόνο από την Ντόρτμουντ, σε ένα παιχνίδι "μαγική εικόνα", όπου άξιζε ακόμη και τη νίκη (xGoals 1,71-0,73). Υπάρχει σαφής διαφορά ποιότητας μεταξύ των δύο ομάδων και ο άσος είναι λογικά καθαρό φαβορί στο 1.40. Άλλωστε, η Αϊντραχτ στα τελευταία 10 ματς εντός έδρας με τη Σάλκε είναι αήττητη (6-4-0) και από το 2019 την κερδίζει συνεχώς. Για όποιον κυνηγάει μικρές αποδόσεις για κάποιο παρολί, ο άσος των “αετών” μπορεί να συμπεριληφθεί.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Στουτγάρδη – Μάιντς: 2 (απόδοση 2.90), 16:30
  • Βόλφσμπουργκ – Φράιμπουργκ: Γκρίφο Anytime (απόδοση 5.00), 16:30
TAGS TIPS ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ TIPSTERS ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ