TIPS ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ

Προγνωστικά Γερμανία: Η επιστροφή του Νόιερ και η αποκάλυψη της Χοφενχάιμ

Ο Μάνουελ Νόιερ πανηγυρίζει στο Μπάγερν - Ζάλτσμπουργκ
Ο Μάνουελ Νόιερ πανηγυρίζει στο Μπάγερν - Ζάλτσμπουργκ 2022 AP PHOTO/MATTHIAS SCHRADER, FILE

Η στήλη συνέχισε τις επιτυχίες και μετά το διπλό της Νάπολι στο Βερολίνο, πέρασε την Παρασκευή και το combo Goal/Goal & Over 2,5 στο Μπόχουμ - Μάιντς. Συνέχεια σήμερα με ακόμη δύο επιλογές από την Bundesliga.

Με έξι αναμετρήσεις συνεχίζεται σήμερα το πρόγραμμα της 9ης αγωνιστικής στην Bundesliga. Από τις βασικές ειδήσεις της ημέρας είναι ασφαλώς η πολυαναμενόμενη επιστροφή του Μάνουελ Νόιερ στη δράση, 331 ημέρες μετά το σοβαρό τραυματισμό του ενώ έκανε σκι.

Όπως επιβεβαίωσε και ο Τόμας Τούχελ, ο πολύπειρος Γερμανός γκολκίπερ θα ξεκινήσει βασικός στο παιχνίδι με την Ντάρμσταντ (16:30 Novasports 3HD, Live από το SPORT24), παίρνοντας τη θέση του Σβεν Ουρλάιχ, ο οποίος για όσο διάστημα χρειάστηκε κάλυψε επάξια το κενό του Νόιερ. Ο Ουρλάιχ ήταν για παράδειγμα από τους καλύτερους παίκτες των Βαυαρών στο δύσκολο 3-1 επί της Γαλατά, την Τρίτη στην Κωνσταντινούπολη για το Champions League.

Ο Νόιερ βέβαια, παραμένει το αδιαμφισβήτητο Νο. 1 στους πρωταθλητές Γερμανίας και από τη στιγμή που κρίθηκε ότι είναι απόλυτα έτοιμος θα κάνει σήμερα την επανεμφάνισή του απέναντι στα "κρίνα".

Προφανώς, η Μπάγερν είναι το γκράντε φαβορί στη συγκεκριμένη αναμέτρηση και ο άσος δεν φτάνει ούτε στο 1.10. Μπορεί ωστόσο να φτάσει στο 1.90 αν οι Βαυαροί επικρατήσουν χωρίς να δεχθούν γκολ. Η αλήθεια είναι ότι η άμυνα της Μπάγερν δεν είναι και η πιο αξιόπιστη, ενώ σε παιχνίδια με αντιπάλους όπως η Ντάρμσταντ, συνήθως κερδίζει ακόμη και όταν δέχεται γκολ, αφού μπροστά σκοράρει με άνεση πάνω από δύο. Η επιστροφή όμως του Νόιερ δημιουργεί καλές συνθήκες για να κυνηγήσουμε το clean sheet του κορυφαίου Γερμανού τερματοφύλακα, ο οποίος θα προσπαθήσει να συνδυάσει την επανεμφάνισή του με καθαρά δίχτυα.

Η Ντάρμσταντ είναι σε γενικές γραμμές θαρραλέα ομάδα και στα παιχνίδια της έχουν μπει μέχρι στιγμής τα περισσότερα γκολ στην κατηγορία. Είναι χαρακτηριστικό ότι μετά την πρεμιέρα και την ήττα με 1-0 στη Φρανκφούρτη, έχει σκοράρει σε όλα τα ματς μετρώντας 7/7 G/G. Στο Μόναχο όμως, υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να παίξει πιο συντηρητικά, διότι σε αντίθετη περίπτωση θα κινδυνεύσει με συντριβή.

Από την άλλη, η Μπάγερν μετράει φέτος τρεις καθαρές εστίες στο πρωτάθλημα, οι τελευταίες στα δύο προηγούμενα εντός έδρας παιχνίδια της με την Μπόχουμ και τη Φράιμπουργκ.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Για πρώτη φορά χωρίς τον Γκιρασί η Στουτγάρδη

Πολύ ενδιαφέρουσα είναι και η αναμέτρηση της Στουτγάρδης με τη Χοφενχάιμ (16:30 Novasports 4HD, Live από το SPORT24). Πρόκειται για γειτονικό ντέρμπι στη Βάδη-Βυτερβμέργη. Το ιδιαίτερο πάντως στο συγκεκριμένο ματς είναι ότι και οι δύο τεχνικοί θα αντιμετωπίσουν της πρώην ομάδες τους. Ο Ζεμπάστιαν Χένες της Στουτγάρδης ήταν πρώην τεχνικός της Χοφενχάιμ και ο Πελεγκρίνο Ματαράτσο της Χοφενχάιμ ήταν πρώην της Στουτγάρδης!

Οι Σουηβοί πραγματοποιούν το καλύτερο ξεκίνημα της ιστορίας τους φέτος και είναι μέχρι στιγμής η ευχάριστη έκπληξη της σεζόν. Είναι ενδεικτικό ότι έχουν κάνει ήδη επτά νίκες σε οκτώ αγωνιστικές, όσες έκαναν δηλαδή πέρυσι σε ολόκληρη τη σεζόν.

Η εξαιρετική πορεία της Στουτγάρδης βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στην εκτελεστική δεινότητα του Σερχού Γκιρασί, ο οποίος έχει ήδη φτάσει τα 14 γκολ, σκοράροντας ασταμάτητα. Σήμερα όμως, ο Γάλλος στράικερ θα απουσιάσει για πρώτη φορά, καθώς εμφάνισε ένα μυικό πρόβλημα.

Έχει ασφαλώς πολύ μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε πώς θα αντιδράσει η Στουτγάρδη χωρίς τον πρώτο κανόνι της στην 11αδα. Στον αντίποδα, η Χοφενχάιμ είναι προς το παρόν η κορυφαία εκτός έδρας ομάδα του πρωταθλήματος με 4/4 νίκες μακριά από το Ζινσχάιμ.

Όπως η Στουτγάρδη έχει τον Γκιρασί, έτσι και η Χοφενχάιμ έχει στην επίθεσή της τον Μαξιμίλιαν Μπάιερ. Ο 21χρονος Γερμανός στράικερ είναι από τις μεγάλες αποκαλύψεις της σεζόν. Μετά από μία διετία στην Τσβάιτε και το Αννόβερο, όπου έπαιξε με τη μορφή δανεισμού για να "ψηθεί", επέστρεψε στο Ζινσχάιμ και έχει εξελιχθεί στον πιο αξιόπιστο επιθετικό της Χοφενχάιμ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σκόραρε στις έξι από τις τελευταίες επτά αγωνιστικές, βρίσκοντας δίχτυα και στα τέσσερα τελευταία εκτός έδρας ματς της ομάδας του με Βέρντερ, Ουνιόν, Κολωνία και Χαϊντενχάιμ. Σε τιμές άνω του 3.00 το ενδεχόμενο να συνεχίσει το σερί του και στη Στουτγάρδη ο Μπάιερ, ο οποίος πλέον είναι πολύ κοντά στο να διαβεί και πόρτα της εθνικής Γερμανίας. Στα τελευταία παράθυρα αγωνίστηκε με την U21.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Μπάγερν – Ντάρμσταντ: 1 & Nο/Goal (απόδοση 1.90), 16:30
  • Στουτγάρδη – Χοφενχάιμ: Μπάιερ Anytime (απόδοση 3.40), 16:30
TAGS TIPS ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ TIPSTERS
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ