TIPS ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ

Προγνωστικά Γερμανία: Η επιστροφή του Ενκουνκού και ο "τελικός" της Σάλκε

Ο Μάριους Μπούλτερ πανηγυρίζει γκολ του στο Σάλκε - Ντόρτμουντ
Ο Μάριους Μπούλτερ πανηγυρίζει γκολ του στο Σάλκε - Ντόρτμουντ 2023 AP PHOTO/MARTIN MEISSNER

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για τις πιο σημαντικές αναμετρήσεις της ημέρας από την 30η αγωνιστική της Bundesliga.

Η 30η αγωνιστική της Bundesliga άνοιξε με την γκέλα της Ντόρτμουντ στο γειτονικό Μπόχουμ. Η Μπορούσια κόλλησε στο 1-1 και έτσι η Μπάγερν, που αγωνίζεται αύριο με την ουραγό Χέρτα στο Μόναχο, έχει την ευκαιρία να περάσει ξανά στην κορυφή. Απόψε πάντως, το πρόγραμμα συνεχίζεται με έξι ακόμη αναμετρήσεις.

Στη Λειψία, οι "ταύροι" φιλοξενούν τη Χοφενχάιμ σε ένα παιχνίδι όπου ο άσος είναι γκράντε φαβορί στο 1.35 (16:30 Novasports 6HD, Live από το SPORT24). Η ομάδα του Μάρκο Ρόζε έχει ως βασικό στόχο την έξοδο στο Champions League. Μετά την άδικη ήττα της προηγούμενης αγωνιστικής στο Λεβερκούζεν με 2-0 (40', 86' πέν.) υποχώρησε ξανά εκτός τετράδας. Απόψε λοιπόν, η νίκη είναι μονόδρομος, δεδομένου μάλιστα ότι ακολουθούν δύο ματς φωτιά στο Φράιμπουργκ, το πρώτο για τα ημιτελικά του κυπέλλου Γερμανίας, την Τρίτη και το δεύτερο για το πρωτάθλημα, το ερχόμενο Σάββατο.

Η Λειψία έχασε από την Μπάγερ την περασμένη εβδομάδα σε ένα ματς που είχε 26 τελικές έναντι οκτώ της αντιπάλου, τα κόρνερ ήταν 9-0 και τα xGoals 2,72-1,28 υπέρ της. Ουσιαστικά, πλήρωσε την αστοχία της και την έλλειψη ενός παίκτη με το εύκολο γκολ.

Το θετικό για τον Ρόζε είναι ότι έχει ανεβάσει στροφές πλέον ο Κρίστοφερ Ενκουνκού και μετά από δύο σερί συμμετοχές ως αλλαγή, αναμένεται απόψε να ξεκινήσει στο αρχικό σχήμα. Ο Γάλλος άσος παρότι έχει να σκοράρει από τον Νοέμβριο, παραμένει ο πρώτος σκόρερ της Λειψίας με 12 γκολ.

Ο 25χρονος μεσοεπιθετικός στάθηκε άτυχος λίγο πριν το Μουντιάλ, καθώς τραυματίστηκε στο γόνατο και έτσι αποκλείστηκε από την αποστολή της εθνικής Γαλλίας. Μετά από ένα επίπονο διάστημα αποκατάστασης επέστρεψε στη δράση στις 18 Φεβρουάριου. Έπαιξε τέσσερα ματς, τα τρία ως αλλαγή και τραυματίστηκε ξανά, με συνέπεια να μείνει εκτός άλλον έναν μήνα.

Στις δύο προηγούμενες αγωνιστικές, ο Ρόζε τον χρησιμοποίησε ένα τέταρτο με την Αουγκσμπουργκ και ένα ημίχρονο με τη Λεβερκούζεν. Σήμερα, όλα δείχνουν ότι θα τον περάσει βασικό, λόγω και της βαθμολογικής κρισιμότητας του αγώνα.

Η Λειψία χρειάζεται την έκρηξη, το απρόβλεπτο στοιχείο, το ατομικό ταλέντο και κυρίως τα γκολ του Ενκουνκού για να μπορέσει να υλοποιήσει τους στόχους της. Συγκριτικά λοιπόν με το 1.35 του άσου, το anytime του Γάλλου στο 2.25 είναι πολύ πιο ενδιαφέρουσα περίπτωση.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Προγνωστικά Στοιχήματος

Άλλωστε, η Χοφενχάιμ είναι από τις πιο ευάλωτες άμυνες της κατηγορίας και απόψε θα κατέβει χωρίς τον πολύπειρο στόπερ Κέβιν Φογκτ. Την προηγούμενη αγωνιστική, η ομάδα του Πελεγκρίνο Ματαράτσο ήταν απογοητευτική και ηττήθηκε μέσα στο Ζινσχάιμ με 3-1 από την Κολωνία. Έσπασε έτσι ένα θετικό σερί τεσσάρων αγώνων με τρεις νίκες και μία ισοπαλία στο Μόναχο κόντρα στην Μπάγερν.

Είναι χαρακτηριστικό, ότι η Χοφενχάιμ έχει κρατήσει μόλις δύο φορές ανέπαφη την εστία της στις τελευταίες 22 αγωνιστικές, αμφότερες κόντρα στη Σάλκε. Επίσης, δέχεται τουλάχιστον ένα τέρμα εκτός έδρας εννιά σερί ματς. Απέναντι λοιπόν σε αυτή την άμυνα, ο Ενκουνκού θα βρει τις ευκαιρίες για να επιστρέψει στα γκολ.

Στο βραδινό παιχνίδι της ημέρας, η Σάλκε υποδέχεται τη Βέρντερ σε μία αναμέτρηση που έχει χαρακτήρα "ζωής-θανάτου" για τους βασιλικούς μπλε (19:30 Novasports 3HD, Live από το SPORT24). Η ομάδα του Τόμας Ράις βρίσκεται στην προτελευταία θέση, που οδηγεί σε απευθείας υποβιβασμό στη Β' Γερμανίας, επομένως χρειάζεται πάση θυσία απόψε το τρίποντο.

Η ανάγκη γίνεται ακόμη πιο επιτακτική αν δούμε το πρόγραμμα της Σάλκε στις τελευταίες τέσσερις αγωνιστικές, όπου έχει τρία ματς εκτός έδρας, με Μάιντς, Μπάγερν, Λειψία και μόλις ένα εντός, απέναντι στην Αϊντραχτ. Όπως γίνεται αντιληπτό, το παιχνίδι με τη Βέρντερ είναι το πιο βατό από τα πέντε που που απομένουν για να ολοκληρωθεί η σεζόν και η νίκη απόψε είναι μονόδρομος. Σε κάθε άλλο αποτέλεσμα η Σάλκε θα πρέπει να αρχίσει να συμβιβάζεται με την ιδέα της επιστροφής στην Τσβάιτε.

Στον αντίποδα, η Βέρντερ μετά την... παρέλαση με 4-2 στο Βερολίνο επί της ουραγού Χέρτα, έχτισε απόσταση ασφαλείας 10 βαθμών από την επικίνδυνη ζώνη και ουσιαστικά καθάρισε με την παραμονή της. Οι πράσινοι της Βρέμης έχουν θετική πρόσφατη παράδοση κόντρα στη Σάλκε, ωστόσο θα κατέβουν για τρίτο σερί παιχνίδι χωρίς τον κορυφαίο σκόρερ του πρωταθλήματος, τον Νίκλας Φίλκρουγκ (16 γκολ), που είναι τραυματίας. Επίσης, ο πολύτιμος φορ Μάρβιν Ντουκς (11 γκολ), που πέτυχε χατ τρικ την περασμένη εβδομάδα κόντρα στη Χέρτα, αρρώστησε μεσοβδόμαδα και δεν έκανε την καλύτερη δυνατή προετοιμασία.

Στο 2.30 ο άσος κινήτρου της Σάλκε κόντρα στην άνετη βαθμολογικά Βέρντερ.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Λειψία – Χοφενχάιμ: Ενκουνκού Anytime (απόδοση 2.25), 16:30
  • Σάλκε – Βέρντερ: 1 (απόδοση 2.30), 19:30
TAGS TIPS ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ TIPSTERS ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ