TIPS ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ

Προγνωστικά Γερμανία: Ασταμάτητη η Λεβερκούζεν, νεύρα και κόπωση η Άιντραχτ

Οι παίκτες της Αϊντραχτ διαμαρτύρονται στον διαιτητή Σότσα στην αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ για τους ομίλους του Conference League 2023/24
Οι παίκτες της Αϊντραχτ διαμαρτύρονται στον διαιτητή Σότσα στην αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ για τους ομίλους του Conference League 2023/24 INTIME

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για τις αναμετρήσεις Λεβερκούζεν - Κολωνία και Άιντραχτ - Χαϊντενχάιμ από την Bundesliga.

Με τρία παιχνίδια ολοκληρώνεται απόψε η 7η αγωνιστική της Bundesliga. Χρονικά το πρόγραμμα ξεκινάει με το γειτονικό ντέρμπι της Λεβερκούζεν με την Κολωνία (16:30 Novasports 4HD, Live από το SPORT24).

Οι δύο ομάδες είναι μέχρι στιγμής η μέρα με τη νύχτα. Η Λεβερκούζεν έχει κάνει ρεκόρ συλλόγου με 16 βαθμούς και 20 γκολ ενεργητικό στις πρώτες έξι στροφές. Στον αντίποδα, η Κολωνία πραγματοποιεί τη χειρότερη εκκίνηση της ιστορίας της και είναι ουραγός με μόλις έναν βαθμό και πέντε ήττες.

Η πρόσφατη παράδοση είναι ισορροπημένη (4-1-4), με την Κολωνία να βάζει συνήθως δύσκολα στις "ασπιρίνες". Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι και πρόπερσι κατάφερε να κερδίσει μέσα στην BayArena. Φέτος όμως υπάρχει πολύ μεγάλη διαφορά και θα προξενήσει έκπληξη αν η Μπάγερ δεν επιβεβαιώσει τον φαβοριτισμό της, έστω κι αν το πρόγραμμά της είναι πιο επιβαρυμένο, καθώς προέρχεται από ευρωπαϊκό ματς την Πέμπτη, στη Νορβηγία.

Ο Τσάμπι Αλόνσο βέβαια, έκανε ροτέισον επτά παικτών στην 11αδα. Φυσικά, αυτό δεν εμπόδισε τη Λεβερκούζεν να κερδίσει με 2-1 τη Μόλντε και να κάνει το 2x2 στον όμιλο του Europa League. Ο Βάσκος τεχνικός θα επαναφέρει τώρα στο αρχικό σχήμα όλους τους βασικούς του, τονίζοντας πως γνωρίζει καλά ότι για τον κόσμο της ομάδας το συγκεκριμένο ντέρμπι είναι πολύ ιδιαίτερο.

Με τη Λεβερκούζεν να μετράει φέτος 8-1-0, έχοντας φέρει ισοπαλία μόνο στο Μόναχο με την Μπάγερν, είναι λογικό ότι ο άσος δεν ξεπερνάει το 1.30. Μαζί με το anytime του Μπονιφάς ανεβάζουμε την απόδοση στο 2.05. Ο Νιγηριανός φορ έχει πετύχει έξι γκολ στις πρώτες έξι αγωνιστικές. Στο τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι, όπου η Λεβερκούζεν κέρδισε 4-1 τη Χαϊντενχάιμ σκόραρε δύο φορές, ενώ την περασμένη εβδομάδα στο Μάιντς είχε χαμένο τετ α τετ. Την Πέμπτη πήρε ανάσες από τον Τσάμπι Αλόνσο, παίζοντας μόνο για λίγα λεπτά ως αλλαγή μετά το 83'.

Δύσκολη στο γκολ η Άιντραχτ

Με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται και η αναμέτρηση της Άιντραχτ κόντρα στη Χαϊντενχάιμ, στη Φρανκφούρτη (20:30 Novasports Prime, Live από το SPORT24). Η Άιντραχτ την Πέμπτη ηττήθηκε με 2-1 στην Τούμπα από τον ΠΑΟΚ για τη 2η αγωνιστική των ομίλων του Conference League, σε μία αναμέτρηση με επεισοδιακό φινάλε.

Ο Ντίνο Τοπμέλερ έκανε μόλις τρεις αλλαγές στην 11αδα του μεσοβδόμαδα, χρησιμοποιώντας ουσιαστικά από το δεύτερο ροτέισον μόνο τον εξτρέμ Χάουγκε. Εν ολίγοις, η Άιντραχτ κατέβηκε με βασικούς στη Θεσσαλονίκη, αυτό ωστόσο δεν ήταν αρκετό για να πάρει έστω την ισοπαλία. Βέβαια, ο Τοπμέλερ έκανε λόγο για άδικο αποτέλεσμα.

Η αλήθεια είναι πως η Άιντραχτ είχε δύο δοκάρια (Ενκουνκού, Σαϊμπί), δύο καλά επικίνδυνα σουτ (Λάρσον, Σκίρι) και ακόμη δύο ευκαιρίες (Μαρμούς, Κνάουφ), παρόλα αυτά σε καμία περίπτωση δεν κατάφερε να ασκήσει σημαντική πίεση στο αμυντικό τρίτο του ΠΑΟΚ. Αν λοιπόν δεν έκανε ένα ατομικό λάθος ο Κουλιεράκης, πιθανότατα η Άιντραχτ δεν θα έβρισκε ποτέ τον τρόπο να σκοράρει με τον Μαρμούς.

Από την αρχή της σεζόν, η Άιντραχτ αντιμετωπίζει σοβαρό επιθετικό πρόβλημα. Σε δέκα επίσημα ματς σε πρωτάθλημα και Ευρώπη έχει πετύχει πάνω από ένα γκολ μόνο στη Λέφσκι Σόφιας (2-0) και στην Αμπερντίν (2-1). Είναι χαρακτηριστικό πως στην Bundesliga είναι η ομάδα με τις λιγότερες τελικές και τα λιγότερα xGoals υπέρ (6,26).

Μετά την οριακή νίκη της πρεμιέρας με την Ντάρμσταντ, χάρη σε γκολ του Μουανί, που πλέον βρίσκεται στο ρόστερ της Παρί, ακολούθησε σερί 0-4-1. Με τη Μάιντς ισοφάρισε στο 92', με την Κολωνία στο 87' και στα πρόσφατα ματς με Φράιμπουργκ (0-0) και Βόλφσμπουργκ (2-0) έμεινε στο μηδέν.

Είναι φανερό πως η φετινή Άιντραχτ δεν έχει τις ίδιες δυνατότητες με την περσινή, που τερμάτισε 7η στο γερμανικό πρωτάθλημα κι έφτασε στους 16 του Champions League. Από την άλλη, η νεοφώτιστη Χαϊντενχάιμ είναι ένα σύνολο που παίζει χωρίς κόμπλεξ και φόβο. Έχει κάνει ήδη της ζημιές της, παίρνοντας ισοπαλία στο Ντόρτμουντ και κερδίζοντας εντός έδρας τη Βέρντερ και την Ουνιόν.

Δεν αποκλείεται λοιπόν να εκμεταλλευτεί το ζόρικο φεγγάρι της Άιντραχτ, η οποία μετά από αήττητο εννιά αγώνων, γνώρισε δύο κολλητές ήττες (Βόλφσμπουργκ, ΠΑΟΚ) και έρχεται από ένα πολύ απαιτητικό σωματικά και ψυχολογικά ματς στην Τούμπα. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, ότι ο άσος από τα αρχικά 1.60-1.65 έχει πιάσει κατά μέσο όρο το 1.80. Ακόμη κι έτσι όμως, αν αξίζει κάτι είναι η κόντρα. Στο 2.05 η διπλή ευκαιρία.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Λεβερκούζεν – Κολωνία: 1 & Μπονιφάς Anytime (απόδοση 2.05), 16:30
  • Άιντραχτ Φρανκφούρτης – Χαϊντενχάιμ: Χ2 (απόδοση 2.05), 20:30
TAGS TIPS ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΑΠΟΔΟΣΕΩΝ TIPSTERS ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ