TIPS ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ

Προγνωστικά Γερμανία: Απειλεί το σερί της Ντόρτμουντ η Σάλκε

Οι παίκτες της Σάλκε πανηγυρίζουν το γκολ του Μάριους Μπίλτερ κόντρα στην Ουνιόν Βερολίνου
Οι παίκτες της Σάλκε πανηγυρίζουν το γκολ του Μάριους Μπίλτερ κόντρα στην Ουνιόν Βερολίνου © 2022 MARTIN MEISSNER/ASSOCIATED PRESS

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για τις πιο σημαντικές αναμετρήσεις της ημέρας από την Bundesliga.

Στο πρόγραμμα της Bundesliga ξεχωρίζει ασφαλώς το μεγάλο ντέρμπι του Ρουρ, ανάμεσα στη Σάλκε και την Ντόρτμουντ (19:30 Novasports Prime, Live από το SPORT24). Οι δύο ομάδες θα αναμετρηθούν απόψε για 100η φορά σε επίπεδο πρώτης κατηγορίας, στο γερμανικό πρωτάθλημα.

Η Σάλκε δίνει μάχη επιβίωσης στην κατηγορία και ειδικά μετά το χθεσινό διπλό της Μπόχουμ, είναι υποχρεωμένη απόψε να απαντήσει. Από την άλλη, η Ντόρτμουντ διεκδικεί τον τίτλο, ούσα ισόβαθμη με την Μπάγερν, στην κορυφή, μετά από 23 αγώνες και θέλει σήμερα να κάνει ρεκόρ συλλόγου με εννιά διαδοχικές νίκες σε επίπεδο Bundesliga.

Η ομάδα του Έντιν Τέρζιτς ξεκίνησε εντυπωσιακά το 2023 με 10 νίκες σε ισάριθμα επίσημα παιχνίδια, μέσα στο 2023. Το σερί της ωστόσο, διεκόπη την Τρίτη στο Λονδίνο. Η Ντόρτμουντ έχασε με 2-0 από την Τσέλσι και αποκλείστηκε δίκαια από τη συνέχεια του Champions League, αφού και στα δύο ματς κόντρα στους “μπλε” ήταν κατώτερη.

Οι κιτρινόμαυροι διαμαρτύρονται για την απόφαση του VAR να διατάξει επανάληψη στο χαμένο πέναλτι του Κάι Χάβερτς, ο οποίος με τη δεύτερη ευστόχησε και διαμόρφωσε το τελικό σκορ. Η ουσία όμως είναι, ότι η Ντόρτμουντ είχε πάνω από 35 λεπτά για να αντιδράσει μετά το δεύτερο γκολ της Τσέλσι κι έκανε μόλις μία ευκαιρία.

Είναι εμφανές, πως το σύνολο του Τέρζιτς έχει αρχίσει πλέον να δυσκολεύεται στο σκοράρισμα. Ακόμη και στο 2-1 επί της Λειψίας, την προηγούμενη εβδομάδα, η νίκη ήρθε συγκυριακά, με την Ντόρτμουντ να σκοράρει δύο γκολ με τρεις φάσεις (το ένα με πέναλτι).

Συν τοις άλλοις, έχουν πλέον μαζευτεί σημαντικές απουσίες. Μετά τον Αντεγιέμι, τραυματίστηκε και ο Μπραντ (8 γκολ), που κάνει φέτος σεζόν καριέρας. Εν ολίγοις, η Ντόρτμουντ θα κατέβει απόψε χωρίς τους δύο πιο φορμαρισμένους παίκτες της. Επίσης, παραμένει εκτός ο Μουκόκο, ενώ ο αρχηγός Ρόις ταλαιπωρείται από βαρύ κρύωμα, επομένως η συμμετοχή του κρίνεται εξαιρετικά αμφίβολη.

Ο Τέρζιτς λοιπόν, είναι υποχρεωμένος να στηριχθεί απόψε κυρίως στον Αλέ και τον Μάλεν. Ο Ιβοριανός έχει πετύχει μόλις ένα γκολ σε οκτώ αγώνες πρωταθλήματος, στο β' μισό της σεζόν, ενώ ο Ολλανδός έχει επίσης ένα γκολ σε 15 συνολικά συμμετοχές.

Στον αντίποδα, η Σάλκε φάνταζε το απόλυτο φαβορί για τον υποβιβασμό πριν λίγες εβδομάδες, όμως στην παρούσα φάση διανύει την καλύτερή της φόρμα. Με την έναρξη του β' γύρου σαν να γύρισε ο διακόπτης στην ομάδα του Τόμας Ράις. Η Σάλκε είναι αήττητη έξι σερί αγωνιστικές (2-4-0) και έχει δεχθεί μόλις ένα γκολ αυτό το διάστημα.

Πήρε ισοπαλίες σε δύσκολες έδρες, όπως της Γκλάντμπαχ και της Ουνιόν Βερολίνου και έκανε για πρώτη φορά φέτος δύο σερί νίκες, κερδίζοντας διαδοχικά τη Στουτγάρδη και την Μπόχουμ. Μάλιστα, με το διπλό στο Μπόχουμ έσπασε μία απίστευτη κατάρα, αφού κέρδισε για πρώτη φορά εκτός έδρας στην Μπουντεσλίγκα, μετά από 38 αγώνες!

Είναι λοιπόν ολοφάνερο πλέον, πως η Σάλκε παίζει με εντελώς διαφορετική ψυχολογία. Η αυτοπεποίθηση έχει επιστρέψει και όσοι παίκτες έκαναν δηλώσεις εν όψει του ντέρμπι, εξέφρασαν την πίστη τους ότι μπορούν να κερδίσουν και την Ντόρτμουντ.'

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Προγνωστικά Γερμανίας

Αν περιοριστούμε αυστηρά στο κομμάτι της ποιότητας δεν τίθεται αμφιβολία για την ανωτερότητα της Ντόρτμουντ. Ωστόσο, τα ντέρμπι έχουν τους δικούς τους νόμους και πολλές φορές κρίνονται στη θέληση, την αυταπάρνηση και τον χαρακτήρα. Αυτή τη στιγμή, η Σάλκε τα έχει όλα και δείχνει αποφασισμένη να εκμεταλλευτεί το θετικό της μομέντουμ και την ευνοϊκή συγκυρία με τις σοβαρές απουσίες στο αντίπαλο στρατόπεδο, αλλά και την απογοήτευση από το ευρωπαϊκό αποκλεισμό.

Λογικό, ότι το διπλό από το 1.70 τσίμπησε σε τιμές άνω του 1.80. Ακόμη κι έτσι, ο άσος παραμένει πάνω από το 4.00, επομένως η διπλή ευκαιρία παίζει κοντά στο 2.10 και μπορεί να μπει στις επιλογές μας.

Από το πακέτο των απογευματινών αγώνων, δεν βγάζει νόημα η άνοδος στον άσο της Αϊντραχτ κόντρα στη Στουτγάρδη (16:30 Novasports 6HD, Live από το SPORT24). Η νίκη των "αετών" άνοιξε στο 1.80-1.85 και πλέον παίζει στο 2.05 κατά μέσο όρο.

Φυσικά, σε αυτές τις τιμές αξίζει να πονταριστεί, δεδομένου ότι η Αϊντραχτ είναι από τις κορυφαίες έδρες του γερμανικού πρωταθλήματος. Στα τελευταία 11 ματς στην Ντόιτσε Μπανκ Αρένα, το σύνολο του Ολιβερ Γκλάζνερ έχει απολογισμό 8-1-2. Έχασε μόνο από την αχτύπητη φέτος Νάπολι και εντελώς άδικα από την Ντόρτμουντ σε ματς με xGoals 1,71-0,73.

Στον αντίποδα, η Στουτγάρδη δεν έχει παρουσιάσει ιδιαίτερη βελτίωση με τον Μπρούνο Λαμπαντία στον πάγκο. 1-2-5 το ρεκόρ της με τον έμπειρο τεχνικό. Επίσης, οι Σουηβοί είναι χωρίς νίκη εκτός έδρας 21 σερί ματς (0-9-12). Έχουν δηλαδή να βγάλουν διπλό στο πρωτάθλημα από τον Δεκέμβριο του 2021!

Αν στα παραπάνω προσθέσουμε ότι η Αϊντραχτ είναι αήττητη επτά σερί ματς με τη Στουτγάρδη και ότι έχει τον κορυφαίο επιθετικό της κατηγορίας μετά τη χειμερινή διακοπή, τον Κόλο Μουανί, που έχει σημειώσει έξι γκολ μέσα στο 2023, ο άσος σε τιμές διπλασιασμού αξίζει. Μαζί μάλιστα με το anytime του Μουανί ξεπερνάει το 3.80.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Αϊντραχτ Φρ. - Στουτγάρδη: 1 & Μουανί Anytime (απόδοση 3.85), 16:30
  • Σάλκε – Ντόρτμουντ: 1Χ (απόδοση 2.10), 19:30
TAGS TIPS ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ BIG GAMES BET ΑΛΛΑΓΕΣ ΑΠΟΔΟΣΕΩΝ ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ TIPSTERS
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ