BIG GAMES BET

Προγνωστικά Γαλλία: Με δύο διπλές ευκαιρίες στο 2.78, στο Coupe de France

Ο Αλέξις Σάντσες πανηγυρίζει γκολ του με τη φανέλα της Μαρσέιγ κόντρα στην Σπόρτινγκ Λισσαβώνας | 4 Οκτωβρίου 2022
Ο Αλέξις Σάντσες πανηγυρίζει γκολ του με τη φανέλα της Μαρσέιγ κόντρα στην Σπόρτινγκ Λισσαβώνας | 4 Οκτωβρίου 2022 @2022 DANIEL COLE/AP IMAGES

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για τα μεγάλα ματς Μαρσέιγ - Παρί Σεν Ζερμέν και Λιόν - Λιλ για τους 16 του κυπέλλου Γαλλίας.

Από τη φάση των 16 του κυπέλλου Γαλλίας ξεχωρίζει ασφαλώς το κλασικό ντέρμπι της Μαρσέιγ απέναντι στην Παρί Σεν Ζερμέν (22:10 Action 24, Live από το SPORT24). Ουσιαστικά πρόκειται για ένα παιχνίδι, που έχει χαρακτήρα πρόωρου τελικού, αφού κοντράρονται οι δύο κορυφαίες ομάδες της χώρας, βάσει και της βαθμολογίας στη Ligue 1.

Η Μαρσέιγ έτρεξε ένα εξαιρετικό αήττητο σερί εννιά αγώνων (8-1-0), πριν χάσει την Κυριακή εντός έδρας από τη φορμαρισμένη Νις με 3-1, στο μεγάλο ντέρμπι του γαλλικού νότου. Παρά την ήττα, το πάλεψε το παιχνίδι και ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο έδειξε ότι μπορεί να επιστρέψει από το 0-2 του 44'.

Μείωσε στο 60' με τον Ρούσλαν Μαλινόβσκι και απείλησε για το 2-2, πριν τελικά πέσει οριστικά νοκ άουτ στο 85', έχοντας ανοιχθεί για να ισοφαρίσει. Η ομάδα του Ιγκόρ Τούντορ τέλειωσε το 90λεπτο με 22 τελικές και σαφή υπεροχή στα xGoals (2,61-1,48).

Στον αντίποδα, η Παρί έκανε για πρώτη φορά μέσα στο 2023 δύο κολλητές νίκες στο πρωτάθλημα. Μετά το διπλό (3-1) στη Μονπελιέ, κέρδισε το Σάββατο πολύ δύσκολα με ανατροπή 2-1 εντός έδρας την Τουλούζ. Τα γκολ ήρθαν με σουτ εκτός περιοχής από τον Χακίμι στο 38' και τον Μέσι στο 58'.

Το θετικό για τους πρωταθλητές Γαλλίας, είναι ότι επιστρέφουν απόψε ο Νεϊμάρ, που έλειψε δύο παιχνίδια και ο Βεράτι, που εξέτισε ποινή δύο αγώνων. Το αρνητικό είναι ότι παραμένει εκτός ο Εμπαπέ και μένει πλέον να φανεί αν θα προλάβει το πρώτο ραντεβού με την Μπάγερν, για το Champions League, στις 14 Φεβρουαρίου.

Η Παρί είναι φανερό πως δεν έχει βρει ακόμη τη φόρμα, που είχε πριν το Μουντιάλ. Σε επτά παιχνίδια πρωταθλήματος μετά τη διακοπή έχει ρεκόρ 4-1-2, με μοναδική καθαρή εστία αυτή κόντρα στην ουραγό και καταδικασμένη Ανζέ.

Επίσης, θα πρέπει να λάβουμε υπόψιν μας ότι μετά το κύπελλο, ακολουθούν δύο ιδιαιτέρως κρίσιμα ματς. Το πρώτο εκτός έδρας για το πρωτάθλημα με την ανεβασμένη Μονακό και εν συνεχεία η υποδοχή της Μπάγερν στο Παρίσι, ίσως στο παιχνίδι που θα κρίνει το πρόσημο ολόκληρης της σεζόν.

Αυτό δεν σημαίνει ότι η Παρί θα αδιαφορήσει για το Coupe de France, ωστόσο είναι βέβαιο πως προτεραιότητα αποτελεί το Champions League και το πρωτάθλημα. Εξάλλου, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι το παιχνίδι με τη Μαρσέιγ είναι πολύ ιδιαίτερο και για τον Κριστόφ Γκαλτιέ, καθώς θα αντιμετωπίσει την ομάδα της γενέτειράς του.

Η Μαρσέιγ έχει δύο απουσίες στην άμυνα (Ταβάρες, Μπαλέρδι), ωστόσο με τη δύναμη του Βελοντρόμ αναμένεται να κοντράρει στα ίσα την ντεφορμέ Παρί. Άλλωστε, οι Μασσαλοί είναι σίγουρο πως θα θελήσουν να βγάλουν αντίδραση μετά την ήττα από τη Νις και δεν θέλουν με τίποτα απόψε να χάσουν δεύτερο κολλητό ντέρμπι μπροστά στο κοινό τους.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Προγνωστικά Στοιχήματος

Συνυπολογίζοντας ότι δεν προβλέπεται παράταση, αλλά απευθείας πέναλτι σε περίπτωση ισοπαλίας, αυξάνεται σημαντικά το ενδεχόμενο το ματς να μην ξεφύγει από το Χ. Σε κάθε περίπτωση, το σετ με τον άσο στο 3.20-3.30 μας δίνει τη δυνατότητα να πάρουμε δύο σημεία, δηλαδή τη διπλή ευκαιρία στο 1Χ, σε απόδοση 1.70.

Πολύ σημαντική αναμέτρηση είναι και αυτή απέναντι στη Λιόν και τη Λιλ (19:15 Action 24, Live από το SPORT24). Η ομάδα του Λοράν Μπλαν έχει χάσει πολύ σημαντικό έδαφος στο πρωτάθλημα, βρίσκεται στο -8 από την πεντάδα και το κύπελλο φαντάζει η μοναδική της διέξοδο για να βρει ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Η Λιλ ωστόσο, έρχεται από το πολύ μεγάλο διπλό στη Ρεν για το πρωτάθλημα με 3-1. Κέρδισε σε μία έδρα που ο αντίπαλος μετρούσε δέκα σερί νίκες. Το έκανε μάλιστα παίζοντας φουλ επιθετικό ποδόσφαιρο όπως μαρτυρούν και τα xGoals (2,19-2,35). Τα γκολ για την ομάδα του Πάουλο Φονσέκα τα σημείωσαν οι Ζέγκροβα, Καμπελά και Αντρέ Γκόμες.

Η Λιόν είναι απόψε φαβορί στο 2.35, ωστόσο εντός έδρας έχει μόνο μία νίκη στα τελευταία επτά παιχνίδια της για τη Ligue 1. Επίσης, πριν κερδίσει τη Λιλ, τον περασμένο Οκτώβριο με 1-0, μετρούσε 12 σερί ματς κόντρα στους λιλουά χωρίς νίκη (0-6-6).

Κι εδώ το σετ μας δίνει τη δυνατότητα να πάρουμε δύο αποτελέσματα μαζί μας, αφού το Χ2 βρίσκεται στο 1.60+. Μαζί με τη διπλή ευκαιρία της Μαρσέιγ, χτίζουμε μία δυάδα που αγγίζει το 2.80.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Λιόν – Λιλ: Χ2 (απόδοση 1.62), 19:15
  • Μαρσέιγ – Παρί Σεν Ζερμέν: 1Χ (απόδοση 1.72), 22:10
TAGS BIG GAMES BET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΓΑΛΛΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ