WEEKLY BET

Προγνωστικά Final Four: Κάνει τη διαφορά ο Ναν για τον Παναθηναϊκό, αουτσάιντερ που δεν θέλει κανείς για αντίπαλο ο Ολυμπιακός

Προγνωστικά Final Four: Κάνει τη διαφορά ο Ναν για τον Παναθηναϊκό, αουτσάιντερ που δεν θέλει κανείς για αντίπαλο ο Ολυμπιακός
INTIME

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για τους δύο μεγάλους ημιτελικούς του Final Four της EuroLeague, Παναθηναϊκός AKTOR - Φενέρ και Ρεάλ - Ολυμπιακός.

Πάνε 12 ολόκληρα χρόνια από την τελευταία φορά που δύο ελληνικές ομάδες έδωσαν μαζί το “παρών” στο Final Four της EuroLeague. Αναμφίβολα λοιπόν, η κοινή παρουσία του Παναθηναϊκού AKTOR και του Ολυμπιακού στο μεγαλύτερο ραντεβού του ευρωπαϊκού μπάσκετ σε διασυλλογικό επίπεδο είναι μία σπουδαία επιτυχία για το ελληνικό μπάσκετ και εκ των πραγμάτων έχει εκτοξεύσει το ενδιαφέρον των Ελλήνων φιλάθλων.

Πρώτος τη σκυτάλη στην Uber Arena του Βερολίνου θα πάρει ο Παναθηναϊκός, ο οποίος στις 19:00 θα αντιμετωπίσει τη Φενέρμπαχτσε, σε ένα πολύ ιδιαίτερο συναπάντημα από κάθε άποψη. Στη Φενέρ αγωνίζονται δύο πρώην πράσινοι, ο Γιώργος Παπαγιάννης και ο Νικ Καλάθης, ενώ στον πάγκο κάθεται ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, που επίσης έχει φορέσει τη φανέλα με το τριφύλλι.

Από την άλλη, ο Εργκίν Αταμάν θα αντιμετωπίσει μία ομάδα της πατρίδας του, την οποία ασφαλώς γνωρίζει άριστα από τις μάχες που έδινε εναντίον της ως τεχνικός της Εφές. Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού είχε μάλιστα επεισόδιο έξω από το ξενοδοχείο των αποστολών, κατά την άφιξη της ομάδας στο Βερολίνο, όταν δέχθηκε φραστική επίθεση από οπαδούς της Φενέρ, ωστόσο στη συνέχεια τόνισε πως μία μικρή μερίδα θερμόαιμων δεν χαρακτηρίζει ολόκληρο το σύλλογο.

Η μεγάλη επιστροφή μετά από 12 χρόνια

Για τον Παναθηναϊκό, η παρουσία του στο Final Four είναι από κάθε άποψη πολύ ιδιαίτερη στιγμή, δεδομένου ότι το κλαμπ επέστρεψε στο τοπ επίπεδο για πρώτη φορά μετά το 2012. Η επιτυχία καθίσταται ακόμη μεγαλύτερη, δεδομένου ότι οι πράσινοι πέρυσι τερμάτισαν 17οι στη regular season και φέτος σκαρφάλωσαν στη 2η θέση, πίσω μόνο από τη Ρεάλ.

Με ενορχηστρωτή τον κόουτς Αταμάν, ο Παναθηναϊκός προχώρησε το καλοκαίρι σε ένα ολικό rebuild στο ρόστερ του και σταδιακά άρχιζε να χτίζει χαρακτήρα νικητή. Είναι ενδεικτικό ότι οι πράσινοι στις πρώτες 13 στροφές είχαν αρνητικό ρεκόρ (6-7) και στον δεύτερο γύρο έγραψαν την καλύτερη επίδοση (13-4) μαζί με τη Μονακό.

Ακολούθησε η ανταγωνιστική και σε πολλές περιπτώσεις επεισοδιακή σειρά με τη Μακάμπι. Ο Παναθηναϊκός έχασε στο Game 1, για ό,τι πάλευε μία ολόκληρη σεζόν, ωστόσο ο Εργκίν Αταμάν υποσχέθηκε ότι οι πράσινοι θα προκριθούν στο Final Four. Ο Τούρκος τεχνικός κράτησε την υπόσχεσή του και μάλιστα έδωσε ακόμη μία στον κόσμο του Παναθηναϊκού, δηλώνοντας ότι θα φέρει το 7ο αστέρι στην Αθήνα.

Είναι φανερό, πως η όρεξη έχει ανοίξει για τα καλά στο τριφύλλι και προφανώς ο Παναθηναϊκός δεν βρίσκεται στο Βερολίνο μόνο για τη συμμετοχή. Άλλωστε, όπως μαρτυρούν και οι αποδόσεις της Stoiximan, οι πράσινοι προσφέρονται στο 3,75 για να κατακτήσουν τη EuroLeague, είναι δηλαδή το δεύτερο φαβορί, πίσω μόνο από τη Ρεάλ που δίνει 2,40.

Σε ό,τι αφορά στον ημιτελικό με τη Φενέρ, ο Παναθηναϊκός είναι φαβορί στο 1,75, τη στιγμή που το διπλό των Τούρκων προσφέρεται στο 2,15 στη Stoiximan. Κλειδί για την αναμέτρηση αναμένεται το match up του Κώστα Σλούκα με τον Νικ Καλάθη, των δύο ανθρώπων δηλαδή που οργανώνουν το παιχνίδι για Παναθηναϊκό και Φενέρ αντίστοιχα.

Ειδικά η αντιμετώπιση του Καλάθη θα έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, δεδομένου ότι οι περισσότερες ομάδες ρισκάρουν τα μακρινά σουτ του διεθνούς γκαρντ, ο οποίος ωστόσο με δύο τέτοια χάρισε την πρόκριση στη Φενέρ επί της Μονακό, στο πρώτο ιστορικά break φιλοξενούμενης ομάδας σε Game 5, στη EuroLeague.

Επίσης, είναι πάρα πολύ σημαντικό ο Γκραντ και ο Καλαϊτζάκης να μην αφήσουν τον Γουίλμπεκιν να βρει ρυθμό, ενώ θα χρειαστούν μεγάλη προσοχή και τα μακρινά σουτ των Γκούντουριτς και Μπιμπέροβιτς. Καθοριστικές εξάλλου, θα είναι οι μονομαχίες του Λεσόρ με τον Παπαγιάννη και τον Μότλεϊ και φυσικά των Μήτογλου-Χουάντσο με τους Χέις-Ντέιβις και Πιερ.

Στην εξίσωση προφανώς θα πρέπει να μπουν τόσο ο Ιωάννης Παπαπέτρου, που εξελίχθηκε σε X Factor στη σειρά με τη Μακάμπι, όσο και ο Μάριους Γκριγκόνις, ο οποίος σούταρε με 43,6% από το τρίποντο στην κανονική περίοδο.

Τέλος, δεν θα μπορούσε να μην γίνει ειδική αναφορά στον Κέντρικ Ναν, ο οποίος στην πρώτη του σεζόν στη EuroLeague, έκανε αμέσως τη διαφορά και συμπεριλήφθηκε στην κορυφαία πεντάδα της διοργάνωσης. Ο Αμερικανός γκαρντ σε 13 ματς φέτος που έπαιξε 30+ λεπτά είχε 22,3 πόντους και 51,2% από το τρίποντο, ευστοχώντας κατά μέσο όρο σε 3,3.

Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, ο Ναν θα μείνει και απόψε στο παρκέ για πάνω από 30 λεπτά, επομένως είναι σωστά πρώτο φαβορί στη Stoiximan σε απόδοση 2.07 για να πετύχει τους περισσότερους πόντους στον ημιτελικό με τη Φενέρ.

Κάτι του χρωστάει η τύχη

Με τεράστιο ενδιαφέρον αναμένεται και ο δεύτερος ημιτελικός ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τη Ρεάλ. Εδώ έχουμε πρακτικά ένα rematch του περσινού δραματικού τελικού, όπου η Ρεάλ αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης με ήρωα στον φινάλε τον Σέρχιο Γιουλ.

Για τον Ολυμπιακό είναι από μόνο του σπουδαία υπόθεση ότι δίνει το “παρών” σε τρίτο διαδοχικό Final Four. Παρά τις αλλαγές που έγιναν το καλοκαίρι στο ρόστερ, με τη φυγή κομβικών παικτών (Βεζένκοβ, Σλούκας), η ομάδα απέδειξε πως και συνέχεια έχει και συνέπεια, αλλά και την απαραίτητη τεχνογνωσία για να πρωταγωνιστεί.

Η φετινή πρόκριση μάλιστα, κρίνεται ακόμη πιο σημαντική, δεδομένου ότι έγινε με μειονέκτημα έδρας στα playoffs και τους Πειραιώτες να κάνουν όχι ένα, αλλά δύο break στην έδρα της Μπαρτσελόνα.

Οι ερυθρόλευκοι στα δύο προηγούμενα Final Four γνώρισαν ισάριθμες πικρές ήττες με σουτ στις τελευταίες φάσεις, από Εφές και Ρεάλ αντίστοιχα. Φέτος, ο κόουτς Μπαρτζώκας, όπως δήλωσε, ελπίζει η ομάδα του να έχει λίγο τύχη παραπάνω, διότι κακά τα ψέματα τα ματς του Final Four κρίνονται τις περισσότερες φορές σε πολύ μικρές λεπτομέρειες.

Η Ρεάλ δικαιωματικά προβάλλει ως το μεγάλο φαβορί του ημιτελικού. Μιλάμε για την πρωταθλήτρια Ευρώπης και την ομάδα που σάρωσε τα πάντα στη regular season, ούσα πρώτη σε πόντους, ριμπάουντ, ασίστ και PIR.

Από την άλλη βέβαια, ο Ολυμπιακός είναι το αουτσάιντερ που κανείς δεν θέλει να έχει απέναντί του. Μπορεί οι ερυθρόλευκοι να μην έχουν φέτος έναν ξεκάθαρο leader στο κομμάτι του σκορ, ή έναν παίκτη που θα ακουμπήσουν με ασφάλεια την μπάλα πάνω του στις clutch στιγμές, ωστόσο είναι ο ορισμός της σκληρής ομάδας.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, ότι το σύνολο του κόουτς Μπαρτζώκα έχει το κορυφαίο αμυντικό rating (109,3) στη διοργάνωση και στα πέντε παιχνίδια με την Μπαρτσελόνα δέχθηκε κατά μέσο όρο μόλις 70,2 πόντους. Κλειδί για τον Ολυμπιακό και κόντρα στη Ρεάλ, θα είναι να ελέγξει το τέμπο και τα ριμπάουντ.

Αν ο Ολυμπιακός κοντρολάρει τον ξέφρενο ρυθμό του Καμπάτσο, μειώσει την παραγωγικότητα των χαρισματικών Χεζόνια και Μούσα και καταφέρει να κρατήσει το παιχνίδι κοντά στους 80 πόντους, αναμένεται να αυξήσει κατακόρυφα τις πιθανότητές του. Το θετικό για τους πρωταθλητές Ελλάδας είναι πως διαθέτουν μία υπεργεμάτη frontline, που μπορεί να ανταποκριθεί απέναντι στο σκιάχτρο που λέγεται Βάλτερ Ταβάρες, άρα ειδικά στη γραμμή των ψηλών ο Ολυμπιακός έχει θεωρητικά το αντίδοτο.

Στη λογική λοιπόν, ότι ο Ολυμπιακός δεν θα επιτρέψει στη Ρεάλ να ανοίξει το γήπεδο, μπορούμε να χτίσουμε ένα Bet Builder σε απόδοση 2.40 στη Stoiximan, επιλέγοντας το Under 161,5 και το διπλό με +7,5 πόντους. Υπενθυμίζεται ότι στην κανονική διάρκεια, ο Ολυμπιακός υπέστη μεν δύο ήττες από τη Ρεάλ, με διαφορές όμως μικρές των πέντε και έξι πόντων αντίστοιχα.

Σε ό,τι αφορά τέλος στα ειδικά των παικτών, μπορούμε να κρατήσουμε το Over 9,5 πόντοι του Κάναν σε απόδοση 1.95 στη Stoiximan. Ο Αμερικανός γκαρντ απέδειξε πέρυσι πως είναι φτιαγμένος για τα μεγάλα ματς και στον τελικό, απέναντι στη Ρεάλ είχε πραγματοποιήσει μία καταπληκτική εμφάνιση με 21 πόντους. Είναι δεδομένο, πως ο Ολυμπιακός θα χρειαστεί και απόψε το καλό του μακρινό σουτ, καθώς η Ρεάλ με τον Ταβάρες κάτω από τη ρακέτα της, δεν είναι εύκολο να την χτυπήσεις από μέσα.

* Οι αποδόσεις ενδέχεται να υπόκεινται σε αλλαγές.

TAGS WEEKLY BET BRAND EXPERIENCE ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ EUROLEAGUE ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ