ΜΠΑΣΚΕΤ BET

Προγνωστικά Final-4: Η διπλή ευκαιρία στο 2.50 και τα ριμπάουντ της Ρεάλ

Παπανικολάου και Φαλ διεκδικούν την μπάλα από τον Νέντοβιτς
Παπανικολάου και Φαλ διεκδικούν την μπάλα από τον Νέντοβιτς INTIME

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για τα ειδικά στοιχήματα των ομάδων του Final-4.

Η καρδιά του ευρωπαϊκού μπάσκετ και της EuroLeague χτυπάει αυτή την εβδομάδα στο Βελιγράδι για το Final-4, όπου θα αναδείξει τον νέο πρωταθλητή της ηπείρου. Η Εφές θα επιδιώξει να υπερασπιστεί το στέμμα της, ωστόσο Ολυμπιακός, Ρεάλ και Μπαρτσελόνα είναι δεδομένο πως θα διατυπώσουν σοβαρές αντιρρήσεις, ίσως σε ένα από πιο αμφίρροπα και ανοιχτά Final-4 των τελευταίων ετών.

Στον πρώτο ημιτελικό, η Εφές κοντράρεται με τον Ολυμπιακό, σε μία αναμέτρηση όπου οι πρωταθλητές Ευρώπης, είναι ελαφρύ φαβορί, στον 1,5 πόντο και σε τιμές γύρω στο 1.80 (19/05, 19:00 Novasports Prime, Live από το SPORT24). Στον ισπανικό εμφύλιο που θα ακολουθήσει, σύμφωνα με τους μπουκ, φαβορί είναι η Μπαρτσελόνα στους 3,5 πόντους και στο 1.55. Και τα δύο ματς πάντως, αναμένονται κλειστά και ντέρμπι, κρίνοντας από τα χαμηλά χάντικαπ που δίνουν οι στοιχηματικές εταιρίες.

Προγνωστικά EuroLeague

Για την Εφές, το συγκεκριμένο Final-4 ίσως είναι κάτι σαν Last Dance. Η ομάδα του Εργκίν Αταμάν πορεύεται με το ίδιο ρόστερ πρακτικά εδώ και τέσσερα χρόνια. Το 2019 έχασε στον τελικό από την ΤΣΣΚΑ. Το 2020 ήταν το πρώτο φαβορί για την κατάκτηση της EuroLeague, ωστόσο ο κορονοϊός οδήγησε στην ακύρωση της διοργάνωσης. Το 2021 έφτασε στο πολυπόθητο τρόπαιο, κερδίζοντας στον τελικό την Μπαρτσελόνα και φέτος θα επιχειρήσει να κάνει το back to back για να ολοκληρώσει με απόλυτη επιτυχία τον κύκλο της.

Ακριβώς αντίθετη είναι η κατάσταση στον Ολυμπιακό, ο οποίος επιστρέφει στην ελίτ της EuroLeague μετά από πέντε χρόνια, ευρισκόμενος ουσιαστικά στο ξεκίνημά του ως ομάδα, μετά την επιστροφή του Γιώργου Μπαρτζώκα στον πάγκο. Ναι μεν έχει στις τάξεις του τρεις έμπειρους παίκτες (Πρίντεζης, Σλούκας, Παπανικολάου) από Final-4, ωστόσο όλοι οι υπόλοιποι θα συμμετάσχουν για πρώτη φορά σε ένα τόσο μεγάλο ραντεβού.

Η συγκλονιστική σειρά με τη Μονακό σκληραγώγησε τον Ολυμπιακό, ο οποίος βέβαια, επανειλημμένως μέσα στη σεζόν απέδειξε ότι ανταπεξέρχεται στα δύσκολα. Είναι λοιπόν δεδομένο πως θα παίξει με ενθουσιασμό και τεράστιο κίνητρο απέναντι στην πρωταθλήτρια Ευρώπης των Μίτσιτς και Λάρκιν.

Σε ό,τι αφορά στο ισπανικό clasico, η Μπαρτσελόνα έχει πάρει τον αέρα της Ρεάλ φέτος, μετρώντας πέντε διαδοχικές νίκες. Μετά τον χαμένο τελικό στο Supercopa, τον περασμένο Σεπτέμβριο, η ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους απάντησε κάνοντας το 2/2 επί της Ρεάλ στη EuroLeague, και το 2/2 στην ACB. Επίσης, την κέρδισε τον Φεβρουάριο στον τελικό του κυπέλλου, στη Γρανάδα και τώρα ψάχνει το 6/6.

Σε σύγκριση πάντως με την τελευταία τους συνάντηση πριν τρεις μήνες, τα πράγματα είναι πλέον πολύ καλύτερα για το σύνολο του Πάμπλο Λάσο, το οποίο απέκλεισε εμφατικά με 3-0 τη Μακάμπι. Σε αντίθεση με ό,τι συνέβη στη σειρά της Μπαρτσελόνα, που χρειάστηκε πέμπτο παιχνίδι για να λυγίσει την Μπάγερν.

Η Ρεάλ από τις 17 Απριλίου, μετράει εννιά σερί νίκες σε Ισπανία και ΕuroLeague, σημειώνοντας αυτό το διάστημα 88,4 πόντους κατά μέσο όρο. Είναι λοιπόν φανερό, πως η δέκα φορές πρωταθλήτρια Ευρώπης έχει βρει τη φόρμα της στο πιο κρίσιμο σημείο της σεζόν και σίγουρα δεν θα είναι καθόλου απλή υπόθεση για την Μπαρτσελόνα να επιβεβαιώσει τον φαβοριτισμό της.

Συμπερασματικά, σε ένα τόσο αμφίρροπο Final-4, όπου στην πραγματικότητα μιλάμε για οριακά φαβορί, το να πας στη διπλή ευκαιρία με τη μεγαλύτερη απόδοση είναι η καλύτερη στοιχηματικά επιλογή. Το ενδεχόμενο λοιπόν, να κατακτήσει φέτος τη EuroLeague, ο Ολυμπιακός ή η Ρεάλ προσφέρεται στο 2.50. Αντίθετα, η διπλή ευκαιρία με Εφές ή Μπαρτσελόνα είναι μόλις στο 1.40 και δεν προκαλεί κανένα ενδιαφέρον, ενώ χαμηλά παίζει και η διπλή ευκαιρία με Ολυμπιακό ή Μπαρτσελόνα στο 1.65.

Το μεγάλο size της Ρεάλ και η ενέργεια του Ολυμπιακού στην άμυνα

Σε ό,τι αφορά στα ειδικά των ομάδων, η Ρεάλ δικαιολογημένα προσφέρεται πρώτο φαβορί στην κατηγορία με τα περισσότερα ριμπάουντ στο Final-4. Πρόκειται άλλωστε, για το ρόστερ με το μεγαλύτερο size, έχοντας στο "πέντε" τον Ταβάρες και τον Πουαριέ, αλλά και παίκτες στο "τέσσερα" όπως ο Ντεκ και ο Γιαμπουσέλι με εξαιρετική αίσθηση του ριμπάουντ.

Άλλωστε, η Ρεάλ έχει μακράν τα περισσότερα ριμπάουντ στην εφετινή EuroLeague με 38,3 ανά αγώνα. Η Μπαρτσελόνα κατεβάζει 34,4 ανά ματς, ο Ολυμπιακός 33,1 και η Εφές μόλις 32,5. Στο 2.20 να είναι η Ρεάλ η ομάδα με τα πιο πολλά "σκουπίδια" στο φετινό Final-4 της EuroLeague.

Άλλη μία κατηγορία που έχει ενδιαφέρον, είναι αυτή με τα κλεψίματα. Εδώ τα πράγματα αναμένονται πολύ πιο αμφίρροπα, συνεπώς θα βρούμε και καλύτερη απόδοση. Οι μπουκ προσφέρουν στο 3.00 την Εφές, στο 3.50 τον Ολυμπιακό και τη Ρεάλ και στο 4.50 την Μπαρτσελόνα, για την ομάδα που θα κάνει τα πιο πολλά κλεψίματα στο Βελιγράδι.

Τα στατιστικά δείχνουν ότι οι τέσσερις ομάδες είναι πολύ κοντά. Ρεάλ και Εφές κάνουν φέτος 6,4 κλεψίματα κατά μέσο όρο. Ο Ολυμπιακός ακολουθεί με 6,3 και η Μπαρτσελόνα με 5,9.

Στη λογική ότι ο Ολυμπιακός θα αισθάνεται την Stark Arena σαν το ΣΕΦ, περιμένουμε να παίξει πιεστικά στην μπάλα και να βγάλει τη μέγιστη ενέργεια στην άμυνα. Έχει άλλωστε τα εργαλεία για να κάνει κάτι τέτοιο με τον Γουόκαπ, τον ΜακΚίσικ, τον Παπανικολάου και τον Βεζένκοβ. Μόνο οι τέσσερις τους, προσφέρουν φέτος 3,8 κλεψίματα ανά αγώνα. Στο 3.50 να έχει ο Ολυμπιακός τα περισσότερα steals στο Final-4.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Final-4: Διπλή ευκαιρία κατάκτησης Ολυμπιακός ή Ρεάλ (απόδοση 2.50)
  • Final-4: Ομάδα με τα περισσότερα ριμπάουντ Ρεάλ (απόδοση 2.20)
  • Final-4: Ομάδα με τα περισσότερα κλεψίματα Ολυμπιακός (απόδοση 3.50)
TAGS ΜΠΑΣΚΕΤ BET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ EUROLEAGUE ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ