ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΑ

Προγνωστικά Europa League: Τριάδα στο 5.80

Ο Σεράλντο Μπέκερ στο παιχνίδι του Άγιαξ με την Ουνιόν Βερολίνου στην Αμστερνταμ Αρίνα
Ο Σεράλντο Μπέκερ στο παιχνίδι του Άγιαξ με την Ουνιόν Βερολίνου στην Αμστερνταμ Αρίνα © 2023 PETER DEJONG/ASSOCIATED PRESS

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για τις αναμετρήσεις Ρεν -Σαχτάρ, Μονακό - Λεβερκούζεν και Ουνιόν Βερολίνου - Αγιαξ για το Europa League.

Με τους αγώνες ρεβάνς για τα πλέι-οφ του Europa League, που οδηγούν στη φάση των “16”, συνεχίζει απόψε το ευρωπαϊκό τριήμερο. Τα περισσότερα ζευγάρια έχουν αφήσει ανοιχτούς λογαριασμούς από τον πρώτο αγώνα.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα το Ρεν – Σαχτάρ (22:00 Cosmote Sport 5HD, Live από το SPORT24), όπου την περασμένη Πέμπτη, οι Ουκρανοί κέρδισαν με 2-1 στη Βαρσωβία. Η Σαχτάρ, η οποία ήταν χωρίς επίσημο παιχνίδι από τις 23 Νοεμβρίου, μπήκε πολύ δυνατά στο ματς, προηγήθηκε με 2-0 και έδειχνε ικανή να βρει και τρίτο γκολ. Στο δεύτερο μέρος όμως, άρχισε φυσιολογικά να ξεμένει από δυνάμεις και οι Γάλλοι κατάφεραν να μειώσουν με τον πολύπειρο Καμερουνέζο, Τοτό Εκαμπί.

Τα δεδομένα μέσα στο Ροαζόν Παρκ αναμένονται εντελώς διαφορετικά. Η Ρεν αντλεί τρομερή ενέργεια από την έδρα της και μέσα σε αυτή έχει πετύχει 12 νίκες σε συνολικά 16 ματς φέτος, ανεξαρτήτως διοργάνωσης. Την Κυριακή για παράδειγμα, δεν δυσκολεύτηκε να κερδίσει με 2-0 την Κλερμόν, στο γαλλικό πρωτάθλημα, χάρη σε δύο γκολ του ταλαντούχου επιθετικού Καλιμουεντό. Με ελαφρώς πτωτικές τάσεις ο άσος, αποδεκτός πάντως στο 1.70.

Προγνωστικά Europa League

Κατηφορίζοντας πιο νότια, η Μονακό υποδέχεται στο Πριγκιπάτο τη Λεβερκούζεν, έχοντας ως προίκα από το πρώτο ματς στη Γερμανία, τη νίκη της με 3-2 (19:45 Cosmote Sport 5HD, Live από το SPORT24). Η αναμέτρηση των δύο ομάδων στην ΜπαϊΑρένα εξελίχθηκε σε ροντέο, με την ομάδα του Φιλίπ Κλεμάν να κερδίζει τελικά, κάνοντας ανατροπή στην ανατροπή.

Η Μονακό ήταν ανώτερη στο πρώτο μέρος και προηγήθηκε δίκαια, από λάθος του γκολκίπερ Χραντέσκι, στην πίεση του Εμπολό. Η Λεβερκούζεν ανέβασε στροφές στο δεύτερο, πέτυχε δύο γκολ σε διάστημα 11 λεπτών (48'-59'), όμως στην πρώτη τελική της αντιπάλου, μετά το 45' ισοφαρίστηκε σε 2-2 (74'). Ακολούθησε κλασικό χαμένο τετ α τετ των Μονεγάσκων και δοκάρι για τις
"ασπιρίνες", πριν τελικά η μπίλια κάτσει στο διπλό με σουτ του Ντισασί εκτός περιοχής.

Το πιθανότερο είναι πως και απόψε θα έχουμε ένα γεμάτο ματς, ανάμεσα σε δύο ταλαντούχες και γρήγορες επιθετικά ομάδες. Η Λεβερκούζεν άλλωστε, είναι υποχρεωμένη να ρισκάρει, ωστόσο στα τελευταία πέντε παιχνίδια της έχει δεχθεί 10 γκολ. Από την άλλη, στη Μονακό ξέρουν πως αν παίξουν για την ισοπαλία, μπορεί να το πληρώσουν. Μικρό, αλλά πιθανό το 1.60 στο Goal/Goal, ειδικά τώρα που επέστρεψε στη δράση και ο κορυφαίος επιθετικός της Μπάγερ, Πάτρικ Σικ (έλειψε 3,5 μήνες).

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Προγνωστικά Στοιχήματος

Πολύ μεγάλο παιχνίδι αναμένεται στο Βερολίνο, εκεί όπου η Ουνιόν περιμένει τον Άγιαξ (22:00 Cosmote Sport 6HD, Live από το SPORT24). Πριν μία εβδομάδα, στο Αμστερνταμ, οι δύο ομάδες ήρθαν ισόπαλες 0-0, με την Ουνιόν να πραγματοποιεί μία αψεγάδιαστη αμυντικά εμφάνιση. Μάλιστα, στο δεύτερο ημίχρονο είχε δύο σημαντικές στιγμές για να προηγηθεί, ενώ της ακυρώθηκε και γκολ μέσω VAR, σε μία αμφισβητούμενη φάση.

Ο Αγιαξ κουβαλάει πολύ περισσότερα ευρωπαϊκά γαλόνια στη φανέλα του και σε ποιοτικούς όρους υπερέχει της Ουνιόν. Οι Βερολινέζοι ωστόσο είναι ο ορισμός της overachiever ομάδας. Συμπαγής, σκληροτράχηλη και με έδρα κάστρο. Στα τελευταία 22 επίσημα ματς μπροστά στο κοινό της έχει ρεκόρ 16-5-1!

Αν δεν μπει ένα γρήγορο γκολ, το πιθανότερο είναι πως θα πάμε ξανά σε κλειστό ματς λεπτομερειών. Αυτό βλέπουν και οι μπουκ, προσφέροντας το Under 2,5 καθαρό φαβορί στο 1.65. Ούτως ή άλλως, οι Γερμανοί μετρούν φέτος 7/7 Under 1,5 στην Ευρώπη!

Στοιχηματικά πάντως, μεγαλύτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το ενδεχόμενο η Ουνιόν να εκτελέσει περισσότερα κόρνερ σε απόδοση 2.15. Οι Βερολινέζοι βασίζουν σε μεγάλο βαθμό την επιθετική τους παραγωγή στις στατικές φάσεις, αφού τεχνικά δεν βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο με αντιπάλους όπως ο Άγιαξ.

Επίσης, παίζοντας σταθερά με 3-4-1-2, παίρνουν πολλά ανεβάσματα από τους δύο μπακ/χαφ, οι οποίοι έχουν πάντα εντολή να σεντράρουν προς την περιοχή, με αποτέλεσμα να κερδίζουν συχνά πυκνά κόρνερ. Η Ουνιόν σε επτά ευρωπαϊκά ματς φέτος, εκτέλεσε περισσότερα κόρνερ πέντε φορές. Στο Άμστερνταμ, τα κόρνερ ήταν 4-3 υπέρ της.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Μονακό – Λεβερκούζεν: Goal/Goal (απόδοση 1.60), 19:45
  • Ρεν – Σαχτάρ: 1 (απόδοση 1.70), 22:00
  • Ουνιόν – Αγιαξ: Περισσότερα κόρνερ Ουνιόν (απόδοση 2.15), 22:00
TAGS ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΑ ΑΛΛΑΓΕΣ ΑΠΟΔΟΣΕΩΝ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ EUROPA LEAGUE ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΓΚΟΛ ΓΚΟΛ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ