ΜΠΑΣΚΕΤ BET

Προγνωστικά EuroLeague: Βρίσκει τις "τρύπες" ο Καλάθης

Ο Νικ Καλάθης μαρκάρει τον Ντέρικ Γουίλιαμς στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τη Φενέρμπαχτσε στην Κωνσταντινούπολη
Ο Νικ Καλάθης μαρκάρει τον Ντέρικ Γουίλιαμς στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τη Φενέρμπαχτσε στην Κωνσταντινούπολη INTIME

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για την αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με τη Φενέρμπαχτσε για την πρώτη αγωνιστική στον δεύτερο γύρο της EuroLeague.

Ο Παναθηναϊκός έκλεισε με το χειρότερο δυνατό τρόπο τον πρώτο γύρο της EuroLeague. Γνώρισε πέντε διαδοχικές ήττες και κατρακύλησε στη 16η θέση της κατάταξης, έχοντας απόσταση τριών νικών από την οκτάδα. Μάλιστα, η ομάδα του Ντέγιαν Ράντονιτς έχασε με διψήφιες διαφορές από Μπάγερν, Ολυμπιακό και Εφές, στα τελευταία τρία ευρωπαϊκά της παιχνίδια.

Οι απανωτές βαριές ήττες, όπως ήταν φυσικό προκάλεσαν έντονους τριγμούς στους πράσινους, που απόψε υποδέχονται τη Φενέρμπαχτσε του Δημήτρη Ιτούδη και του Νικ Καλάθη (21:30 Novasports Prime, Live από το SPORT24). Οι πρωταθλητές Τουρκίας βρίσκονται και αυτοί σε δύσκολο αγωνιστικό φεγγάρι, με επτά ήττες στα τελευταία δέκα επίσημα παιχνίδια τους! Όπως ο Παναθηναϊκός, έτσι και η Φενέρ δεν κέρδισε κανένα από τα πέντε προηγούμενα ματς στη EuroLeague, χάνοντας διαδοχικά από Ολυμπιακό, Μπασκόνια, Παρτίζαν, Βίρτους και Ζάλγκιρις.

Ειδικά στο Κάουνας, η εικόνα της Φενέρ ήταν απογοητευτική, αφού συνετρίβη με 20 πόντους διαφορά, παρότι ο κορυφαίος παίκτης των Λιθουανών, Κίναν Εβανς, τραυματίστηκε στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης.

Η Φενέρ πάντως, πατάει στο 10-2, με το οποίο ξεκίνησε τη regular season και παραμένει σταθερά σε τροχιά οκτάδας. Επίσης, ως ομάδα μοιάζει να έχει καλύτερους μηχανισμούς αντίδρασης και μεγαλύτερο ποιοτικό ταβάνι από τον Παναθηναϊκό, επομένως είναι λογικό ότι προσφέρεται φαβορί απόψε σε τιμές κάτω του 1.80.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Στους πράσινους αγνοείται προς το παρόν παντελώς το... συναίσθημα. Είναι αποδεκτό για μία ομάδα, που χτίστηκε από την αρχή το καλοκαίρι, να δυσκολεύεται να βρει κώδικες επικοινωνίας κι ένα σαφές αγωνιστικό πλάνο. Άλλο όμως αυτό και άλλο να μην επικαλείται ούτε στο ελάχιστο την πληγωμένη της περηφάνια.

Μετά το στραπάτσο στο αιώνιο ντέρμπι, ο Παναθηναϊκός όφειλε να δείξει στο Μόναχο, ανεξαρτήτως τελικού αποτελέσματος, πιο πεισμωμένος, πιο τσιτωμένος. Αντ' αυτού, οι πράσινοι ηττήθηκαν κατά κράτος από την Μπάγερν τόσο τακτικά, όσο και πνευματικά. Μόλις η διαφορά άνοιξε σε διψήφια επίπεδα, το σύνολο του Ράντονιτς έμοιαζε λες και είχε συμβιβαστεί απόλυτα με τη μοίρα του.

Στο αμιγώς αγωνιστικό κομμάτι, για ακόμη μία φορά ο Παναθηναϊκός αποδείχθηκε ανεπαρκής αμυντικά στο "4" και στο "5". Ο Τρινκέρι στόχευσε επίμονα με το Ρούμπιτ στο ποστ και ο άλλοτε άσος του Ολυμπιακού θριάμβευσε απέναντι στους πράσινους ημίψηλους, πληγώνοντας τη ρακέτα του τριφυλλιού με 23 πόντους!

Φυσικά, αυτό που συνέβη με τον Ρούμπιτ δεν είναι η εξαίρεση, αλλά ο κανόνας στα φετινά ματς του Παναθηναϊκού. Αν πάρουμε ένα-ένα τα τελευταία παιχνίδια των εξάκις πρωταθλητών Ευρώπης, θα δούμε ότι η πράσινη frontline εκτίθεται συστηματικά από τους αντίπαλους ψηλούς.

Στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό για παράδειγμα, το δίδυμο Φαλ-Μπολομπόι σημείωσε μαζί 30 πόντους! Στη Βαρκελώνη, σε ένα ματς που ο Παναθηναϊκός δέχθηκε μόλις 74, έχασε τελικά από την Μπαρτσελόνα, αφού επέτρεψε στο δίδυμο Βέσελι-Μίροτιτς να σκοράρουν μαζί 29. Τα ίδια και χειρότερα και στην οριακή ήττα, στη Βαλένθια, όπου το δίδυμο Ντούμπλιεβιτς-Ριβέρο άθροισε 39 πόντους!

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Προγνωστικά EuroLeague

Με δεδομένο ότι η Φενέρ έχει στις τάξεις της τον Τζόναθαν Μότλεϊ (14,5 πόντοι), δηλαδή τον κορυφαίο φέτος σκόρερ της EuroLeague μεταξύ των σέντερ, είναι μάλλον λογικό να προσφέρεται μόλις στο 1.55 το ενδεχόμενο να σκοράρει πάνω από 13 πόντους. Η Φενέρ βέβαια, διαθέτει κι άλλους παίκτες, που θα απειλήσουν την πράσινη ρακέτα, όπως για παράδειγμα ο Ντέβιν Μπούκερ, ο οποίος εκτελεί και με πρόσωπο, αλλά και ο Κώστας Αντετοκούνμπο, που σταδιακά αναμένεται να βελτιώνει όλο και περισσότερο τις συνεργασίες του με τον Νικ Καλάθη.

Στη λογική λοιπόν, ότι η Φενέρ θα “χτυπήσει” την αμυντική αδυναμία του Παναθηναϊκού στο ζωγραφιστό, μπορούμε να πάμε για καλύτερη απόδοση (2.00) στο Over 5,5 ασίστ του Νικ Καλάθη. Ο διεθνής άσος ξέρει όσο λίγοι το παρκέ του ΟΑΚΑ και έχει ασφαλώς τη δυνατότητα να βρει τις "τρύπες" στην άμυνα των γηπεδούχων. Άλλωστε, ο Νικ μοιράζει φέτος 5,4 ασίστ κατά μέσο όρο και ξεπέρασε το line των 5,5 δέκα φορές στον πρώτο γύρο.

Σε ό,τι αφορά στον Παναθηναϊκό, χρειάζεται προσοχή το Over 20,5 του Ντουέιν Μπέικον, καθώς προέρχεται από ίωση και δεν αγωνίστηκε στην ψυχοβγαλτική νίκη επί του Περιστερίου, το περασμένο Σάββατο, για την Basket League. Επίσης, ο Μάριους Γκριγκόνις επέστρεψε στην Αθήνα το βράδυ της Δευτέρας, από τη Λιθουανία, όπου είχε ταξιδέψει για προσωπικό του πρόβλημα, άρα και εδώ υπάρχουν ενδοιασμοί αναφορικά με το Over του, έστω κι αν το line των 6,5 πόντων μοιάζει βατό.

Πιο ενδιαφέρον το Over 8,5 του Νέιτ Γουόλτερς στο 1.60, καθώς έχει ενοχλήσεις στη γάμπα ο Πάρις Λι και η συμμετοχή του απόψε θεωρείται αμφίβολη. Αν δεν αγωνιστεί ο πρώην άσος της Μονακό, ο Γουόλτερς θα σηκώσει σχεδόν μόνος του το βάρος στη θέση "1", αφού θέμα τραυματισμού αντιμετωπίζει και ο Λευτέρης Μποχωρίδης.

Το Over στους πόντους του Γουόλτερς μαζί με τις ασίστ του Καλάθη, μας δίνουν ένα combo στο 3.20!

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

Παναθηναϊκός – Φενέρμπαχτσε, 21:30

  • Καλάθης Over 5,5 ασίστ (απόδοση 2.00)
  • Γουόλτερς Over 8,5 πόντοι (απόδοση 1.60)
TAGS ΜΠΑΣΚΕΤ BET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ EUROLEAGUE ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ