ΜΠΑΣΚΕΤ BET

Προγνωστικά EuroLeague: Η μάχη Πετρούσεφ-Ταβάρες και το Over του Χάντερ

Ο Ταβάρες στο ΟΑΚΑ
Ο Ταβάρες στο ΟΑΚΑ EUROKINISSI SPORTS

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για τις πιο σημαντικές αναμετρήσεις της ημέρας από τη EuroLeague.

Η πρώτη διαβολοβδομάδα του νέου έτους στη EuroLeague ξεκινάει απόψε με έξι συνολικά αναμετρήσεις.

Στο Βελιγράδι, ο Ερυθρός Αστέρας υποδέχεται τη Ρεάλ, σε ένα παιχνίδι που οι φιλοξενούμενοι είναι φαβορί στο 1.50 (20:00 Novasports 5HD, Live από το SPORT24). Λογική η αντιμετώπιση των μπουκ, διότι αφενός είναι εξαιρετικά αμφίβολη η συμμετοχή του τραυματία Λούκα Βιλντόσα, ο οποίος δεν αγωνίστηκε την προηγούμενη εβδομάδα, αφετέρου παραμένει εκτός ο Φακούντο Καμπάτσο, καθώς οι Σέρβοι δεν έχουν δικαίωμα να δηλώσουν κανέναν νέο παίκτη στη EuroLeague μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου.

Βέβαια, δεν πρέπει να λησμονούμε ότι ο Ερυθρός Αστέρας μετράει 16 νίκες σε 18 ματς με τον Ντούσκο Ιβάνοβιτς στον πάγκο του και παίζει πλέον με πολύ μεγάλη αυτοπεποίθηση. Την προηγούμενη αγωνιστική για παράδειγμα, άλωσε την έδρα της Βαλένθια, παρά την απουσία του Βιλντόσα.

Επίσης, θα μπορούσε να είχε κερδίσει και την Μπαρτσελόνα, παρότι ο Βιλντόσα τραυματίστηκε και έμεινε στο παρκέ μόλις 4:30. Η EuroLeague μάλιστα, παραδέχθηκε πως το buzzer τρίποντο του Νίκολα Μίροτιτς, το οποίο έστειλε το παιχνίδι στην παράταση, δεν έπρεπε να μετρήσει ποτέ, καθώς ο άσος των Καταλανών, πριν εκτελέσει, πάτησε τη γραμμή.

Από την άλλη, η Ρεάλ χωρίς να αποδίδει εντυπωσιακό μπάσκετ, βρίσκεται σταθερά στην πρώτη τετράδα. Οι μπουκ την προσφέρουν μόλις στο 1.25 για να μπει στα πλέι οφ με πλεονέκτημα έδρας και τη δίνουν πρώτο φαβορί για την πρωτιά στην κανονική διάρκεια.

Η ομάδα του Τσους Ματέο ξεκίνησε με ήττα το 2023, αφού στο clasico της ACB, έχασε μέσα στη Μαδρίτη από την Μπαρτσελόνα (87-78). Στη συνέχεια ωστόσο, απάντησε με εμφατικές νίκες κόντρα σε Μακάμπι (98-65) και Γκραν Κανάρια (105-85) για EuroLeague και ισπανικό πρωτάθλημα αντίστοιχα.

Στο αποψινό ματς, το μεγαλύτερο ενδιαφέρον συγκεντρώνει ασφαλώς η μονομαχία του Φίλιπ Πετρούσεφ κόντρα στον Βάλτερ Ταβάρες. Ο σέντερ του Ερυθρού Αστέρα αναδείχθηκε MVP της περασμένης αγωνιστικής, αφού σημείωσε 25 πόντους κόντρα στη Βαλένθια. Ο 23χρονος άσος έχει εκτοξεύσει τα νούμερά του, μετρώντας κατά μέσο όρο 20,8 πόντους στα τελευταία τέσσερα ευρωπαϊκά ματς. Είναι χαρακτηριστικό, πως στα δύο παιχνίδια με Μπαρτσελόνα και Βαλένθια είχε συνολικά 17/24 δίποντα!

Βέβαια, απέναντι στον Ταβάρες η αποστολή του αναμένεται πολύ πιο δύσκολη. Ο γίγαντας της Ρεάλ είναι και φέτος το πρώτο φαβορί για να αναδειχθεί κορυφαίος αμυντικός της σεζόν και συνήθως απέναντί του οι αντίπαλοι σέντερ δεινοπαθούν.

Στον πρώτο γύρο, ο Πετρούσεφ είχε μείνει άποντος κόντρα στον Ταβάρες, παίζοντας όμως μόλις 7:22. Και σήμερα πάντως, δεν θα είναι εύκολο να ξεπεράσει τους 14,5 πόντους, που δίνουν οι στοιχηματικές ως βασικό line. Η Ρεάλ είναι δεδομένο πως θα προσπαθήσει να τον περιορίσει και φυσικά έχει τον κατάλληλο παίκτη για να κάνει κάτι τέτοιο. Στο 1.87 το Under 14,5 του Πετρούσεφ.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Προγνωστικά EuroLeague

Στο Βερολίνο, η ανεβασμένη Άλμπα υποδέχεται το Μιλάνο (21:00 Novasports Start, Live από το SPORT24). Οι πρωταθλητές Γερμανίας ξεκίνησαν τη σεζόν στη EuroLeague με τρεις σερί νίκες. Εν συνεχεία γνώρισαν 12 απανωτές ήττες, ωστόσο έκλεισαν με θετικό τόνο τον πρώτο γύρο, κερδίζοντας τα δύο τελευταία παιχνίδια με Βιλερμπάν και Μπασκόνια. Επίσης, η ομάδα του Ισραελ Γκονζάλες επικράτησε την Κυριακή, μέσα στο Μόναχο της Μπάγερν, στο ντέρμπι της γερμανικής λίγκας και συμπλήρωσε πέντε διαδοχικές νίκες.

Η Αρμάνι, μετά τα θετικά αποτελέσματα κόντρα σε Ερυθρό Αστέρα, Μονακό και Βαλένθια, υποτάχθηκε στην ανωτερότητα του Ολυμπιακού και βλέπει πλέον την οκτάδα σε απόσταση τριών νικών. Το σύνολο του Έτορε Μεσίνα θα πρέπει να κάνει έναν εξαιρετικό δεύτερο γύρο για να μπορέσει να προλάβει τα πλέι οφ και είναι απαραίτητο να κερδίσει απόψε στην πρωτεύουσα της Γερμανίας.

Η Άλμπα πάντως, παίζει χωρίς την παραμικρή πίεση και είναι πάντα επικίνδυνη για ζημιές. Είναι η ομάδα με το μεγαλύτερο pace στη διοργάνωση, έχει δηλαδή εκ διαμέτρου αντίθετο αγωνιστικό στιλ από το Μιλάνο, που παίζει στον πιο αργό ρυθμό μετά την Μπαρτσελόνα.

Προτιμότερο κι εδώ να καταφύγουμε στα ειδικά των παικτών. Για την Αρμάνι κομβικό ρόλο στο επιθετικό κομμάτι παίζει ο Μπράντον Ντέιβις. Ο πρώην σέντερ της Μπαρτσελόνα είχε 15,3 πόντους κατά μέσο όρο στις τρεις διαδοχικές νίκες των πρωταθλητών Ιταλίας, πριν μείνει μόλις στους πέντε, κόντρα στον Ολυμπιακό.

Το ενδεχόμενο να πετύχει απόψε τουλάχιστον 12 απέναντι στη μέτρια γερμανική άμυνα, προσφέρεται στο 1.78. Ο Ντέιβις έχει πιάσει το συγκεκριμένο όριο 5/7 φορές στα τελευταία ευρωπαϊκά ματς. Επίσης, κουβάλησε σχεδόν μόνος του επιθετικά την Αρμάνι στα δύο πιο πρόσφατα παιχνίδια για το ιταλικό πρωτάθλημα, έχοντας 28 πόντους στην ήττα από τη Νάπολι και 23 στη νίκη επί της Μπολόνια!

Με ρίσκο, μπορούμε να ζητήσουμε και το combo με το +12 του Τζαλίν Σμιθ για να πάμε σε απόδοση 2.65. Ο Αμερικανός άσος της Άλμπα, με το κροατικό διαβατήριο, είχε 21 και 18 πόντους αντίστοιχα στα δύο προηγούμενα παιχνίδια στη EuroLeague, ενώ σημείωσε 13 στο ντέρμπι της Κυριακής με την Μπάγερν.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Προγνωστικά Μπάσκετ

Η Μπασκόνια μετρούσε 12 διαδοχικές νίκες σε πρωτάθλημα και Ευρώπη πριν χάσει στο Βερολίνο από την ουραγό Άλμπα. Απόψε ταξίδεψε ξανά στη Γερμανία, αυτή τη φορά όμως στο Μόναχο για να τα βάλει με την Μπάγερν (21:30 Novasports 6HD, Live από το SPORT24). Με βάση τη φόρμα των δύο ομάδων, αλλά και το συνολικό μπάσκετ που έχουν αποδώσει μέχρι στιγμής το διπλό είναι σωστά φαβορί στο 1.60.

Στη φετινή EuroLeague πάντως, κανένα παιχνίδι δεν είναι απλό και εύκολο. Ναι μεν, η Μπάγερν συνεχίζει να αγωνίζεται χωρίς τους Λούτσιτς και Ομπστ, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι έχει απολέσει τη μαχητικότητά της. Αυτό δεν πρόκειται να γίνει ποτέ, με τον Αντρέα Τρινκέρι στην άκρη του πάγκου.

Είναι ενδεικτικό ότι στα τελευταία τέσσερα εντός έδρας ματς για τη EuroLeague, οι Βαυαροί κέρδισαν εύκολα τον Παναθηναϊκό, επικράτησαν της Βαλένθια, βάζοντας 97 πόντους, έκαναν το ίδιο και κόντρα στη Μακάμπι, σημειώνοντας 98 και έχασαν μόνο από τη Ρεάλ, δύσκολα με 68-64.

Αυτό που παρατηρείται εσχάτως στους αγώνες της Μπάγερν, είναι ότι στηρίζεται επιθετικά όλο και περισσότερο στο δίδυμο Ρούμπιτ-Χάντερ. Ο Οθέλο Χάντερ σημείωσε 10 πόντους με τον Παναθηναϊκό, 16 με την Παρτίζαν, 13 με τη Βαλένθια και 13 με τη Ρεάλ. Στο 1.80 να σκοράρει απόψε τουλάχιστον οκτώ.

Πολύ κρίσιμο βαθμολογικά είναι το παιχνίδι στην Μπολόνια, ανάμεσα στη Βίρτους και τη Ζάλγκιρις (21:30 Novasports 3HD, Live από το SPORT24). Οι πρωταθλητές Λιθουανίας με ρεκόρ 9-8 βρίσκονται στην όγδοη θέση της κατάταξης, με την ομάδα του Σέρτζιο Σκαριόλο να έχει μία νίκη λιγότερη.

Γίνεται λοιπόν αντιληπτό, πως για την Μπολόνια είναι κομβικό απόψε να κερδίσει, προκειμένου να πιάσει στη βαθμολογία το σύνολο του Κάζις Μακσβίτις. Το ιδανικό μάλιστα θα είναι, να το κάνει με πάνω από τρεις πόντους για να καλύψει και τη διαφορά της ήττας της, στον πρώτο γύρο στο Κάουνας.

Η Βίρτους είναι σε καλή κατάσταση, αφού μετά την ντροπιαστική ήττα στο ΣΕΦ από τον Ολυμπιακό με 117-71, έκανε 4/5 νίκες στη EuroLeague. Στο πρώτο της ευρωπαϊκό ματς για το 2023 κέρδισε μέσα στο Παλάου Μπλαουγκράνα την Μπαρτσελόνα και έστειλε το μήνυμα ότι μπορεί να διεκδικήσει τα πλέι οφ.

Η Ζάλγκιρις από την πλευρά της, παρά το σοκ με τον σοβαρό τραυματισμό του Κίναν Έβανς, διέλυσε την ντεφορμέ Φενέρμπαχτσε με 86-66. Οι Λιθουανοί έσπευσαν να ενισχυθούν εν όψει του β' γύρου, αποκτώντας τους Αϊζέια Τόμας και Ακίλε Πολονάρα, που ουσιαστικά θα καλύψουν τα κενά των Εβανς και Κάβανο. Στο σημερινό ματς πάντως, δύσκολα θα παίξουν καθοριστικό ρόλο, αφού ακόμη δεν έχουν μάθει καλά-καλά τα ονόματα των νέων τους συμπαικτών.

Λογικά, η απουσία του κορυφαίου σκόρερ φέτος της Ζάλγκιρις, με 15,9 πόντους, πιθανότατα θα γίνει απόψε αισθητή και το ροζ φύλλο θα καταλήξει στην Μπολόνια. Ο άσος είναι στο 1.40, όμως μπορεί να φτάσει στο 2.05 αν βάλει και μίνιμουμ εννιά πόντους ο Ιφε Λούντμπεργκ. Ο Δανός γκαρντ ήταν σπουδαίος στη Βαρκελώνη με 20 πόντους και πρόσθεσε άλλους 17 στην ήττα της Βίρτους από τον Τορτόνα για το ιταλικό πρωτάθλημα, το περασμένο Σάββατο.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Ερυθρός Αστέρας – Ρεάλ: Πετρούσεφ Under 14,5 πόντοι (απόδοση 1.87), 20:00
  • Άλμπα – Μιλάνο: Σμιθ 12+ πόντοι & Ντέιβις 12+ πόντοι (απόδοση 2.65), 21:00
  • Μπάγερν – Μπασκόνια: Χάντερ Over 7,5 πόντοι (απόδοση 1.80), 21:30
  • Βίρτους – Ζάλγκιρις: 1 & Λούντμπεργκ Over 8,5 πόντοι (απόδοση 2.05), 21:30
TAGS ΜΠΑΣΚΕΤ BET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ EUROLEAGUE ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ