ΜΠΑΣΚΕΤ BET

Προγνωστικά EuroLeague: "Βλέπει" οκτάδα η Παρτίζαν, αξία στο Over του Αλεξάντερ

Προγνωστικά EuroLeague: "Βλέπει" οκτάδα η Παρτίζαν, αξία στο Over του Αλεξάντερ
IGOKEA M:TEL / MARIJA VURUNA / ABA LEAGUE

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για τις αναμετρήσεις της ημέρας από τη EuroLeague.

Στη EuroLeague δεν υπάρχουν αδιάφορα παιχνίδια, πόσο μάλλον φέτος που γίνεται πραγματικά ο κακός χαμός για την οκτάδα και το πλεονέκτημα έδρας. Από εδώ και στο εξής κάθε αποτέλεσμα μετράει διπλά και κάθε νίκη έχει πολύ διαφορετική βαρύτητα.

Το αποψινό πρόγραμμα περιλαμβάνει συνολικά έξι αναμετρήσεις. Στο Μιλάνο, η Αρμάνι υποδέχεται την Μπασκόνια και οι μπουκ επιμένουν να δίνουν φαβορί τη χειρότερη έδρα της διοργάνωσης με ρεκόρ 2-8 (20:00 Novasports 2HD, Live από το SPORT24).

Η ομάδα του Έτορε Μεσίνα κάτι πήγε να δείξει τον Δεκέμβριο, κάνοντας τρεις διαδοχικές νίκες (Ερυθρός Αστέρας, Μονακό, Βαλένθια), όμως στη συνέχεια ακολούθησε ένα καταστροφικό 0-5, που ουσιαστικά εκμηδένισε τις όποιες πιθανότητες είχε να προλάβει τα πλέι οφ.

Την προηγούμενη εβδομάδα, οι πρωταθλητές Ιταλίας έχασαν και ό,τι τους είχε απομείνει ως θετικό στοιχείο, το αμυντικό τους φίλτρο, γνωρίζοντας βαριά ήττα με 101-88. Εξάλλου, στα τελευταία δύο ματς εντός έδρας, ηττήθηκαν τόσο από τη Βιλερμπάν, όσο και από τη Ζάλγκιρις.

Η Μπασκόνια από την άλλη, μετά από τέσσερις διαδοχικές ήττες, έβγαλε αντίδραση και επικράτησε της Εφές, με 114-111 στην παράταση, στο πιο θεαματικό ματς της σεζόν. Ήρωας ο Ματ Κοστέλο, ο οποίος έκανε εμφάνιση καριέρας με 33 πόντους.

Το αρνητικό για τους Βάσκους, είναι ότι υπέστη διάστρεμμα ο Μάρκους Χάουαρντ, στο τελευταίο ματς της Liga Endesa, επομένως η συμμετοχή του κρίνεται αμφίβολη για απόψε. Η ομάδα του Χοάν Πεναρόγια πάντως, έχει τις διπλάσιες νίκες φέτος συγκριτικά με το Μιλάνο, χτυπάει στα ίσα τα πλέι οφ και βάσει κινήτρου αξίζει να τη στηρίξουμε σε τιμές αουτσάιντερ, κοντά στο 2.00, απέναντι στη χειρότερη επίθεση (70,7 πόντοι) της EuroLeague.

Προγνωστικά EuroLeague

Πάρα πολύ σημαντική είναι η αναμέτρηση στη Βαλένθια, ανάμεσα στις “νυχτερίδες” και την Μπάγερν (20:00 Novasports 6HD, Live από το SPORT24). Η ομάδα του Άλεξ Μουμπρού προέρχεται από τέσσερις διαδοχικές νίκες στη EuroLeague και διεκδικεί επί ίσοις όροις την είσοδό της στα πλέι οφ.

Τις ελπίδες τους αναπτέρωσαν και οι Βαυαροί, αφού έκαναν τέσσερις νίκες στα τελευταία πέντε ματς. Μάλιστα, η ομάδα του Αντρέα Τρινκέρι έχει βελτιώσει σημαντικά την επιθετική της παραγωγή, παρά το γεγονός ότι συνεχίζει να αγωνίζεται χωρίς του πολύτιμους Λούτσιτς και Ομπστ. Είναι ενδεικτικό ότι η Μπάγερν σκόραρε 84 πόντους κόντρα στον Παναθηναϊκό, 92 με την Μπασκόνια, 79 στην ήττα από τη Φενέρ, 89 στο μεγάλο διπλό επί της Εφές και 91 στην τελευταία νίκη της επί της Βίρτους.

Με δεδομένο ότι η Βαλένθια είναι μία κλασική ισπανική ομάδα, που αρέσκεται σε up tempo, σκοράρει 81,4 πόντους εντός έδρας και πάει κατά κανόνα τα παιχνίδια της πάνω από τις 70 κατοχές, έχει λογική να πάρουμε ένα βατό Over στους 150,5.

Από εκεί και πέρα, έχει αξία το Over 7,5 πόντοι του Κάιλ Αλεξάντερ, διότι οι γηπεδούχοι θα αγωνιστούν απόψε χωρίς τους Ντούμπλιεβιτς (12,9 πόντοι) και Ριβέρο (11,2 πόντοι). Οι λύσεις στη frontline της Βαλένθια έχουν περιοριστεί αισθητά μετά τους τραυματισμούς του Μαυροβούνιου και του Κουβανού άσου, δηλαδή του δεύτερου και του τρίτου σκόρερ της ομάδας αντίστοιχα.

Εκ των πραγμάτων λοιπόν, ο Αλεξάντερ θα πάρει περισσότερο χρόνο συμμετοχής από τον κλασικό του μέσο όρο στη EuroLeague, που είναι τα 14 λεπτά. Στο τελευταίο ματς πρωταθλήματος, με τη Μάλαγα, έπαιξε 23 λεπτά και είχε 11 πόντους. Επίσης, στο διπλό επί της Άλμπα στο Βερολίνο, την περασμένη εβδομάδα, έπαιξε 21 λεπτά και σημείωσε 14 πόντους. Σε combo με το Over 150,5 πάμε σε απόδοση άνω του 2.10.

Προγνωστικά Μπάσκετ

Η Παρτίζαν έψαχνε διακαώς ένα μεγάλο διπλό, για να μπει με αξιώσεις στο κάδρο της οκτάδας και το βρήκε μάλιστα στο ντέρμπι με τον Ερυθρό Αστέρα. Απόψε, η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς υποδέχεται τη Βιλερμπάν και οφείλει να κεφαλαιοποιήσει τη δραματική νίκη επί των ερυθρόλευκων, αξιοποιώντας την καυτή της έδρα (21:30 Novasports 3HD, Live από το SPORT24).

Μέσα στη Stark Arena, η Παρτίζαν μετράει τέσσερις διαδοχικές νίκες κόντρα σε Εφές, Μπάγερν, Μονακό και Μπασκόνια. Και στα τέσσερα αυτά ματς ξεπέρασε τους 80 πόντους. Άλλωστε, το σύνολο του Ομπράντοβιτς σκοράρει εντός έδρας 86,5 κατά μέσο όρο!

Η Βιλερμπάν δεν δείχνει ικανή να προλάβει την οκτάδα, ωστόσο την προηγούμενη αγωνιστική έκανε τη μεγάλη έκπληξη, κερδίζοντας μέσα στην Κωνσταντινούπολη τη Φενέρ, με 26 πόντους του Νάντο Ντε Κολό. Εξαιρετικός ήταν και ο νεοφερμένος Ντι Μποστ με 15 πόντους, στο δεύτερο ευρωπαϊκό παιχνίδι του με τη φανέλα της ASVEL. H προσθήκη του νατουραλιζέ άσου προσφέρει στον Τι Τζέι Πάρκερ έναν έξτρα επιθετικό πόλο δίπλα τους Ντε Κολό και Μάθιους, επομένως η γαλλική ομάδα αναμένεται να βελτιώσει την παραγωγικότητά της στο δεύτερο κομμάτι της σεζόν.

Αν λοιπόν κατεβάσουμε το χάντικαπ από τους 6,5 πόντους στον 1,5 και πάρουμε ένα βατό line 152,5 πόντων για να βγει και το Over, χτίζουμε ένα combo διπλασιασμού. 7/10 φορές έχει επαληθεύσει εντός έδρας το συγκεκριμένο όριο η Παρτίζαν, ενώ στον πρώτο γύρο, το μεταξύ τους παιχνίδι στη Λιόν είχε λήξει με 91-87 υπέρ των Γάλλων.

Προγνωστικά Στοιχήματος

Η Μπαρτσελόνα, εκτός απροόπτου, θα κερδίσει απόψε τη Μακάμπι, η οποία εξακολουθεί να στερείται τον ηγέτη της Λορέντσο Μπράουν και έχει το χειρότερο εκτός έδρας ρεκόρ στη διοργάνωση με 2-9 (21:30 Novasports 5HD, Live από το SPORT24).

Την περασμένη Παρασκευή, το πάλεψε στο ΣΕΦ, όμως στην πραγματικότητα δεν απείλησε ποτέ ουσιαστικά τον Ολυμπιακό κι έχασε με 95-89. Είχαν προηγηθεί η οριακή ήττα στο ΟΑΚΑ από Παναθηναϊκό και η συντριβή (-33) στη Μαδρίτη από Ρεάλ. Στη διαβολοβδομάδα, η ομάδα του Οντετ Κάτας θα παίξει μετά τη Βαρκελώνη, στη Βαλένθια, επομένως θα συμπληρώσει πεντάδα αγώνων στο δρόμο.

Ο άσος με ένα μικρό χάντικαπ 2,5 πόντων είναι στο 1.30. Όμως μαζί με το Over 10,5 του φορμαρισμένου Μπόνζι Κόλσον ξεπερνάει το 2.45. Ο άσος της Μακάμπι πήρε ανάσες στο τελευταίο ματς για το πρωτάθλημα του Ισραήλ, αφού ο Κάτας δεν τον χρησιμοποίησε καθόλου. Ο Αμερικανός φόργουορντ σημείωσε 13 πόντους στο ΣΕΦ και έχει 18 κατά μέσο όρο στα τέσσερα πιο πρόσφατα ματς στη EuroLeague.

Παιχνίδι για γερά νεύρα τέλος, αναμένεται στην Μπολόνια, εκεί όπου η Βίρτους θα υποδεχθεί τον Ερυθρό Αστέρα (20:00 Novasports Start, Live από το SPORT24). Οι Σέρβοι με τρεις ήττες στα τελευταία τέσσερα ματς, έχουν χάσει το μομέντουμ τους, έπεσαν στη 12η θέση και θα προσπαθήσουν να ρεφάρουν απόψε τη σκληρή ήττα στο ντέρμπι με την Παρτίζαν.

Από την άλλη, η ομάδα του Σέρτζιο Σκαριόλο, αν θέλει να διεκδικήσει την οκτάδα, δεν έχει πλέον άλλα περιθώρια για απώλειες εντός έδρας, ωστόσο η αποστολή της απόψε δεν θα είναι καθόλου εύκολη, καθώς έχουν τεθεί νοκ άουτ οι Οτζελέγε και Λούντμπεργκ.

Πολύ πιθανό εδώ να δούμε ντέρμπι μέχρι την τελευταία κατοχή. Άλλωστε, κανένα από τα τελευταία πέντε ματς του Ερυθρού Αστέρα, εκτός έδρας, δεν κρίθηκε με διαφορά άνω των πέντε πόντων. Στο 2.15 να μην κερδίσει καμία από τις δύο ομάδες με διαφορά μεγαλύτερη των 7,5 πόντων.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Μιλάνο – Μπασκόνια: 2 (απόδοση 1.98), 20:00
  • Βαλένθια – Μπάγερν: Over 150,5 & Αλεξάντερ Over 7,5 πόντοι (απόδοση 2.12), 21:30
  • Παρτίζαν – Βιλερμπάν: 1 -1,5 & Over 152,5 (απόδοση 1.98), 21:30
  • Μπαρτσελόνα – Μακάμπι: 1 -2,5 & Κόλσον Over 10,5 (απόδοση 2.47), 21:30
  • Βίρτους Μπολόνια – Ερυθρός Αστέρας: 1 +7,5 & 2 +7,5 (απόδοση 2.15), 22:00
TAGS ΜΠΑΣΚΕΤ BET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ EUROLEAGUE ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ