ΜΠΑΣΚΕΤ BET

Προγνωστικά EuroLeague: Το αμυντικό "τείχος" του Παναθηναϊκού και τα τρίποντα του Γκάι

Ο Ντίνος Μήτογλου με τον Γκάιλ Γκάι
Ο Ντίνος Μήτογλου με τον Γκάιλ Γκάι INTIME

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για τη μεγάλη μάχη του Παναθηναϊκού στη Βαρκελώνη με την Μπαρτσελόνα για την 6η αγωνιστική της EuroLeague, αλλά και την ευκαιρία της φορμαρισμένης Βίρτους Μπολόνια να φτάσει στο 5-1.

Ένα από τα πιο δύσκολα ματς της σεζόν στη EuroLeague δίνει απόψε ο Παναθηναϊκός, που δοκιμάζεται στο Παλάου Μπλαουγκράνα με την Μπαρτσελόνα (21:30 Novasports Prime, Live από το SPORT24). Σε μία έδρα που έχει να κερδίσει από τα πλέι-οφ της σεζόν 2012/13 και έκτοτε μετράει 12 διαδοχικές ήττες.

Ο Παναθηναϊκός ταξίδεψε στη Βαρκελώνη με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία, αφού τη Δευτέρα πήρε το πρώτο μεγάλο ντέρμπι της σεζόν στο ελληνικό πρωτάθλημα, επικρατώντας του Ολυμπιακού στο ΣΕΦ με 66-54. Παρότι οι πράσινοι δεν είναι ακόμη έτοιμοι να αποδώσουν το επιθετικό μπάσκετ που πρεσβεύει ο Εργκίν Αταμάν, κατάφεραν με όπλο την άμυνά τους και κορυφαίο για ακόμη ένα ματς τον Ντίνο Μήτογλου, που έκανε double-double (20 πόντοι, 10 ριμπάουντ), να φτάσουν απολύτως δίκαια στην επικράτηση. Είναι χαρακτηριστικό ότι το τριφύλλι δέχθηκε μόλις 23 πόντους στο δεύτερο ημίχρονο και κράτησε τον Ολυμπιακό στο 35,5% εντός παιδιάς!

Πέρα από τη νίκη αυτή καθαυτή, που δίνει αυτοπεποίθηση και κυρίως πίστη για να συνεχίσουν άπαντες τη σκληρή δουλειά, το ματς στο ΣΕΦ είχε και επί μέρους κέρδη, όπως για παράδειγμα η εμφάνιση του Χουάντσο. Ο Ισπανός άσος έκανε ίσως το πιο μεστό του παιχνίδι από την ημέρα που πάτησε το πόδι του στην Αθήνα, έχοντας 10 πόντους και 5 ριμπάουντ. Επίσης, πολύτιμες βοήθειες στην επίθεση πρόσφερε ο Κάιλ Γκάι, φτάνοντας τους 11 πόντους εντελώς αθόρυβα και χωρίς να πάρει πολλές προσπάθειες (4/8 σουτ είχε).

Στον αντίποδα, η Μπαρτσελόνα, έπειτα από ένα σερί επτά νικών σε ACB και EuroLeague γνώρισε δύο διαδοχικές ήττες. Έχασε για τρίτη φορά φέτος από τη Ρεάλ με 65-64, στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής της EuroLeague και τρεις ημέρες μετά, έχασε οριακά και στη Βαλένθια για το πρωτάθλημα, με 71-68.

Κοινός παρονομαστής και στα δύο αυτά ματς, ότι η Μπάρτσα σούταρε με μόλις 38% εντός παιδιάς, παίζοντας χωρίς τον τραυματία Λαπροβίτολα και ότι είχε για πρώτο σκόρερ τον Βίλι Ερνάνγκομεθ, με 13 και 22 πόντους αντίστοιχα.

Το αποψινό παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό ασφαλώς θα είναι πολύ ιδιαίτερο για τον Βίλι, αφού θα τεθεί αντιμέτωπος με τον αδερφό του, τον Χουάντσο και σίγουρα η κόντρα τους θα είναι από τα στοιχεία που θα κεντρίσουν το ενδιαφέρον.

Σε κάθε περίπτωση, από τις βασικές αποστολές που θα έχει απόψε η πράσινη front-line, θα είναι να περιορίσει την επιθετική παραγωγή του Βίλι, που σημειώνει φέτος 11,4 πόντους ανά παιχνίδι στη διοργάνωση και είναι ο τρίτος σκόρερ της Μπάρτσα, πίσω από τους Βέσελι (12,4) και Λαπροβίτολα (13,8).

Ο τελευταίος είναι αμφίβολος και υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να μην αγωνιστεί. Οι Καταλανοί έχουν επίσης στον άσο τους Γιοκουμπάιτις και Σατοράνσκι, δύο παιδιά με εξαιρετικό κορμί και μακριά χέρια, αλλά χωρίς τη σύνδεση που έχει ο Αργεντινός με το καλάθι.

Με σοβαρές απουσίες ο Παναθηναϊκός

Το κακό για τον Παναθηναϊκό είναι πως έχει κι αυτός σοβαρές απουσίες στην περιφέρειά του, καθώς ταξίδεψε στη Βαρκελώνη χωρίς τους Σλούκα και Βιλντόσα, ενώ φυσικά δεν έχει ακόμη προλάβει να ενταχθεί ο νεοαποκτηθείς Κέντρικ Ναν. Δεν είναι τυχαίο ότι μετά από αυτά τα νέα οι μπουκ αντέδρασαν, ανεβάζοντας το βασικό χάντικαπ από τους 7,5 πόντους στους 8,5.

Χωρίς Σλούκα και Βιλντόσα, το βάρος εκ των πραγμάτων θα πέσει στην τριάδα Γκραντ, Γκριγκόνις, Γκάι, ενώ θα χρειαστεί να δώσουν κάποια ποιοτικά λεπτά, τουλάχιστον στο αμυντικό κομμάτι ο Μωραΐτης και ο Καλαϊτζάκης.

Ειδικά, ο Γκάι με το περιφερειακό του σουτ, μπορεί να εξελιχθεί σε παίκτης κλειδί για τον Παναθηναϊκό, προκειμένου να ανοίξει την καταλανική άμυνα, η οποία είναι η καλύτερη στη EuroLeague με μόλις 101 πόντους παθητικό ανά 100 κατοχές. Άλλωστε, ο πρώην άσος της Μάλαγα γνωρίζει πολύ καλά τα ισπανικά γήπεδα και πέρυσι με τη φανέλα της Μπανταλόνα, είχε βάλει 10 πόντους κόντρα στην Μπαρτσελόνα για την ACB, μέσα στο Παλάου Μπλαουγκράνα.

Ο 26χρονος άσος είχε 2/4 τρίποντα στην τελευταία ευρωπαϊκή νίκη του Παναθηναϊκού με την Μπασκόνια, ενώ εξαιρετική ήταν η εμφάνισή του και στην Κωνσταντινούπολη με τη Φενέρ, με 3/7 τρίποντα. Τη Δευτέρα στο ΣΕΦ είχε 3/6 τρίποντα, εκ των οποίων ένα καθοριστικό στο δεύτερο ημίχρονο. Στο 1.83 το Over 1,5 εύστοχα τρίποντα του Γκάι απόψε.

Αμέτρητα ειδικά στοιχήματα στους αγώνες της EuroLeague! | 21+ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Από εκεί και πέρα, ο Παναθηναϊκός είναι δεδομένο πως θα χρειαστεί ξανά αρκετό σκορ από τις σταθερές του, δηλαδή τον Μήτογλου και τον Λεσόρ. Κομβικό πάντως για να διεκδικήσει τη νίκη θα είναι να κρατήσει την Μπαρτσελόνα κάτω από τους μέσους όρους της (84,4 πόντους σκοράρει), διότι στην παρούσα φάση, με τις απουσίες που υπάρχουν, θα είναι δύσκολο να κερδίσει βάζοντας για παράδειγμα πάνω από 85. Ας μην ξεχνάμε άλλωστε, ότι τη Δευτέρα ο Παναθηναϊκός έδωσε ένα πολύ απαιτητικό ματς στο ΣΕΦ με τον Αταμάν να εμπιστεύεται ουσιαστικά ροτέισον επτά παικτών, άρα ίσως υπάρξουν και ερωτηματικά αναφορικά με τα ενεργειακά αποθέματα της ομάδας.

Σε κάθε περίπτωση, είναι αρκετά πιθανό να δούμε πάλι για σημαντικό χρονικό διάστημα τον Χουάντσο στο τρία. Ο Ισπανός μαζί με τον Μήτογλου και τον Λεσόρ στην ίδια πεντάδα, έστησαν ένα πραγματικό αμυντικό τείχος κόντρα στον Ολυμπιακό, το οποίο βάσει αθλητικότητας και σωματικών προσόντων μπορεί θεωρητικά να κάνει δύσκολη τη ζωή σε οποιαδήποτε επίθεση της Ευρώπης, καμουφλάροντας παράλληλα, ως ένα βαθμό, την αμυντική αδυναμία που έχουν ορισμένα πράσινα γκαρντ.

Στη λογική επομένως ότι ο Παναθηναϊκός θα προσπαθήσει να πάει το ματς κάτω από τους 80 πόντους, μπορούμε να κρατήσουμε το Under 161,5 στο 1.72. Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη διετία, στα ματς των πράσινων στη Βαρκελώνη μπήκαν συνολικά 142 και 146 πόντοι αντίστοιχα.

Σε τοπ φόρμα η Βίρτους

Πολύ ενδιαφέρουσα μονομαχία αναμένεται και στην Μπολόνια, εκεί όπου η Βίρτους υποδέχεται την Εφές (21:30 Novasports 4HD, Live από το SPORT24). Οι δύο ομάδες έχουν εντελώς αντίθετες πορείες μέχρι στιγμής στη EuroLeague. Το σύνολο του Λούκα Μπάνκι με ρεκόρ 4-1 είναι μέχρι στιγμής η ευχάριστη έκπληξη της διοργάνωσης, ενώ αντίθετα η Αναντολού είναι εμφανές πως αναζητεί τη νέα της ταυτότητα μετά τη φυγή του Εργκίν Αταμάν.

Η Εφές την περασμένη εβδομάδα έχασε με κάτω τα χέρια στο ΣΕΦ από τον Ολυμπιακό, βάζοντας μόλις 57 πόντους, με 35,9% εντός παιδιάς. Τρεις ημέρες μετά ακολούθησε η εντός έδρας συντριβή (76-95) από τη Γαλατά για το τουρκικό πρωτάθλημα, για να επιβεβαιώνει ότι η ομάδα του Ερντέμ Τσαν είναι σε πολύ κακό φεγγάρι.

Αντίθετα, η Βίρτους μετά την ήττα της πρεμιέρας από τη Ζάλγκιρις, τρέχει οκτώ διαδοχικές νίκες σε πρωτάθλημα Ιταλίας και EuroLeague, με ηγέτη τον Σενγκέλια, ο οποίος φέτος είναι διψήφιος σε πόντους σε όλα τα παιχνίδια. Ο Λούκα Μπάνκι γνωρίζει πολύ καλά ότι η ομάδα του πρέπει να εκμεταλλευτεί το θετικό της μομέντουμ και να πάρει τώρα όσο το δυνατόν περισσότερες νίκες, προκειμένου να μεγαλώσει τις πιθανότητές της για είσοδο στα πλέι-οφ ή έστω στο play in tournament.

Με τα περισσότερα βαριά χαρτιά της Εφές (Κλάιμπερν, Λάρκιν, Τόμπσον) να βρίσκονται σταθερά σε μέτρια προς κακή φόρμα, ο άσος στο 1.72 με -1,5 πόντο χάντικαπ μπορεί να αποτελέσει επιλογή.

Σούπερ αποδόσεις και κορυφαίο live στη EuroLeague! | 21+ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

Μπαρτσελόνα – Παναθηναϊκός, 21:30

  • Γκάι Over 1,5 εύστοχα τρίποντα (απόδοση 1.83)
  • Under 161,5 (απόδοση 1.72)

Βίρτους Μπολόνια – Εφές Αναντολού, 21:30

  • 1 -1,5 (απόδοση 1.72)
TAGS ΜΠΑΣΚΕΤ BET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ