ΜΠΑΣΚΕΤ BET

Προγνωστικά EuroLeague: Οι αποδόσεις Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού

Προγνωστικά EuroLeague: Οι αποδόσεις Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού
INTIME SPORTS

Η πρεμιέρα της EuroLeague πλησιάζει και οι μπουκ έχουν ήδη δώσει τις πρώτες κατευθύνσεις για τα φαβορί και τα αουτσάιντερ της διοργάνωσης. Πού βρίσκονται οι ελληνικές ομάδες, ποια είναι τα ενδιαφέροντα μακροχρόνια στοιχήματα.

Σε μία εβδομάδα ξεκινάει η EuroLeague για τη σεζόν 2022/23 και ασφαλώς έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε πού κατατάσσουν οι στοιχηματικές εταιρίες τις δύο ελληνικές ομάδες, τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ, μέσα στον σκληρό ανταγωνισμό του κορυφαίου πρωταθλήματος της Ευρώπης.

Προγνωστικά EuroLeague: Με την ίδια συνταγή ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός συνεχίζει φέτος χωρίς μεγάλες αλλαγές στο ρόστερ του και με την ίδια συνταγή, που τον έφερε πέρυσι μία ανάσα από την πρόκριση στον τελικό του Βελιγραδίου. Η ομάδα του κόουτς Μπαρτζώκα αναμένεται να παρουσιάσει ξανά ελκυστικό μπάσκετ, σύμφωνα με τα πρότυπα της εποχής, που επιτάσσει αθλητικότητα, σουτ, υψηλή ένταση, λίγη ντρίμπλα και πολλές πάσες.

Δεν είναι λοιπόν τυχαίο ότι οι μπουκ τον βλέπουν τέταρτο φαβορί για την κατάκτηση της EuroLeague σε απόδοση μεταξύ 9.00 και 10.00, πίσω μόνο από την πανίσχυρη πρωταθλήτρια Ευρώπης, Εφές (4.00) και τα δύο "τέρατα" του ισπανικού μπάσκετ, τη Ρεάλ (4.30) και την Μπαρτσελόνα (4.50).

Για την ακρίβεια, οι στοιχηματικές εταιρίες κατατάσσουν τους νταμπλούχους Ελλάδος στο ίδιο επίπεδο με την Αρμάνι Μιλάνο και τη Φενερμπαχτσέ του Δημήτρη Ιτούδη, που επίσης προσφέρονται σε αποδόσεις κοντά στο 10.00 για την κατάκτηση του τροπαίου.

Προγνωστικά Μπάσκετ: Το 4.20 του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ

Σε ό,τι αφορά στον ανανεωμένο Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ, ο οποίος ουσιαστικά προχωράει φέτος σε μία επανεκκίνηση, με νέο προπονητή τον Ντέγιαν Ράντονιτς και σαφώς ενισχυμένο ρόστερ, οι μπουκ τον κατατάσσουν μεταξύ 11ης και 12ης θέσης, πίσω από ομάδες όπως η Μονακό, η Μακάμπι, η Βίρτους Μπολόνια και η Παρτιζάν του Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Στις αποδόσεις πάντως των "πράσινων" για την κατάκτηση της EuroLeague, υπάρχει πολύ μεγάλο εύρος, αφού κυμαίνονται από το 34.00 μέχρι το 85.00!

Φυσικά, ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ ξεκινάει τη φετινή σεζόν με ρεαλιστικό στόχο να είναι πολύ πιο ανταγωνιστικός συγκριτικά με πέρυσι και να διεκδικήσει την είσοδό του στα πλέι οφ. Αυτό το ενδεχόμενο προσφέρεται στο 4.20 και ασφαλώς στοιχηματικά παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, έστω κι αν το εγχείρημα δεν θα είναι καθόλου εύκολο.

Για τον Ολυμπιακό, οι στοιχηματικές εταιρίες δηλώνουν πρακτικά σίγουρες ότι θα βρεθεί στην πρώτη οκτάδα, αφού προσφέρουν το συγκεκριμένο σενάριο μόλις στο 1.15-1.25. Μάλιστα, είναι χαρακτηριστικό ότι οι μπουκ θεωρούν πιο πιθανό το ενδεχόμενο ο Ολυμπιακός να φτάσει μέχρι το Final-4 σε απόδοση 2.25-2.35, απ' ότι να πιάσει ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ την πρώτη οκτάδα.

Στα χαμηλά στρώματα, πρώτο φαβορί για την τελευταία θέση στην κανονική περίοδο προσφέρεται η Ζαλγκίρις στο 3.70 και ακολουθούν η Άλμπα στο 4.55 και η Βιλερμπάν στο 5.50. Για όσους θέλουν να κυνηγήσουν ακόμη μεγαλύτερη απόδοση, στην εξίσωση θα πρέπει να μπει και η Μπασκόνια (9.50), που έχει αποδυναμωθεί αισθητά συγκριτικά με πέρυσι και σε πρώτη φάση αναμένεται η χειρότερη ισπανική ομάδα της διοργάνωσης.

Προγνωστικά EuroLeague: Τα ειδικά των παικτών

Άλλη μία κατηγορία με μακροχρόνια στοιχήματα, που δίνει τη δυνατότητα να κυνηγήσουμε μεγάλες αποδόσεις είναι τα ειδικά των παικτών. Για παράδειγμα, στον Ολυμπιακό, πρώτο φαβορί σε απόδοση 1.40 για να ευστοχήσει στα περισσότερα τρίποντα φέτος, είναι ο Αϊζάια Κάνααν, ο οποίος την περσινή σεζόν είχε 57 επιτυχημένες προσπάθειες με την Ούνικς Καζάν.

Σημειώνεται, ότι πέρυσι ο Σάσα Βεζένκοβ ευστόχησε σε 60 τρίποντα, ο Κώστας Σλούκας σε 61, ενώ κορυφαίος ήταν ο Τάιλερ Ντόρσεϊ με 73. Ο Βεζένκοβ προσφέρεται στο 2.50 και ο Σλούκας στο 3.50.

Ας έχουμε πάντως υπόψιν μας και το πλουσιοπάροχο 9.00 του Αλεκ Πίτερς. Ο νεοαποκτηθείς άσος του Ολυμπιακού δεν θα έχει τον ίδιο χρόνο συμμετοχής με τον Βεζένκοβ και τον Σλούκα, ωστόσο είναι κλασικός σουτέρ τριών πόντων. Στην καριέρα του εκτελεί με πάνω από 38% και στην τελευταία του γεμάτη σεζόν με την Μπασκόνια, το 2020/21 είχε ευστοχήσει σε 63 τρίποντα! Επίσης, ας μην αποκλείσουμε το ενδεχόμενο κατά τη διάρκεια της σεζόν, ο Βεζένκοβ να κατέβει στο τρία και να παίζει μαζί με τον Πίτερς, για να έχει ο Ολυμπιακός δίδυμη απειλή από το τρίποντο.

Στον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ ακόμη τα πράγματα δεν είναι ξεκάθαρα, καθώς υπάρχουν πολλά νέα πρόσωπα στο ρόστερ και δεν έχουν καθοριστεί επακριβώς οι ρόλοι. Σε σύγκριση με πέρυσι δεν υπάρχει ένας δεινός σκόρερ, όπως ο Νεμάνια Νέντοβιτς. Φέτος, οι "πράσινοι" θα προσπαθήσουν να χτίσουν ένα πιο ισορροπημένο επιθετικό προφίλ, με απειλή απ' όλες τις θέσεις.

Ο παίκτης πάντως, που λογικά θα τραβήξει περισσότερο το σκοράρισμα και αναμενόμενα προσφέρεται πρώτο φαβορί για πρώτος σκόρερ του Παναθηναϊκού στη διοργάνωση, σε απόδοση 2.00, είναι ο Μάριους Γκριγκόνις. Ο Λιθουανός γκαρντ είχε 8,5 πόντους πέρυσι με την ΤΣΣΚΑ, έχοντας συμπληρωματικό ρόλο στο ροτέισον του Ιτούδη (έπαιζε 19,4 λεπτά). Φέτος, αναμένεται να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο, όπως δηλαδή στις τελευταίες δύο σεζόν του με τη Ζαλγκίρις, όπου σημείωσε 11,5 και 13,4 πόντους κατά μέσο όρο. Μην ξεχνάμε άλλωστε, ότι ο 28χρονος γκαρντ/φόργουορντ έρχεται με φόρα από τις εξαιρετικές εμφανίσεις του στο EuroBasket, όπου ήταν ο δεύτερος σκόρερ της Λιθουανίας με 14,5 πόντους, πίσω από τον Γιόνας Βαλανσιούνας.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Ολυμπιακός: Περισσότερα εύστοχα τρίποντα στην κανονική περίοδο της EuroLeague Πίτερς (απόδοση 9.00)
  • Παναθηναϊκός: Πρώτος σκόρερ στην κανονική περίοδο της EuroLeague Γκριγκόνις (απόδοση 2.00)
TAGS ΜΠΑΣΚΕΤ BET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ