WEEKLY BET

Προγνωστικά EuroLeague: Στην αγαπημένη του Fonteta ο Ολυμπιακός για το 2.35

Προγνωστικά EuroLeague: Στην αγαπημένη του Fonteta ο Ολυμπιακός για το 2.35
ΜΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ / INTIME SPORTS

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για την κρίσιμη αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τη Βαλένθια, στο πλαίσιο τη 26ης αγωνιστικής της EuroLeague.

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει απόψε τη Βαλένθια στη Fonteta για την 26η αγωνιστική της EuroLeague, σε ένα ματς που μπορεί να τον θέσει ακόμη και σε τροχιά εξάδας αν καταφέρει να το πάρει.

Οι ερυθρόλευκοι προέρχονται από μία άπταιστη γερμανική διαβολοβδομάδα. Πρώτα κέρδισαν άνετα στο ΣΕΦ την Άλμπα με 101-87 και εν συνεχεία πέρασαν από το Μόναχο, επικρατώντας με 76-72 της Μπάγερν, με κορυφαίο τον Τόμας Γουόκαπ (16 πόντοι, 8 ασίστ). Ειδικά το διπλό στη Βαυαρία, χαρακτηρίστηκε από τον Γιώργο Μπαρτζώκα ως το σημείο καμπής στη σεζόν για τον Ολυμπιακό, μιλώντας προς τους παίκτες του στα αποδυτήρια μετά τη λήξη της αναμέτρησης.

Σε κάθε περίπτωση, ο Ολυμπιακός έφτασε τις 14 νίκες και πλέον απέχει μόλις μία από τον 4ο Παναθηναϊκό AKTOR, την 5η Μονακό και την 6η Φενέρμπαχτσε. Εκ των πραγμάτων λοιπόν, το αποψινό ματς στη Βαλένθια είναι εξόχως σημαντικό, ειδικά αν αναλογιστούμε ότι κάποιες από τις ομάδες που κυνηγούν οι ερυθρόλευκοι θα έχουν σίγουρα απώλειες την Παρασκευή, καθώς ο Παναθηναϊκός φιλοξενεί τη Φενέρ και η Μονακό παίζει με την τρίτη της κατάταξης Βίρτους (16 νίκες) στην Μπολόνια.

Η αποστολή βέβαια του Ολυμπιακού μόνο εύκολη δεν αναμένεται, καθώς πολύ μεγάλο βαθμολογικό κίνητρο έχει και η Βαλένθια, η οποία με 13-12 βρίσκεται στην 8η θέση, μία πίσω από τους ερυθρόλευκους.

Το σύνολο του Άλεξ Μουμπρού παλεύει με καλές πιθανότητες για την είσοδό του στην postseason κι αν κερδίσει το βράδυ τον Ολυμπιακό θα τον βάλει από κάτω, αφού υπενθυμίζεται ότι είχε επικρατήσει και στον πρώτο γύρο, στο ΣΕΦ.

Η Βαλένθια είχε απολογισμό μία νίκη και μία ήττα στη διπλή αγωνιστική της προηγούμενης εβδομάδας. Έχασε εύκολα στο Βελιγράδι από τον Ερυθρό Αστέρα, αλλά εν συνεχεία έκανε το καθήκον της στο Βερολίνο με την Άλμπα, έχοντας για κορυφαίους παίκτες τον Σέμι Οτζελέγιε (18 πόντοι) και τον Κρις Τζόουνς (14 πόντοι, 8 ασίστ).

Υπόθεση άμυνας και για τους δύο

Οι “νυχτερίδες” δεν είναι μία κλασική ισπανική ομάδα, που παίζει σε up tempo και δίνει ξέφρενο ρυθμό στα παιχνίδια της. Αντίθετα, βασίζεται κυρίως στη σκληρή της άμυνα. Είναι χαρακτηριστικό πως έχει το κορυφαίο αμυντικό rating (107,3) στη λίγκα και δέχεται κατά μέσο όρο μόλις 75,9 πόντους.

Στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια της για τη EuroLeague, η Βαλένθια έκανε τρεις νίκες και δέχθηκε 72 πόντους από το Μιλάνο, 62 από την Μπασκόνια και 66 από την Άλμπα. Επίσης, στον α' γύρο είχε κερδίσει τον Ολυμπιακό στο Φάληρο, αφού τον κράτησε μόλις στους 56.

Το αμυντικό της φίλτρο έκανε τη δουλειά και στο πρόσφατο παιχνίδι της για την ACB, όπου επιβεβαίωσε ότι βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση, επικρατώντας μέσα στη Βαρκελώνη της Μπαρτσελόνα με 79-76.

Από τις καλύτερες άμυνες στη διοργάνωση παίζει ασφαλώς και ο Ολυμπιακός, δεδομένου ότι δέχεται μόλις 75,6 πόντους ανά αγώνα. Βάση μας λοιπόν εδώ, θα είναι το Under, στη λογική ότι δύσκολα ο νικητής στο συγκεκριμένο ματς θα ξεπεράσει τους 80 πόντους.

Σημειώνεται, ότι ο Ολυμπιακός έχει φέτος συνολικά 11 ήττες, εκ των οποίων οι επτά κόντρα στις ισπανικές ομάδες. Εν ολίγοις έχει 7/7 ήττες στα ματς απέναντι στους Ισπανούς. Απόψε είναι η τελευταία του ευκαιρία για να κάνει μία νίκη κόντρα στους Ίβηρες και μάλιστα σε μία έδρα που έχει απίστευτη παράδοση, αφού σε επτά επισκέψεις του στη Fonteta από το 2004 και μετά, μετράει ισάριθμες νίκες.

Ο Ολυμπιακός ταξίδεψε χωρίς τον τραυματία Νίκολα Μιλουτίνοβ, ωστόσο την αποστολή ακολούθησε κανονικά ο Μουσταφά Φαλ, ο οποίος επιστρέφει μετά από απουσία περίπου ενός μηνός. Φυσικά, στο “5” υπάρχουν επίσης ο Φίλιπ Πετρούσεβ και ο νεοφερμένος Μόουζες Ράιτ, επομένως η ερυθρόλευκη frontline είναι πλέον γεμάτη και υπερέχει ξεκάθαρα σε σύγκριση με αυτή της Βαλένθια, η οποία στηρίζεται κυρίως σε ημίψηλα κορμιά (Οτζελέγιε, Πραντίγια, Ινγκλις), αφού είναι νοκ άουτ ο πολύπειρος και πολύτιμος Μπράντον Ντέιβις (τρίτος σκόρερ με 12,7 πόντους)

Το ξερό διπλό προσφέρεται στο 1.85 στη Stoiximan και μαζί με το Under 161,5 η απόδοση φτάνει στο 2.35, χάρη στην επιλογή του Bet Builder.

Σε ατομικό επίπεδο, εφικτό μοιάζει το Over 7,5 πόντοι του Πετρούσεβ, ο οποίος προσαρμόζεται ολοένα και περισσότερο στο πλάνο του κόουτς Μπαρτζώκα. Ο Σέρβος άσος ήταν κομβικός στη νίκη επί της Μπάγερν με 14 πόντους, ενώ συνέχισε τις παραγωγικές του εμφανίσεις και στη Stoiximan Basket League, έχοντας 11 πόντους σε 17 λεπτά συμμετοχής κόντρα στον Προμηθέα.

Εμφανώς ανεβασμένος το τελευταίο διάστημα είναι και ο Ιγκνας Μπραζντέικις. Ο Λιθουανός γκαρντ/φόργουορντ ξεκινάει πλέον με το πρώτο ροτέισον, το οποίο φαίνεται πως ταιριάζει πολύ καλύτερα στα χαρακτηριστικά του. Στα δύο προηγούμενα ματς με Άλμπα και Μπάγερν, ο πρώην άσος της Ζάλγκιρις σημείωσε από 11 πόντους και έδειξε ότι μπορεί να βοηθήσει σημαντικά, παίζοντας επιθετικά και κάθετα προς τη ρακέτα.

Το κάτω όριο του Μπραζντέικις είναι στους 6 πόντους κι αν συνδυαστεί με το Over 7,5 του Πετρούσεβ, χτίζουμε στη Stoiximan απόδοση 3.20.

*** Οι αποδόσεις ενδέχεται να υπόκεινται σε αλλαγές.

TAGS WEEKLY BET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ EUROLEAGUE ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ