BIG GAMES BET

Προγνωστικά EuroLeague: Πέρασε φαβορί ο Παναθηναϊκός

Ο Κώστας Σλούκας απέναντι στον Γιώργο Παπαγιάννη
Ο Κώστας Σλούκας απέναντι στον Γιώργο Παπαγιάννη INTIME

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για το ντέρμπι Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός, στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής της EuroLeague.

Η χρονιά κλείνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στη EuroLeague, με το ντέρμπι ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό (21:00 Novasports Prime, Live από το SPORT24).

Και για τους δύο αιώνιους το αποψινό παιχνίδι είναι ιδιαίτερα κρίσιμο. Ο Παναθηναϊκός θέλει να διατηρήσει την επαφή του με την οκτάδα και να σπάσει το σερί των εννιά ηττών στα παιχνίδια με τον Ολυμπιακό. Από την άλλη, οι "ερυθρόλευκοι" μετά τις απρόσμενες ήττες από Βιλερμπάν και Ερυθρό Αστέρα κινδυνεύουν να μείνουν δύο νίκες μακριά από την πρώτη τετράδα.

Οι αρχικές αποδόσεις έδιναν φαβορί τον Ολυμπιακό στους 2,5 πόντους. Από τη στιγμή όμως, που έγινε γνωστό ότι ο Σάσα Βεζένκοβ δεν θα αγωνιστεί απόψε, το σετ γύρισε τούμπα και πλέον οριακό φαβορί, στον 1,5 πόντο, προσφέρονται οι "πράσινοι", οι οποίοι θα έχουν μαζί τους και ένα κατάμεστο ΟΑΚΑ (εδώ και μέρες έχει γίνει sold out).

Χωρίς τον Βεζένκοβ, που είναι ο επικρατέστερος παίκτης για να αναδειχθεί MVP της σεζόν στη EuroLeague, πιθανότατα θα πάρει περισσότερο χρόνο συμμετοχής ο Άλεκ Πίτερς. Επίσης, μένει να δούμε αν ο κόουτς Μπαρτζώκας θα χρησιμοποιήσει και σχήματα με τον Μπολομπόι ή τον Παπανικολάου στο τέσσερα.

Στο πρόσφατο παιχνίδι των δύο ομάδων στο ΣΕΦ, για την Basket League, ο Ολυμπιακός είχε επικρατήσει με 68-66, παίρνοντας 22 πόντους από τον Βεζένκοβ και 17 από τον Φαλ, ο οποίος είχε κερδίσει κατά κράτος τη μάχη με τον Γιώργο Παπαγιάννη. Αντίθετα, η "ερυθρόλευκη" περιφέρεια ήταν πολύ νευρική και η ομάδα του κόουτς Μπαρτζώκα τέλειωσε το ματς με 7/26 τρίποντα, δηλαδή ποσοστό μόλις 26,9%.

Ο Ολυμπιακός, χωρίς τον κορυφαίο του σκόρερ, αναμένεται να μείνει επιθετικά πιο χαμηλά από τα συνήθη στάνταρ του. Θα υποχρεωθεί λοιπόν, να διεκδικήσει τη νίκη στο ΟΑΚΑ μέσα από την άμυνά του, η οποία θα πρέπει να εμφανιστεί πολύ πιο έτοιμη συγκριτικά με ό,τι συνέβη κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα.

Σε κάθε περίπτωση, δεν είναι τυχαίο ότι οι μπουκ κατέβασαν το βασικό line από τους 157,5 πόντους, στους 155,5. Στα δύο φετινά αιώνια ντέρμπι, το σύνολο των πόντων δεν ξεπέρασε τους 134. Επίσης, στις τελευταίες έξι συναντήσεις του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό, ανεξαρτήτως έδρας, πέντε φορές είχαμε σύνολο πόντων από 150 και κάτω. Με τη σχετική ασφάλεια, μπορούμε να πάμε το line στο 162,5, εκτιμώντας ότι δύσκολα ο νικητής απόψε θα ξεπεράσει τους 80.

Αν παράλληλα, πάρουμε και τον άσο με +4,5 πόντους χάντικαπ χτίζουμε ένα συνδυαστικό στοίχημα διπλασιασμού. Ο Παναθηναϊκός, μπορεί να προέρχεται από τρεις σερί ήττες στη EuroLeague, ωστόσο εντός έδρας έχει κερδίσει διαδοχικά τις Μπασκόνια, Μπολόνια, Βιλερμπάν και Αρμάνι Μιλάνο.

Η ομάδα του Ντέγιαν Ράντονιτς έχει βελτιωθεί αισθητά, μετά την προσθήκη του Ντούειν Μπρέικον, τη στιγμή που ο Ολυμπιακός μάλλον διανύει περίοδο κάμψης στην απόδοσή του.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Προγνωστικά EuroLeague

Σε ατομικό επίπεδο, ο Παπαγιάννης χρωστάει απαντήσεις για την ήττα του, σε προσωπικό επίπεδο, από τον Φαλ στην αναμέτρηση της Basket League. Ο διεθνής σέντερ υστερεί σε δύναμη έναντι του Γάλλου άσου του Ολυμπιακού, ωστόσο είναι πιο ευέλικτος, μπορεί να απειλήσει με πρόσωπο και σταδιακά εντάσσει όλο και πιο πολύ στο παιχνίδι του το μακρινό σουτ.

Στο ΣΕΦ, παρότι έχασε τη μάχη με τον Φαλ, είχε σκοράρει 11 πόντους με 4/5 δίποντα και 1/2 τρίποντα. Το ενδεχόμενο να σκοράρει απόψε τουλάχιστον οκτώ, προσφέρεται στο 1.70. Αν πάρουμε μαζί και το Under 7,5 του Νέιτ Γουόλτερς φτάνουμε στο 3.40. Ο Αμερικανός πόιντ-γκαρντ ήταν εκ των κορυφαίων παικτών του Παναθηναϊκού στο ντέρμπι του πρωταθλήματος, ωστόσο ταλαιπωρήθηκε από διάστρεμμα τις προηγούμενες ημέρες κι αν απόψε αγωνιστεί, μάλλον τα πατήματά του δεν θα είναι και τα πιο γερά.

Ο Ολυμπιακός περιμένει απόψε σκορ από τον Πίτερς, ο οποίος θα προσπαθήσει να μπει στα παπούτσια του Βεζένκοβ. Ο Αμερικανός φόργουορντ παίζει στη EuroLeague σχεδόν 14 λεπτά ανά ματς, όμως απόψε λογικά θα μείνει στο παρκέ πάνω από 20. Το line του, στους 6,5 πόντους δεν είναι απαγορευτικό για να πάρουμε το Over.

Μαζί με το Over 5,5 του Γουόκαπ, χτίζουμε ένα στοίχημα στο 2.10+. Ο Γουόκαπ είναι σταθερά παίκτης κλειδί στα πλάνα του κόουτς Μπαρτζώκα. Πολλές φορές η αντίπαλη άμυνα τον σημαδεύει, επομένως θα βρει ορισμένα ανοιχτά σουτ. Υπενθυμίζεται, ότι στο ντέρμπι του ΣΕΦ, στις αρχές του μήνα, έδωσε πολύτιμες ανάσες επιθετικά στον Ολυμπιακό, στο β' μέρος, φτάνοντας τους οκτώ πόντους με έξι προσπάθειες εντός παιδιάς.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός, 21:00

  • 1 +4,5 & Under 162,5 (απόδοση 2.00)
  • Παπαγιάννης 8+ πόντοι & Γουόλτερς Under 7,5 πόντοι (απόδοση 3.40)
  • Πίτερς Over 6,5 πόντοι & Γουόκαπ Over 5,5 πόντοι (απόδοση 2.12)
TAGS BIG GAMES BET ΑΛΛΑΓΕΣ ΑΠΟΔΟΣΕΩΝ ΜΠΑΣΚΕΤ BET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ EUROLEAGUE ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ