ΜΠΑΣΚΕΤ BET

Προγνωστικά EuroLeague: Η φόρμα του Αστέρα κι ένα combo διπλασιασμού

Ο άσος του Ερυθρού Αστέρα, Λούκα Βιλντόσα στο ΣΕΦ κόντρα στον Ολυμπιακό
Ο άσος του Ερυθρού Αστέρα, Λούκα Βιλντόσα στο ΣΕΦ κόντρα στον Ολυμπιακό INTIME

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για τις πιο σημαντικές αναμετρήσεις της ημέρας από το πρόγραμμα της EuroLeague.

Με τέσσερα παιχνίδια ολοκληρώνεται απόψε η 16η αγωνιστική της EuroLeague, η τελευταία για το 2022. Το πρόγραμμα ξεκινάει με την πολύ ενδιαφέρουσα αναμέτρηση του Ερυθρού Αστέρα κόντρα στην Μπαρτσελόνα (20:00 Novasports 5HD, Live από το SPORT24).

Από τότε που ανέλαβε ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς τον Ερυθρό Αστέρα, η σερβική ομάδα πετάει. Έχει σημειώσει 13 νίκες στα τελευταία 14 παιχνίδια της. Μοναδική παραφωνία το εντός έδρας 71-67 κόντρα στο Μιλάνο. Την περασμένη εβδομάδα, οι Σέρβοι έβγαλαν σπουδαίο διπλό στο ΣΕΦ επί του Ολυμπιακού και τα Χριστούγεννα κέρδισαν άνετα την Μπόρατς για την Αδριατική Λίγκα, σε ένα ματς που έκανε το ντεμπούτο του ο Φακούντο Καμπάτσο.

Η έλευση του Αργεντινού πόιντ-γκαρντ έχει εκτοξεύσει τον ενθουσιασμό στις τάξεις των "ερυθρόλευκων", ωστόσο ο άλλοτε άσος της Ρεάλ δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής απόψε, αφού ο Ερυθρός Αστέρας δεν έχει διευθετήσει ακόμη κάποιες οικονομικές εκκρεμότητες προς τη EuroLeague. Αυτό σημαίνει, ότι το ευρωπαϊκό ντεμπούτο του Καμπάτσο με τα "ερυθρόλευκα" μετατίθεται για το νέο έτος.

Αυτό βέβαια δεν αναιρεί ότι ο Ερυθρός Αστέρας είναι εξαιρετικά φορμαρισμένος και αναμένεται να παλέψει το παιχνίδι με την Μπαρτσελόνα. Η ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, παρά την επιστροφή του Νίκολα Μίροτιτς, δεν έχει καταφέρει να σταθεροποιήσει την απόδοσή της. Στα τελευταία πέντε παιχνίδια για τη EuroLeague, κέρδισε στο καλάθι την ουραγό Άλμπα. Έχασε από τη Βιλερμπάν. Έβγαλε διπλό στο Μονακό, κρατώντας τους Μονεγάσκους μόλις στους 63 πόντους. Λύγισε δύσκολα (+6) την αντίσταση του Παναθηναϊκού κι ηττήθηκε στη Βαλένθια.

Αν πάρουμε ένα-ένα τα επτά εκτός έδρας ματς της Μπάρτσα στη EuroLeague, θα διαπιστώσουμε ότι η μοναδική της διψήφια νίκη, είναι αυτή επί της ελλιπέστατης Μπάγερν τον περασμένο Οκτώβριο. Δύσκολα θα δούμε απόψε τους Καταλανούς να κερδίζουν με 10+ πόντους μέσα στο Βελιγράδι. Ακόμη κι αν λυγίσουν τον Ερυθρό, λογικά το ματς θα είναι ντέρμπι, επομένως μπορούμε να κρατήσουμε ένα χάντικαπ 9,5 πόντων υπέρ της έδρας.

Από εκεί και πέρα, έχει λογική και το Under 160,5. Στις τελευταίες επτά συναντήσεις τους, μόνο μία φορά το σύνολο των πόντων υπερέβη τους 160. Επίσης, η Μπαρτσελόνα μετράει 7/8 Under 160,5 στα πιο πρόσφατα επίσημα παιχνίδια της. Μαζί με τον 1 στο +9,5 χτίζουμε ένα combo στο 2.02.

Στα υπόψιν από τα ειδικά των παικτών και το 9+ πόντοι του ανεβασμένου Φίλιπ Πετρούσεφ σε απόδοση 1.75. Ο Σέρβος σέντερ ήταν εξαιρετικός στα δύο προηγούμενα παιχνίδια με Αρμάνι και Ολυμπιακό, σημειώνοντας 20 και 14 πόντους αντίστοιχα. Και τα Χριστούγεννα, κόντρα στην Μπόρατς, έβαλε 13 με 5/7 δίποντα και 1/3 τρίποντα.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Προγνωστικά EuroLeague

Στο παιχνίδι της Βιλερμπάν με την Άλμπα (21:00 Novasports Start, Live από το SPORT24), στοιχηματικά έχει ενδιαφέρον το Over 8,5 πόντοι του Αμίν Νουά σε απόδοση 1.95. Ο Γάλλος φόργουορντ έχει ξεπεράσει το συγκεκριμένο line τέσσερις φορές στα τελευταία πέντε ματς για τη EuroLeague. Κόντρα στην Ολυμπιακό μάλιστα, πέτυχε 13 πόντους, σημειώνοντας και το νικητήριο τρίποντο στην εκπνοή. Την προηγούμενη αγωνιστική, στη βαριά ήττα της ASVEL στη Μαδρίτη, έπαιξε πάνω από 27 λεπτά και ήταν ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του με 17 πόντους.

Η Φενέρμπαχτσε πήγαινε τρένο μέχρι τις αρχές Δεκεμβρίου, όμως απολύτως φυσιολογικά άρχισε έκτοτε να κάνει μία αγωνιστική "κοιλιά", γνωρίζοντας πέντε διαδοχικές ήττες σε Ευρώπη και τουρκικό πρωτάθλημα. Το θετικό είναι ότι ξεπέρασαν τους τραυματισμούς τους οι πολύτιμοι Τζόναθαν Μότλι και Σκότι Γουίλμπεκιν και τη Δευτέρα, η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη κέρδισε την Εφές, στο μεγάλο ντέρμπι της τουρκικής λίγκας.

Επέστρεψε έτσι στις επιτυχίες και απόψε στην Μπολόνια ψάχνει επιστροφή στις νίκες και στη EuroLeague, μετά τις ήττες από Παρτίζαν, Μπασκόνια και Ολυμπιακό.

Το κακό για τους πρωταθλητές Τουρκίας είναι πως κατανάλωσαν μεγάλα αποθέματα ενέργειας τη Δευτέρα, αφού το παιχνίδι με την Εφές κρίθηκε στην παράταση, ύστερα από δραματική εξέλιξη. Την παράταση βέβαια, χρειάστηκε και η Βίρτους για να λυγίσει την Πέζαρο. Τουλάχιστον, η ομάδα του Σέρτζιο Σκαριόλο δεν είχε και ταξίδι.

Η Μπολόνια υπερασπίστηκε την έδρα της, στα τελευταία δύο ματς με Μακάμπι και Άλμπα, ενώ στα τέλη Νοεμβρίου, είχε χάσει στη Segafredo Arena από την Εφές με 85-80. Παρά τις απουσίες των Οτζελέγιε, Κορντινιέ και Αμπάς, οι Ιταλοί αναμένονται ανταγωνιστικοί ως ένα σημείο κι αν ηττηθούν, αυτό λογικά δεν θα γίνει με μεγάλη διαφορά (21:30 Novasports 4HD, Live από το SPORT24).

Ο άσος με 8,5 πόντους πλεονέκτημα προσφέρεται σε τιμές κάτω του 1.40. Αν πάρουμε πάντως και το Over 5,5 πόντοι του Νταϊσόν Πιερ χτίζουμε ένα συνδυαστικό στοίχημα στο 2.05. Το line είναι τόσο χαμηλά, διότι ο Καναδός άσος σκοράρει φέτος 5,5 πόντους κατά μέσο όρο στη EuroLeague. Πρέπει όμως να σημειωθεί, ότι έβαλε 23 τη Δευτέρα κόντρα στην Εφές και είχε 13 με την Παρτίζαν και 10 με την Μπασκόνια, στα τελευταία δύο ματς της Φενέρ για τη EuroLeague.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

Ερυθρός Αστέρας – Μπαρτσελόνα, 20:00

  • 1 +9,5 & Under 160,5 (απόδοση 2.02)
  • Πετρούσεφ 9+ πόντοι (απόδοση 1.75)

Βιλερμπάν – Άλμπα, 21:00

  • Νουά Over 8,5 πόντοι (απόδοση 1.95)

Βίρτους Μπολόνια – Φενέρμπαχτσε, 21:30

  • 1 +8,5 & Πιερ Over 5,5 πόντοι (απόδοση 2.05)
TAGS ΜΠΑΣΚΕΤ BET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ EUROLEAGUE ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ