ΜΠΑΣΚΕΤ BET

Προγνωστικά EuroLeague: Παίρνει μπρος ο Ντόρσεϊ, combo στο 2.02 στο Βελιγράδι

Προγνωστικά EuroLeague: Παίρνει μπρος ο Ντόρσεϊ, combo στο 2.02 στο Βελιγράδι
MIGUEL ANGEL POLO / VALENCIA BASKET

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για τις αναμετρήσεις της 31ης αγωνιστικής για τη EuroLeague.

Πέρα από το παιχνίδι του Ολυμπιακού με τη Βιλερμπάν, απόψε διεξάγονται ακόμη τρεις αναμετρήσεις για τη EuroLeague. Στο Κάουνας, η Ζάλγκιρις υποδέχεται τη Μονακό (19:00 Novasports 4HD, Live από το SPORT24). Οι Λιθουανοί είναι στο 50% και διατηρούν ακόμη σοβαρές πιθανότητες εισόδου στα playoffs, δεδομένου μάλιστα ότι τα τρία από τα τέσσερα τελευταία ματς της regular season τα δίνουν στη Zalgirio Arena.

Φυσικά, για την ομάδα του Κάζις Μακσβίτις κάθε παιχνίδι από εδώ και πέρα είναι τελικός. Η Ζάλγκιρις μπορεί να έχασε από Ολυμπιακό και Φενέρ στις δύο προηγούμενες αγωνιστικές, ωστόσο εντός έδρας έχει ρεκόρ 10-4 και έχει αποδείξει ότι μπορεί να κοντράρει οποιονδήποτε αντίπαλο.

Στον αντίποδα, η Μονακό κυνηγάει το πλεονέκτημα έδρας και δεν υπάρχει περίπτωση να αδιαφορήσει. Μάλιστα, στο τελευταίο ματς για το πρωτάθλημα Γαλλίας, όπου ηττήθηκε με 83-76 στη Λιμόζ, επέστρεψε στο ροτέισον και ο Μάικ Τζέιμς, που έλειψε σε έξι παιχνίδια λόγω εσωτερικής τιμωρίας για πειθαρχικούς λόγους.

Οι μπουκ το βλέπουν ντέρμπι και δίνουν ελαφρύ φαβορί στον 1,5 πόντο τη Μονακό, η οποία μετράει πέντε διαδοχικές νίκες στη EuroLeague κόντρα στη Μακάμπι, τον Παναθηναϊκό, την Μπασκόνια, τη Βίρτους Μπολόνια και τη Βαλένθια. Υπενθυμίζεται, ότι στον πρώτο γύρο οι Μονεγάσκοι είχαν κερδίσει στο καλάθι τη Ζάλγκιρις (84-82). Ντέρμπι ήταν τα μεταξύ τους ματς και την περσινή σεζόν, όπου η Ζάλγκιρις κέρδισε με 83-82 στο Πριγκιπάτο κι έχασε εντός έδρας στην παράταση. Μία σκέψη είναι να μην κερδίσει καμία από τις δύο ομάδες με διαφορά μεγαλύτερη των επτά πόντων, σε απόδοση κοντά στο 1.95.

Εναλλακτικά, μπορούμε να στραφούμε στο Over 10,5 του φορμαρισμένου Ρόλαντ Σμιτς σε απόδοση 1.91. Ο Λετονός πάουερ φόργουορντ σημείωσε από 18 πόντους στα τελευταία δύο ευρωπαϊκά ματς με Φενέρ και Ολυμπιακό. Επίσης, στις δύο προηγούμενες συμμετοχές του στο λιθουανικό πρωτάθλημα είχε 19 πόντους με τη Νεπτούνας και 15 με τη Ρίτας. Την Κυριακή, ο Μακσβίτις τον προστάτευσε στο άνετο 96-70 επί της Γκαρκγζντάι.

Προγνωστικά EuroLeague

Στο Βελιγράδι, ο Ερυθρός Αστέρας φιλοξενεί τη Βαλένθια και είναι φαβορί στους 5,5 πόντους (20:00 Novasports 5HD, Live από το SPORT24). Οι ερυθρόλευκοι βρίσκονται τρεις νίκες μακριά από την οκτάδα και οι ελπίδες τους για τα playoffs είναι θεωρητικές.

Από την άλλη, το σύνολο του Άλεξ Μουμπρού απέχει δύο νίκες από την όγδοη Μπασκόνια και διατηρεί λίγο περισσότερες πιθανότητες. Παρόλα αυτά, οι "νυχτερίδες" είναι εμφανώς σε φάση κάμψης, καθώς έχουν ρεκόρ 4-7 στα τελευταία 11 επίσημα παιχνίδια τους και μετρούν πέντε ήττες στις έξι προηγούμενες αγωνιστικές της EuroLeague.

Σημειώνεται, ότι ο Ερυθρός Αστέρας δεν έπαιξε την Κυριακή με τη Μόρναρ για την Αδριατική Λίγκα, καθώς ζήτησε και πήρε αναβολή για λόγους υγείας όπως έγινε γνωστό από τον σερβικό σύλλογο. Αυτό σημαίνει ότι η ομάδα του Ντούσκο Ιβάνοβιτς προέρχεται από το 74-63 επί της Μπασκόνια, όπου είχε για πρώτο σκόρερ τον Νεμάνια Νέντοβιτς (20 πόντοι) και πρώτο πασέρ τον Φακούντο Καμπάσο (7 ασίστ).

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Με τον Λούκα Βιλντόσα να είναι αμφίβολος, καθώς τραυματίστηκε την περασμένη εβδομάδα κόντρα στους Βάσκους, λογικά το φορτίο θα κουβαλήσει ξανά το δίδυμο Νέντοβιτς-Καμπάσο.

Ο Αργεντινός πόιντ-γκαρντ μοιράζει κατά μέσο όρο 5,8 ασίστ στα πέντε ματς που έχει αγωνιστεί φέτος στη EuroLeague. Ο πρώην άσος του Παναθηναϊκού ευστόχησε σε τουλάχιστον δύο τρίποντα πέντε φορές στις έξι προηγούμενες αγωνιστικές της διοργάνωσης. Είχε 6/9 με τη Μακάμπι, 2/4 με την Μπάγερν, 2/5 με την Εφές, 2/5 με τον Παναθηναϊκό και 4/8 με την Μπασκόνια. Σε τιμές διπλασιασμού να δώσει τουλάχιστον πέντε ασίστ ο Καμπάσο και να ευστοχήσει μίνιμουμ σε δύο τρίποντα ο Νέντοβιτς.

Προγνωστικά Μπάσκετ

Το μεγάλο ματς της βραδιάς διεξάγεται στη Μαδρίτη, εκεί όπου η Ρεάλ φιλοξενεί τη Φενέρμπαχτσε (21:45 Novasports 4HD, Live από το SPORT24). Η "βασίλισσα" εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα τερματίσει στην πρώτη τετράδα και το μόνο που απομένει να φανεί είναι ποιο θα είναι το σταύρωμά της στα playoffs.

Σε ό,τι αφορά στη Φενέρ, παρότι είναι 5η, δεν έχει ακόμη κλειδώσει μαθηματικά την είσοδό της στην οκτάδα και θα χρειαστεί προσοχή στις τελευταίες αγωνιστικές διότι έχει αρκετά δύσκολο πρόγραμμα. Μετά το παιχνίδι στη Μαδρίτη παίζει την Παρασκευή στη Βιτόρια με την Μπασκόνια. Ακολουθεί την ερχόμενη εβδομάδα το ντέρμπι με την Εφές και κλείνει τη regular season στο Βελιγράδι με τον Ερυθρό Αστέρα.

Η Ρεάλ πηγαίνει κατά κανόνα τα παιχνίδια της στους 160+ πόντους. Την Κυριακή διέλυσε εκτός έδρας τη Φουενλαμπράδα με 102-78. Την προηγούμενη εβδομάδα έκανε επίδειξη δύναμης στην Μπολόνια, κερδίζοντας με 96-79. Από τις 5 Μαρτίου και μετά, σε εννιά επίσημα ματς, η Ρεάλ δεν έχει πέσει κάτω από τους 81 πόντους επιθετικά και μετράει 8/9 Over 161,5.

Στο 1.40 απόψε το Over 159,5. Στο 2.50 αν ταυτόχρονα βάλει τουλάχιστον 10 πόντους ο Τάιλερ Ντόρσεϊ. Ο διεθνής γκαρντ έχει αρχίσει να ανεβάζει στροφές και στα δύο προηγούμενα παιχνίδια του στη EuroLeague, είχε 10 πόντους κόντρα στη Βαλένθια, σε μόλις 11:50 και 15 απέναντι στη Ζάλγκιρις σε 21:46. Ο Δημήτρης Ιτούδης προοδευτικά του δίνει περισσότερο χρόνο και με δεδομένο ότι ο Σκότι Γουίλμπεκιν παραμένει στα "πιτς", η Φενέρ θα χρειαστεί τους πόντους του Ντορσεϊ από το "2".

Υπενθυμίζεται, ότι την περσινή σεζόν, με τη φανέλα του Ολυμπιακού είχε πετύχει 12 και 13 πόντους αντίστοιχα στα δύο ματς απέναντι στη Ρεάλ για την κανονική περίοδο. Επίσης, κόντρα στη Ρεάλ έχει σημειώσει τη δεύτερη καλύτερη επίδοση της καριέρας του σε επίπεδο EuroLeague, με 30 πόντους, όταν ήταν ακόμη παίκτης της Μακάμπι.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Ζάλγκιρις – Μονακό: Σμιτς Over 10,5 (απόδοση 1.91), 19:00
  • Ερυθρός Αστέρας – Βαλένθια: Καμπάσο 5+ ασίστ & Νέντοβιτς 2+ εύστοχα τρίποντα (απόδοση 2.02), 20:00
  • Ρεάλ – Φενέρμπαχτσε: Over 159,5 & Ντόρσεϊ 10+ πόντοι (απόδοση 2.50), 21:45
TAGS ΜΠΑΣΚΕΤ BET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ EUROLEAGUE ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ