ΜΠΑΣΚΕΤ BET

Προγνωστικά EuroLeague: Μεγάλες μάχες σε Κάουνας και Πόλη

Προγνωστικά EuroLeague: Μεγάλες μάχες σε Κάουνας και Πόλη
ZALGIRIS KAUNAS

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για τις πιο σημαντικές αναμετρήσεις της ημέρας από το EuroLeague.

Εκτός από το παιχνίδι του Ολυμπιακού με τον Ερυθρό Αστέρα στο Βελιγράδι, το πρόγραμμα της EuroLeague περιλαμβάνει απόψε ακόμη πέντε αναμετρήσεις. Εξ αυτών οι τρεις έχουν σπουδαίο βαθμολογικό ενδιαφέρον και θα παίξουν καθοριστικό ρόλο στην τελική εικόνα της regular season.

Στο Κάουνας, η Ζάλγκιρις θα παίξει τα ρέστα της κόντρα στη φορμαρισμένη Μακάμπι για την είσοδο στην οκτάδα (20:00 Novasports 5HD, Live από το SPORT24). Η ομάδα του Κάζις Μακσβίτις αξιοποίησε την έδρα της στη διαβολοβδομάδα, κερδίζοντας διαδοχικά τη Μονακό και τη Βαλένθια. Παρόλα αυτά, υστερεί στην ισοβαθμία με την όγδοη Μπασκόνια, επομένως είναι απαραίτητο να κάνει το 2x2 στις αγωνιστικές απομένουν, καθώς οι Βάσκοι λογικά δεν θα... αστοχήσουν απόψε κόντρα στην ουραγό Βιλερμπάν.

Από την άλλη, η ομάδα του Οντετ Κάτας μετράει έξι σερί νίκες στη διοργάνωση και θα πρέπει να συμβεί ένας ιδιαίτερα δύσκολος συνδυασμός αποτελεσμάτων για να μείνει εκτός οκτάδας. Εδώ που έφτασε πάντως η Μακάμπι δεν κοιτάζει απλά να μπει στα playoffs, αλλά να τερματίσει πέμπτη για να διασταυρωθεί με τη Μονακό, που θεωρητικά είναι ο πιο βατός αντίπαλος από την πρώτη τετράδα.

Η ομάδα του λαού μετράει πέντε διαδοχικές νίκες κόντρα στη Ζάλγκιρις. Τον περασμένο Οκτώβριο την είχε κερδίσει με έναν πόντο στο Τελ Αβίβ. Οι Λιθουανοί βέβαια, αναπτύσσουν εντελώς διαφορετική δυναμική στην έδρα τους κι έχουν πετύχει φέτος ήδη 12 νίκες σε 16 αγώνες στη Zalgirio Arena.

Με βάση το ισχυρό κίνητρο της Ζάλγκιρις, ο άσος είναι λογικό φαβορί στους 3,5 πόντους. Η Μακάμπι πάντως, σκοράρει σταθερά πάνω από 80 πόντους στα τελευταία πέντε ευρωπαϊκά της παιχνίδια και τη δεδομένη στιγμή δεν κοντράρεται.

Προτιμότερο λοιπόν να στραφούμε προς τα ειδικά και στο Over 12,5 του Ιγκνας Μπραζντέικις στο 2.05. Ο ηγέτης της Ζάλγκιρις ήταν κομβικός την προηγούμενη εβδομάδα, σημειώνοντας 22 πόντους με τη Μονακό και 15 με τη Βαλένθια. Στα τελευταία 11 ματς για τη EuroLeague επιβεβαίωσε το Over 12,5 οκτώ φορές.

Προγνωστικά EuroLeague

Τεράστιας σημασίας είναι και το παιχνίδι στην Ulker Arena, εκεί όπου η Φενέρ θα υποδεχθεί την Εφές (20:45 Novasports 4HD, Live από το SPORT24). Η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη, μετά τις δύο κολλητές ήττες της περασμένης εβδομάδας από Ρεάλ και Μπασκόνια κινδυνεύει τώρα να μείνει ακόμη και εκτός playoffs αν χάσει απόψε από την Εφές και την τελευταία αγωνιστική από τον Ερυθρό Αστέρα στο Βελιγράδι.

Στον αντίποδα, η Εφές παρέμεινε ζωντανή συντρίβοντας διαδοχικά το Μιλάνο και τη Βίρτους, ωστόσο ακόμη κι αν κάνει το 2x2 στο φινάλε της regular season δεν είναι δεδομένο ότι θα προλάβει την οκτάδα. Σε κάθε περίπτωση, οι πρωταθλητές Ευρώπης παίζουν απόψε το τελευταίο τους χαρτί, επομένως θα αντιμετωπίσουν το ντέρμπι της Πόλης σαν τελικό.

Οι δύο ομάδες έχουν συναντηθεί ήδη τρεις φορές φέτος με τη Φενέρ να έχει δύο νίκες. Η Εφές επικράτησε με 71-62 στο Σούπερ Καπ, όμως στη συνέχεια η Φενέρ κέρδισε με 88-79 για τον πρώτο γύρο της EuroLeague, μέσα στο Sinan Erdem και με 93-90, στην παράταση, εντός έδρας για το πρωτάθλημα.

Παρότι, η κρισιμότητα του αγώνα είναι μεγάλη, Φενέρ και Εφές είναι ομάδες με πλούσιο επιθετικό ταλέντο και παραδοσιακά τα μεταξύ τους ντέρμπι πάνε σε μεγάλα σκορ. Στις τελευταίες οκτώ συναντήσεις τους, επτά φορές σημειώθηκαν πάνω από 160 πόντοι. Στο 1.60 το Over 159,5. Στο 2.15 αν ταυτόχρονα σημειώσει τουλάχιστον 13 πόντους ο Τζόναθαν Μότλεϊ. Ο σέντερ της Φενέρ σκοράρει 14,7 κατά μέσο όρο στη EuroLeague και στα τελευταία 10 ματς για τη EuroLeague έπιασε τους 13 οκτώ φορές.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Στη Βιτόρια, η Μπασκόνια υποδέχεται τη Βιλερμπάν και ασφαλώς είναι το απόλυτο φαβορί (22:00 Novasports 3HD, Live από το SPORT24). Η ομάδα του Χοάν Πεναρόγια κέρδισε την προηγούμενη εβδομάδα την Άλμπα και τη Φενέρ και πλέον κρατάει αποκλειστικά στα δικά της χέρια την πρόκριση στα playoffs.

Στον αντίποδα, η Βιλερμπάν τα έχει παρατήσει, γνωρίζοντας 11 διαδοχικές ήττες στη EuroLeague. Στη διπλή αγωνιστική που προηγήθηκε, έφτασε με τα χίλια ζόρια τους 55 πόντους στο ΣΕΦ κόντρα στον Ολυμπιακό και έμεινε μόλις στου 60 με τον Ερυθρό Αστέρα, στο Βελιγράδι.

Η Μπασκόνια σκοράρει στην έδρα της κατά ριπάς. Στα τελευταία πέντε ματς μπροστά στο κοινό της, έβαλε 92 στη Φενέρ, 93 στην Άλμπα, 93 στη Μονακό, 114 στη Βαλένθια και 95 στον Παναθηναϊκό. Παρότι φαινομενικά μοιάζει μεγάλο το -13,5, οι Βάσκοι πιθανότατα δεν θα έχουν πρόβλημα να το καλύψουν, αφού η Βιλερμπάν πολύ δύσκολα θα ακολουθήσει τόσο ψηλά στο σκορ. Στο 1.85 ο άσος με το βασικό χάντικαπ.

Στα υπόψιν και το Over 1,5 εύστοχο τρίποντο του Βάνια Μαρίνκοβιτς, που κόντρα στη Φενέρ έβλεπε το καλάθι σαν βαρέλι και σημείωσε 35 πόντους με 6/9! Ο Σέρβος γκαρντ εκτελεί με 40% φέτος από το τρίποντο και στα επτά πιο πρόσφατα ματς επιβεβαίωσε το Over 1,5 τέσσερις φορές. Στο 2.75 ανεβαίνει ο άσος σε combo με την επιλογή του Μαρίνκοβιτς.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Ζάλγκιρις – Μακάμπι: Μπραζντέικις Over 12,5 (απόδοση 2.05), 20:00
  • Φενέρμπαχτσε – Εφές: Over 159,5 & Μότλεϊ 13+ πόντοι (απόδοση 2.15), 20:45
  • Μπασκόνια – Βιλερμπάν: 1 -13,5 (απόδοση 1.85), 22:00
TAGS ΜΠΑΣΚΕΤ BET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ EUROLEAGUE ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ