BIG GAMES BET

Προγνωστικά EuroLeague: Με τρεις επιλογές στο 2.00+ στο Ολυμπιακός - Μπαρτσελόνα

Ο Σακίλ ΜακΚίσικ
Ο Σακίλ ΜακΚίσικ INTIME

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για τη σπουδαία αναμέτρηση του Ολυμπιακού με την Μπαρτσελόνα στο πλαίσιο της 27ης αγωνιστικής της EuroLeague.

Ο Ολυμπιακός φιλοξενεί απόψε στο κατάμεστο ΣΕΦ την Μπαρτσελόνα για την 27η αγωνιστική της EuroLeague, σε ένα ματς που μπορεί να αποβεί καθοριστικό για το πλεονέκτημα έδρας εν όψει των πλέι-οφ (21:00 Novasports Prime, Live από το SPORT24). Αυτή τη στιγμή οι δύο ομάδες έχουν ρεκόρ 18-8 και βρίσκονται πίσω μόνο από τη Ρεάλ, που έχει 18-7 και ένα παιχνίδι λιγότερο. Αν ο Ολυμπιακός ντουμπλάρει τις νίκες του κόντρα στην Μπαρτσελόνα (την είχε κερδίσει με 80-70 στον α' γύρο στο Παλάου Μπλαουγκράνα), τότε θα πάρει σημαντικό κεφάλι έναντι των Καταλανών, αφού θα έχει μαζί του και την ισοβαθμία, άρα ουσιαστικά θα ξεφύγει δύο νίκες από την ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους.

Είναι αλήθεια πως οι ερυθρόλευκοι προβλημάτισαν στα δύο τελευταία παιχνίδια τους. Στο Μιλάνο γνώρισαν την πιο βαριά ήττα τους (-19) στη φετινή EuroLeague και την Κυριακή επικράτησαν στη Ρόδο του Κολοσσού για την Basket League, με τα κόπων και βασάνων, χάρη σε ένα τρίποντο του Σάσα Βεζένκοβ έξι δευτερόλεπτα πριν τη λήξη.

Ο κόουτς Μπαρτζώκας παραδέχθηκε πως η ομάδα του εμφάνισε τόσο πνευματική, όσο και σωματική κόπωση, όμως κάτι τέτοιο είναι απολύτως φυσιολογικό, σε μία τόσο μακρά και επίπονη σεζόν, με πάνω από 80 παιχνίδια. Βέβαια, ο Ολυμπιακός έχει αποδείξει ότι διαθέτει μηχανισμούς αντίδρασης ως ομάδα και ξέρει να διαχειρίζεται πολύ καλά τα διαστήματα που εμφανίζει κάμψη στην απόδοσή του.

Η Μπαρτσελόνα από την πλευρά της, προέρχεται από πέντε διαδοχικές νίκες στη EuroLeague και έχει βάλει επίσης πλώρη για το πλεονέκτημα έδρας. Μάλιστα, οι τρεις τελευταίες με Βίρτους Μπολόνια, Μονακό και Ζάλγκιρις ήρθαν με διψήφια διαφορά. Οι μπλαουγκράνα έχουν κάνει φέτος ήδη οκτώ ευρωπαϊκά διπλά, ωστόσο στο τελευταίο τους εκτός έδρας παιχνίδι για την ACB, την πάτησαν στη Σαραγόσα (85-83), παρά τους 28 πόντους του Νίκολας Λαπροβίτολα. Βέβαια, ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους έδωσε ανάσες το Σάββατο στους Νίκολα Μίροτιτς και Κόρεϊ Χίγκινς, προκειμένου να τους έχει ξεκούραστους εν όψει Ολυμπιακού.

Για τον Ολυμπιακό θα είναι κομβικό απόψε να ελέγξει το ρυθμό μέσα από την άμυνά του, όπως έκανε στις δύο τελευταίες μεγάλες νίκες του στο ΣΕΦ επί της Ρεάλ και της Εφές, που τις κράτησε στους 60 και 70 πόντους αντίστοιχα. Η Μπαρτσελόνα σκοράρει φέτος λίγο πάνω από 81 πόντους, ωστόσο αν οι ερυθρόλευκοι την περιορίσουν κάτω από τους 80, τότε έχουν καλές πιθανότητες να κερδίσουν, έστω και δεν βρίσκονται στο καλύτερό τους φεγγάρι.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Προγνωστικά EuroLeague

Πάνω σε αυτή τη λογική μπορούμε να πάμε στο combo άσος και Under 167,5 σε απόδοση 2.10. Δεν πρέπει άλλωστε να ξεχνάμε ότι ο Ολυμπιακός έχει το δεύτερο καλύτερο αμυντικό rating στη EuroLeague μετά από αυτό της Ρεάλ και η Μπαρτσελόνα το τέταρτο. Επίσης, οι μπλαουγκράνα έχουν το τρίτο πιο αργό pace στη διοργάνωση και συνήθως πηγαίνουν τα παιχνίδια τους κάτω από τις 70 κατοχές. Σύμμαχος και η παράδοση, αφού στις τελευταίες πέντε συναντήσεις του Ολυμπιακού με την Μπάρτσα, καμία δεν έφτασε τους 160 πόντους.

Σε ό,τι αφορά στον Βεζένκοβ, είναι αλήθεια πως καταπονήθηκε αρκετά την Κυριακή στη Ρόδο, αφού έπαιξε σχεδόν 35 λεπτά (33 πόντοι, 7 ριμπάουντ, 4 ασίστ). Παρότι λοιπόν το line των 18,5 πόντων μοιάζει βατό για τα δεδομένα του, καλύτερα ας το αφήσουμε στην άκρη, τουλάχιστον για απόψε. Μπορούμε ωστόσο να ζητήσουμε ότι θα δώσει τουλάχιστον μία ασίστ, κάτι που έκανε 20 φορές στις τελευταίες 21 συμμετοχές του στη EuroLeague. Σε combo με το Over 5,5 ασίστ του Σλούκα χτίζουμε απόδοση στο 2.07. Ο πόιντ-γκαρντ του Ολυμπιακού μοιράζει φέτος 6,6 ανά ματς στη EuroLeague. Ακόμη και στην απογοητευτική εμφάνιση των ερυθρόλευκων στο Μιλάνο, κατάφερε να δώσει πέντε τελικές πάσες, ενώ στο μεγάλο διπλό των ερυθρόλευκων στη Βαρκελώνη είχε μοιράσει εννιά!

Τέλος, έχει ενδιαφέρον το να ευστοχήσει σε τουλάχιστον ένα τρίποντο ο Σακίλ ΜακΚίσικ σε απόδοση 2.12. Ο Αμερικανός γκαρντ δεν αγωνίστηκε με τον Κολοσσό, επομένως αναμένεται πιο φρέσκος από τους υπόλοιπους. Ο Ολυμπιακός θα χρειαστεί την ενέργεια του ΜακΚίσικ και στις δύο πλευρές του παρκέ και ο κόουτς Μπαρτζώκας το τελευταίο διάστημα του δίνει συνήθως δύο γεμάτα δεκάλεπτα σε κάθε ευρωπαϊκό αγώνα. Παρότι ο 33χρονος άσος γίνεται συχνά "στόχος" της αντίπαλης άμυνας, διότι δεν είναι ο πιο σταθερός σουτέρ, παίρνει τα τρίποντα που του αναλογούν και δεν διστάζει να εκτελέσει από μακριά. Στα τελευταία 10 ματς σε επίπεδο EuroLeague έχει ευστοχήσει οκτώ φορές σε μίνιμουμ ένα τρίποντο, έχοντας συνολικά 12/39, ποσοστό δηλαδή που ξεπερνάει το 30%.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

Ολυμπιακός – Μπαρτσελόνα, 21:00

  • 1 & Under 167,5 (απόδοση 2.10)
  • Σλούκας Over 5,5 ασίστ & Βεζένκοβ 1+ ασίστ (απόδοση 2.07)
  • ΜακΚίσικ 1+ εύστοχα τρίποντα (απόδοση 2.12)
TAGS BIG GAMES BET ΜΠΑΣΚΕΤ BET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ EUROLEAGUE ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ