ΜΠΑΣΚΕΤ BET

Προγνωστικά EuroLeague: Με τρεις ειδικές επιλογές στο Φενέρ - Ολυμπιακός

Ο Ταρίκ Μπλακ στο ΣΕΦ
Ο Ταρίκ Μπλακ στο ΣΕΦ EUROKINISSI

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για το κρίσιμο παιχνίδι του Ολυμπιακού με τη Φενέρμπαχτσε στο πλαίσιο της 22ης αγωνιστικής της EuroLeague.

Η διαβολοβδομάδα στη EuroLeague ξεκινάει με τη σπουδαία αναμέτρηση ανάμεσα στη Φενέρμπαχτσε και τον Ολυμπιακό. Πρόκειται για ένα πολύ κρίσιμο βαθμολογικά ματς, δεδομένου ότι οι ερυθρόλευκοι οδηγούν την κούρσα και οι πρωταθλητές Τουρκίας ακολουθούν στην τρίτη θέση με μία νίκη λιγότερη (19:45 Novasports Prime, Live από το SPORT24).

Ο Ολυμπιακός είχε διαλύσει πριν 1,5 μήνα τη Φενέρ στο ΣΕΦ με 94-67. Αν λοιπόν, καταφέρει να διπλώσει τις επιτυχίες του, απέναντι στην ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη, ουσιαστικά θα ξεφύγει με τρεις νίκες από τη Φενέρ, αφού θα έχει μαζί του και την ισοβαθμία.

Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, ο Ολυμπιακός θα έχει το πάνω χέρι σε ισοβαθμία, ακόμη κι αν ηττηθεί απόψε, καθώς μοιάζει απίθανο η τουρκική ομάδα να ανατρέψει το -27 με το οποίο έχασε στο Φάληρο. Σε κάθε περίπτωση, για τη Φενέρ το σημερινό ματς είναι must win, διότι αν το πάρει θα ισοφαρίσει το ρεκόρ των ερυθρόλευκων και θα παραμείνει σε τροχιά τετράδας.

Προφανώς, τα δεδομένα είναι πολύ διαφορετικά τώρα σε σύγκριση με την αναμέτρηση των δύο ομάδων τον περασμένο Δεκέμβριο. Τότε, η Φενέρ είχε έρθει στον Πειραιά χωρίς τους πολύτιμους Μότλι και Γουιλμπέκιν, που σήμερα είναι κανονικά διαθέσιμοι. Αντίθετα, ο Ολυμπιακός ταξίδεψε στην Κωνσταντινούπολη χωρίς τον τραυματία Κώστα Σλούκα και με τον Αλεκ Πίτερς αμφίβολο, λόγω ενός διαστρέμματος.

Βέβαια, η ομάδα του κόουτς Μπαρτζώκα είναι εξαιρετικά δουλεμένη και έχει αποδείξει ότι μπορεί να ανταπεξέρχεται σε σοβαρές απουσίες. Πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα, το επιβλητικό διπλό επί του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ, χωρίς τον Σάσα Βεζένκοβ στο παρκέ.

Η απουσία του Σλούκα και το γεγονός ότι η ετοιμότητα του Πίτερς δεν είναι η καλύτερη δυνατή, αυτόματα δημιουργούν συνθήκες για ποντάρισμα πάνω στον Τόμας Γουόκαπ και τον Βεζένκοβ αντίστοιχα. Και οι δύο άσοι των ερυθρόλευκων, είναι πολύ πιθανό, να αγωνιστούν απόψε πάνω από τους συνηθισμένους χρόνους τους στη EuroLeague.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Προγνωστικά EuroLeague

Ο Βεζένκοβ, μετά τον τραυματισμό του, χρειάστηκε ένα διάστημα προσαρμογής και μοιραία έμεινε στα ρηχά κόντρα σε Αρμάνι και Μονακό. Ωστόσο, στα τελευταία τρία ματς, βρήκε ξανά το ρυθμό του κι έγραψε 22 πόντους με τη Βίρτους, 15 με τη Ρεάλ και 23 με τη Μακάμπι. Απόψε, το κάτω όριο για τους πόντους του, είναι το 17, που είχε πιάσει και στον πρώτο γύρο κόντρα στη Φενέρ, καθώς είχε σημειώσει 21 σε μόλις 24:27 λεπτά!

Όσο για τον Γουόκαπ, ήταν εκπληκτικός την Παρασκευή με τη Μακάμπι, καθώς μοίρασε 12 ασίστ (!) κι έχασε το double-double για έναν πόντο. Το κάτω line του Αμερικανού άσου είναι στους 8 πόντους και το έχει πιάσει 5/6 φορές στα τελευταία ευρωπαϊκά ματς. Έβαλε 12 με τον Παναθηναϊκό, 10 με την Αρμάνι, 8 με τη Βίρτους, 18 με τη Ρεάλ και 9 με τη Μακάμπι.

Σε combo το 17+ του Βεζένκοβ και το 8+ του Γουόκαπ μας επιστρέφουν απόδοση άνω του 2.10.

Από εκεί και πέρα, έχει ενδιαφέρον το Over 5,5 πόντοι του Ταρίκ Μπλακ σε απόδοση διπλασιασμού. Ο 32χρονος άσος ξεκίνησε τη σεζόν ως τρίτος σέντερ στο ροτέισον του κόουτς Μπαρτζώκα, ωστόσο σταδιακά έχει αρχίσει να προσπερνάει στην ιεραρχία των ψηλών, τον Τζόελ Μπολομπόι. Με τη Μακάμπι μάλιστα, έπαιξε πάνω από 24 λεπτά και ήταν εξαιρετικός με 9 πόντους. Στα τελευταία επτά ευρωπαϊκά ματς έχει επαληθεύσει το Over 5,5 πέντε φορές, σκοράροντας κατά μέσο όρο 7,1 πόντους.

Στα υπόψιν και το Over 0,5 εύστοχα τρίποντα του Σακίλ ΜακΚίσικ, ο οποίος παίζει με πολύ μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση στο δεύτερο γύρο και παίρνει τα τρίποντα που του δίνουν οι αντίπαλες άμυνες. Η Μακάμπι για παράδειγμα τον έπαιζε προκλητικά ένα μέτρο μέσα από τη γραμμή του τριπόντου. Ουσιαστικά τον προσκαλούσε να εκτελέσει από μακριά. Ο Μακ Κίσικ, στα τελευταία πέντε ματς για τη EuroLeague επιχείρησε συνολικά 18 τρίποντα (!) και μόνο κόντρα στη Ρεάλ δεν κατάφερε να ευστοχήσει σε τουλάχιστον ένα. Επίσης, στο τελευταίο παιχνίδι για το πρωτάθλημα, με τον Άρη είχε 2/7, ενώ σε δύο τρίποντα είχε ευστοχήσει και κόντρα στον Απόλλωνα, στις 16 Ιανουαρίου.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

Φενέρμπαχτσε – Ολυμπιακός, 19:45

Βεζένκοβ 17+ πόντοι & Γουόκαλ 8+ πόντοι (απόδοση 2.12)

Μπλακ Over 5,5 πόντοι (απόδοση 2.00)

ΜακΚίσικ Over 0,5 εύστοχα τρίποντα (απόδοση 1.87)

TAGS ΜΠΑΣΚΕΤ BET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ EUROLEAGUE ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ