ΜΠΑΣΚΕΤ BET

Προγνωστικά EuroLeague: Με το Over του Μπράουν και τη φόρμα του Σενγκέλια

Ο Σενγκέλια σε παιχνίδι της Βίρτους με τον Παναθηναϊκό
Ο Σενγκέλια σε παιχνίδι της Βίρτους με τον Παναθηναϊκό INTIME SPORTS

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για τις αναμετρήσεις της ημέρας από τη EuroLeague.

Με τρεις αναμετρήσεις ολοκληρώνεται απόψε η τρίτη στροφή της EuroLeague και παράλληλα το πρώτο σκέλος της διπλής αγωνιστικής αυτή την εβδομάδα. Πρώτο χρονικά ματς είναι αυτό ανάμεσα στον Ερυθρό Αστέρα και τη Μονακό (21:00 Novasports 5HD, Live από το SPORT24). Αρκετά ιδιαίτερο παιχνίδι, λόγω των αισθημάτων που τρέφει για τους ερυθρόλευκους ο Σάσα Ομπράντοβιτς.

Ο τεχνικός της Μονακό στο αντίστοιχο περσινό παιχνίδι στο "Aleksandar Nikolic Hall" είχε πριν το τζάμπολ φιλήσει το logo του Ερυθρού Αστέρα στο παρκέ. Ο Σέρβος τεχνικός δεν έκρυψε ότι θα κάνει το ίδιο και φέτος στη Stark Arena.

Επίσης, το συγκεκριμένο ματς μπορεί να εξελιχθεί στο γεγονός της βραδιάς, αφού ενδέχεται να κάνει το ντεμπούτο του με τη φανέλα της Μονακό, ο Κέμπα Γουόκερ!

Ο 33χρονος Αμερικανός σούπερ σταρ άρχισε να μετέχει στις προπονήσεις της Μονακό και είναι πλέον θέμα χρόνου να ανεβάσει στροφές. Ο Ομπράντοβιτς βέβαια είπε, πως ακόμη η φυσική του κατάσταση είναι υπό παρακολούθηση και αξιολογείται καθημερινά μέχρι να φτάσει σε σημείο να είναι σε θέση να παίξει κανονικά.

Το γεγονός πάντως ότι ακολούθησε την αποστολή της ομάδας στο Βελιγράδι, αν μη τι άλλο αφήνει ένα ανοιχτό παράθυρο, προκειμένου να δούμε για πρώτη φορά τον κορυφαίο σκόρερ όλων των εποχών για τους Σάρλοτ Χόρνετς να παίζει στη EuroLeague.

Ακόμη πάντως και να παίξει ο Γουόκερ, ο Ερυθρός Αστέρας είναι απόψε το φαβορί. Οι Σέρβοι έκαναν σημαντικές κινήσεις το καλοκαίρι (Τεόντοσιτς, Νέιπιερ, Μπολομπόι, Χάνγκα, Γκιεντράιτις, Τόμπι) και φέτος φιλοδοξούν να προκριθούν για πρώτη φορά σε στα playoffs, από τότε που άλλαξε το φορμά της EuroLeague.

Ο Ερυθρός Αστέρας φαινόταν ότι θα κάνει το 2/2 στο Κάουνας, αφού προηγήθηκε με 54-63 στο ξεκίνημα της 4ης περιόδου. Η Ζάλγκιρις όμως έκανε μία επική αντεπίθεση και με επί μέρους σκορ 25-11 έφτασε εντυπωσιακά στην ανατροπή.

Στον αντίποδα, η Μονακό έχει ξεκινήσει κάκιστα τη σεζόν στη EuroLeague. Με την ήττα στη Βαλένθια, όπου σημείωσε μόλις 65 πόντους, συνετρίβη στο Πριγκιπάτο από την Μπολόνια με 59-83!

Με βάση την απογοητευτική εικόνα των Μονεγάσκων επιθετικά, στέκεται μια χαρά το Under 78,5 στο 1.72. Πέρυσι η παρέα του Μάικ Τζέιμς είχε χάσει με 92-68 στο Βελιγράδι από τον Ερυθρό Αστέρα. Επίσης, στα τελευταία δύο παιχνίδια για το γαλλικό πρωτάθλημα, η Μονακό πέτυχε ισάριθμες νίκες, αλλά έβαλε 78 πόντους στην Μπουργκ και 75 στη Σολέ.

Πρώτο παιχνίδι για τη Μακάμπι μετά από 13 ημέρες

Πολύ ιδιαίτερο είναι και το παιχνίδι ανάμεσα στη Βαλένθια και τη Μακάμπι Τελ Αβίβ, δεδομένου ότι το Ισραήλ βρίσκεται σε εμπόλεμη κατάσταση και η ομάδα του Οντετ Κάτας μετακόμισε τις τελευταίες ημέρες στην Κύπρο (21:30 Novasports Start, Live από το SPORT24).

Όπως ήταν φυσιολογικό, το παιχνίδι της Μακάμπι με την Ολίμπια Μιλάνο για τη 2η αγωνιστική αναβλήθηκε. Αυτό σημαίνει ότι η Μακάμπι έχει να δώσει επίσημο παιχνίδι εδώ και 13 ημέρες, δηλαδή από τη νικηφόρα πρεμιέρα με την Παρτίζαν.

Οι μπουκ είναι λογικό ότι δίνουν, έστω οριακά, φαβορί τον άσο, αφού υπολογίζουν ότι η Μακάμπι θα είναι επηρεασμένη απ' όσα συμβαίνουν στο Ισραήλ. Ούτως ή άλλως, η Βαλένθια βρίσκεται σε περίοδο φόρμας με πέντε σερί νίκες σε ACB και EuroLeague.

Στοιχηματικά, το μεγαλύτερο ενδιαφέρον επικεντρώνεται στον Λορέντσο Μπράουν, ο οποίος θα πρέπει ξανά να καλύψει και το κενό του Γουέντ Μπόλντγουιν. Κόντρα στην Παρτίζαν ο ηγετικός γκαρντ της Μακάμπι είχε 22 πόντους και 8 ασίστ! Στο 1.65 να βάλει τουλάχιστον 15 απόψε. Πέρυσι αντιμετώπισε μία φορά τη Βαλένθια στο Τελ Αβίβ και είχε ακριβώς 15 πόντους σε σχεδόν 32 λεπτά συμμετοχής.

Σε τοπ φόρμα ο Σενγκέλια

Η Βίρτους Μπολόνια πέτυχε την προηγούμενη αγωνιστική ίσως τη νίκη της αγωνιστικής, διαλύοντας με 24 πόντους διαφορά τη Μονακό, μέσα στο Πριγκιπάτο. Τώρα η ομάδα του Λούκα Μπάνκι οφείλει να κεφαλαιοποιήσει αυτό το μεγάλο διπλό, κερδίζοντας και την Άλμπα (21:30 Novasports 4HD, Live από το SPORT24), η οποία εκτός απροόπτου θα περιοριστεί για ακόμη μία σεζόν στις τελευταίες θέσεις της κατάταξης.

Η Μπολόνια βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση, στο ιταλικό πρωτάθλημα ξεκινήσει με ρεκόρ 3-0 και μαζί με το Σούπερ Καπ έχει φέτος ρεκόρ 6-1, με μοναδική ήττα αυτή από τη Ζάλγκιρις στην πρεμιέρα της EuroLeague.

Στον αντίποδα, η Άλμπα έχασε πιο εύκολα απ' ότι δείχνει το τελικό 86-91 από την Μπασκόνια την περασμένη Πέμπτη και πολύ δύσκολα θα απειλήσει την ομάδα του Λούκα Μπάνκι μέσα στο PalaDozza, δεδομένου άλλωστε ότι οι Βερολινέζοι έχουν και αρκετές απουσίες (Κουμάντζε, Βέτσελ, Ερικσον).

Αρκετά μεγάλο το χάντικαπ, αν ζητήσουμε πάντως από τον Τορνίκε Σενγκέλια να γράψει 20+ σε πόντους, ριμπάουντ και ασίστ παίρνουμε απόδοση 1.91 σε combo με τον άσο στο -2,5. Ο Γεωργιανός φόργουορντ είναι σε άριστη φόρμα και στα πρώτα δύο ματς της σεζόν για τη EuroLeague έχει 14,5 πόντους, 4,5 ριμπάουντ και 4 ασίστ! Εξάλλου, στο τελευταίο επίσημο παιχνίδι της Βίρτους για το ιταλικό πρωτάθλημα, κόντρα στην Τρέντο (90-75), ο πολύπειρος πάουερ φόργουορντ είχε 15 πόντους, 5 ριμπάουντ και 5 ασίστ.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Ερυθρός Αστέρας – Μονακό: Under 78,5 (απόδοση 1.72), 21:00
  • Βαλένθια – Μακάμπι Τελ Αβίβ: Λορέντσο Μπράουν 15+ πόντοι (1.60), 21:30
  • Βίρτους Μπολόνια – Αλμπα: 1 -2,5 & Σενγκέλια 20+ πόντους, ριμπάουντ και ασίστ (απόδοση 1.91), 21:30
TAGS ΜΠΑΣΚΕΤ BET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ EUROLEAGUE ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ