ΜΠΑΣΚΕΤ BET

Προγνωστικά EuroLeague: Με το κίνητρο της Ζάλγκιρις κι ένα combo του 2.95 στο Βελιγράδι

Προγνωστικά EuroLeague: Με το κίνητρο της Ζάλγκιρις κι ένα combo του 2.95 στο Βελιγράδι
INTIME SPORTS

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για τις πιο σημαντικές αναμετρήσεις της ημέρας από την τελευταία αγωνιστική της regular season στη EuroLeague.

Ο Παναθηναϊκός ολοκληρώνει απόψε τις υποχρεώσεις του στη EuroLeague, παίζοντας στη Stark Arena με την Παρτίζαν του Ζέλικο Ομπράντοβιτς (21:30 Novasports Prime, Live από το SPORT24). Σε περίπτωση νίκης, οι πράσινοι θα τερματίσουν στη 15η θέση, εφόσον χάσει η Μπάγερν από τη Ζάλγκιρις και στη 16η, εάν οι Βαυαροί επικρατήσουν. Αντίθετα, σε περίπτωση ήττας, το "τριφύλλι" θα τερματίσει φέτος στη 17η θέση.

Φυσικά, όλα αυτά έχουν μικρή σημασία για την ομάδα του κόουτς Σερέλη. Αυτό που απασχολεί στην πραγματικότητα τον Παναθηναϊκό είναι τα playoffs της Stoiximan Basket League. Βέβαια, το αποψινό ματς στο Βελιγράδι είναι ένα πάρα πολύ γερό τεστ, καθώς η Παρτίζαν έχει μία από τις καλύτερες επιθέσεις στην Ευρώπη και πιθανότατα την πιο καυτή έδρα.

Την περασμένη εβδομάδα, ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε στο ΟΑΚΑ από την Άλμπα με 88-84 και δύο ημέρες μετά στο Περιστέρι με 96-89. Συμπλήρωσε έτσι, 11 ήττες στα τελευταία 17 παιχνίδια του, σε όλες τις διοργανώσεις. Σε ό,τι αφορά στο αποψινό ματς, δεν ακολούθησαν την αποστολή στην πρωτεύουσα της Σερβίας ο Πάρις Λι και ο Ματ Τόμας.

Στον αντίποδα, η Παρτίζαν είναι από τις πιο ευχάριστες νότες της regular season στη φετινή EuroLeague και δικαίως θα βρεθεί στα playoffs. Έχει το κορυφαίο επιθετικό rating (122,9) στη διοργάνωση και ρεκόρ 10-3 στις τελευταίες 13 αγωνιστικές, κερδίζοντας μεταξύ άλλων τον Ολυμπιακό, τη Ρεάλ, τη Μονακό και την Εφές. Αν οι Σέρβοι επιβεβαιώσουν τα προγνωστικά και νικήσουν απόψε τον Παναθηναϊκό θα τερματίσουν στην έκτη θέση. Στο αντίθετο σενάριο θα ολοκληρώσουν την κανονική περίοδο στην έβδομη θέση. Στους "8" λοιπόν, θα παίξουν είτε με τη Ρεάλ, είτε με την Μπαρτσελόνα, ανάλογα και με το αποτέλεσμα των μπλαουγκράνα κόντρα στη Βαλένθια.

Οι μπουκ όπως αναμένονταν δίνουν καθαρό φαβορί την Παρτίζαν στους 12,5 πόντους. Σημειώνεται, πως στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια κόντρα σε ομάδες της οκτάδας, ο Παναθηναϊκός έχασε με -8 από τον Ολυμπιακό, με -14 από την Μπαρτσελόνα, με -14 από τη Μονακό και με -15 από τη Ρεάλ.

Λογικά σε διψήφια επίπεδα θα κινηθεί και απόψε η διαφορά. Ο άσος της Παρτίζαν με -9,5 πόντους είναι στο 1.55. Μαζί όμως με τους 9+ πόντους του Μάριους Γκριγκόνις αγγίζουμε τον τριπλασιασμό. Ο Λιθουανός άσος του Παναθηναϊκού σημειώνει 11,6 πόντους κατά μέσο όρο στα τελευταία δέκα παιχνίδια σε Basket League και EuroLeague. Υπενθυμίζεται, ότι στην αναμέτρηση του πρώτου γύρου στο ΟΑΚΑ, είχε πετύχει ακριβώς 9 κόντρα στην Παρτίζαν σε μόλις 16 λεπτά συμμετοχής. Το τελευταίο διάστημα, με τον κόουτς Σερέλη, ο χρόνος του έχει αυξηθεί σημαντικά. Ειδικά απόψε, που θα λείψει και ο πιο σταθερός επιθετικά παίκτης των πράσινων φέτος, ο Πάρις Λι, μοιάζει δεδομένο ότι θα παίξει πάνω από 20 λεπτά.

Προγνωστικά EuroLeague

Η Εφές εξελίχθηκε στη μεγαλύτερη απογοήτευση της σεζόν. Ξεκίνησε ως ένα από τα φαβορί για να κάνει το three-peat και τελικά δεν πέρασε ούτε στα playoffs, κλείνοντας με άδοξο τρόπο έναν απόλυτα επιτυχημένο κύκλο.

Ο αποκλεισμός της οριστικοποιήθηκε μετά τη βαριά ήττα με 103-86 στο ντέρμπι της Πόλης από τη Φενέρμπαχτσε, την περασμένη εβδομάδα. Ακολούθησε νέα ήττα την Κυριακή, για το πρωτάθλημα από την Καρσίγιακα με 15 πόντους διαφορά. Μετά το τέλος του ματς, ο Εργκίν Αταμάν έκλεισε την ομάδα στα αποδυτήρια και άρχισε τον... εξάψαλμο. Αυτό είχε ως συνέπεια να χαθεί η πτήση της επιστροφής στην Κωνσταντινούπολη. Τελικά, η αποστολή επέστρεψε οδικώς με λεωφορείο, ωστόσο οι Γουίλ Κλάιμπερν και Σέιν Λάρκιν αρνήθηκαν να επιβιβαστούν σε αυτό.

Μέσα σε αυτό το βαρύ κλίμα, η Εφές καλείται απόψε να παίξει με τη Μονακό σε ένα εντελώς αδιάφορο βαθμολογικά ματς, έχοντας πιθανότατα πολλές και σημαντικές απουσίες (20:30 Novasports 5HD, Live από το SPORT24), αφού είναι αμφίβολος ο Βασίλιε Μίτσιτς και αβέβαιη η συμμετοχή των Λάρκιν και Κλάιμπερν.

Ούτε η Μονακό έχει βαθμολογικό κίνητρο, δεδομένου ότι είναι σίγουρα τέταρτη, ωστόσο στις τάξεις της τα πράγματα είναι πολύ πιο ήρεμα. Η ομάδα του Σάσα Ομπράντοβιτς πέτυχε τον αρχικό στόχο που ήταν το πλεονέκτημα έδρας και πλέον θα κυνηγήσει την πρώτη της παρουσία σε Final Four. Αν αξίζει κάτι εδώ, είναι το διπλό σε τιμές αουτσάιντερ, στο 2.15. Οκτώ έχει κάνει φέτος η Μονακό, κερδίζοντας σε έδρες όπως του Ολυμπιακού, της Ρεάλ και της Μπασκόνια.

Το μεγαλύτερο ματς της βραδιάς διεξάγεται στο Μόναχο (21:30 Novasports Start, Live από το SPORT24). Εκεί η Ζάλγκιρις παίζει για την πρόκρισή της στην οκτάδα. Αν οι Λιθουανοί κερδίσουν την αποκλεισμένη Μπάγερν, τότε θα εξασφαλίσουν την είσοδό τους στα playoffs, επωφελούμενοι από τη χθεσινή ήττα της Μπασκόνια στο ΣΕΦ. Μάλιστα, σε περίπτωση που κερδίσει ταυτόχρονα και η Παρτίζαν τον Παναθηναϊκό, θα τερματίσουν έβδομοι, αφήνοντας στην όγδοη θέση τη Φενέρ.

Οι μπουκ λογικά δίνουν φαβορί το διπλό στους 6,5 πόντους, καθώς το κίνητρο είναι μονόπλευρο, ωστόσο η Μπάγερν του Αντρέα Τρινκέρι έχει αποδείξει ότι δεν παρατάει κανένα ματς. Προτιμότερο λοιπόν να κατεβάσουμε το χάντικαπ στο -2,5 και να ψάξουμε κάποιο combo για καλύτερη απόδοση. Μαζί με το Under 163,5 για παράδειγμα, χτίζουμε ένα bet builder στο 2.05.

Η Ζάλγκιρις είναι ένα σύνολο που κερδίζει μέσα από την άμυνα και την ομαδική προσπάθεια και όχι γιατί διαθέτει σούπερ σταρ και δεινούς σκόρερ. Τη Μακάμπι τη λύγισε διότι την κράτησε στους 67 πόντους. Το ίδιο έκανε και με τη Μονακό, από την οποία δέχθηκε μόλις 70. Επίσης, στο πρόσφατο ματς με τον Ολυμπιακό, που έχασε οριακά σημειώθηκαν μόνο 146 πόντοι (72-74). Αλλά και στο τελευταίο διπλό επί γερμανικού εδάφους, στις 7 Μαρτίου, είχε κερδίσει την Άλμπα με 66-63.

Στον πρώτο γύρο, οι πρωταθλητές Λιθουανίας είχαν επικρατήσει με 75-67 της Μπάγερν και στα τελευταία πέντε παιχνίδια τους κόντρα στους Βαυαρούς το σύνολο των πόντων δεν έχει υπερβεί καμία φορά τους 148 πόντους.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Εφές – Μονακό: 2 (απόδοση 2.15), 20:30
  • Παρτίζαν – Παναθηναϊκός: 1 -9,5 & Γκριγκόνις 9+ πόντοι (απόδοση 2.95), 21:30
  • Μπάγερν – Ζάλγκιρις: 2 -2,5 & Under 163,5 (απόδοση 2.05), 21:30
TAGS ΜΠΑΣΚΕΤ BET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ EUROLEAGUE ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ