ΜΠΑΣΚΕΤ BET

Προγνωστικά EuroLeague: Με το 2.20 στο ΣΕΦ, με οδηγό τον Ντόρσεϊ η Φενέρ

Ο Κώστας Παπανικολάου στο παιχνίδι με την Μπάγερν
Ο Κώστας Παπανικολάου στο παιχνίδι με την Μπάγερν EUROKINISSI

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για τις πιο σημαντικές αναμετρήσεις της ημέρας από την τελευταία αγωνιστική της EuroLeague.

Τελευταία αγωνιστική για τη regular season της EuroLeague και ο Ολυμπιακός υποδέχεται απόψε την Μπασκόνια στο ΣΕΦ, σε ένα παιχνίδι όπου έχει τη δυνατότητα με νίκη να κλειδώσει την πρώτη θέση (21:00 Novaspots Prime, Live από το SPORT24). Βέβαια, αν συμβεί αυτό, τότε η πρόκριση των Βάσκων στα playoffs θα εξαρτάται από τα... κέφια της αδιάφορης Μπάγερν, που παίζει με τη Ζάλγκιρις, την Παρασκευή.

Η ομάδα του Χοάν Πεναρόγια προκρίνεται στα playoffs με δύο τρόπους. Είτε αν κερδίσει απόψε στο ΣΕΦ, είτε αν χάσει η Ζάλγκιρις αύριο στο Μόναχο. Είναι προφανές, πως η Μπασκόνια θα προσπαθήσει να στηριχθεί στις δικές της δυνάμεις και θα προσπαθήσει να αλώσει το φαληρικό στάδιο, κάτι που έχουν κάνει φέτος μόνο τρεις ομάδες (Ερυθρός Αστέρας, Βαλένθια και Μονακό).

Η Μπασκόνια μετράει έξι σερί νίκες σε πρωτάθλημα Ισπανίας και EuroLeague, συνεχίζοντας να σκοράρει κατά ριπάς. Μετά τους 120 πόντους που έβαλε στη Βιλερμπάν, την περασμένη Πέμπτη, την Κυριακή έριξε 107 στη Μανρέσα. Οι Βάσκοι έχουν το δεύτερο καλύτερο επιθετικό rating στη διοργάνωση με 120,3 πόντους ανά 100 κατοχές και το κορυφαίο επιθετικό μέσο όρο με 87.

Στον πρώτο γύρο, ο Ολυμπιακός είχε καταφέρει να κερδίσει στη Βιτόρια, παίζοντας στο ρυθμό της Μπασκόνια, σε ένα ματς όπου σημειώθηκαν 189 πόντοι (92-97)! Στην παρούσα φάση πάντως, είναι εμφανές πως η ομάδα του κόουτς Μπαρτζώκα δεν βρίσκεται στην καλύτερή της κατάσταση και ένα τέτοιο στιλ δεν πρόκειται να τη βολέψει. Οι ερυθρόλευκοι στις τελευταίες τρεις νίκες τους επιστράτευσαν την άμυνα για να επιβληθούν, κρατώντας στους 72 πόντους τη Ζάλγκιρις, στους 55 τη Βιλερμπάν και στους 73 τον Παναθηναϊκό. Αντίθετα, στα ματς με Παρτίζαν και Ερυθρό Αστέρα, όπου δεν κατάφεραν να συγκρατήσουν το σκορ των αντιπάλων, δεν μπόρεσαν να ακολουθήσουν ψηλά και ηττήθηκαν με 90-75 και 87-79 αντίστοιχα.

Το line βέβαια έχει βγει αρκετά ψηλά, στους 165,5 πόντους, διότι οι μπουκ πάνε με την τάση της Μπασκόνια, που φέρνει απανωτά Over. Το αποψινό παιχνίδι ωστόσο είναι πολύ ιδιαίτερο, ειδικά για τους Βάσκους, καθώς κρίνει μία ολόκληρη πρόκριση. Θα υπάρχει πίεση και κόντρα στην άμυνα του Ολυμπιακού δεν θα είναι εύκολο να επιβάλλουν το δικό τους ρυθμό.

Ας μην ξεχνάμε, ότι οι ερυθρόλευκοι διατηρούν το κορυφαίο αμυντικό rating (108,4) στη EuroLeague. Επίσης, θα πρέπει να λάβουμε υπόψιν μας, ότι το ΣΕΦ δεν είναι καθόλου φιλόξενο μέρος για την Μπασκόνια, η οποία στις τελευταίες 17 επισκέψεις της εκεί γνώρισε 16 ήττες! Συν τοις άλλοις, το φετινό ρεκόρ της εκτός έδρας είναι 4-12, ενώ είναι εντυπωσιακό ότι μέσα στη Βιτόρια σημειώνει 96,1 πόντους κατά μέσο όρο, ενώ μακριά από αυτή πέφτει στους 77,4!

Στη λογική λοιπόν, ότι ο Ολυμπιακός πιθανότατα θα προσπαθήσει να βάλει... φρένο στο ξέφρενο τέμπο της Μπασκόνια, μπορούμε να ζητήσουμε το Under 170,5 στο 1.50, εκτιμώντας ότι ο νικητής δεν θα πάει πάνω από τους 85 πόντους. Αν προσθέσουμε και ένα θεωρητικά ασφαλές χάντικαπ 12,5 πόντων υπέρ των Βάσκων, που έχουν το μεγαλύτερο κίνητρο απόψε, αφού παίζουν για την παρουσία τους στα playoffs, τότε φτάνουμε σε απόδοση 2.20.

Προγνωστικά EuroLeague

Κρίσιμο παιχνίδι δίνει απόψε και η Φενέρμπαχτσε με τον Ερυθρό Αστέρα στο Βελιγράδι (20:00 Novaspots 5HD, Live από το SPORT24). Οι πρωταθλητές Τουρκίας με νίκη προκρίνονται στα playoffs και μάλιστα ως πέμπτοι, κάτι που σημαίνει ότι θα αντιμετωπίσουν τη Μονακό στην επόμενη φάση. Αντίθετα, σε περίπτωση ήττας, η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη κινδυνεύει να βρεθεί εντελώς εκτός οκτάδας, αν παράλληλα κερδίσουν Μπασκόνια και Ζάλγκιρις.

Το ματς της Φενέρ διεξάγεται πριν από αυτό των Βάσκων στο ΣΕΦ και των Λιθουανών στο Μόναχο, επομένως δεν πρόκειται να μπει σε σεναριολογία και μαθηματικά. Ο κόουτς Ιτούδης ξέρει ότι μπροστά του έχει έναν τελικό και πρέπει να τον πάρει. Φυσικά, ο Ερυθρός Αστέρας του Καμπάσο και του Βιλντόσα δεν είναι απλός αντίπαλος. Τουναντίον, οι Σέρβοι μπορεί να έχουν αποκλειστεί, όμως μετρούν τέσσερις διαδοχικές νίκες στη EuroLeague, με τελευταία κόντρα στον Ολυμπιακό.

Εδώ όμως, η λογική λέει ότι πρέπει να πάμε με το ισχυρό κίνητρο. Άλλωστε, η Φενέρ έδειξε και την προηγούμενη εβδομάδα, στο κομβικό ντέρμπι με την Εφές (103-86), ότι είναι αποφασισμένη να διατηρήσει την πέμπτη θέση. Στο 1.50 το ξερό διπλό. Στο 2.25 αν σκοράρει ταυτόχρονα τουλάχιστον 9 πόντους ο Τάιλερ Ντόρσεϊ. Ο διεθνής γκαρντ προέρχεται από την κορυφαία του εμφάνιση φέτος με τη Φενέρ, σημειώνοντας 17 πόντους κόντρα στην Εφές. Επίσης, παίζει παραδοσιακά καλά στο Βελιγράδι με αντίπαλο τον Ερυθρό Αστέρα. Πέρυσι είχε βάλει 18 πόντους με τη φανέλα του Ολυμπιακού, ενώ όταν ήταν στη Μακάμπι είχε 19 και 14 σε δύο παιχνίδια με τη σερβική ομάδα εκτός έδρας.

Προγνωστικά Μπάσκετ

Στο Τελ Αβίβ, η Μακάμπι φιλοξενεί τη Ρεάλ, έχοντας κλειδώσει την παρουσία της στην οκτάδα (21:05 Novaspots 4HD, Live από το SPORT24). Πλέον μένει να φανεί ποια ακριβώς θέση θα καταλάβει η ομάδα του Οντετ Κάτας. Το ιδανικό σενάριο για τους Ισραηλινούς, είναι να κερδίσουν τη Ρεάλ και παράλληλα να χάσει η Φενέρ, προκειμένου να τερματίσουν στην πέμπτη θέση και να παίξουν στα playoffs με τη Μονακό.

Σε κάθε περίπτωση, η Μακάμπι θα κυνηγήσει τη νίκη απόψε για το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα και για να είναι στη χειρότερη έβδομη. Από την άλλη, τα πράγματα είναι απλά για τη Ρεάλ: Πρέπει να κερδίσει απόψε στο Τελ Αβίβ και την ίδια ώρα να χάσει ο Ολυμπιακός στο ΣΕΦ από την Μπασκόνια για να τερματίσει πρώτη. Σε περίπτωση ήττας απόψε, τότε η Ρεάλ μάλλον θα υποχωρήσει τρίτη, αφού μπορεί να την προσπεράσει η Μπαρτσελόνα, αν κερδίσει αύριο στο Παλάου Μπλαουγκράνα τη Βαλένθια.

Οι μπουκ δίνουν ελαφρώς φαβορί τη Μακάμπι, διότι έχει την πιο ισχυρή έδρα στη διοργάνωση με 14 νίκες σε 16 παιχνίδια! Και η Ρεάλ όμως αντίστοιχα, είναι η κορυφαία εκτός έδρας ομάδα της EuroLeague, έχοντας βγάλει δέκα διπλά. Επίσης, στον πρώτο γύρο, τον περασμένο Ιανουάριο, είχε συντρίψει στη Μαδρίτη τη Μακάμπι με 98-65, συμπληρώνοντας τέσσερις σερί νίκες εναντίον της και πέντε στα τελευταία έξι μεταξύ τους ματς.

Σε ό,τι αφορά στα ειδικά των παικτών, έχει ενδιαφέρον το ενδεχόμενο να δώσει τουλάχιστον μία ασίστ σε απόδοση 3.00 ο Μπόνζι Κόλσον. Ο Αμερικανός φόργουορντ δεν φημίζεται για τη δημιουργία του, ωστόσο αγωνίζεται κατά μέσο όρο σχεδόν 26 λεπτά στη EuroLeague, επομένως δεν είναι και τόσο απίθανο να δώσει μία τελική πάσα. Το έκανε αυτό και στα τελευταία δύο ματς με τη Ζάλγκιρις και το Μιλάνο.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Ερυθρός Αστέρας – Φενέρμπαχτσε: 2 & Ντόρσεϊ 9+ πόντοι (απόδοση 2.25), 20:00
  • Ολυμπιακός – Μπασκόνια: 2 +12,5 & Under 170,5 (απόδοση 2.20), 21:00
  • Μακάμπι – Ρεάλ: Κόλσον 1+ ασίστ (απόδοση 3.00), 21:05
TAGS ΜΠΑΣΚΕΤ BET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ EUROLEAGUE ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ