ΜΠΑΣΚΕΤ BET

Προγνωστικά EuroLeague: Με το 2.12 στο ΣΕΦ και το Over στο Μιλάνο

Ο Κώστας Παπανικολάου
Ο Κώστας Παπανικολάου EUROKINISSI SPORTS

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για τα παιχνίδια Ολυμπιακός - Μπάγερν και Μιλάνο - Παρτίζαν από την 28η αγωνιστική της EuroLeague.

Ο Ολυμπιακός με τη νίκη της Τρίτης κόντρα στην Μπαρτσελόνα, ουσιαστικά αγκάλιασε το πλεονέκτημα έδρας εν όψει πλέι οφ, δεδομένου ότι έχει κερδίσει από δύο φορές φέτος της Ρεάλ, τη Φενέρ και τους μπλαουγκράνα.

Απόψε, η ομάδα του κόουτς Μπαρτζώκα φιλοξενεί στο ΣΕΦ την Μπάγερν, σε ένα θεωρητικά πολύ πιο βατό ματς, κάτι που φαίνεται και από το line των 11,5 πόντων (21:00 Novasports Prime, Live από το SPORT24). Ωστόσο, μέσα σε μία διαβολοβδομάδα και με back to back παιχνίδια σε διάστημα δύο ημερών τίποτα δεν είναι απλό στη EuroLeague. Ο Ολυμπιακός έπαιξε καταπληκτική άμυνα για να λυγίσει την Μπαρτσελόνα και προφανώς κατανάλωσε πολλά αποθέματα ενέργειας.

Η αναμέτρηση λοιπόν με την πάντα μαχητική Μπάγερν χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή, έστω κι αν οι Πειραιώτες μετρούν 8-1 στα τελευταία εννιά παιχνίδια τους στην Ευρώπη. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η Βαυαροί έχουν βγάλει φέτος διπλό στην Κωνσταντινούπολη επί της Εφές και ήταν αξιοπρεπείς σε δύσκολες έδρες, χάνοντας με -8 από τη Μακάμπι, με -2 από την Μπαρτσελόνα, -8 από τη Φενέρ και με -6 από την Παρτίζαν.

Το σύνολο του Αντρέα Τρινκέρι αξιοποίησε την έδρα του στις δύο προηγούμενες αγωνιστικές με Ερυθρό Αστέρα και Βιλερμπάν και θεωρητικά έμεινε ζωντανό στο κυνήγι της οκτάδας. Πρακτικά πάντως, η ομάδα του Τρινκέρι δεν έχει σοβαρές πιθανότητες να προλάβει τα πλέι οφ. Επίσης, η Μπάγερν έχει στα "πιτς" τον πολύτιμο Ογκουστιν Ρούμπιτ, αμφίβολο τον Βλάντιμιρ Λούτσιτς και σε πέντε επισκέψεις της στο ΣΕΦ έχει γνωρίσει ισάριθμες ήττες, εκ των οποίων οι τρεις με διψήφια διαφορά.

Προγνωστικά EuroLeague

Σε κάθε περίπτωση, είναι προτιμότερο να κατεβάσουμε το υψηλό χάντικαπ και να πάμε σε κάτι πιο βατό. Για παράδειγμα, ο άσος με -3,5 σε combo με τουλάχιστον ένα εύστοχο τρίποντο από Γουόκαπ και Παπανικολάου επιστρέφει απόδοση άνω του 2.10. Ο κάπτεν του Ολυμπιακού σουτάρει φέτος με το εξωπραγματικό 48,1% και ευστοχεί σε μίνιμουμ ένα τρίποντο, 13 σερί ευρωπαϊκά ματς, ενώ ο Αμερικανός "εξολοθρευτής" έκανε το ίδιο στα επτά από τελευταία εννιά παιχνίδια.

Από εκεί και πέρα, μπορούμε να ζητήσουμε το Over 6,5 του Αϊζάια Κάνααν σε τιμές διπλασιασμού. Την Τρίτη βγήκαν μπροστά κυρίως ο Σακίλ ΜακΚίσικ (16 πόντοι) και ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης (14 πόντοι). Ειδικά ο πρώτος, καταπονήθηκε αρκετά, καθώς έπαιξε πάνω από 27 λεπτά.

Αντίθετα, ο Κάνααν έμεινε άποντος με την Μπαρτσελόνα και αγωνίστηκε μόλις 11 λεπτά. Αυτό βέβαια σημαίνει ότι θα είναι περισσότερο φρέσκος απόψε και εκτός απροόπτου θα πάρει και πολύ χρόνο συμμετοχής. Βέβαια, για να συμβεί αυτό θα πρέπει να τον κερδίσει. Ο 32χρονος Αμερικανός στα τελευταία τρία ευρωπαϊκά ματς έχει αγωνιστεί συνολικά κάτω από 30 λεπτά. Είναι λοιπόν καιρός να κάνει μία γεμάτη εμφάνιση, μετά τους 22 πόντους που είχε βάλει στις 31 Ιανουαρίου, επί της Φενέρ.

Πολύ μεγάλο ματς αναμένεται στο Μιλάνο, με την αναγεννημένη Αρμάνι να υποδέχεται την Παρτίζαν (21:30 Novasports 5HD, Live από το SPORT24). Η ομάδα του Έτορε Μεσίνα έβγαλε σπουδαίο διπλό στη Βαλένθια και συμπλήρωσε πέντε διαδοχικές νίκες. Με δεδομένο ότι χρωστάει και ένα ματς, οι ελπίδες της για την οκτάδα αναπτερώθηκαν.

Γενικά, το Μιλάνο είναι εμφανώς βελτιωμένο μετά την προσθήκη του Σαμπάζ Νείπιερ (28 πόντους στη Βαλένθια) και αποδεικνύει ότι η νίκη επί του πρωτοπόρου Ολυμπιακού δεν ήρθε τυχαία. Με την επιστροφή μάλιστα του Κέβιν Πάγκος, που την Τρίτη είχε 13 πόντους και 6 ριμπάουντ, η περιφερειακή γραμμή των Ιταλών αποκτάει εντελώς διαφορετική οντότητα.

Στον αντίποδα, η Παρτίζαν πάει φουλ για την οκτάδα. Μετά το διπλό επί της Μπολόνια την Τρίτη έφτασε τις έξι νίκες στα τελευταία επτά ματς. Η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς σκοράρει κατά ριπάς και στις 12 προηγούμενες αγωνιστικές σημείωσε πάνω από 80 πόντους 11 φορές. Με τους Σέρβους να έχουν το κορυφαίο επιθετικό rating (122,5) στη λίγκα και το Μιλάνο να έχει βρει επιτέλους ρυθμό, πρώτη επιλογή είναι το Over 159,5 στο 1.90.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

Ολυμπιακός – Μπάγερν, 21:00

  • 1 -3,5 & Παπανικολάου 1+ εύστοχο τρίποντο & Γουόκαπ 1+ εύστοχο τρίποντο (απόδοση 2.12)
  • Κάνααν Over 6,5 (απόδοση 2.00)

Μιλάνο – Παρτίζαν, 21:30

  • Over 159,5 (απόδοση 1.90)
TAGS ΜΠΑΣΚΕΤ BET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ EUROLEAGUE ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ