ΜΠΑΣΚΕΤ BET

Προγνωστικά EuroLeague: Με το 1.93 στο Παναθηναϊκός - Βαλένθια

EUROLEAGUE 2022-2023 /  -  (  / EUROKINISSI)
EUROLEAGUE 2022-2023 / - ( / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για τις αναμετρήσεις της ημέρας από τη EuroLeague.

Με τρεις αναμετρήσεις συνεχίζεται απόψε η 24η αγωνιστική της EuroLeague. Στο ΟΑΚΑ ο Παναθηναϊκός περιμένει τη Βαλένθια σε ένα παιχνίδι, όπου αναμένεται να έχει στην αποστολή του τα δύο τελευταία μεταγραφικά του αποκτήματα, τον Ματ Τόμας και Δημήτρη Αγραβάνη (21:00 Novasports Prime, Live από το SPORT24).

Μπορεί βαθμολογικά, ο Παναθηναϊκός να μην έχει σημαντικές πιθανότητες να προλάβει τα πλέι οφ, ωστόσο το αποψινό ματς έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, διότι αν αγωνιστούν οι Τόμας και Αγραβάνης θα πάρουμε μια πρώτη γεύση για το πώς σκέφτεται να διαμορφώσει το ροτέισον από εδώ και πέρα ο Ντέγιαν Ράντονιτς.

Υπενθυμίζεται, ότι ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε στη διπλή αγωνιστική που προηγήθηκε, να κάνει κάποια νίκη στην Ισπανία. Αρχικά, ηττήθηκε εύκολα στη Μαδρίτη από τη Ρεάλ. Στη συνέχεια, ήταν σαφώς πιο ανταγωνιστικός στη Βιτόρια, αλλά παρότι σημείωσε 90 πόντους, προδόθηκε από την άμυνά του.

Από δύο κολλητές ήττες έρχεται και η Βαλένθια, η οποία έχασε για τη EuroLeague από τη Μακάμπι, στον πόντο, σε ένα δραματικό ματς και καπάκι ηττήθηκε και από την Μπαρτσελόνα (81-75) για το πρωτάθλημα Ισπανίας, την περασμένη Κυριακή.

Παρόλα αυτά, η ομάδα του Αλεξ Μουμπρού μετράει πέντε νίκες στα τελευταία έξι ευρωπαϊκά της παιχνίδια και βρίσκεται γερά μέσα στο κόλπο της οκτάδας. Απόψε, οι "νυχτερίδες" θα κυνηγήσουν ένα μεγάλο αποτέλεσμα στην Αθήνα, προκειμένου να εκμεταλλευτούν την απρόσμενη χθεσινή γκέλα της Μακάμπι, που έχασε εντός έδρας από τον Ερυθρό Αστέρα.

Εν ολίγοις, η Βαλένθια έχει ισχυρότατο κίνητρο και το γεγονός ότι δίνεται αουτσάιντερ μαρτυράει πόσο υπολογίζουν οι στοιχηματικές εταιρίες τον Παναθηναϊκό μέσα στο ΟΑΚΑ. Οι πράσινοι έχουν εντός έδρας ρεκόρ 6-5 φέτος και στο πιο πρόσφατο παιχνίδι μπροστά στο κοινό τους, έκαναν μία εκκωφαντική ανατροπή κόντρα στη Ζάλγκιρις.

Απόψε πάντως, η αναμέτρηση αναμένεται να έχει χαρακτήρα ντέρμπι, όπως άλλωστε και στον πρώτο γύρο, όταν η Βαλένθια είχε κερδίσει στην παράταση με 94-91. Από τη μία λοιπόν έχουμε την πάντα υπολογίσιμη έδρα του Παναθηναϊκού και από την άλλη το ισχυρό "θέλω" των Ισπανών, που κυνηγούν τα πλέι οφ. Από τη στιγμή που η Βαλένθια προσφέρεται σε τιμές αουτσάιντερ, μπορούμε να ανεβάσουμε το χάντικαπ υπέρ της, στους 7,5 πόντους για παράδειγμα, και να πάρουμε ένα λογικό Over 155,5 πόντων για να χτίσουμε απόδοση στο 1.90+. Σημειώνεται ότι και τα πέντε τελευταία ματς ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τη Βαλένια, ανεξαρτήτως έδρας, ξεπέρασαν τους 160 πόντους.

Προγνωστικά EuroLeague

Νωρίτερα, η Μονακό υποδέχεται στο Πριγκιπάτο τη Βιλερμπάν στον γαλλικό "εμφύλιο" της αγωνιστικής (20:00 Novasports 5HD, Live από το SPORT24). Η ομάδα του Σάσα Ομπράντοβιτς έχει πάρει το αέρα των πρωταθλητών Γαλλίας φέτος και μετράει ήδη τρεις νίκες εναντίον τους. Η Μονακό επικράτησε με 84-75 μέσα στο Αστρομπάλ, στον πρώτο γύρο της EuroLeague, ενώ έχει κάνει το 2/2 και στο γαλλικό πρωτάθλημα με 97-78 εντός έδρας και 72-63 εκτός έδρας.

Η Βιλερμπάν έχει συμβιβαστεί πλέον με την ιδέα ότι δεν μπορεί να προλάβει την οκτάδα και την περασμένη εβδομάδα υπέστη δύο βαριές ήττες από Μπολόνια (-13) και Παρτίζαν (-21). Αντίθετα, η Μονακό παλεύει για το πλεονέκτημα έδρας και εκτός απροόπτου θα κάνει απόψε το 4/4 κόντρα στην ASVEL, αφού είναι εμφανώς πιο ποιοτική και πλήρης ομάδα.

Οι Μονεγάσκοι σκόραραν στα τελευταία τέσσερα ευρωπαϊκά τους ματς, 91 πόντους με τη Ρεάλ, 102 με την Άλμπα, 101 με το Μιλάνο και 84 στην κανονική διάρκεια του αγώνα κόντρα στη Φενέρ. Επίσης, την Κυριακή διέλυσαν με 103-81 την Παρί για την LNB. Πιθανό να ξεπεράσουν και απόψε τους 80 πόντους. Μαζί με ένα βατό χάντικαπ στο -3,5 ο άσος αποδίδει 1.80.

Προγνωστικά Μπάσκετ

Κομβικό τέλος, είναι το ματς στο Κάουνας, ανάμεσα στη Ζάλγκιρις και την Μπασκόνια για τη μάχη των πλέι οφ (20:00 Novasports 6HD, Live από το SPORT24). Οι Βάσκοι είναι σε καλύτερη αγωνιστική κατάσταση, ωστόσο η Λιθουανοί ψάχνουν απεγνωσμένα την επιστροφή στις επιτυχίες για να μη χάσουν την επαφή τους με την οκτάδα.

Στον πρώτο γύρο, η Μπασκόνια είχε κερδίσει με +20, επομένως αν "σκουπίσει" απόψε τη Ζάλγκιρις, θα την αφήσει πίσω, ουσιαστικά, τρεις νίκες. Είναι προφανές, πως η ομάδα του Κάζις Μακσβίτις δεν θέλει με τίποτα να συμβεί κάτι τέτοιο.

Το σετ είναι σχεδόν στα ίσα και μαρτυράει πόσο αμφίρροπο αναμένεται το ματς. Παρότι, η Ζάλγκιρις μετράει πέντε διαδοχικές ήττες (τρεις ευρωπαϊκές και δύο για το πρωτάθλημα), στην έδρα της παραμένει υπολογίσιμη δύναμη, έχοντας φέτος ρεκόρ 8-3. Μην ξεχνάμε άλλωστε, ότι το Final-4 θα διεξαχθεί φέτος στη Zalgirio Arena, επομένως το κίνητρο των πρωταθλητών Λιθουανίας είναι τεράστιο.

Βέβαια, η Ζάλγκιρις έχει σταθεί πολύ άτυχη, καθώς μετά τον σοβαρό τραυματισμό του κορυφαίου της παίκτη, Κίναν Εβανς, τραυματίστηκε και ο Αϊζάια Τέιλορ, που ήρθε για αντικαταστάτης του. Υπό αυτές τις συνθήκες, το σκορ τραβάει κυρίως ο Ιγκνας Μπραζντέικις, ο οποίος στις δύο τελευταίες ήττες από Εφές και Παρτίζαν, πάλευε μόνος του έχοντας 25 και 17 πόντους αντίστοιχα. Στο 1.75 να ξεπεράσει απόψε τους 12,5, απέναντι στο έκτο χειρότερο αμυντικό rating της διοργάνωσης (115,8 πόντοι ανά 100 κατοχές).

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Μονακό – Βιλερμπάν: 1 -3,5 & Μονακό Over 80,5 (απόδοση 1.80), 20:00
  • Ζάλγκιρις – Μπασκόνια: Μπραζντέικις Over 12,5 (απόδοση 1.75, 20:00
  • Παναθηναϊκός – Βαλένθια: 2 +7,5 & Over 155,5 (απόδοση 1.93), 21:00
TAGS ΜΠΑΣΚΕΤ BET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ EUROLEAGUE ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ