WEEKLY BET

Προγνωστικά EuroLeague: Με οδηγό την άμυνα και τον Γουίλιαμς-Γκος για το 2-1 και το 2.57 ο Ολυμπιακός

Προγνωστικά EuroLeague: Με οδηγό την άμυνα και τον Γουίλιαμς-Γκος για το 2-1 και το 2.57 ο Ολυμπιακός
INTIME

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για το Game 3 των playoffs της EuroLeague ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την Μπαρτσελόνα.

Ο Ολυμπιακός επέστρεψε από τη Βαρκελώνη έχοντας στις αποσκευές του ένα break και το δικαίωμα να τελειώσει τη σειρά με την Μπαρτσελόνα στο ΣΕΦ, αν αξιοποιήσει την έδρα του απόψε και τη Μεγάλη Πέμπτη.

Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα πήρε με το... καλησπέρα το πάνω χέρι στη σειρά, επικρατώντας με 77-75 στο Game 1, την περασμένη Τετάρτη. Δύο μέρες μετά, η Μπαρτσελόνα έδωσε τη δική της απάντηση και ισοφάρισε σε 1-1, κερδίζοντας με 77-69 στο Game 2. Αυτή τη στιγμή πάντως, ο Ολυμπιακός γύρισε φαβορί για την πρόκριση στο Final Four σε απόδοση 1.55 στη Stoiximan, ενώ η Μπαρτσελόνα προσφέρεται στο 2.45.

Από τις τέσσερις σειρές των playoffs της EuroLeague, εδώ έχουμε μακράν την πιο αμυντική και physical, δεδομένου ότι σε κανένα από τα δύο πρώτα παιχνίδια ο νικητής δεν ξεπέρασε τους 77 πόντους. Είναι μάλιστα ενδεικτικό, ότι η Μπάρτσα επικράτησε στο δεύτερο ματς, παρότι σούταρε με μόλις 45,6% εντός παιδιάς.

Γενικά, η άμυνα του Ολυμπιακού τα πήγε περίφημα στο Παλάου Μπλαουγκράνα, με εξαίρεση το μαρκάρισμα του Τζαμπάρι Πάρκερ στο Game 2, καθώς ο Αμερικανός φόργουορντ σημείωσε 24 πόντους με 4/7 τρίποντα και 6/9 δίποντα. Σε κάθε περίπτωση πάντως, η ερυθρόλευκη άμυνα αποτελεί από την αρχή της σεζόν τη σταθερά για το σύνολο του κόουτς Μπαρτζώκα κι αυτή θα είναι ο οδηγός και στο Game 3.

Από εκεί και πέρα, ζητούμενο για τον Ολυμπιακό είναι να μπορέσει να βρει μεγαλύτερη ισορροπία στο επιθετικό του παιχνίδι. Για παράδειγμα, στο πρώτο ματς, όπου είχε τον έλεγχο στο μεγαλύτερο διάστημα και τελικά έφτασε στη νίκη, έγραψε 22/35 δίποντα και 5/17 τρίποντα. Αντίθετα, στο Game 2, στο οποίο ηττήθηκε, μένοντας κάτω από τους 70 πόντους, δεν μπόρεσε να ακουμπήσει με την ίδια ευκολία την μπάλα στο ζωγραφιστό. Εκτέλεσε μόλις 23 δίποντα (18 εύστοχα) και κατέφυγε στη λύση του τριπόντου, όπου είχε 8/27.

Επίσης, ο Ολυμπιακός είναι δεδομένο πως θα μεγαλώσει κατακόρυφα τις πιθανότητές του αν βελτιώσει τη σχέση ασίστ-λαθών. Στα πρώτα δύο ματς έκανε 38 λάθη και μοίρασε ισάριθμες ασίστ. Προφανώς, θα πρέπει να γίνει καλύτερη διαχείριση στο κομμάτι των λαθών, αν και όπως είπαμε η σειρά εξελίσσεται σε ένα σκληρό και physical μοτίβο, που ευνοεί τα turnovers.

Επιστρέφει ο Παπανικολάου, πρέπει να ανέβει ο Γουόκαπ

Το θετικό ασφαλώς για τους ερυθρόλευκους είναι ότι επιστρέφει ο Κώστας Παπανικολάου. Φυσικά, δεν είναι σε θέση να αγωνιστεί 30+ λεπτά, ωστόσο η παρουσία του, θα δώσει τη δυνατότητα στον Γιώργο Μπαρτζώκα να παίξει με πιο ορθόδοξα σχήματα, καθώς στη Βαρκελώνη αναγκάστηκε να βάλει αρκετά στο “3” τον Αλεκ Πίτερς.

Επίσης, είναι πολύ σημαντικό, ότι Ολυμπιακός έχει περιορίσει αισθητά τον πιο επικίνδυνο περιφερειακό των Καταλανών, τον Νίκολας Λαπροβίτολα. Στα πρώτα δύο ματς, ο Αργεντινός γκαρντ είχε μόλις 7 πόντους κατά μέσο όρο και 2,5 ασίστ. Από την άλλη, ο κόουτς Μπαρτζώκας περιμένει τον ανέβασμα του Τόμας Γουόκαπ, ο οποίος στο Game 1 έμεινε άποντος και στο Game 2 έβαλε μεν 7 πόντους, αλλά με 1/8 τρίποντα.

Παραδοσιακά, το τρίτο ματς στα προημιτελικά είναι το πιο κομβικό. Ειδικά σε ισόπαλες σειρές, η ομάδα που το παίρνει φτάνει σε match ball και μεταφέρει ακόμη μεγαλύτερη πίεση στον αντίπαλό της. Για τον Ολυμπιακό λοιπόν, είναι καθοριστικό απόψε να εκμεταλλευτεί την έδρα του και να δώσει αξία στο break που έκανε στο Game 1.

Η απλή νίκη των ερυθρόλευκων, χωρίς δηλαδή να μπλέξουμε με χάντικαπ, προσφέρεται στο 1.44. Από εκεί και πέρα, υπάρχει η δυνατότητα του Bet Builder στη Stoiximan, όπου αν συνδυάσουμε τον άσο με το Over 9,5 πόντους του Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος, φτάνουμε στο 2.57.

Ο 29χρονος άσος είναι ξεκάθαρα ο πιο σταθερός γκαρντ του Ολυμπιακού αυτή την περίοδο. Στα πρώτα δύο ματς στη Βαρκελώνη, σημείωσε 15 και 10 πόντους αντίστοιχα, έχοντας συνολικά 4/6 τρίποντα. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι στο τελευταίο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, για τη Stoiximan Basket League, στα μέσα Απρίλη, είχε σημειώσει 18 πόντους και ότι έπιασε διψήφιο αριθμό στα τέσσερα από τα τελευταία πέντε ματς σε επίπεδο EuroLeague.

* Οι αποδόσεις ενδέχεται να υπόκεινται σε αλλαγές.

TAGS WEEKLY BET BRAND EXPERIENCE ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ EUROLEAGUE ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ