BIG GAMES BET

Προγνωστικά EuroLeague: Με Μίροτιτς για την πρόκριση στο 2.15

Ο Νίκολα Μίροτιτς
Ο Νίκολα Μίροτιτς ©FCBBASKET

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για τον μεγάλο ημιτελικό του Final Four ανάμεσα στην Μπαρτσελόνα και τη Ρεάλ.

Για δεύτερη διαδοχική σεζόν ο ένας από τους δύο ημιτελικούς του Final Four είναι το ισπανικό clasico (21:00 Novasports Prime, Live από το SPORT24). Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης θα μονομαχήσουν ξανά για μία θέση στον τελικό της EuroLeague, όπως πέρυσι στο Βελιγράδι, όταν οι μερένχες είχαν επικρατήσει με 86-83.

Φέτος, φαβορί για την πρόκριση είναι οι μπλαουγκράνα στο 1.50, με το βασικό line στο χάντικαπ να βρίσκεται στους 4-5 πόντους. Λογική η οπτική των στοιχηματικών εταιριών, δεδομένου ότι η Ρεάλ κατεβαίνει στο Final Four του Κάουνας με τρεις σημαντικές απουσίες στη γραμμή των ψηλών της. Τον Γκάμπριελ Ντεκ, τον Γκερσόν Γιαμπουσέλε και τον Βενσάν Πουαριέ.

Βέβαια, κανείς δεν μπορεί να υποτιμήσει τη Ρεάλ, ειδικά μετά από αυτό που έκανε στα playoffs κόντρα στην Παρτίζαν. Οι Μαδριλένοι έγιναν η πρώτη ομάδα που προκρίνονται σε Final Four, ενώ βρέθηκαν με 2-0 κάτω στα προημιτελικά. Μάλιστα, στο Game 5 χρειάστηκε να ανατρέψουν διαφορά 18 πόντων για να φτάσουν στο 3-2!

Η Ρεάλ συμμετέχει φέτος για 11η φορά στην ιστορία της σε Final Four από το 1988, που ισχύει το συγκεκριμένο σύστημα και θα διεκδικήσει το 11ο ευρωπαϊκό της πρωτάθλημα και 17ο συνολικά διεθνή τίτλο. Αν καταφέρει να κερδίσει την Μπαρτσελόνα θα παίξει σε τελικό για 19η φορά!

Στον αντίποδα, η Μπαρτσελόνα είναι η μόνη από τις τέσσερις φιναλίστ που δεν χρειάστηκε πέντε παιχνίδια για να περάσει στο μεγάλο ραντεβού του Κάουνας, καθώς σκούπισε στα playoffs τη Ζάλγκιρις. Η Μπάρτσα θα συμμετάσχει για 17η φορά σε Final Four. Περισσότερες συμμετοχές από το 1988 έχει μόνο η ΤΣΣΚΑ (19).

Κάθε καλάθι της Euroleague σε Live Streaming*! 21+ | Ρυθμ. ΕΕΕΠ | ΚΕΘΕΑ 1114 | Υπεύθυνο Παιχνίδι | *Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Η πίεση που κουβαλάει ο Σάρας

Φυσικά, στόχος των μπλαουγκράνα είναι το τρίτο αστέρι και πρώτο μετά το 2010, όταν είχαν κερδίσει στον τελικό τον Ολυμπιακό. Αν αυτό συμβεί, ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους θα γίνει ο τέταρτος άνθρωπος στην ιστορία που κατακτάει τη EuroLeague τόσο ως παίκτης, όσο και ως προπονητής.

Ο Σάρας, ως παίκτης, σήκωσε τέσσερις φορές το βαρύτιμο τρόπαιο. Μία με την Μπαρτσελόνα το 2003, δύο με τη Μακάμπι την επόμενη διετία και άλλη μία με τον Παναθηναϊκό το 2009. Ως προπονητής πάντως, έχει δεχθεί έντονη κριτική το διάστημα που βρίσκεται στον πάγκο των Καταλανών και αν δεν καταφέρει ούτε φέτος να τους οδηγήσει στην κορυφή της Ευρώπης, πιθανότατα το ερχόμενο καλοκαίρι θα χωρίσουν οι δρόμοι του με την Μπαρτσελόνα.

Αυτή λοιπόν, είναι μία συνθήκη που δημιουργεί έξτρα πίεση. Βέβαια και η Ρεάλ είναι ένας σύλλογος που παίζει μόνο για τη νίκη και δεν αρκείται απλά στη συμμετοχή. Το έξτρα συν για την Μπαρτσελόνα είναι πως λογικά θα έχει την υποστήριξη και των Λιθουανών φιλάθλων, δεδομένου ότι ο Σάρας είναι τοπικός ήρωας εκεί, έχοντας περάσει και από τον πάγκο της Ζάλγκιρις.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Προγνωστικά EuroLeague

Οι δύο ισπανικοί γίγαντες έχουν συναντηθεί φέτος ήδη πέντε φορές και το ρεκόρ είναι 3-2 υπέρ της Μπαρτσελόνα. Η Ρεάλ κατέκτησε στην παράταση το Supercopa τον περασμένο Σεπτέμβριο. Από εκεί και πέρα, η Μπαρτσελόνα κέρδισε μέσα-έξω τους Μαδριλένους για την ACB, ενώ στην κανονική περίοδο της EuroLeague επικράτησε με 75-73 στο Παλάου Μπλαουγκράνα, αλλά έχασε με 91-86, στην παράταση, στο WiZink Center. Και τα πέντε παιχνίδια τους φέτος έχουν πάει από 148 πόντους και πάνω, ωστόσο το line στο Under/Over είναι αρκετά ψηλά, στους 160.

Σε ό,τι αφορά στην αγορά νικητή, η Μπαρτσελόνα διατηρεί δικαίως το πάνω χέρι, καθώς με εξαίρεση την απουσία του Κόρι Χίγκινς, δεν αντιμετωπίζει άλλα προβλήματα και υπερέχει αισθητά σε αριθμό και ποιότητα λύσεων. Ειδικά στους ψηλούς με την τετράδα Μίροτιτς, Βέσελι, Σανλί, Τόμπι, ο Σάρας διαθέτει μία εξαιρετική υπεροπλία. Και στην περιφερειακή γραμμή ωστόσο, η Μπάρτσα δείχνει πολύ πιο ισορροπημένη, έχοντας παίκτες για όλα τα γούστα και κυρίως που μπορούν να καταθέσουν σαφώς μεγαλύτερη ενέργεια στο παρκέ.

Φυσικά, κανείς δεν μπορεί να ξεγράψει τις παλιές καραβάνες, όπως τον Γιουλ, τον Ρούντι, τον Κοζέρ και τον Σέρχιο, όμως κακά τα ψέματα, η Ρεάλ στηρίζεται κυρίως στο μέγεθος του Ταβάρες και στο επιθετικό ένστικτο των Μούσα και Χεζόνια.

Ο ξερός άσος της Μπάρτσα είναι στο 1.45 και μπορεί να φτάσει ακόμη και στο 2.15 αν βάλει τουλάχιστον 16 πόντους ο Μίροτιτς, που παραδοσιακά βγαίνει μπροστά στα μεγάλα ματς. Στα δύο πιο πρόσφατα clasico ο ηγέτης των Καταλανών σημείωσε 23 και 17 πόντους αντίστοιχα, παίζοντας πάνω από 30 λεπτά. Επίσης, στο περσινό Final Four είχε κάνει σπουδαίες εμφανίσεις, με 26 πόντους στον ημιτελικό κόντρα στη Ρεάλ και 19 στον μικρό τελικό με τον Ολυμπιακό.

Σε ό,τι αφορά στη Ρεάλ, καταλυτική αναμένεται η παρουσία του Ταβάρες, ο οποίος άλλαξε όλη την ιστορία της σειράς με την Παρτίζαν από το τρίτο ματς και μετά, σημειώνοντας 26, 15 και 12 πόντους αντίστοιχα. Ελλείψει άλλων αξιόπιστων λύσεων στο "5", ο Ταβάρες αναμένεται να παίξει πάνω από 30 λεπτά, εφόσον δεν φορτωθεί με φάουλ. Στο 1.45 να σημειώσει απόψε τουλάχιστον 11 πόντους. Πάνω από το 2.85 φτάνουμε, αν ευστοχήσει ταυτόχρονα σε μίνιμουμ ένα τρίποντο ο Σέρχιο Ροντρίγκες. Ο Τσάτσο ήταν εκπληκτικός στο Game 5 με την Παρτίζαν, έχοντας 19 πόντους και 3.5 τρίποντα. Συνολικά στη σειρά σούταρε από το τρίποντο με 54,5%, έχοντας 6/11!

Ενδιαφέρουσα τέλος επιλογή είναι το Over 0,5 εύστοχα τρίποντα του Άνταμ Χάνγκα, καθώς προσφέρεται στο 2.65! Ο Ούγγρος άσος δεν φημίζεται για το μακρινό του σουτ, ωστόσο φέτος εκτελεί με 38,2% από το τρίποντο. Στα τελευταία δύο ματς με την Παρτίζαν είχε 4/6. Επίσης, στο πιο πρόσφατο clasico έπαιξε 21 λεπτά και σημείωσε 11 πόντους, με 1/3 τρίποντα. Ο Τσους Ματέο λογικά θα του αναθέσει κάποια ειδική αποστολή, αφού η ενέργεια του Χάνγκα και η πίεση που μπορεί να ασκήσει στην μπάλα είναι απαραίτητα στοιχεία για ένα τόσο μεγάλο ματς. Αν λοιπόν αγωνιστεί σχεδόν δύο περιόδους, δεν είναι απίθανο να ευστοχήσει έστω σε ένα τρίποντο, δεδομένου ότι πολλές φορές οι αντίπαλες άμυνες ρισκάρουν με το δικό του σουτ.

Οι αγώνες της Euroleague παίζουν με ενισχυμένες αποδόσεις! 21+ | Ρυθμ. ΕΕΕΠ | ΚΕΘΕΑ 1114 | Υπεύθυνο Παιχνίδι

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

Μπαρτσελόνα – Ρεάλ, 21:00

  • 1 & Μίροτιτς 16+ πόντοι (απόδοση 2.15)
  • Ταβάρες 11+ πόντοι & Σέρχιο Ροντρίγκες Over 0,5 εύστοχα τρίποντα (απόδοση 2.87)
  • Χάνγκα Over 0,5 εύστοχα τρίποντα (απόδοση 2.65)
TAGS BIG GAMES BET ΜΠΑΣΚΕΤ BET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ EUROLEAGUE ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ