ΜΠΑΣΚΕΤ BET

Προγνωστικά EuroLeague: Με ένα combo στο 2.60 στο Μονακό - Παναθηναϊκός

Προγνωστικά EuroLeague: Με ένα combo στο 2.60 στο Μονακό - Παναθηναϊκός
INTIME SPORTS

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για την αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με τη Μονακό, στο πλαίσιο της 27ης αγωνιστικής της EuroLeague.

Ο Παναθηναϊκός παίζει απόψε στο Πριγκιπάτο με τη Μονακό (22:00 Novasports Prime, Live από το SPORT24) για την 27η αγωνιστική της EuroLeague. Αυτό θα είναι το τρίτο ευρωπαϊκό παιχνίδι των πράσινων με τον Χρήστο Σερέλη στον πάγκο τους. Στα προηγούμενα δύο το “τριφύλλι” γνώρισε ισάριθμες ήττες από Μιλάνο (-2) εκτός και Εφές (-5) εντός, ωστόσο ήταν ανταγωνιστικό και πάλεψε μέχρι τέλους.

Το Σάββατο, ο Παναθηναϊκός κέρδισε στο ΟΑΚΑ την Καρδίτσα για την Basket League και πέτυχε την πρώτη του νίκη μετά την απομάκρυνση του Ντέγιαν Ράντονιτς από τον πάγκο του. Ασφαλώς, το σημερινό ματς είναι εντελώς διαφορετικών απαιτήσεων, αφού η Μονακό είναι μία ομάδα που διεκδικεί το πλεονέκτημα έδρας εν όψει των πλέι οφ.

Το σύνολο του Σάσα Ομπράντοβιτς μπορεί να έχει χάσει όλα τα μεγάλα ματς τον τελευταίο 1,5 μήνα, με Μπαρτσελόνα, Ρεάλ και Φενέρ, ωστόσο κάνει τις νίκες που πρέπει, επικρατώντας για παράδειγμα της Μακάμπι, της Βιλερμπάν, της Άλμπα και της Αρμάνι.

Απολύτως φυσιολογικά λοιπόν, είναι το καθαρό φαβορί απόψε στους 10,5 πόντους. Άλλωστε, η Μονακό έχει ρεκόρ 10-3 στο Gaston Medecin, με τις τρεις ήττες της να έρχονται κόντρα σε ομάδες της τετράδας. Αν οι Μονεγάσκοι απόψε κερδίσουν θα φτάσουν στο 17-10, θα πλησιάσουν στη μία νίκη τις Μπαρτσελόνα και Ρεάλ και δεν αποκλείεται να προσπεράσουν και τη Φενέρ στην 4η θέση, αν η τουρκική ομάδα δεν επικρατήσει στο Τελ Αβίβ της Μακάμπι.

Στον αντίποδα, ο Παναθηναϊκός δεν έχει πλέον κανένα βαθμολογικό κίνητρο στη EuroLeague, παρά μόνο παίζει για τη φανέλα και την ιστορία του. Ο κόουτς Σερέλης πάντως, έχει ξανά να διαχειριστεί σοβαρά προβλήματα απουσιών, αφού θα λείψουν οι Γκουντάιτις, Αγραβάνης και Γουόλτερς. Επίσης, ο Ντέρικ Γουίλιαμς αγωνίστηκε μόλις 1:34 κόντρα στην Καρδίτσα λόγω τραυματισμού. Ο Αμερικανός φόργουορντ ακολούθησε την αποστολή στο Πριγκιπάτο, ωστόσο είναι αβέβαιο αν θα βρίσκεται στο 100%.

Στα θετικά νέα ασφαλώς, η εξαιρετική εμφάνιση που έκανε ο Μάριους Γκριγκόνις απέναντι στην Εφές. Ο Λιθουανός άσος σημείωσε 23 πόντους με 5/7 τρίποντα και επιτέλους έδειξε ένα μέρος από τις πραγματικές του δυνατότητες. Ήταν προφανές, πως ο Γκριγκόνις δεν είχε κώδικες επικοινωνίας με τον Ράντονιτς, ωστόσο με τον κόουτς Σερέλη χρειάστηκαν μόλις δύο παιχνίδια για να παίξει σύμφωνα με αυτό που μπορεί.

Προγνωστικά EuroLeague

Το σενάριο να βγάλει ο Γκριγκόνις το Over 7,5 πόντους και παράλληλα να κερδίσει η Μονακό, καλύπτοντας ένα βατό χάντικαπ στο -2,5, μας επιστρέφει απόδοση στο 2.60. Σημειώνεται ότι η Μονακό έχει το 3/3 κόντρα στον Παναθηναϊκό. Πέρυσι τον είχε κερδίσει με +12 εντός έδρας και +8 στην Αθήνα, ενώ φέτος επικράτησε στο ΟΑΚΑ με 83-80, κυρίως χάρη στον Μάικ Τζέιμς, που είχε σημειώσει 27 πόντους.

Από εκεί και πέρα, έχει μεγάλο ενδιαφέρον πώς θα αντιμετωπίσουν το συναπάντημα με την πρώην ομάδα τους, ο Ντουέιν Μπέικον και ο Πάρις Λι. Ο Μπέικον είναι ολοφάνερο πλέον πως έχει ρίξει τα στάνταρ της απόδοσής του. Μέχρι το παιχνίδι με τη Μακάμπι, στις 13 Ιανουαρίου μετρούσε 10 σερί αγωνιστικές όπου σκόραρε τουλάχιστον 18 πόντους. Έκτοτε σε επτά ευρωπαϊκά ματς σημειώνει μόλις 10,7 κατά μέσο όρο. Μάλιστα, με την Εφές είχε τη χειρότερή του επίδοση με 3 πόντους και ούτε ένα εύστοχο σουτ εντός παιδιάς, σε μόλις 19 λεπτά συμμετοχής. Για αυτό το λόγο λοιπόν, το line του απόψε είναι αρκετά χαμηλά στο 13,5.

Από την άλλη, το line του Λι βρίσκεται στο 12,5. Το συγκεκριμένο όριο ο Αμερικανός πόιντ-γκαρντ το έχει ξεπεράσει στις τελευταίες έξι αγωνιστικές. Ο 28χρονος άσος είναι ξεκάθαρα ο πιο σταθερός παίκτης του Παναθηναϊκού μέσα στο 2023 και ελλείψει Γουόλτερς, αναμένεται να επιβεβαιώσει ακόμη ένα Over, με τους μπουκ βέβαια να το προσφέρουν μόλις στο 1.60. Στην περίπτωσή του λοιπόν, είναι προτιμότερο να ρισκάρουμε λίγο παραπάνω και να πάμε στο 15+ σε απόδοση διπλασιασμού. Άλλωστε, ο Λι στα τελευταία έξι ματς δεν έπιασε αυτό το όριο μόνο κόντρα στο Μιλάνο όπου είχε 13. Με τη Ζάλγκιρις έβαλε 24, με τη Ρεάλ 17, με την Μπασκόνια 16, με τη Βαλένθια 25 και με την Εφές 19.

Σε ό,τι αφορά στη Μονακό, έχει ενδιαφέρον το Over 8,5 του Ντόντα Χολ στο 2.00. Ο Παναθηναϊκός έχει σοβαρό θέμα στην άμυνα μέσα στη ρακέτα, λόγω των πολλών απουσιών. Στο "5" υπάρχει μόνο ο Γιώργος Παπαγιάννης και είναι προφανές πως δεν γίνεται να παίξει 40 λεπτά. Ο Χρήστος Σερέλης λοιπόν, είναι αναγκασμένος να χρησιμοποιήσει και πεντάδες χωρίς σέντερ. Στα παιχνίδια με την Εφές και το Μιλάνο, όπου οι συνθήκες ήταν παρόμοιες, ο Ζίζιτς είχε 14 πόντους και ο Ντέιβις ήταν πρώτος σκόρερ της ιταλικής ομάδας με 16.

Ο Χολ έχει ξεπεράσει τέσσερις φορές στα τελευταία έξι ευρωπαϊκά ματς τους 8,5 πόντους, ενώ στο παιχνίδι του πρώτου γύρου, με τον Παναθηναϊκό, είχε σημειώσει 10.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

Μονακό – Παναθηναϊκός, 22:00

  • 1 -2,5 & Γκριγκόνις Over 7,5 (απόδοση 2.62)
  • Χολ Over 8,5 (απόδοση 2.00)
TAGS ΜΠΑΣΚΕΤ BET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ EUROLEAGUE ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ