ΜΠΑΣΚΕΤ BET

Προγνωστικά EuroLeague: Λεπτές ισορροπίες στο Μονακό, επικίνδυνη η Παρτίζαν

Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς στον πάγκο της Παρτίζαν
Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς στον πάγκο της Παρτίζαν ABA LIGA / DRAGANA STJEPANOVIC

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για τα πρώτα παιχνίδια των playoffs στη EuroLeague, στις σειρές Μονακό - Μακάμπι και Ρεάλ - Παρτίζαν.

Έφτασε ώρα των playoffs στη EuroLeague! Απόψε ξεκινάει το πιο ενδιαφέρον κομμάτι της σεζόν, με τις οκτώ κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης να διεκδικούν την πρόκριση στο Final Four του Κάουνας. Η εκκίνηση θα γίνει με τη σειρά ανάμεσα στη Μονακό και τη Μακάμπι (21:15 Novasports 4HD, Live από το SPORT24). Η Μονακό τερμάτισε τη regular season με ρεκόρ 21-13 και η Μακάμπι με 20-14.

Από το 2021/22 που η Μονακό μετέχει στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση μπάσκετ, το ρεκόρ στις μεταξύ τους αναμετρήσεις είναι 2-2, με την έδρα να υπερισχύει και στις τέσσερις περιπτώσεις. Φέτος, η Μακάμπι κέρδισε με 78-70 τη Μονακό στο Τελ Αβίβ για την τρίτη αγωνιστική, ωστόσο το σύνολο του Σάσα Ομπράντοβιτς απάντησε, επικρατώντας στο Πριγκιπάτο με 86-67 για την 26η στροφή της regular season.

Η Μονακό, η οποία πέρυσι πρόσφερε μία συγκλονιστική σειρά κόντρα στον Ολυμπιακό, χάνοντας στις λεπτομέρειες την πρόκριση για το Final Four του Βελιγραδίου, έχει φέτος το δεύτερο καλύτερο εντός έδρας ρεκόρ στη διοργάνωση, μετρώντας 13 νίκες σε 17 ματς στο Gaston Medecin. Καλύτερη επίδοση κατέγραψε μόνο η Μακάμπι με ρεκόρ 15-2.

Οι Μονεγάσκοι, μπορεί να έχασαν τα τρία από τα τελευταία τέσσερα παιχνίδια τους στη EuroLeague, ωστόσο διατήρησαν το πλεονέκτημα έδρας και στοχεύουν στην παρθενική τους πρόκριση σε Final Four. Στον αντίποδα, η Μακάμπι για μεγάλο χρονικό διάστημα ήταν αβέβαιο αν θα μπει στην οκτάδα. Ωστόσο, πραγματοποίησε εντυπωσιακό φίνις με ρεκόρ 7-1 στις τελευταίες οκτώ αγωνιστικές (έχασε μόνο από τη Ζάλγκιρις στον πόντο) και τελικά σκαρφάλωσε στην 5η θέση, αποφεύγοντας έτσι τη διασταύρωση με τους δύο ισπανικούς γίγαντες (Ρεάλ, Μπαρτσελόνα) και τον Ολυμπιακό, που είχε το κορυφαίο ρεκόρ.

Πέρυσι, η Μακάμπι δεν μπόρεσε να φανεί ανταγωνιστική στα playoffs, καθώς η Ρεάλ τη... σκούπισε με 3-0. Φέτος πάντως, η ομάδα του Οντετ Κάτας έχει καλύτερες πιθανότητες να βρεθεί στο Final Four, έστω κι αν ολοκλήρωσε την κανονική περίοδο με μόλις πέντε νίκες σε 17 ματς εκτός έδρας. Σημειώνεται, ότι η Μονακό είναι φαβορί για την πρόκριση στο 1.70+, ενώ η Μακάμπι παίζει στο 2.10-2.15, αποδόσεις που μαρτυρούν ένα πολύ ισορροπημένο και αμφίρροπο ζευγάρι.

Φυσικά, η ομάδα του λαού υπερέχει αισθητά σε βάρος φανέλας, αφού έχει έξι κατακτήσεις EuroLeague, και συνολικά 12 συμμετοχές σε Final Four, ωστόσο έχει να προκριθεί στην κορυφαία τετράδα της Ευρώπης από το 2014. Από την άλλη, η Μονακό διαθέτει μία από τις πιο ποιοτικές τριάδες γκαρντ της Ευρώπης με τους Μάικ Τζέιμς, Τζόρνταν Λόιντ και Έλι Οκόμπο. Ολα λοιπόν προμηνύουν ότι θα γίνουν επικές μάχες απέναντι στους Λορέντσο Μπράουν και Γουέιντ Μπόλντγουιν.

Η Μονακό θα υποδεχθεί με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία τη Μακάμπι, καθώς το Σάββατο κατέκτησε το κύπελλο Γαλλίας, συντρίβοντας με 90-70 τη Βιλερμπάν. Οι μπουκ λογικά δίνουν φαβορί την έδρα στους 4,5 πόντους. Αυτό ίσως που ξενίζει λίγο είναι το line στο Over/Under που τοποθετείται στους 165-166 πόντους. Οι στοιχηματικές έχουν πάει ακριβώς με τον μέσο όρο των δύο ομάδων, αφού αμφότερες σκοράρουν λίγο πάνω από 83 φέτος στη EuroLeague. Τα playoffs όμως είναι μία τελείως διαφορετική συνθήκη και οι άμυνες πάντως παίζουν πρωτεύοντα ρόλο. Άλλωστε, στις δύο μεταξύ τους αναμετρήσεις φέτος στη regular season, το σύνολο των πόντων δεν ξεπέρασε τους 153. Στο 1.91 το Under 165,5.

Build A Bet* στους αγώνες της Euroleague! 21+ | Ρυθμ. ΕΕΕΠ | ΚΕΘΕΑ 1114 | Υπεύθυνο Παιχνίδι | *Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Η εκπληκτική παράδοση του Ζέλικο Ομπράντοβιτς

Με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται και η σειρά της Ρεάλ κόντρα στην Παρτίζαν (21:45 Novasports 2HD, Live από το SPORT24), δεδομένου ασφαλώς ότι στον πάγκο των Σέρβων βρίσκεται ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς, ο οποίος στην καριέρα του είναι σχεδόν ανίκητος στα playoffs της EuroLeague.

Σε 21 συνολικά σειρές που έχει συμμετάσχει ως προπονητής, έχει 20 προκρίσεις με έξι διαφορετικές ομάδες και ποσοστό νικών 79% (49-13)! Την τελευταία 20ετια ο "Ζοτς" έχει 10/11 προκρίσεις από τα playoffs. Πέντε με τον Παναθηναϊκό (2005, 2007, 2009, 2011, 2012) και ισάριθμες με τη Φενέρμπαχτσε (2015, 2016, 2017, 2018, 2019). Για να βρούμε τον μοναδικό αποκλεισμό του Ομπράντοβιτς πρέπει να πάμε 17 χρόνια πίσω, το 2006, όταν δεν τα είχε καταφέρει με τον Παναθηναϊκό κόντρα στην Μπασκόνια.

Βέβαια, το φετινό εγχείρημα αναμένεται ιδιαίτερα δύσκολο όπως μαρτυρούν και οι αποδόσεις, καθώς η Ρεάλ είναι καθαρό φαβορί για την πρόκριση στο Final Four σε απόδοση 1.25, την ώρα που η Παρτίζαν προσφέρεται στο 3.80. Ας μην ξεχνάμε, ότι η "βασίλισσα" τερμάτισε δεύτερη στη regular season με 23-11, διεκδικεί τον 11 τίτλο της ιστορίας της και θα τεθεί αντιμέτωπη με μία ομάδα που επιστρέφει στα playoffs της EuroLeague για πρώτη φορά μετά το 2010.

Όλοι οι παίκτες της Παρτίζαν μαζί έχουν παίξει 50 παιχνίδια playoffs, την ώρα που μόνο Σέρχιο Γιουλ για τη Ρεάλ, έχει 42! Υπάρχει λοιπόν, σαφής διαφορά εμπειρίας και παραστάσεων. Άλλωστε, η Ρεάλ μέσα στον 21ο αιώνα έχει το απόλυτο σε προκρίσεις (8x8) από τα playoffs, όταν έπαιξε με πλεονέκτημα έδρας. Στις μισές σειρές μάλιστα προκρίθηκε με sweep!

Η Παρτίζαν πάντως βρίσκεται σε εξαιρετική αγωνιστική κατάσταση. Μετράει 11 νίκες στα τελευταία 12 επίσημα παιχνίδια της, χάνοντας μόνο από την Μπαρτσελόνα. Τον περασμένο Μάρτιο, είχε συντρίψει τη Ρεάλ στο Βελιγράδι με 104-90 και κατά γενική ομολογία έπαιξε το καλύτερο μπάσκετ στην Ευρώπη το τελευταίο δίμηνο. Δεν είναι τυχαίο ότι ολοκλήρωσε τη regular season με το κορυφαίο επιθετικό rating στη διοργάνωση, σημειώνοντας 123 πόντους ανά 100 κατοχές!

Οι Σέρβοι διαθέτουν τον καλύτερο σέντερ φέτος της Ευρώπης, τον Ματίας Λεσόρ (12,1 πόντους, 7,3 ριμπάουντ), που θα κληθεί να τα βάλει με τον... θεόρατο Βάλτερ Ταβάρες. Επίσης, έχουν τα όπλα (Πάντερ, ΛεΝτέι, Εξουμ, Νάναλι) για να ματσάρουν τον επιθετικό πλουραλισμό της Ρεάλ και να ακολουθήσουν ψηλά στο σκορ αν χρειαστεί. Άλλωστε, και τα δύο μεταξύ τους ματς στην κανονική διάρκεια ξεπέρασαν τους 190 πόντους!

Με τον χαρακτήρα νικητή που μεταδίδει σε όλες τις ομάδες του ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς, την πιο παραγωγική επίθεση της Ευρώπης και φυσικά με ενθουσιασμό και άγνοια κινδύνου, δεν αποκλείεται η Παρτίζαν να βάλει δύσκολα με το καλημέρα στη Ρεάλ. Οι Σέρβοι εξάλλου, έκαναν φέτος οκτώ διπλά στη regular season, κερδίζοντας μεταξύ άλλων σε πολύ δύσκολες έδρες, όπως της Εφές, της Φενέρ και της Μονακό. Σε τιμές διπλασιασμού το ενδεχόμενο να υπερασπιστεί τουλάχιστον ένα χάντικαπ 6,5 πόντων.

Σούπερ αποδόσεις και κορυφαίο live στη Euroleague! 21+ | Ρυθμ. ΕΕΕΠ | ΚΕΘΕΑ 1114 | Υπεύθυνο Παιχνίδι

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Μονακό – Μακάμπι: Under 165,5 (απόδοση 1.91), 21:15
  • Ρεάλ – Παρτίζαν: 2 +6,5 (απόδοση 2.00), 21:45
TAGS ΜΠΑΣΚΕΤ BET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ EUROLEAGUE ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ