BIG GAMES BET

Προγνωστικά EuroLeague: Η άμυνα, ο Πάρκερ και η τεχνογνωσία του Ολυμπιακού

EUROLEAGUE 2023-2024 /  PLAY OFF /  - .  (LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
EUROLEAGUE 2023-2024 / PLAY OFF / - . (LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για το κρίσιμο Game 5 ανάμεσα στην Μπαρτσελόνα και τον Ολυμπιακό, που θα κρίνει την πρόκριση στο Final Four του Βερολίνου.

Ο Ολυμπιακός κοντράρεται απόψε με την Μπαρτσελόνα στο Παλάου Μπλαουγκράνα με στόχο την τρίτη σερί του πρόκριση σε Final Four. Οι ερυθρόλευκοι, τόσο πέρυσι, όσο και πρόπερσι προκρίθηκαν κερδίζοντας το Game 5 κόντρα στη Φενέρ και τη Μονακό αντίστοιχα. Η βασική διαφορά φέτος, είναι ότι θα πρέπει να το κάνουν εκτός έδρας και όχι στο ΣΕΦ, όπως την προηγούμενη διετία.

Η ομάδα του κόουτς Μπαρτζώκα πήρε το πάνω χέρι, από τη στιγμή που έσπασε την έδρα της Μπαρτσελόνα στο πρώτο κιόλας παιχνίδι. Οι μπλαουγκράνα ωστόσο, απάντησαν με δικό τους break στο Game 3 κι έφεραν έτσι ξανά πίσω τη σειρά στη Βαρκελώνη.

Το τρίτο παιχνίδι σήκωσε πολλή κουβέντα για τη διαιτησία. Η EuroLeague μάλιστα παραδέχθηκε ότι υπήρξε παράβαση 5 δευτερολέπτων που δεν δόθηκε, στην επαναφορά της Μπαρτσελόνα, από την οποία προέκυψε το καλάθι του Λαπροβίτολα για το 71-71, που οδήγησε τελικά το ματς στην παράταση.

Ο Ολυμπιακός πάντως, άφησε πίσω γρήγορα τη σκληρή ήττα στο Game 3 και ισοφάρισε εμφατικά σε 2-2 στο Game 4, επικρατώντας με 92-58. Στο συγκεκριμένο παιχνίδι, έπαιξε για πρώτη φορά στη σειρά και ο Παπανικολάου, ο οποίος υπέγραψε την άνετη ερυθρόλευκη νίκη, ευστοχώντας σε τρία τρίποντα στο β' μέρος.

Από εκεί και πέρα, ο Ολυμπιακός είχε πέντε παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων (ΜακΚίσικ, Φαλ, Κάναν, Γουίλιαμς-Γκος, Πετρούσεβ). Στον αντίποδα, ο Ρότζερ Γκριμάου συνειδητοποίησε πολύ νωρίς ότι δεν υπήρχε γυρισμός και με εξαίρεση τον Κάλινιτς, κανείς άλλος βασικός του παίκτης δεν αγωνίστηκε πάνω από 20 λεπτά.

Το θετικό για τους γηπεδούχους είναι ότι δεν αντιμετωπίζουν κανένα πρόβλημα τραυματισμού. Αντίθετα, στον Ολυμπιακό υπέστη διάστρεμμα στον αστράγαλο ο Λαρεντζάκης και η συμμετοχή του στο αποψινό μας κρίνεται εξαιρετικά αμφίβολη. Από την άλλη βέβαια, οι ερυθρόλευκοι δεν είχαν αγωνιστικές υποχρεώσεις το Σαββατοκύριακο, σε αντίθεση με την Μπαρτσελόνα, η οποία την Κυριακή του Πάσχα, κέρδισε στην παράταση την Γκραν Κανάρια με 95-89 για το ισπανικό πρωτάθλημα, έχοντας ως πρώτο σκόρερ τον Λαπροβίτολα με 29 πόντους.

Σύμφωνα με τις στοιχηματικές εταιρίες, η Μπαρτσελόνα είναι φαβορί στο 1.65, ενώ το διπλό του Ολυμπιακού παίζει στο 2.25. Οι Καταλανοί φέτος έχουν ρεκόρ 16-3 εντός έδρας στη EuroLeague και φυσικά δεν είναι καθόλου απλό να τους κερδίσεις μέσα στο σπίτι τους. Ειδικά σε Game 5, όπου στην ιστορία των playoffs δεν έχει γίνει ποτέ break. Ο Ολυμπιακός βέβαια, είναι μία ομάδα που έχει σφυρηλατηθεί όσο καμία άλλη σε τέτοιου είδους παιχνίδια την τελευταία τριετία και αποκλείεται να μη δώσει τη μάχη του.

Το πιθανότερο είναι πως θα δούμε ένα παιχνίδι που θα κριθεί στις λεπτομέρειες και ενδεχομένως στις τελευταίες κατοχές. Το διπλό με +6,5 σε συνδυασμό με τους 10+ πόντους του Πάρκερ από πλευράς Μπαρτσελόνα προσφέρεται στο 2.10.

Ο Αμερικανός πάουερ φόργουορντ είναι μακράν ο πιο σταθερός παίκτης της Μπάρτσα στα playoffs, σκοράροντας 15 πόντους κατά μέσο όρο. Ακόμη και στο 4ο ματς, όπου η ομάδα του Γκριμάου συνετρίβη και ο Πάρκερ έπαιξε μόλις 19 λεπτά, πρόλαβε και σημείωσε 10 πόντους. Απόψε, το πιθανότερο είναι πως θα παίξει πάνω από 30 λεπτά, όπως συνέβη στο Game 2 και το Game 3, όπου σημείωσε 24 και 13 πόντους αντίστοιχα, οδηγώντας την Μπαρτσελόνα στη νίκη.

Για όσους θέλουν να ρισκάρουν παραπάνω, μπορούν να προσθέσουν και το Under 160,5, που πάει την απόδοση στο 3.25. Γενικά, η σειρά έχει πάει σε χαμηλά σκορ και ο πρώτος λόγος ανήκει στις άμυνες. Πιθανότατα κάτι τέτοιο θα δούμε και στο Game 5, όπου η μπάλα παραδοσιακά ζυγίζει πολύ περισσότερο. Υπενθυμίζεται, ότι στα πρώτα δύο παιχνίδια στη Βαρκελώνη σημειώθηκαν 152 και 146 πόντοι αντίστοιχα. Στο Game 3 μπήκαν 142 στην κανονική διάρκεια, ενώ στο Game 4, παρότι ο Ολυμπιακός ξέσπασε επιθετικά, το σύνολο των πόντων δεν ξεπέρασε τους 150.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός: 2 +6,5 & Πάρκερ 10+ πόντους & Under 160,5 (απόδοση 3.25), 22:00
TAGS BIG GAMES BET ΜΠΑΣΚΕΤ BET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ EUROLEAGUE ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΜΠΑΣΚΕΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ