ΜΠΑΣΚΕΤ BET

Προγνωστικά EuroLeague: Για το 4/4 ο Ολυμπιακός στην Ισπανία

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για την αναμέτρηση του Ολυμπιακού στη Βαλένθια, στο πλαίσιο της 25ης αγωνιστικής της EuroLeague.

Με πέντε παιχνίδια ολοκληρώνεται απόψε η 25η αγωνιστική της EuroLeague. Ασφαλώς, στο πρόγραμμα ξεχωρίζει η αναμέτρηση του Ολυμπιακού στη Βαλένθια. Οι ερυθρόλευκοι ταξίδεψαν στην Ισπανία, έχοντας κατακτήσει την προηγούμενη εβδομάδα το 11ο κύπελλο της ιστορίας τους και δεύτερο διαδοχικό (21:30 Novasports Prime, Live από το SPORT24).

Στο πρώτο ιστορικά Final Eight του Κυπέλλου Ελλάδας ΟΠΑΠ, η ομάδα του κόουτς Μπαρτζώκα κέρδισε κατά σειρά τον Άρη, τον Παναθηναϊκό και το Περιστέρι bwin, επιβεβαιώνοντας απόλυτα τα προγνωστικά. Και στα τρία ματς, ο Ολυμπιακός επιβλήθηκε με διψήφιες διαφορές, σκοράροντας κατά μέσο όρο 82,6 πόντους.

Είναι πραγματικά εντυπωσιακό, ότι ο Ολυμπιακός σε 16 επίσημους αγώνες μέσα στο 2023, έχει ρεκόρ 15-1, χάνοντας μόνο από τη Μονακό στο Πριγκιπάτο. Για την ακρίβεια, οι Πειραιώτες μετρούν 17 νίκες στα τελευταία 18 παιχνίδια τους ανεξαρτήτως διοργάνωσης. Επίσης, είναι πολύ σημαντικό ότι επέστρεψαν σε αγωνιστική δράση οι Κώστας Σλούκας και Άλεκ Πίτερς, επομένως ο Ολυμπιακός ταξίδεψε πάνοπλος στη Βαλένθια.

Δικαιωματικά λοιπόν, είναι το φαβορί στην αποψινή αναμέτρηση σε τιμές στο 1.55-1.60. Άλλωστε, δεν πρέπει να ξεχνάμε, ότι από το 2004 και μετά, οι ερυθρόλευκοι σε έξι επισκέψεις τους στη φωλιά των "νυχτερίδων" έχουν σημειώσει ισάριθμα διπλά!

Επίσης, για τον κόουτς Μπαρτζώκα και τους παίκτες του, το σημερινό παιχνίδι, ενδεχομένως λειτουργήσει και ως απάντηση για την ήττα που είχε υποστεί ο Ολυμπιακός στο ΣΕΦ τον περασμένο Νοέμβριο από τη Βαλένθια. Υπενθυμίζεται, ότι σε εκείνη την αναμέτρηση οι ερυθρόλευκοι είχαν προηγηθεί με 71-58 στο τέλος της τρίτης περιόδου, όμως στο τέταρτο δεκάλεπτο, το σύνολο του Αλεξ Μουμπρού έφερε τα πάνω κάτω κερδίζοντας με επί μέρους σκορ 25-11!

Η Βαλένθια έχει εξίσου ισχυρό κίνητρο με τον Ολυμπιακό, καθώς διεκδικεί την είσοδό της στην οκτάδα. Στο ισπανικό κύπελλο μπορεί να μην τα κατάφερε, αφού έχασε στον πόντο, στον προημιτελικό από τη Ρεάλ, εντούτοις, στη EuroLeague έχει κάνει έξι νίκες στα τελευταία επτά παιχνίδια της, με πιο πρόσφατη το 92-91 επί του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ, χάρη στο μεγάλο τρίποντο του Κρις Τζόουνς, στην εκπνοή. Σε αυτό το διάστημα, οι νυχτερίδες έχασαν μόνο από τη Μακάμπι, εντός έδρας, σε ένα δραματικό ματς (93-94), που κρίθηκε στην τελευταία κατοχή.

Προγνωστικά Στοιχήματος

Παρότι δεν είναι ποτέ εύκολο να κερδίσεις επί ισπανικού εδάφους, ο Ολυμπιακός το έχει κάνει φέτος... ρουτίνα. Έχει ήδη βγάλει διπλά σε Μαδρίτη, Βαρκελώνη, Βιτόρια και πάει απόψε για το 4/4 στην Ιβηρική! Συνολικά, ο Ολυμπιακός έχει ρεκόρ 8-4 εκτός έδρας και είναι πια αποδεδειγμένο στην πράξη ότι μπορεί να ανταποκριθεί σε οποιοδήποτε στιλ μπάσκετ. Ακόμη λοιπόν κι αν το ματς πάει στον κλασικό ισπανικό ρυθμό και το σκορ ανέβει ψηλά, οι ερυθρόλευκοι έχουν δείξει ότι δεν προβληματίζονται. Την Μπασκόνια για παράδειγμα, την κέρδισαν με 97-92 (!) και τη Ρεάλ με 89-87.

Συνεπώς, αν πάρουμε ένα βατό Over 153,5, δίπλα στη νίκη του Ολυμπιακού, χτίζουμε ένα combo διπλασιασμού. Σημειώνεται, ότι ο Ολυμπιακός πετυχαίνει φέτος στη EuroLeague 83,7 πόντους κατά μέσο όρο εκτός έδρας και η Βαλένθια εντός 82,2.

Σε ατομικό επίπεδο, μπορεί το line των 19,5 πόντων να μοιάζει μεγάλο, ωστόσο ο Σάσα Βεζένκοβ έχει πετύχει φέτος 12 20αρες στη EuroLeague! Επίσης, στο πρόσφατο Final Eight αναδείχθηκε MVP, σημειώνοντας 20 πόντους στον τελικό με το Περιστέρι και 22 στον ημιτελικό με τον Παναθηναϊκό.

Στα τελευταία δύο ευρωπαϊκά παιχνίδια, είχε 28 στο άνετο πέρασμα του Ολυμπιακού από το Βερολίνο και 23 στη νίκη-δήλωση επί της back to back πρωταθλήτριας Ευρώπης, Εφές Αναντολού. Ακόμη, στις τρεις ερυθρόλευκες νίκες επί ισπανικού εδάφους, ο υποψήφιος MVP της EuroLeague έγραψε 20 πόντους κόντρα στην Μπαρτσελόνα, 23 με τη Ρεάλ και 26 με την Μπασκόνια! Σε τιμές διπλασιασμού να πιάσει ξανά μίνιμουμ τους 20.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

Βαλένθια – Ολυμπιακός, 21:30

  • 2 & Over 153,5 (απόδοση 2.02)
  • Βεζένκοβ Over 19,5 (απόδοση 2.00)
TAGS ΜΠΑΣΚΕΤ BET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ EUROLEAGUE ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ