ΜΠΑΣΚΕΤ BET

Προγνωστικά EuroLeague: Για το 2-1 η Μακάμπι, ματς ειδικών συνθηκών στο Βελιγράδι

EUROLEAGUE /  -  (LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
EUROLEAGUE / - (LATO KLODIAN / EUROKINISSI) LATO KLODIAN / EUROKINISSI

Η δράση στη EuroLeague συνεχίζεται απόψε με το Game 3 στις σειρές Μακάμπι – Μονακό και Παρτίζαν – Ρεάλ. Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση.

Η Μακάμπι κατάφερε να σπάσει την έδρα της Μονακό στο πρώτο παιχνίδι και είναι πλέον το φαβορί για την πρόκριση στο Final Four σε απόδοση 1.60. Οι Μονεγάσκοι ισοφάρισαν την προηγούμενη Πέμπτη σε 1-1 και αυτή τη στιγμή η πρόκρισή τους στο Κάουνας προσφέρεται στο 2.35.

Η ομάδα του Οντετ Κάτας επέβαλλε απόλυτα το ρυθμό της στο Game 1, δέχθηκε μόλις τέσσερα τρίποντα, το δίδυμο Μπόλντγουιν-Μπράουν είχε συνολικά 35 πόντους και τελικά έφτασε επιβλητικά στο 1-0.

Το Game 2 ωστόσο, είχε εντελώς διαφορετική εικόνα. Η Μονακό, ούσα με την πλάτη στον τοίχο, εμφανίστηκε πολύ πιο επιθετική, έπαιξε στο όριο του φάουλ και χάλασε το μυαλό των φιλοξενούμενων. Είναι ενδεικτικό ότι ο Μπόλντγουιν αποβλήθηκε με δύο τεχνικές ποινές, ενώ προηγουμένως είχε αποβληθεί και ο Ντάρουν Χίλιαρντ, όντας επίσης έξαλλος. Το τελικό 86-74 διαμορφώθηκε χωρίς ιδιαίτερο άγχος για την ομάδα του Σάσα Ομπράντοβιτς, η οποία είχε για κορυφαίο παίκτη τον Τζόρνταν Λόιντ. Ο Αμερικανός έκανε ρεκόρ καριέρας με 33 πόντους και 5/9 τρίποντα! Είναι προφανές, πως η Μονακό θα χρειαστεί και στο Ισραήλ μία τουλάχιστον μεγάλη εμφάνιση από έναν εκ των τριών γκαρντ της (Τζέιμς, Λόιντ, Οκόμπο) για να μπορέσει να πάρει πίσω το πλεονέκτημα έδρας.

Βέβαια, μέσα στο Τελ Αβίβ τα δεδομένα αναμένονται πολύ διαφορετικά (21:05 Novasports 4HD, Live από το SPORT24). Η Μακάμπι είχε την κορυφαία έδρα (15-2) στη regular season και φυσικά με την υποστήριξη του ένθερμου κοινού της διατηρεί τον πρώτο λόγο. Στην παρούσα φάση, το ενδεχόμενο η "ομάδα του λαού" να περάσει με 3-1, δηλαδή να υπερασπιστεί την έδρα της απόψε και την Πέμπτη, προσφέρεται στο 2.50.

Στα πρώτα δύο ματς της σειράς, η Μονακό σούταρε με το προβληματικό 26,3% από το τρίποντο, ωστόσο έκανε τέσσερα λιγότερα λάθη από τη Μακάμπι. Οι Ισραηλινοί από την άλλη, σούταταν με 30,6% από το τρίποντο και υπερίσχυσαν καθαρά στη μάχη των ριμπάουντ, έχοντας επτά περισσότερα κατά μέσο όρο από τους Μονεγάσκους.

Η Μακάμπι τις δύο προηγούμενες φορές που φιλοξένησε τη Μονακό, επικράτησε με οκτώ και 11 πόντους αντίστοιχα. Βέβαια και τα δύο αυτά παιχνίδια αφορούσαν τη regular season. Σε κάθε περίπτωση, το σύνολο του Κάτας θεωρείται φαβορί απόψε στο 1.40 με το χάντικαπ να τοποθετείται στο -5,5. Ο ξερός άσος μαζί με τους 15+ πόντους του Μπόλντγουιν ξεπερνάει το 2.00. Ο άλλοτε πόιντ-γκαρντ του Ολυμπιακού είναι μέχρι στιγμής ο κορυφαίος σκόρερ της σειράς με 18,5 πόντους, παίζει πάνω από 30 λεπτά κατά μέσο όρο και στις δύο αναμετρήσεις στη γαλλική Ριβιέρα πήρε συνολικά 25 σουτ, χώρια οι οκτώ βολές που εκτέλεσε.

Έφερε τα πάνω-κάτω η Παρτίζαν

Στη σειρά της Παρτίζαν με τη Ρεάλ είχαμε πλήρη ανατροπή δεδομένων. Οι Μαδριλένοι πριν τα δύο παιχνίδια στο WiZink Center κουβαλούσαν τον τίτλο του απόλυτου φαβορί. Η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς όμως, είχε διαφορετική άποψη και κάνοντας back to back break, βρίσκεται πλέον μία νίκη μακριά από την πρόκρισή της στο Final 4. Τη δεδομένη στιγμή, η Παρτίζαν προσφέρεται μόλις στο 1.24 για να περάσει στο Κάουνας. Το ενδεχόμενο να το κάνει με sweep δίνει 2.62, ενώ το 3-1 σκορ αποδίδει 2.80.

Το εντυπωσιακό στοιχείο στα πρώτα δύο ματς ήταν πως η Ρεάλ υπερείχε στα ριμπάουντ, στις ασίστ, στα κλεψίματα, ακόμη και στα λάθη, ωστόσο η Παρτίζαν επιβεβαίωσε πως είναι η καλύτερη επίθεση της Ευρώπης (κορυφαίο επιθετικό rating με 123,5 πόντους) εκτελώντας με το εκπληκτικό 46,3% από το τρίποντο και με 89,1% από τις βολές.

Η σειρά τώρα μεταφέρεται στο Βελιγράδι και στην φαντασμαγορική Stark Arena, όπου η Παρτίζαν είχε συντρίψει τη Ρεάλ, τον περασμένο Μάρτιο για τη regular season με 104-90 (21:30 Novasports Prime, Live από το SPORT24). Βέβαια, το αποψινό ματς είναι ειδικών συνθηκών, καθώς και οι δύο ομάδες θα αγωνιστούν με σημαντικές απουσίες, μετά τα όσα θλιβερά συνέβησαν την περασμένη Πέμπτη στην πρωτεύουσα της Ισπανίας.

Η EuroLeague τιμώρησε με δύο αγωνιστικές τον Κέβιν Πάντερ και με μία τον Ματίας Λεσόρ. Επίσης, είναι αβέβαιο αν θα αγωνιστεί ο Ντάντε Έξουμ, ο οποίος τραυματίστηκε μετά τη λαβή που του έκανε ο Γκερσόν Γιαμπουσέλι στη γενικευμένη σύρραξη του Game 2.

Στον αντίποδα, τιμωρήθηκαν με πέντε αγωνιστικές ο Γιαμπουσέλι και με μία ο Γκάμπριελ Ντεκ. Συν τοις άλλοις, είναι αμφίβολη η συμμετοχή του Έντι Ταβάρες, που δεν αγωνίστηκε καθόλου στο δεύτερο ματς, ενώ από ίωση ταλαιπωρείται ο Φαμπιέν Κοζέρ. Σημειώνεται εξάλλου, ότι ο Βενσάν Πουαριέ προέρχεται από επέμβαση σκωληκοειδίτιδας και στο προηγούμενο παιχνίδι φάνηκε ξεκάθαρα ότι δεν βρίσκεται στην καλύτερή του φόρμα.

Με τόσες πολλές απουσίες και στις δύο πλευρές δεν είναι εύκολο να γίνει καθαρή εκτίμηση. Είναι πάντως εύλογο να υποθέσει κανείς ότι την Παρτίζαν τη βολεύει να προκριθεί στα τέσσερα ματς, προκειμένου να εκτίσει ο Πάντερ, διότι σε περίπτωση σκούπας, με βάση τα όσα ισχύουν αυτή τη στιγμή, θα χάσει τον ημιτελικό. Από την άλλη βέβαια, ομάδα του Ομπράντοβιτς δύσκολα θα κατέβει στο παρκέ για να χάσει.

Οι απουσίες πάντως του Πάντερ και του Λεσόρ δεν αναπληρώνονται εύκολα. Ο πρώτος έχει μέχρι στιγμής στη σειρά 20 πόντους με 64,3% (!) από το τρίποντο και ο Γάλλος σέντερ 10 πόντους και 6 ριμπάουντ κατά μέσο όρο. Ο Ομπράντοβιτς είναι υποχρεωμένος να αναπροσαρμόσει τα λεπτά του ροτέισον και απόψε θα δούμε πιθανότητα παίκτες όπως ο Ιωάννης Παπαπέτρου, ο Αλέκσα Αβράμοβιτς, ο Αλεν Σμάιλαγκιτς και ο Γιαν Μαντάρ να παίρνουν περισσότερο χρόνο συμμετοχής. Ίσως επιστρατευτεί και ο Ντανίλο Άντζουσιτς, που δεν έπαιξε καθόλου στη Μαδρίτη.

Ειδικά ο Παπαπέτρου, αγωνίστηκε μόλις 5:58 στο Game 1, ωστόσο στο Game 2 είχε πολύ μεγαλύτερη προσφορά, αφού έμεινε στο παρκέ 18:30 και σημείωσε 6 πόντους. Στο 1.80 να πιάσει και απόψε τους έξι πόντους ο διεθνής Έλληνας άσος κόντρα σε έναν αντίπαλο που θα παίξει χωρίς τα δύο κορυφαία τεσσάρια της. Ξεπερνάμε το 2.85, αν ταυτόχρονα επικρατήσει η Ρεάλ, στη λογική ότι οι Μαδριλένοι έχουν μεγαλύτερο βάθος και μπορούν να καμουφλάρουν καλύτερα τις δικές τους απώλειες.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Μακάμπι Τελ Αβίβ – Μονακό: 1 & Μπόλντγουιν 15+ πόντους (απόδοση 2.02), 21:05
  • Παρτίζαν – Ρεάλ: 2 & Παπαπέτρου 6+ πόντοι (απόδοση 2.87), 21:30
TAGS ΜΠΑΣΚΕΤ BET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ EUROLEAGUE ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ