ΜΠΑΣΚΕΤ BET

Προγνωστικά EuroLeague: Για την πρόκριση στο Κάουνας ο Ολυμπιακός

Ο Σάσα Βεζένκοβ πανηγυρίζει στο Game 2 κόντρα στη Φενέρμπαχτσε
Ο Σάσα Βεζένκοβ πανηγυρίζει στο Game 2 κόντρα στη Φενέρμπαχτσε EUROKINISSI

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για το μεγάλο ματς του Ολυμπιακού με τη Φενέρμπαχτσε, που θα κρίνει την πρόκριση στο Final Four του Κάουνας.

Ο Ολυμπιακός για δεύτερη διαδοχική σεζόν διεκδικεί την πρόκρισή του στο Final Four της EuroLeague, δίνοντας πέμπτο ματς στο ΣΕΦ (21:30 Novasports Prime, Live από το SPORT24). Η ομάδα του κόουτς Μπαρτζώκα μόχθησε σε ολόκληρη την κανονική περίοδο ακριβώς για να έχει αυτό το πλεονέκτημα στην πιο κρίσιμη φάση της διοργάνωσης.

Οι ερυθρόλευκοι ήταν εξ αρχής το φαβορί της σειράς απέναντι στη Φενέρμπαχτσε, ωστόσο το σύνολο του Δημήτρη Ιτούδη απέδειξε και στην πράξη πως δεν είναι ένας τυχαίος αντίπαλος. Μπορεί η Φενέρ να είναι μία εντελώς καινούρια ομάδα, σε ρόστερ και τεχνικό επιτελείο, ωστόσο δεν παύει να είναι ένα εξαιρετικά ακριβό και κλασάτο σύνολο, το οποίο με βάση την πραγματική του δυναμική δεν θα έπρεπε να τερματίσει στην όγδοη θέση της regular season, αλλά πολύ πιο ψηλά.

Προφανώς, τα γκρουπ υψηλού επιπέδου δεν χτίζονται από τη μία μέρα στην άλλη, ωστόσο η Φενέρ μέσα από την επίπονη σειρά κόντρα στον Ολυμπιακό, έχει πραγματοποιήσει εκπληκτικά άλματα προόδου στην εξελικτική της διαδικασία. Το γεγονός ότι κοντράρει στα ίσα το κορυφαίο ρεκόρ της φετινής σεζόν, αποτελεί ένα λαμπερό παράσημο, ανεξαρτήτως του τελικού αποτελέσματος στο αποψινό Game 5. Ειδικά η αντίδρασή της στο τέταρτο παιχνίδι, μετά το dagger που δέχθηκε από τον Κώστα Σλούκα στο Game 3, είναι η πιο ζωντανή απόδειξη ότι ο κόουτς Ιτούδης χτίζει κάτι στέρεο και μακρόπνοο στην Πόλη.

Οι αγώνες της Euroleague παίζουν με ενισχυμένες αποδόσεις! 21+ | Ρυθμ. ΕΕΕΠ | ΚΕΘΕΑ 1114 | Υπεύθυνο Παιχνίδι

Η θετική παράδοση και η εμπειρία

Ο Ολυμπιακός ωστόσο, είναι μία ομάδα που έχει διανύσει πολύ μεγαλύτερη διαδρομή από τη Φενέρ. Χτίζεται εδώ και τρία χρόνια, έχει σφυρηλατηθεί πολύ περισσότερο στα δύσκολα και οι οριακές καταστάσεις δεν τον τρομάζουν, δεδομένου άλλωστε, ότι ο κόουτς Μπαρτζώκας έχει στη φαρέτρα του παίκτες, όπως ο Κώστας Σλούκας και ο Σάσα Βεζένκοβ, που είναι decision-makers και δεν διστάζουν να πάρουν την ευθύνη όταν η μπάλα καίει.

Παρότι λοιπόν, η Φενέρ έχει προβληματίσει το επιθετικό flow του Ολυμπιακού, οι μπουκ δίνουν καθαρό φαβορί στο Game 5 τον άσο σε απόδοση 1.35-1.40. Ας μην ξεχνάμε άλλωστε και την παράδοση. Από το 2009 και μετά, σε 53 σειρές playoffs, την πρόκριση πήρε 42 φορές η ομάδα που είχε το πλεονέκτημα έδρας. Επίσης, τις 15 φορές που η σειρά κρίθηκε σε πέμπτο ματς, δεν κέρδισε ποτέ φιλοξενούμενος.

Ο Ολυμπιακός είναι η πιο έμπειρη ομάδα της τελευταίας δεκαετίας σε αυτή τη συνθήκη, αφού έδωσε πέμπτο παιχνίδι τέσσερις φορές. Προκρίθηκε τις τρεις που είχε το πλεονέκτημα έδρας και έχασε μόνο στην περίπτωση που κλήθηκε να κάνει break μέσα στη Μαδρίτη επί της Ρεάλ. Μάλιστα, οι δύο από τις τελευταίες τρεις νίκες των ερυθρόλευκων σε Game 5, ήρθαν με προπονητή τον Γιώργο Μπαρτζώκα. Τόσο με την Εφές το 2013, όταν ο Ολυμπιακός υπερασπίστηκε τον ευρωπαϊκό του τίτλο, όσο και πέρυσι κόντρα στη Μονακό, όπου οι ερυθρόλευκοι έφτασαν ένα σουτ μακριά από τον τελικό.

Στον αντίποδα, η Φενέρ θα παίξει για πρώτη φορά στην ιστορία της σε Game 5, ενώ το ίδιο ισχύει και για τον κόουτς Ιτούδη, ο οποίος έφτασε στα Final Four πολύ πιο εύκολα, όταν ήταν στον πάγκο της ΤΣΣΚΑ.

Σούπερ αποδόσεις και κορυφαίο live στη Euroleague! 21+ | Ρυθμ. ΕΕΕΠ | ΚΕΘΕΑ 1114 | Υπεύθυνο Παιχνίδι

Χρωστάει ένα γεμάτο επιθετικά ματς ο Ολυμπιακός

Είναι αλήθεια, πως η Φενέρ έχει καταφέρει να κατεβάζει αισθητά τα επιθετικά νούμερα του Ολυμπιακού στα playoffs. Ο Ολυμπιακός είχε 84 πόντους κατά μέσο όρο στην κανονική περίοδο και 21,8 ασίστ. Αντίθετα, στα τέσσερα ματς κόντρα στην τουρκική ομάδα σκοράρει 74,5 πόντους και μοιράζει 15,2 ασίστ.

Είναι εμφανές πως η σειρά έχει πάει στη δύναμη, την τακτική και στο πέντε εναντίον πέντε, με συνέπεια να μπαίνουν κατά μέσο όρο μόλις 148 πόντοι. Είναι χαρακτηριστικό, πως στα πρώτα ματς το line του Under/Over έβγαινε στους 159-160 πόντους και πλέον είναι στους 153.

Ο Ολυμπιακός οφείλει να αξιοποιήσει τον παλμό της έδρας για να απεγκλωβιστεί από το ψυχοφθόρο μία σου και μία μου. Αν οι ερυθρόλευκοι καταφέρουν να ανοίξουν το γήπεδο, ανάβοντας τη σπίθα στην εξέδρα, το ΣΕΦ μπορεί να εξελιχθεί σε κατηφόρα. Είναι κομβικό να βρουν ξεκούραστα καλάθια για να "σπάσουν" το συμπαγές αμυντικό πλάνο της Φενέρ, να "πειράξουν" το μυαλό της και να κάμψουν την πίστη της. Σε αντίθετη περίπτωση, αν το ματς παραμείνει κλειστό και ντέρμπι ως το τέλος, εκ των πραγμάτων το άγχος θα βαρύνει κυρίως την πλευρά του φαβορί.

Το γεγονός ότι η Φενέρ έχει κρατήσει και στα τέσσερα παιχνίδια τον Ολυμπιακό κάτω από τους 80 πόντους είναι ασφαλώς ένα σπουδαίο επίτευγμα. Οι ερυθρόλευκοι έχουν αποδείξει ότι μπορούν να κερδίσουν σε οποιοδήποτε στιλ παιχνιδιού, ωστόσο είναι ξεκάθαρο πως θα διευκολύνουν τη ζωή τους αν επιτέλους σπάσουν το φράγμα των 80 πόντων. Το Over 79,5 του Ολυμπιακού απόψε προσφέρεται στο 1.83.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Στο Game 4, οι Πειραιώτες λύγισαν στο τέλος από τα απανωτά μεγάλα σουτ του Ντεσόν Πιερ. Το ενθαρρυντικό είναι πως ο Ολυμπιακός πάλεψε μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο ένα ματς, στο οποίο οι δύο σταρ του, ο Σάσα Βεζένκοβ και ο Κώστας Σλούκας, είχαν συνολικά μόλις πέντε πόντους.

Ειδικά, ο Βεζένκοβ απενεργοποιήθηκε εντελώς από την τουρκική άμυνα. Τέλειωσε το 40λεπτο με 1/1 δίποντα και 0/5 τρίποντα. Πήρε δηλαδή, μόλις έξι προσπάθειες. Απόψε, ο 28χρονος Βούλγαρος άσος αναμένεται πολύ πιο επιθετικός και επιδραστικός στο εκτελεστικό κομμάτι. Άλλωστε, θα έχει και αυξημένο κίνητρο, δεδομένου ότι θα αγωνιστεί μπροστά στα μάτια του κορυφαίου τεχνικού της φετινής σεζόν στο ΝΒΑ, του Μάικ Μπράουν (Σακραμέντο Κινγκς). Στο 1.83 το Over 17,5 πόντοι του Βεζένκοβ, ο οποίος στα πρώτα τρία ματς της σειράς είχε 18 κατά μέσο όρο με 10/18 δίποντα, 7/17 τρίποντα και 13/13 βολές.

Αν στα παραπάνω, προσθέσουμε και το +12,5 της Φενέρ, τότε χτίζουμε ένα combo σε τιμές άνω του 4.50. Ακόμη και να βάλει 80+ πόντους ο Ολυμπιακός, δύσκολα θα κερδίσει με περίπατο την πεισματάρα και διαβασμένη ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη. Άλλωστε, μετά το Game 1 που πήγε στο +11, κυρίως λόγω του επιθετικού οίστρου του Αϊζάια Κάνααν, κανένα άλλο από τα επόμενα τρία δεν κρίθηκε με διαφορά μεγαλύτερη των τεσσάρων πόντων.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Ολυμπιακός – Φενέρμπαχτσε: Over 79,5 Ολυμπιακός & Βεζένκοφ 18+ πόντοι & 2 +12,5 (απόδοση 4.65), 21:30
TAGS ΜΠΑΣΚΕΤ BET BIG GAMES BET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ EUROLEAGUE ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ