ΜΠΑΣΚΕΤ BET

Προγνωστικά EuroLeague: Δυνατό αουτσάιντερ η Παρτίζαν, Over στο Μονακό

Ο Κέβιν Πάντερ στον αγώνα της Παρτίζαν με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ
Ο Κέβιν Πάντερ στον αγώνα της Παρτίζαν με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ INTIME

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για τις αναμετρήσεις της ημέρας από τη EuroLeague.

Με έξι παιχνίδια ολοκληρώνεται απόψε το πρόγραμμα της 23ης αγωνιστικής στη EuroLeague. Στην Κωνσταντινούπολη, η Φενέρμπαχτσε υποδέχεται την Άλμπα (19:45 Novasports 2HD, Live από το SPORT24) με στόχο να επιστρέψει στις νίκες μετά τη συντριβή που υπέστη την Τρίτη, εντός έδρας από τον Ολυμπιακό.

Αυτή ήταν η δεύτερη διαδοχική ήττα για τη Φενέρ, η οποία στα τελευταία δύο ματς δέχθηκε 91 πόντους από τη Βιλερμπάν και 93 από τον Ολυμπιακό. Το θετικό για την ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη, είναι ότι παίζει απόψε με την ουραγό Άλμπα, η οποία δεν έχει πλέον καμία ελπίδα διάκρισης. Οι πρωταθλητές Γερμανίας προέρχονται από τέσσερις κολλητές ήττες με πιο πρόσφατη το 102-84 από τη Μονακό μέσα στο Βερολίνο.

Είναι εμφανές πλέον, ότι η Άλμπα έχει πετάξει λευκή πετσέτα και ο ρόλος της στο εξής θα είναι μόνο ρυθμιστικός. Επίσης, θα πρέπει να λάβουμε υπόψιν μας, ότι η ομάδα του Ισραελ Γκονζάλες έπαιξε την Τετάρτη, άρα είχε μία ημέρα λιγότερη για ξεκούραση, συγκριτικά με τη Φενέρ.

Το line είναι λογικά ψηλά, στους 10,5 πόντους. Άλλωστε, το σύνολο του Δημήτρη Ιτούδη είχε διαλύσει τα "άλμπατρος" στη Γερμανία με 104-75, στον πρώτο γύρο. Συνδυαστικά, μπορούμε να κατεβάσουμε το χάντικαπ στους 3,5 πόντους και να ζητήσουμε να βάλει τουλάχιστον 12 ο Σκότι Γουιλμπέκιν για να πάρουμε απόδοση διπλασιασμού.

Ο άσος της Φενέρ εκνευρίστηκε την Τρίτη, καθώς δεν του έβγαινε τίποτα κόντρα στην εξαιρετική άμυνα του Ολυμπιακού και αυτό είχε ως συνέπεια να αποβληθεί με δύο τεχνικές ποινές. Έπαιξε μόλις 11 λεπτά, επομένως δεν επιβαρύνθηκε ιδιαίτερα. Απόψε, με πιο καθαρό μυαλό, οφείλει να βγει μπροστά επιθετικά, προκειμένου να οδηγήσει την ομάδα του σε μία απαραίτητη νίκη, στην προσπάθεια που κάνουν οι πρωταθλητές Τουρκίας για το πλεονέκτημα έδρας. Στην τελική, άλλη η άμυνα του Ολυμπιακού και άλλη της Άλμπα...

Προγνωστικά EuroLeague

Πολύ μεγάλο ματς αναμένεται στο Πριγκιπάτο, ανάμεσα στη Μονακό και τη Ρεάλ, δύο ομάδες που διεκδικούν το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ (20:00 Novasports 5HD, Live από το SPORT24). Ειδικά για τη Ρεάλ το αποψινό παιχνίδι είναι κομβικό, δεδομένου ότι είχε ηττηθεί στον πρώτο γύρο, μέσα στη Μαδρίτη.

Επίσης, οι Μαδριλένοι έχουν γνωρίσει δύο ήττες απέναντι στον πρωτοπόρο Ολυμπιακό, ενώ υστερούν σε πιθανή ισοβαθμία και κόντρα στην Μπαρτσελόνα. Εν ολίγοις, αν η Ρεάλ χάσει σήμερα από τη Μονακό, θα είναι κάτω σε όλες τις πιθανές ισοβαθμίες με τους άμεσους ανταγωνιστές της για την τετράδα.

Ίσως λοιπόν, αυτός είναι ο βασικός λόγος που δίνεται φαβορί το διπλό, σε μία έδρα όπου η Μονακό έχει ρεκόρ 8-2.

Το σύνολο του Σάσα Ομπράντοβιτς έρχεται από δύο κολλητές 100αρες κόντρα σε Μιλάνο και Άλμπα και δείχνει πως βρίσκεται σε άριστη κατάσταση, δεδομένου μάλιστα ότι δεν υπάρχουν και προβλήματα τραυματισμών. Από την άλλη, η Ρεάλ έχει ρεκόρ 5-1 στα τελευταία έξι ευρωπαϊκά της ματς, χάνοντας μόνο στο ΣΕΦ.

Και οι δύο ομάδες κέρδισαν ξεκούραστα την προηγούμενη αγωνιστική, την Άλμπα και τον Παναθηναϊκό αντίστοιχα, επομένως δεν πρόκειται να τεθεί ιδιαίτερο θέμα κόπωσης. Στον α' γύρο, η Μονακό είχε κερδίσει 95-94 στην παράταση, με την κανονική διάρκεια να λήγει 88-88. Πολύ πιθανό να κριθεί και απόψε ο νικητής πάνω από τους 80 πόντους. Στο 1.75 το Over 161,5. 7/11 φορές έχει επιβεβαιωθεί φέτος το συγκεκριμένο όριο στο Gaston Medecin.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Προγνωστικά Μπάσκετ

Ιδιαίτερα κρίσιμο παιχνίδι για την οκτάδα είναι και το Ζάλγκιρις – Παρτίζαν (20:00 Novasports Start, Live από το SPORT24). Οι Λιθουανοί δείχνουν σημάδια κάμψης εσχάτως. Στο ΟΑΚΑ έχασαν τη γη κάτω από τα πόδια τους στο δεύτερο ημίχρονο, ενώ την Τετάρτη ηττήθηκαν στην Κωνσταντινούπολη από την Εφές. Βέβαια, κόντρα στους πρωταθλητές Ευρώπης το τελικό -10 δεν μαρτυράει την αλήθεια, αφού η Ζάλγκιρις ήταν ανταγωνιστική μέχρι το φινάλε.

Είναι πάντως φανερό ότι η απουσία του Κίναν Έβανς έχει επηρεάσει επιθετικά την ομάδα του Κάζις Μακσβίτις. Είναι ενδεικτικό ότι στα τελευταία τέσσερα ευρωπαϊκά ματς, η Ζάλγκιρις πέτυχε 66 πόντους κόντρα στο Μιλάνο, 71 με τον Ερυθρό Αστέρα, 65 απέναντι στον Παναθηναϊκό και 70 προχθές κόντρα στην Εφές.

Στο αντίποδα, η Παρτίζαν είναι πολύ πιο παραγωγική. Μετά το μεγάλο διπλό (79-78) στο ντέρμπι με τον Ερυθρό Αστέρα, κέρδισε την Τρίτη άνετα με 92-71 τη Βιλερμπάν. Η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, ανεξαρτήτως αποτελέσματος, δεν έχει πέσει κάτω από τους 79 πόντους, στα τελευταία επτά παιχνίδια της στη EuroLeague.

Αν η Παρτίζαν κερδίσει απόψε στο Κάουνας θα περάσει σε θετικό ρεκόρ και θα βάλει αυτόματα από κάτω τη Ζάλγκιρις, αφού θα διπλασιάσει τις νίκες εναντίον της (στον πρώτο γύρο είχε κερδίσει με 87-76). Με βάση το μομέντουμ των δύο ομάδων. Το γεγονός ότι η Παρτίζαν σουτάρει πολύ καλύτερα την μπάλα, έχοντας το δεύτερο ποσοστό ευστοχίας εντός παιδιάς (49,5%) στη διοργάνωση, σε σύγκριση με τη Ζάλγκιρις που είναι μόλις 15η (44,3%). Και συνυπολογίζοντας ότι οι Σέρβοι είχαν μία ημέρα παραπάνω για ξεκούραση από τους Λιθουανούς, αξίζει να ρισκάρουμε στο αουτσάιντερ διπλό, σε απόδοση 2.20, έστω κι αν η Ζάλγκιρις εντός έδρας έχει ρεκόρ 8-2.

Στη Λιόν, η Βιλερμπάν φιλοξενεί τη Βίρτους Μπολόνια, η οποία μετά τη νίκη επί του Ερυθρού Αστέρα αναπτέρωσε τις ελπίδες της για την οκτάδα (22:00 Novasports 5HD, Live από το SPORT24). Βέβαια, για να μπει γερά στο κόλπο, θα πρέπει απόψε να βγάλει διπλό στο Αστρομπάλ. Το βαθμολογικό κίνητρο είναι στην πλευρά της, όμως η Βιλερμπάν εντός έδρας δεν παρατάει κανένα ματς κι έχει πετύχει φέτος μεγάλες νίκες, όπως αυτές κόντρα σε Ολυμπιακό και Φενέρ. Δεν είναι τυχαίο λοιπόν, που οι μπουκ δίνουν φαβορί τον άσο, παρότι οι πρωταθλητές Γαλλίας ρεαλιστικά δεν μπορούν να προλάβουν τα πλέι οφ.

Στοιχηματικά, εδώ μεγαλύτερο ενδιαφέρον έχει το Over 7,5 πόντοι του Αϊζάια Κορντινιέ σε απόδοση διπλασιασμού. Ο Σέρχιο Σκαριόλο θα στερηθεί απόψε τις υπηρεσίες του Ιφε Λούντμπεργκ και του Μίλος Τεόντοσιτς, ενώ αμφίβολη χαρακτηρίζεται η συμμετοχή του Νίκο Μάνιον. Αυτό σημαίνει ότι στα γκαρντ, το βάρος θα σηκώσει η τριάδα Κορντινιέ, Παγιόλα και Χάκετ. Πολύ πιθανό λοιπόν, ο Γάλλος άσος να πάρει περισσότερο χρόνο συμμετοχής απόψε, συγκριτικά με τον μέσο όρο του. Ούτως ή άλλως, ο εκρηκτικός άσος της Βίρτους έρχεται από δύο γεμάτες εμφανίσεις, σκοράροντας 14 πόντους κόντρα στην Μπάγερν και 11 απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Φενέρμπαχτσε – Άλμπα: 1 -3,5 & Γουιλμπέκιν 12+ πόντοι (απόδοση 2.02), 19:45
  • Μονακό – Ρεάλ: Over 161,5 (απόδοση 1.75), 20:00
  • Ζάλγκιρις – Παρτίζαν: 2 (απόδοση 2.20), 20:00
  • Βιλερμπάν – Μπολόνια: Κορντινιέ Over 7,5 πόντοι (απόδοση 2.00), 22:00
TAGS ΜΠΑΣΚΕΤ BET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ EUROLEAGUE ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ