ΜΠΑΣΚΕΤ BET

Προγνωστικά EuroLeague: Δυνατά εκτός έδρας κρας τεστ για Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό

Προγνωστικά EuroLeague: Δυνατά εκτός έδρας κρας τεστ για Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό
INTIME

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για τις σπουδαίες αναμετρήσεις του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού στη EuroLeague κόντρα σε Φενέρμπαχτσε και Μιλάνο αντίστοιχα.

Πρώτη διπλή αγωνιστική της σεζόν στη EuroLeague και οι δύο ελληνικές ομάδες, Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός, έχουν απόψε πολύ απαιτητικές αποστολές εκτός έδρας. Χρονικά, πρώτος στη μάχη θα πέσει ο Παναθηναϊκός, ο οποίος θα αντιμετωπίσει στην Κωνσταντινούπολη τη Φενέρμπαχτσε, σε ένα εξ ορισμού ιδιαίτερο ματς, καθώς θα τεθεί για πρώτη φορά αντιμέτωπος με τους πράσινους ο Γιώργος Παπαγιάννης (21:45 Novasports 5HD, Live από το SPORT24).

Ο Παναθηναϊκός προέρχεται από δύο νίκες αυτοπεποίθησης κόντρα σε Μπάγερν και Περιστέρι, δεδομένου ότι τα κατάφερε χωρίς τον Κώστα Σλούκα σε αυτά τα δύο ματς.

Κόντρα στους Βαυαρούς, το τριφύλλι άνοιξε λογαριασμό στη EuroLeague, σε ένα παιχνίδι όπου είχε σχεδόν καθ' όλη τη διάρκεια το προβάδισμα στο σκορ. Με βασικό όπλο την άμυνά του, πρώτους σκόρερ τους Λεσόρ (16) και Γκραντ (14) και παίκτη κλειδί τον Μαντζούκα, ο οποίος είχε 9 με 3/3 τρίποντα, ο Παναθηναϊκός έδειξε φέτος ότι θα κερδίζει ακόμη και σε βραδιές που η απόδοσή του δεν θα... βγάζει μάτια.

Χτίζει χαρακτήρα ο Παναθηναϊκός

Ακόμη πιο σημαντική όμως για τον χαρακτήρα της ομάδας ήταν η... απόδραση από το Περιστέρι. Σε μία αναμέτρηση όπου ο Παναθηναϊκός βρέθηκε κάτω με -19 στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου κατάφερε να φέρει τούμπα την κατάσταση, με ήρωα τον Παναγιώτη Καλαϊτζάκη. Ο διεθνής γκαρντ ήρθε από το βάθος του πάγκου, έδωσε ενέργεια, σφυγμό και σάλπισε την πράσινη αντεπίθεση σημειώνοντας μάλιστα 16 πόντους. Μαζί με τον μεταμορφωμένο φέτος Γκριγκόνις (20 πόντοι) οδήγησαν τους πράσινους στο ροζ φύλλο, σε μία έδρα όπου πέρυσι είχαν γνωρίσει τρεις ήττες σε ισάριθμες επισκέψεις τους εκεί.

Μετά το παιχνίδι, ο Εργκίν Αταμάν απέδωσε τα εύσημα στους Καλαϊτζάκη και Γκριγκόνις, ωστόσο δεν παρέλειψε να... βγάλει στη σέντρα τον Λούκα Βιλντόσα, θέλοντας ουσιαστικά να "γρατζουνίσει" τον μπασκετικό εγωισμό του Αργεντινού γκαρντ, ο οποίος μέχρι στιγμής δεν έχει καταφέρει να εγκλιματιστεί και να αποδώσει σύμφωνα με τις πραγματικές του δυνατότητες.

Στον αντίποδα, η Φενέρ έκανε ποδαρικό στη φετινή EuroLeague με οριακή νίκη επί της Αρμάνι Μιλάνο στην παράταση και εν συνεχεία έχασε με 77-74 στη Βαλένθια. Περισσότερο πάντως από την ήττα στην έδρα των "νυχτερίδων" πόνεσε ο τραυματισμός του Τάιλερ Ντόρσεϊ, ο οποίος είχε ξεκινήσει πολύ δυναμικά τη σεζόν.

Αυτή η εξέλιξη ίσως αναγκάσει τον κόουτς Ιτούδη να ενεργοποιήσει περισσότερο τον Νικ Καλάθη, ο οποίος φέτος φαίνεται ότι θα έχει σαφώς περιορισμένο ρόλο στο ροτέισον. Ο Καλάθης πάντως ήταν θετικότατος στο τελευταίο ματς της τουρκικής λίγκας, αφού έκανε double-double (15 πόντοι, 10 ασίστ) στην εύκολη νίκη (113-98) επί της Μπαχτσεσεχίρ.

Σε κάθε περίπτωση, ελλείψει Ντόρσεϊ είναι μάλλον δεδομένο ότι θα πάρει ακόμη πιο πολλές ευθύνες ο Σκότι Γουίλμπεκιν. Ο άσος της Φενέρ έχει στα πρώτα δύο ματς της σεζόν 16,5 πόντους και 50% από το τρίποντο, είναι λοιπόν κρίσιμο για τον Παναθηναϊκό να φρενάρει το σκορ και τη δημιουργία του Αμερικανού γκαρντ, ο οποίος έχει κυρίαρχο ρόλο στις αποφάσεις της ομάδας του.

Τακτοποιεί την επίθεση ο Σλούκας, οδηγός η άμυνα

Από εκεί και πέρα, η επιστροφή του Σλούκα, ο οποίος είναι μετρ στις καταστάσεις πικ εν ρολ, αναμένεται να βάλει μία τάξη στο επιθετικό παιχνίδι του τριφυλλιού. Επίσης, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο κόουτς Αταμάν έχει φάει με το κουτάλι τα παιχνίδια κόντρα στη Φενέρ, ως τεχνικός της Εφές, επομένως γνωρίζει όσο λίγοι τα κουμπιά του συγκεκριμένου αντιπάλου.

Το παιχνίδι στην Ulker Sports Arena είναι ουσιαστικά το πρώτο μεγάλο εκτός έδρας κρας τεστ για τον νέο Παναθηναϊκό. Είναι αλήθεια πως ακόμη οι πράσινοι δεν έχουν φτάσει στο επιθυμητό επίπεδο ετοιμότητας, όμως πολύ δύσκολα θα δούμε ξανά σκηνές όπως το περσινό 107-77 στο ίδιο γήπεδο.

Οι πράσινοι γέμισαν το καλοκαίρι το ρόστερ τους με παίκτες προσωπικότητας και παρά τις απουσίες των Μήτογλου και Παπαπέτρου, αναμένεται φέτος να έχουν πολύ πιο ανταγωνιστικό προφίλ, ακόμη και σε ματς μακριά από το ΟΑΚΑ. Το παραδέχθηκε άλλωστε στις δηλώσεις του και ο κόουτς Ιτούδης, ότι ο Παναθηναϊκός είναι μία ομάδα που χτίστηκε με όραμα και στόχο να φτάσει μέχρι το τέλος της διαδρομής.

Στη λογική επομένως ότι πάμε για ντέρμπι, μπορούμε να χτίσουμε ένα Bet Builder στη Stoiximan σε απόδοση 2.05, κρατώντας το +10,5 του Παναθηναϊκού και το Under 162,5. Οι πράσινοι περιόρισαν στους 71 πόντους την Μπάγερν την περασμένη Πέμπτη και στην πρεμιέρα με τον Ολυμπιακό δέχθηκαν μόλις 74 στην κανονική περίοδο. Ο Εργκίν Αταμάν γνωρίζει πολύ καλά, πως στην παρούσα φάση, για να έχει τύχη η ομάδα του μέσα στην Κωνσταντινούπολη, το ματς θα πρέπει να κριθεί μαξ στους 80-82 πόντους. Η Φενέρ στα πρώτα δύο παιχνίδια της στη EuroLeague, έβαλε 76 στο Μιλάνο, στην κανονική διάρκεια και 74 στη Βαλένθια.

Σε ό,τι αφορά στα ειδικά στοιχήματα, έχει ενδιαφέρον στη Stoiximan το 2.15 στο ενδεχόμενο να κάνει τουλάχιστον ένα κόψιμο ο Ματίας Λεσόρ. Ο εκρηκτικός Γάλλος σέντερ είχε ένα μπλοκ στο πρόσφατο ματς με την Μπάγερν και απόψε ίσως χρειαστεί να παίξει ξανά πάνω από 30 λεπτά, όπως κόντρα στους Βαυαρούς, όπου ξεπέρασε τα 33. Υπενθυμίζεται, ότι την περσινή σεζόν ο Λεσόρ είχε με την Παρτίζαν 0,8 μπλοκ ανά παιχνίδι.

Μετράει αντοχές ο Ολυμπιακός

Μιάμιση ώρα μετά το πρώτο τζάμπολ στην Πόλη, ακολουθεί η κόντρα του Ολυμπιακού στο Μιλάνο (21:45 Novasports 4HD, Live από το SPORT24). Ο Ολυμπιακός παραδοσιακά τα πηγαίνει καλά με τη Μιλάνο, αφού στις τελευταίες επτά αναμετρήσεις τους ανεξαρτήτως έδρας το ρεκόρ είναι 5-2. Για απόψε πάντως, ο άσος είναι ελαφρύ φαβορί στο 1.75.

Το γεγονός ότι και οι δύο ομάδες προέρχονται από ήττα καθιστά το αποψινό ματς ακόμη πιο σημαντικό. Η Αρμάνι δεν θέλει με τίποτα να ξεκινήσει τη σεζόν με 0/2. Από την άλλη, ο Ολυμπιακός καλείται να διαχειριστεί δύο εξαιρετικά απαιτητικά ματς μέσα σε 48 ώρες (ακολουθεί την Πέμπτη η Παρτίζαν), βγαίνοντας από μία πολύ ζόρικη εβδομάδα.

Οι ερυθρόλευκοι ξεκίνησαν τη σεζόν με 5/5 σε όλες τις διοργανώσεις, έχοντας μάλιστα και δύο νίκες επί του αιώνιου αντιπάλου. Την Παρασκευή όμως, στο ΣΕΦ, η ομάδα του κόουτς Μπαρτζώκα γνώρισε την πρώτη της φετινή ήττα, χάνοντας από την Μπαρτσελόνα.

Ο Ολυμπιακός πλήρωσε τις απουσίες του, την ελλιπή καλοκαιρινή προετοιμασία του και το γεγονός ότι πολύ παίκτες του είναι επιβαρυμένοι από τη συμμετοχή τους στο Mundobasket. Παρότι έβγαλε εκπληκτική αντίδραση και ανέτρεψε διαφορά 15 πόντων, στο φινάλε ήταν φανερό πως το ντεπόζιτο άδειασε.

Οι ερυθρόλευκοι προηγήθηκαν με 66-59 4:30 λεπτά πριν τη λήξη, αλλά στη συνέχεια η Μπαρτσελόνα έγραψε επί μέρους σκορ 18-2 και τελικά έφυγε από το ΣΕΦ και με διψήφια διαφορά.

Ο Τόμας Γουόκαπ ήταν ο πρώτος σκόρερ του Ολυμπιακού με 14 πόντους, ωστόσο στο τελευταίο πεντάλεπτο ήταν εμφανές ότι δεν είχε την απαιτούμενη ενέργεια για να κλείσει το ματς με καθαρό μυαλό. Έτσι, οι ερυθρόλευκοι κόλλησαν επιθετικά κι έχασαν ένα παιχνίδι, που φαινόταν ότι είχαν φέρει στα μέτρα τους.

Δύο μέρες μετά, ξανά με βαριά πόδια, ο Ολυμπιακός κατάφερε έστω και δύσκολα να λυγίσει την ΑΕΚ στο ΣΕΦ (79-71) για το πρωτάθλημα, αλλά για τρίτο διαδοχικό παιχνίδι, αν συμπεριλάβουμε και αυτό με τον Άρη στο Αλεξάνδρειο, η απόδοσή του κυμάνθηκε επιεικώς σε μέτρια επίπεδα.

Το θετικό για τον κόουτς Μπαρτζώκα είναι ότι ακολούθησαν την αποστολή στην Ιταλία οι Σίκμα και Γουίλιαμς-Γκος, επομένως υπάρχει πιθανότητα ο Ολυμπιακός να παραταχθεί απόψε με μοναδικό απόντα τον ΜακΚίσικ. Ειδικά η επιστροφή του Γουίλιαμς-Γκος κρίνεται καθοριστική, προκειμένου να αποφορτιστεί ο Γουόκαπ, ωστόσο δεν είναι 100% σίγουρο ότι ο πρώην άσος της Ρεάλ θα αγωνιστεί κανονικά στο Μιλάνο.

Το σημάδι στον Μίροτιτς

Όπως και να έχει, για τον Ολυμπιακό η κόντρα με την Αρμάνι στο Mediolanum Forum είναι ένα τεστ αντοχής. Οι ερυθρόλευκοι ταξίδεψαν στη Λομβαρδία χωρίς ουσιαστικά να έχουν κάνει κάποια προπόνηση για να δώσουν τρίτο ματς σε διάστημα έξι ημερών.

Ο Έτορε Μεσίνα δεν αντιμετωπίζει τέτοιου είδους προβλήματα, δεδομένου ότι η αναμέτρηση της 2ης αγωνιστικής με τη Μακάμπι αναβλήθηκε, καθώς το Ισραήλ βρίσκεται πλέον σε εμπόλεμη κατάσταση. Στην πρεμιέρα, η Μιλάνο έχασε οριακά στην παράταση από τη Φενέρ, παρά το εντυπωσιακό double-double του Νίκολα Μίροτιτς (27 πόντοι, 11 ριμπάουντ). Δύο μέρες μετά ηττήθηκε και στη Νάπολι για το ιταλικό πρωτάθλημα, ωστόσο το Σάββατο επέστρεψε στις νίκες επικρατώντας τις Ρετζιάνα με 79-68.

Ο Μεσίνα δεν μπορεί να υπολογίζει στους τραυματίες Μπάρον και Λο, έτσι δίνει αρκετό χρόνο στον Πάνγκος, ο οποίος στην offseason έμοιαζε φευγάτος. Από εκεί και πέρα, με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η αντιμετώπιση του Ολυμπιακού πάνω στον Μίροτιτς, ο οποίος δοκιμάζεται αρκετά στο "3" από τον Μεσίνα.

Αν καταφέρει η ερυθρόλευκη άμυνα να βγάλει εκτός... λειτουργίας τον Μίροτιτς θα αυξήσει σημαντικά τις πιθανότητες νίκης. Όπως και να έχει, ο Ολυμπιακός οφείλει να παίξει καλύτερη περιφερειακή άμυνα συγκριτικά με ό,τι έκανε κόντρα στην Μπαρτσελόνα, από την οποία δέχθηκε 15 τρίποντα (15/26, 57,5%). Το ενδεχόμενο ο Μίροτιτς να σημειώσει κάτω από 15,5 πόντους προσφέρεται στη Stoiximan στο 2.00 και είναι μία επιλογή με αξία, δεδομένου ότι άπαντες περιμένουν χαμηλό σκορ στο συγκεκριμένου ματς. Δεν είναι τυχαίο φυσικά ότι το line του Under/Over βρίσκεται 151,5, δηλαδή ο νικητής προβλέπεται να κριθεί περίπου στους 75 πόντους.

*** Οι αποδόσεις ενδέχεται να υπόκεινται σε αλλαγές.

TAGS ΜΠΑΣΚΕΤ BET BRAND EXPERIENCE ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ EUROLEAGUE ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ