ΜΠΑΣΚΕΤ BET

Προγνωστικά EuroLeague: Δυάδα στο 2.51 με Φενέρμπαχτσε και Μονακό

Greece's coach Dimitrios Itoudis reacts during their FIBA Basketball World Cup 2023 European qualifiers match between Serbia and Greece, in Belgrade, Serbia, Thursday, Aug. 25, 2022. (AP Photo/Darko Vojinovic)

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για τις αναμετρήσεις Φενέρμπαχτσε - Αρμάνι Μιλάνο και Βαλένθια - Μονακό.

Με τέσσερα παιχνίδια συνεχίζεται απόψε η πρώτη αγωνιστική της EuroLeague. Φυσικά στο πρόγραμμα ξεχωρίζει το αιώνιο ντέρμπι ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό, ωστόσο εξίσου ενδιαφέρουσες είναι και οι υπόλοιπες τρεις αναμετρήσεις.

Πρώτο χρονικά ματς είναι αυτό στο Ulker Sports Hall, εκεί όπου η Φενέρμπαχτσε θα υποδεχθεί την Αρμάνι Μιλάνο (20:45 Novasports 5HD, Live από το SPORT24). Η ομάδα του κόουτς Ιτούδη ξεκινάει και φέτος με πολύ υψηλές βλέψεις τη διοργάνωση. Υπενθυμίζεται, ότι πέρυσι έφτασε μία ανάσα από την πρόκρισή της στο Final Four, αλλά τελικά αποκλείστηκε οριακά στα προημιτελικά από τον Ολυμπιακό, στα πέντε παιχνίδια.

Στην offseason, η Φενέρ έκανε πολύ δυνατές προσθήκες για να ενισχύσει το ρόστερ της. Ειδικά στη γραμμή των ψηλών αναβάθμισε αισθητά τη δυναμική της, βάζοντας δίπλα στον Τζόναθαν Μότλεϊ τους Γιώργο Παπαγιάννη και Σερτάτς Σανλί.

Στους φόργουορντ πρόσθεσε ως συμπληρωματική λύση τον Νέιταν Σεστίνα δίπλα στους εξαιρετικούς Νάιτζελ Χέις-Ντέιβις και Ντεσόν Πιερ, ενώ στους γκαρντ ολοκλήρωσε δύο ακόμη σπουδαίες μεταγραφές με τους Γιαμ Μάνταρ και Ραούλ Νέτο. Δυστυχώς όμως ο Βραζιλιάνος τραυματίστηκε σοβαρά στο Mundobasket και θα χάσει ολόκληρη τη σεζόν. Έτσι, παρέμεινε στο ρόστερ ο Νικ Καλάθης. Σε κάθε περίπτωση, με τους Μάνταρ, Γουιλμπέκιν, Γκούντουριτς, Ντόρσεϊ, Μαχμούτογλου και φυσικά τον Καλάθη, η Φενέρ διαθέτει μία από τις καλύτερες γραμμές γκαρντ στη EuroLeague.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Στον αντίποδα, το Μιλάνο έκανε το κόλπο γκρόσο υπογράφοντας τον πιο καυτό free agent του καλοκαιριού, τον Νίκολα Μίροτιτς. Απέκτησε έτσι μία ηγετική προσωπικότητα που είχε πολύ μεγάλη ανάγκη. Πήρε επίσης τον παγκόσμιο πρωταθλητή με την εθνική Γερμανίας Μάοντο Λο και τον εκρηκτικό σέντερ Αλεξ Πόιθρες.

Μίνιμουμ στόχος φέτος για την ομάδα του Έτορε Μεσίνα είναι η επιστροφή στα πλέι-οφ, κάτι που δεν κατάφερε πέρυσι. Το ξεκίνημα πάντως της Αρμάνι στη σεζόν είναι μάλλον μουδιασμένο. Στο ιταλικό Σούπερ Καπ έχασε με 78-73 από τη Βίρτους Μπολόνια, ενώ στην πρεμιέρα του ιταλικού πρωταθλήματος δυσκολεύτηκε αρκετά να λυγίσει την Τρεβίζο με 86-80. Αν συνυπολογίσουμε και τις δύο σοβαρές απουσίες των Λο και Μπάρον, τότε το προβάδισμα δικαίως ανήκει στη Φενέρ, η οποία στο πρώτο επίσημο ματς της σεζόν, συνέτριψε τη νεοφώτιστη Μποντρούμ Σπορ με 95-58 για την τουρκική λίγκα.

Φαβορί του 1.42 ο άσος, ανεβαίνει στο 1.57 με ένα βατό χάντικαπ 2,5 πόντων.

Άνοιξε για τα καλά η όρεξη της Μονακό

Πολύ ενδιαφέρουσα αναμέτρηση αναμένεται και στη Βαλένθια, εκεί όπου η ομάδα του Άλεξ Μουμπρού θα αντιμετωπίσει τη Μονακό (21:30 Novasports Start, Live από το SPORT24).

Οι Μονεγάσκοι έφτασαν πέρυσι για πρώτη φορά στην ιστορία τους σε Final Four, ωστόσο στον ημιτελικό με τον Ολυμπιακό πραγματοποίησαν ένα καταστροφικό τρίτο δεκάλεπτο και μοιραία ηττήθηκαν. Συνολικά πάντως, η πορεία τους κρίνεται άκρως επιτυχημένη και η αλήθεια είναι πως τους άνοιξε ακόμη περισσότερο την όρεξη εν όψει της φετινής σεζόν.

Αυτό τουλάχιστον μαρτυρούν οι κινήσεις που έγιναν στην offseason. Η Μονακό έκανε ίσως το μεγαλύτερο “μπαμ” του καλοκαιριού φέρνοντας από το ΝΒΑ τον Κέμπα Γουόκερ. Αν ο κορυφαίος σκόρερ στην ιστορία των Χόρνετς παραμείνει υγιής είναι δεδομένο πως θα εκτοξεύσει ποιοτικά το παιχνίδι της Μονακό. Προς το παρόν πάντως δεν είναι ακόμη 100% έτοιμος, επομένως σε ρόλο leader συνεχίζει κανονικά ο Μάικ Τζέιμς, που φλέρταρε έντονα με τον Ολυμπιακό τον περασμένο Αύγουστο.

Σε ό,τι αφορά στη Βαλένθια, ο Μουμπρού μπορεί να παρέμεινε για 2η διαδοχική σεζόν στον πάγκο, ωστόσο στο ρόστερ υπήρξαν πολύ μεγάλες αλλαγές, αφού έφυγαν μεταξύ άλλων οι Ντούμπλιεβιτς, Πρέπελιτς, Ριβέρο, Γουέμπ, Ράντεμπο και Αλεξάντερ. Από τον περσινό κορμό ουσιαστικά έμειναν μόνο ο σκόρερ Κρις Τζόουνς, ο καλός πόιντ-γκαρντ Τζάρεντ Χάρπερ και ο πολύπειρος Βίκτορ Κλαβέρ.

Οι "νυχτερίδες" υπέγραψαν ορισμένους παίκτες με εμπειρία από τη EuroLeague, όπως ο Στέφαν Γιόβιτς, ο Σέμι Οτζελέγιε και ο Μπράντον Ντέιβις, ωστόσο θα είναι υπέρβαση αν καταφέρουν να μπουν στα πλέι-οφ. Πέρυσι το πάλεψαν φιλότιμα, αλλά με έξι ήττες στα τελευταία επτά ματς τερμάτισαν τελικά στη 13η θέση.

Φέτος, η Βαλένθια έχει ξεκινήσει με ρεκόρ 2-1 στην ACB. Έχασε στην πρεμιέρα από τη Χιρόνα εντός έδρας, όμως στη συνέχεια έβγαλε δύο μεγάλα διπλά σε Τενερίφη και Μάλαγα. Στον αντίποδα, η Μονακό έχει ξεκινήσει με 5x5 νίκες το γαλλικό πρωτάθλημα και από πλευράς ρυθμού βρίσκεται σε εξαιρετικό επίπεδο.

Για το αποψινό ματς, εκτός του Γουόκερ θα απουσιάσουν επίσης για τους φιλοξενούμενους ο σκόρερ Λόιντ και ο νεοφερμένος σέντερ Τζαϊτέ. Αντίθετα, κανονικά στην αποστολή είναι τα άλλα δύο μεταγραφικά αποκτήματα των Μονεγάσκων ο Κορνελι (κλασικό stretch four) και ο εξαιρετικός αμυντικός Τάρπεϊ.

Ποτέ κανένα παιχνίδι δεν είναι εύκολο με ισπανική ομάδα εκτός έδρας, η Μονακό πάντως, παρά τις απουσίες της, έχει το βάθος για να επιβεβαιώσει το φαβορί διπλό στο 1.60.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Φενέρμπαχτσε – Μιλάνο: 1 -2,5 (απόδοση 1.57), 20:45
  • Βαλένθια – Μονακό: 2 (απόδοση 1.60), 21:30
TAGS ΜΠΑΣΚΕΤ BET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ EUROLEAGUE ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ