ΜΠΑΣΚΕΤ BET

Προγνωστικά EuroLeague: Combo του 3.00 στο Μονακό, γράφεται ιστορία στη Μαδρίτη

Προγνωστικά EuroLeague: Combo του 3.00 στο Μονακό, γράφεται ιστορία στη Μαδρίτη
DRAGANA STJEPANOVIC / ABA LIGA

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για το κρίσιμο Game 5 στις σειρές Μονακό - Μακάμπι και Ρεάλ - Παρτίζαν.

Ο Ολυμπιακός τσέκαρε την Τρίτη τη θέση του στο Final Four για δεύτερη διαδοχική σεζόν και απόψε θα μάθει τον αντίπαλό του στον πρώτο ημιτελικό του Κάουνας. Θα είναι αυτός η Μονακό ή Μακάμπι (21:00 Novasports 4HD, Live από το SPORT24);

Η Μονακό πήρε πίσω το break που της έκανε η Μακάμπι, κερδίζοντας στο Game 3 με 83-78, χάρη σε 21 πόντους του Μάικ Τζέιμς. Στο Game 4 ωστόσο, η ομάδα του Οντετ Κατάς ισοφάρισε τη σειρά σε 2-2 με το εμφατικό 104-69. Το σύνολο του Σάσα Ομπράντοβιτς προηγήθηκε στην πρώτη περίοδο με 17-24, ωστόσο στα υπόλοιπα τρία δεκάλεπτα σημείωσε μόλις 45 πόντους και ουσιαστικά παράτησε τελείως την αναμέτρηση στο δεύτερο ημίχρονο.

Η Μονακό διεκδικεί την παρθενική της παρουσία σε Final Four, ενώ η Μακάμπι θα προσπαθήσει να επιστρέψει εκεί για πρώτη φορά μετά το 2014. Και οι δύο ομάδες είναι σούπερ αθλητικές, αντέχουν στο physical παιχνίδι και διαθέτουν ποιοτικά γκαρντ. Η μεν Μονακό την τριάδα Τζέιμς-Λόιντ-Οκόμπο, η δε Μακάμπι το δίδυμο Μπόλντγουιν-Μπράουν.

Η Μακάμπι βέβαια έχει και το πλεονέκτημα της βαριάς φανέλας και του πολύ κόσμου από πίσω της. Από την άλλη όμως, η Μονακό έχει το αβαντάζ της έδρας και το δεδομένο ότι σε 16 σειρές που κρίθηκαν στο Game 5, κανείς φιλοξενούμενος δεν κέρδισε!

Εξάλλου, οι Μονεγάσκοι είναι μία ομάδα που χτίζεται εδώ και δύο χρόνια, έχει δηλαδή πιο στέρεες βάσεις και σταθερές. Η περσινή σειρά με τον Ολυμπιακό, που επίσης κρίθηκε στα πέντε ματς, τη σκληραγώγησε και της πρόσφερε πολύτιμες εμπειρίες. Θα είναι λοιπόν πιο έτοιμη πνευματικά και σωματικά για να ανταποκριθεί φέτος στο καθοριστικό πέμπτο ματς. Στον αντίποδα, η Μακάμπι έχει να παίξει σε Game 5 από τη δραματική σειρά του 2012, όταν είχε αποκλειστεί από τον Παναθηναϊκό.

Παρότι όλα προμηνύουν ένα ματς που θα σπάσει καρδιές, ο άσος είναι σωστά φαβορί στο 1.70. Με το σχετικό ρίσκο, μπορούμε να ζητήσουμε ταυτόχρονα και τους 15+ πόντους του Μπόλντγουιν. Ο πρώην άσος του Ολυμπιακού είναι ο κορυφαίος παίκτης της Μακάμπι στα playoffs με 18 πόντους κατά μέσο όρο, 59,4% από το δίποντο, 40% από το τρίποντο και 5,5 ασίστ ανά αγώνα. Παίζει σχεδόν 30 λεπτά και στα έξι παιχνίδια φέτος με τη Μονακό, μαζί με τη regular season, δεν έχει πέσει ποτέ κάτω από τους 16 πόντους. Σε τιμές τριπλασιασμού το combo.

Άλλη ομάδα η Παρτίζαν με τον Πάντερ

Στη Μαδρίτη απόψε θα γραφτεί ιστορία, είτε κερδίσει η Ρεάλ, είτε η Παρτίζαν (22:00 Novasports Prime, Live από το SPORT24). Αν η "βασίλισσα" τα καταφέρει, τότε θα γίνει η πρώτη ομάδα που προκρίνεται στο Final Four με ανατροπή από 2-0. Από την άλλη, αν τελικά κάνουν και τρίτο break οι Σέρβοι, τότε θα είναι η πρώτη φιλοξενούμενη ομάδα στα χρονικά που κερδίζει το Game 5.

Σε κάθε περίπτωση, μιλάμε για μία ιστορική σειρά, δεδομένου ότι στα πρώτα τέσσερα ματς έγιναν ισάριθμα σπασίματα έδρας. Η Παρτίζαν φαινόταν ότι είχε τον απόλυτο έλεγχο μετά τις δύο κολλητές νίκες στο WiZink Center, ωστόσο τα όσα συνέβησαν στο τέλος του Game 2 άλλαξαν τις ισορροπίες.

Το σύνολο του Ζέλικο Ομπράντοβιτς στερήθηκε στα δύο παιχνίδια στη Stark Arena, τον κορυφαίο του σκόρερ, Κέβιν Πάντερ, λόγω τιμωρίας με την απουσία του Αμερικανού γκαρντ να αποδεικνύεται καθοριστική. Συν τοις άλλοις, ο Ντάντε Έξουμ ήταν φανερά επηρεασμένος από τον τραυματισμό του, μετά τη λαβή κατς του Γκερσόν Γιαμπουσέλι. Ο Αυστραλός γκαρντ ήταν αρνητικός στο Game 4 με μόλις 6 πόντους και 1/11 σουτ. Πήγε έτσι στράφι η συγκινητική εμφάνιση του Ζακ ΛεΝτέι (25 πόντοι) και η σπουδαία του Ιωάννη Παπαπέτρου (18 πόντοι).

Στον αντίποδα, η επιστροφή του Βάλτερ Ταβάρες έδωσε την απαραίτητη ώθηση στη Ρεάλ. Ο γίγαντας από το Πράσινο Ακρωτήρι έστησε πάρτι στο Game 3 ελλείψει του Ματίας Λεσόρ, με 26 πόντους και 11 ριμπάουντ. Ο Γάλλος σέντερ της Παρτίζαν επέστρεψε στο Game 4, ωστόσο και πάλι ο Ταβάρες ήταν απόλυτα επιδραστικός, έχοντας 15 πόντους, 7 ριμπάουντ, δύο μπλοκ και 11 κερδισμένα φάουλ! Συνολικά, στα δύο ματς στο Βελιγράδι, ο σέντερ των Μαδριλένων κέρδισε 17 φάουλ και σκέπασε τα δύο καλάθια, αναγκάζοντας τους παίκτες του Ομπράντοβιτς να επιτίθενται κυρίως με σουτ μέσης και μακρινής απόστασης.

Η επιστροφή του Πάντερ απόψε θα προσφέρει μία έξτρα διάσταση στην επίθεση της Παρτίζαν, καθώς ο άλλοτε άσος της ΑΕΚ και του Ολυμπιακού, έχει τη δυνατότητα να πληγώσει από μακριά την άμυνα της Ρεάλ, χωρίς να πλησιάσει το "σκιάχτρο" που λέγεται Ταβάρες. Παρότι λοιπόν οι μερένγκες έχουν πάρει πλέον την ψυχολογία της σειράς, η Παρτίζαν αναμένεται ανταγωνιστική και μπορεί στη χειρότερη περίπτωση να υπερασπιστεί ένα χάντικαπ 9,5 πόντων σε απόδοση 1.50. Ούτως ή άλλως και οι τρεις φετινές νίκες της Ρεάλ κόντρα στους Σέρβους, μαζί με τη regular season, έχουν έρθει με μονοψήφια διαφορά (+7, +2, +8).

Επίσης, έχει ενδιαφέρον το Over 13,5 πόντοι του ΛεΝτέι, δεδομένου ότι η Ρεάλ απόψε θα έχει σοβαρό πρόβλημα στο "4", καθώς είναι εκτός τόσο ο τιμωρημένος Γιαμπουσέλι, όσο και ο τραυματίας Γκάμπριελ Ντεκ. Ο Τσους Ματέο είναι υποχρεωμένος να δώσει περισσότερο χρόνο στους Ράντολφ και Κορνελί, ενώ πιθανότατα θα ανεβάσει για αρκετά λεπτά από το "3" και τον Μάριο Χεζόνια, όπως έκανε άλλωστε και στο Βελιγράδι.

Ο ΛεΝτέι μπορεί να εκμεταλλευτεί τις απουσίες της Ρεάλ για να επιβεβαιώσει ξανά το Over. Στη σειρά σκοράρει κατά μέσο όρο 17 πόντους με 61,8% από το δίποντο και 38,5% από το τρίποντο, παίζοντας σχεδόν 34 λεπτά. Στα τελευταία τρία ματς ξεπερνάει σταθερά τους 13.

Το +9,5 της Παρτίζαν σε combo με το Over 13,5 του ΛεΝτέι επιστρέφει απόδοση άνω του 2.55. Τέλος, ενδιαφέρον έχει και το Over 3,5 φάουλ του Ταβάρες στο 2.35. Για την Παρτίζαν είναι κομβικό να "σημαδέψουν" τον πύργο της Ρεάλ, με στόχο να τον φορτώσουν με φάουλ και να τον απενεργοποιήσουν. Ας μην ξεχνάμε άλλωστε, ότι ο Βενσάν Πουαριέ είναι αβέβαιο αν θα μπορέσει να βοηθήσει, επομένως το βάρος στο "5" θα πέσει εκ των πραγμάτων κυρίως στον Ταβάρες.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Μονακό – Μακάμπι: 1 & Μπόλντγουιν 15+ πόντοι (απόδοση 3.00), 21:00
  • Ρεάλ – Παρτίζαν: 2 +9,5 & ΛεΝτέι Over 13,5 (απόδοση 2.57), 22:00
TAGS ΜΠΑΣΚΕΤ BET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ EUROLEAGUE ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ