ΜΠΑΣΚΕΤ BET

Προγνωστικά EuroBasket: Με το 1.95 του Γιόκιτς και το 1.98 της Ιταλίας

Ο Νίκολα Γιόκιτς μετά τη νίκη της Σερβίας απέναντι στην Ελλάδα για τα προκριματικά του MundoBasket
Ο Νίκολα Γιόκιτς μετά τη νίκη της Σερβίας απέναντι στην Ελλάδα για τα προκριματικά του MundoBasket FIBA

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για τους αγώνες Τσεχία - Πολωνία, Ιταλία - Εσθονία και Σερβία - Ολλανδία για την πρώτη αγωνιστική των ομίλων του EuroBasket 2022.

Για τον τέταρτο όμιλο του EuroBasket η οικοδέσποινα Τσεχία κάνει πρεμιέρα απόψε με την Πολωνία (18:30 Live από το SPORT24). Οι Τσέχοι είναι φαβορί στο 1.45, ωστόσο το παιχνίδι κρύβει παγίδες, ειδικά αν δεν αγωνιστεί ο Τόμας Σατοράνσκι.

Προγνωστικά EuroBasket: Ερωτηματικό η συμμετοχή του Σατοράνσκι

Ο ηγέτης της εθνικής Τσεχίας τραυματίστηκε στον αστράγαλο και βρίσκεται ακόμη σε φάση αποκατάστασης. Μετά την τελευταία προπόνηση, ο νέος άσος της Μπαρτσελόνα τόνισε πως αισθάνεται πλέον πολύ καλύτερα, ωστόσο η συμμετοχή του στην πρεμιέρα είναι πρακτικά game time decision.

Ο Ρόμεν Γκίνζμπουργκ θα πρέπει να φερθεί έξυπνα με την περίπτωσή του και να μην ρισκάρει μία περίπτωση υποτροπής, διότι αν συμβεί κάτι τέτοιο η Τσεχία θα στερηθεί τον κορυφαίο της παίκτη σε πολύ πιο κρίσιμα παιχνίδια από το αποψινό.

Φυσικά, η Τσεχία είναι άλλη ομάδα χωρίς τον Σατοράνσκι. Φάνηκε αυτό και στα δύο παιχνίδια για τα προκριματικά του MundoBasket, όπου ηττήθηκε με κάτω τα χέρια στη Γαλλία (95-60) και εντός έδρας από την Ουγγαρία (82-79).

Η Πολωνία δεν είναι ένας αντίπαλος που τρομάζει, παρόλα αυτά άφησε θετικές εντυπώσεις στο τουρνουά Ακρόπολις, όπου κέρδισε τόσο την Τουρκία, όσο και τη Γεωργία. Σε εκείνα τα δύο ματς μάλιστα, έλειπε ο Εϊ Τζι Σλότερ (πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού), ο οποίος έχει συμπεριληφθεί κανονικά στην 12αδα του Ιγκόρ Μίλιτσιτς και μαζί με τον Ματέους Πονίτκα αποτελούν τα δύο βαριά χαρτιά των Πολωνών.

Το ματς δεν αναμένεται απλή υπόθεση για τους οικοδεσπότες, επομένως μπορούμε να πάμε σε ένα ασφαλές χάντικαπ 11,5 πόντων υπέρ της Πολωνίας. Αν σκοράρει και 11+ πόντους ο φορμαρισμένος Χρούμπαν για τους Τσέχους, χτίζουμε απόδοση στο 2.10. Ο επί χρόνια άσος της Νίμπουργκ ήταν ο καλύτερος παίκτης της Τσεχίας στα δύο τελευταία επίσημα ματς, με 14 πόντους κόντρα στη Γαλλία και 26 κόντρα στην Ουγγαρία. Εξαιρετικός ήταν και στο πιο πρόσφατο φιλικό με τη Γερμανία, όπου σημείωσε 21.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Προγνωστικά Μπάσκετ: Με το δεξί η Ιταλία

Για τον όμιλο της εθνικής μας, η Ιταλία κάνει πρεμιέρα με τη θεωρητικά πιο αδύναμη ομάδα του γκρουπ, την Εσθονία (22:00 ERT1, Live από το SPORT24). Το σύνολο του Τζιανμάρκο Ποτσέκο αναμένεται να ξεκινήσει με το δεξί τις υποχρεώσεις του στο EuroBasket και το πιθανότερο είναι πως θα επικρατήσει με διψήφια διαφορά. Το βασικό χάντικαπ άλλωστε, παίζει στους 14,5 πόντους.

Εμείς μπορούμε να το κατεβάσουμε για μεγαλύτερη ασφάλεια στους 8,5 και να ζητήσουμε μίνιμουμ 18 πόντους από τον Σιμόνε Φοντέκιο, για να πάρουμε απόδοση κοντά στον διπλασιασμό. Ο ηγέτης της εθνικής Ιταλίας ήταν εξαιρετικός στα δύο παιχνίδια για τα προκριματικά του MundoBasket σημειώνοντας 21 πόντους κόντρα στη Γεωργία και 20 απέναντι στην Ουκρανία. Επίσης, στο τελευταίο φιλικό με τη Σερβία έβαλε 25 με 5/8 τρίποντα!

Ενδιαφέρουσα απόδοση είναι και το 2.25 στο ενδεχόμενο να κατεβάσει πάνω 6,5 ριμπάουντ ο Νικολό Μέλι. Η Ιταλία έχει σοβαρό πρόβλημα στη φροντ-λάιν. Ο Ποτσέκο δεν εμπιστεύεται ιδιαίτερα τον Μπιλίγκα και τον Τεσιτόρι, ο οποίος μπήκε από το... παράθυρο στη 12αδα μετά τον τραυματισμό του Γκαλινάρι. Εκ των πραγμάτων λοιπόν, το βάρος στο πέντε θα σηκώσει κυρίως ο Μέλι, ο οποίος στις τελευταίες πέντε συμμετοχές του με το εθνόσημο είχε 6,2 ριμπάουντ κατά μέσο όρο.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Προγνωστικά Στοιχήματος: Εύκολη πρεμιέρα για τη Σερβία

Το πρόγραμμα κλείνει η αναμέτρηση της Σερβίας με την Ολλανδία για τον τέταρτο όμιλο (22:00 Live από το SPORT24). Εδώ η διαφορά επιπέδου είναι χαοτική και για τους "οράνιε" θα είναι επιτυχία αν στο τέλος του 40λεπτου έχουν χάσει με διαφορά μικρότερη των 40 πόντων.

Το πιθανότερο είναι πως η Σερβία θα ξεπεράσει τους 90, ίσως φτάσει και τους 100, όπως έκανε η Ισπανία με τη Βουλγαρία. Στο 1.90 η νίκη των Σέρβων με -15,5 πόντους χάντικαπ σε combo με το Over 90,5.

Σε ατομικό επίπεδο, ο Γιόκιτς έχει ασφαλώς πολύ καλές πιθανότητες να κάνει ακόμη ένα double-double στο 1.95. O MVP του ΝΒΑ τις τελευταίες δύο σεζόν, έκανε τρία double-doubles στα τελευταία πέντε παιχνίδια του με την εθνική Σερβίας, κόντρα σε Τουρκία, Ιταλία και Σλοβενία. Οι Ολλανδοί έχουν 2-3 ψηλά κορμιά στην αποστολή τους (Χααρμς, Ρόλαντ Σάφτενααρ, Εντουαρντς), ωστόσο θα δώσουν πολλές ευκαιρίες για ριμπάουντ στη Σερβία, αφού δύσκολα θα ξεπεράσουν το 45% εντός παιδιάς.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Πολωνία – Τσεχία: 1 +11,5 & Χρούμπαν 11+ πόντοι (απόδοση 2.10), 18:30
  • Ιταλία – Εσθονία: 1 -8,5 & Φοντέκιο 18+ πόντοι (απόδοση 1.98), 22:00
  • Ιταλία – Εσθονία: Μέλι Over 6,5 ριμπάουντ (απόδοση 2.25), 22:00
  • Σερβία - Ολλανδία: 1 -15,5 & Σερβία Over 90,5 (απόδοση 1.90), 22:00
  • Σερβία – Ολλανδία: Γιόκιτς double-double (απόδοση 1.95), 22:00
TAGS ΜΠΑΣΚΕΤ BET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ