BIG GAMES BET

Κροατία - Ελλάδα: Το πρώτο σόου του Γιάννη και ο Ντόρσεϊ, combo στο 2.15

/  -  (  / EUROKINISSI)
/ - ( / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Προγνωστικά στοιχήματος και ανάλυση για την πρεμιέρα της Ελλάδας στο EuroBasket με την Κροατία.

Η Ελλάδα κάνει απόψε πρεμιέρα στο EuroBasket 2022, αντιμετωπίζοντας την Κροατία, στο πλαίσιο του τρίτου ομίλου, ο οποίος φιλοξενείται στο Μιλάνο. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα είναι το καθαρό φαβορί της αναμέτρησης με το βασικό χάντικαπ να βρίσκεται στους 7,5 πόντους.

Κροατία - Ελλάδα: Προγνωστικά και Ανάλυση

Η εθνική μας φιλοδοξεί στο φετινό EuroBasket να επιστρέψει στη ζώνη των μεταλλίων μετά από 13 χρόνια. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, ότι στις στοιχηματικές εταιρίες φιγουράρει ανάμεσα στα κορυφαία φαβορί για το χρυσό, παρότι η προετοιμασία δεν ήταν ιδανική, αφού προέκυψαν αρκετά προβλήματα τραυματισμών.

Σε ό,τι αφορά στο αποψινό ματς, το πιθανότερο είναι πως θα προστατευτούν ο Κώστας Αντετοκούνμπο και ο Κώστας Σλούκας. Υπάρχει ωστόσο πιθανότητα να πάρει κάποιο χρόνο συμμετοχής ο Γιώργος Παπαγιάννης, ο οποίος δεν αγωνίστηκε καθόλου μέσα στον Αύγουστο. Το θετικό είναι πως επέστρεψε σε κανονικό ρυθμό προπονήσεων ο Ιωάννης Παπαπέτρου και εκτός απροόπτου θα μπει στο ροτέισον του Δημήτρη Ιτούδη, έστω και προσεκτικά σε πρώτη φάση.

Η Κροατία κλασικά είναι από τις πιο ταλαντούχες ομάδες στην Ευρώπη, διακατέχεται όμως διαχρονικά από το σύνδρομο της... αυτοκαταστροφής κι έχει να δει μετάλλιο σε EuroBasket από το 1995 στην Αθήνα. Το βασικό ερωτηματικό είναι πώς θα καταφέρει να μοιράσει τους ρόλους με ισορροπία ο Νταμίρ Μουλαομέροβιτς, έχοντας να διαχειριστεί τρεις NBAer (Ζούμπατς, Σάριτς, Μπογκντάνοβιτς) και τον Μάριο Χεζόνια, ο οποίος έρχεται από μία σπουδαία σεζόν με τη φανέλα της Ούνικς Καζάν.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Σε κάθε περίπτωση, η Κροατία έχει το ταλέντο να ακολουθήσει σε υψηλό σκορ την Ελλάδα, η οποία με τη σειρά της είναι δεδομένο πως θα προσπαθήσει να τρέξει στον αιφνιδιασμό για να εκμεταλλευτεί τα προσόντα του Γιάννη.

Πρώτη σκέψη λοιπόν είναι το Over 160,5 στο 1.75, στη λογική ότι η Ελλάδα αναμένεται να περάσει τους 80 πόντους. Το έκανε τόσο με το Βέλγιο (85-68), όσο και με τη Σερβία (87-87 η κανονική διάρκεια). Τα κατάφερε ακόμη και στο φιλικό με την Τουρκία (89-80), παρότι εκεί δεν αγωνίστηκε ο Γιάννης.

Προγνωστικά EuroBasket: Ο ασταμάτητος Γιάννης και ο... άνοιωθος Ντόρσεϊ

Σε ατομικό επίπεδο, άπαντες περιμένουν το πρώτο σόου του Greek Freak στο φετινό EuroBasket. Οι επιδόσεις του άσου των Μπακς μέσα στον Αύγουστο θύμισαν εποχές Νίκου Γκάλη, με τον Γιάννη να σημειώνει 31 πόντους στο φιλικό με την Ισπανία και 40 με τη Σερβία!

Οι μπουκ έχοντας... τρομάξει από τα κατορθώματα του Γιάννη έχουν τοποθετήσει το βασικό line στο 26,5. Ο δις MVP του ΝΒΑ αναμένεται να παίξει πάνω από 25 λεπτά και σίγουρα θα πάρει διψήφιο αριθμό προσπαθειών. Επίσης, το πιθανότερο είναι πως θα εκτελέσει 10+ βολές, καθώς πλέον είναι πολύ πιο προσαρμοσμένος στη λογική του FIBA Basketball, συγκριτικά με το MundoBasket του 2017, όπου χρεώνονταν το ένα επιθετικό φάουλ μετά το άλλο.

Ας μην προξενεί λοιπόν εντύπωση ότι οι 25+ πόντοι του Γιάννη προσφέρονται μόλις στο 1.30. Αν πάντως πάρουμε παράλληλα και το κάτω όριο στους πόντους του Τάιλερ Ντόρσεϊ, που βρίσκεται στο 12+, χτίζουμε απόδοση 2.15. Ο πρώην άσος του Ολυμπιακού, είναι ένας παίκτης που έλειπε τόσα χρόνια από την εθνική μας και μπορεί να τιμωρήσει καταστάσεις double team πάνω στον Γιάννη, με το περιφερειακό του σουτ.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Επίσης, ο νέος άσος των Μάβερικς δεν είναι ετερόφωτος παίκτης. Δεν θα περιμένει δηλαδή να σκοράρει μόνο από τις δημιουργίες του Αντετοκούνμπο. Θα πάρει και καταστάσεις iso, είτε παίζοντας κάθετα προς τη ρακέτα, είτε εκτελώντας από μακριά.

Ο Ντόρσεϊ στα δύο παιχνίδια για τα προκριματικά του MundoBasket είχε 16 πόντους με τη Σερβία και 22 με το Βέλγιο. Επίσης, σκόραρε 16 στο φιλικό με την Τουρκία και 19 σε αυτό με την Πολωνία. Φαίνεται λοιπόν ξεκάθαρα πως ο Ντόρσεϊ μπορεί να εξελιχθεί στο ιδανικό συμπλήρωμα δίπλα στον Greek Freak.

Τέλος, ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει το σενάριο να ευστοχήσει σε μίνιμουμ δύο τρίποντα ο Γιάννης σε απόδοση 2.45. Είναι κάτι που έκανε τόσο στα φιλικά με την Ισπανία και την Πολωνία, όσο και στο επίσημο ματς με τη Σερβία. Δεν τα κατάφερε μόνο με το Βέλγιο, όπου είχε 1/3.

Ο Γιάννης έχει βελτιώσει αισθητά το μακρινό του σουτ και φυσικά βολεύεται περισσότερο από το ευρωπαϊκό τρίποντο, που είναι πιο κοντά απ' ότι στο ΝΒΑ. Δεν θα διστάσει λοιπόν να εκτελέσει με πρόσωπο στο καλάθι, αν η αντίπαλη άμυνα του δώσει προκλητικά αυτά τα σουτ. Στα τέσσερα ματς που έπαιξε μέσα στον Αύγουστο με την εθνική μας, είχε 7/17 τρίποντα, ποσοστό δηλαδή πάνω από 41%!

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Κροατία - Ελλάδα: Over 160,5 (απόδοση 1.75), 18:00
  • Κροατία – Ελλάδα: Γιάννης Αντετοκούνμπο 25+ πόντοι & Ντόρσεϊ 12+ πόντοι (απόδοση 2.15), 18:00
  • Κροατία – Ελλάδα: Γιάννης Αντετοκούνμπο Over 1,5 εύστοχα τρίποντα (απόδοση 2.45), 18:00
TAGS BIG GAMES BET ΜΠΑΣΚΕΤ BET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ