ΜΠΑΣΚΕΤ BET

Προγνωστικά EuroBasket: Για το πρώτο βήμα Φινλανδία και Ουκρανία

Ο τεχνικός της εθνικής Φινλανδίας, Λάσι Τουόβι, δίνει εντολές στους παίκτες του
Ο τεχνικός της εθνικής Φινλανδίας, Λάσι Τουόβι, δίνει εντολές στους παίκτες του FIBA

Προγνωστικά στοιχήματος και ανάλυση για τους αγώνες Ισραήλ - Φινλανδία και Ουκρανία - Μεγάλη Βρετανία για τη φάση των ομίλων του EuroBasket 2022.

Η δεύτερη ημέρα του EuroBasket ξεκινάει με την αναμέτρηση Ισραήλ – Φινλανδία (15:00 Live από το SPORT24) για τον τέταρτο όμιλο που διεξάγεται στην Πράγα. Στο ίδιο γκρουπ είναι η Σερβία, η Τσεχία, η Πολωνία και η Ολλανδία.

Προγνωστικά EuroBasket

Και οι δύο ομάδες έχουν ως μίνιμουμ στόχο την πρόκριση στους "16", συνεπώς όποια κερδίσει απόψε θα κάνει το καθοριστικό βήμα για ένα αρκετά καλό πλασάρισμα, αφού η Ολλανδία κυρίως και εν συνεχεία η Πολωνία θεωρούνται βατοί αντίπαλοι.

Φινλανδία και Ισραήλ συναντήθηκαν ξανά πριν οκτώ ημέρες, στο Τάμπερε για τα προκριματικά του MundoBasket. Εκεί, οι Φινλανδοί κέρδισαν 79-73 με τον Λάουρι Μάρκανεν να αναδεικνύεται πρώτος σκόρερ με 28 πόντους (7/16 δίποντα, 2/6 τρίποντα).

Ακολούθως η ομάδα του Λάσι Τουόβι κέρδισε και την Εσθονία και εξασφάλισε την πρόκριση της στην τελική φάση του MundoBasket. Αντίθετα, το Ισραήλ έχασε εντός έδρας από την αδύναμη Σουηδία και αναπόφευκτα το ταξίδι στην Πράγα είχε ως... γαρνιτούρα μπόλικη γκίνια, μουρμούρα και αμφισβήτηση.

Η Φινλανδία δείχνει να βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση και δικαίως είναι φαβορί της αναμέτρησης στο 1.70. Πολύ πιθανό λοιπόν να επαναληφθεί το σενάριο του Τάμπερε, με τη Wolf Pack να επικρατεί και τον νέο άσο των Γιούτα Τζαζ (συμπεριλήφθηκε στο πακέτο της ανταλλαγής που έφερε τον Ντόνοβαν Μίτσελ στο Κλίβελαντ), να σημειώνει τους περισσότερους πόντους. Στο 2.25 το συγκεκριμένο κόμπο.

Από εκεί και πέρα, έχει τύχη το Over 2,5 εύστοχα τρίποντα του έμπειρου γκαρντ Σάσου Σάλιν, ο οποίος στα δύο τελευταία επίσημα ματς με την εθνική Φινλανδίας είχε 7/16. Στο 2.25 η συγκεκριμένη επιλογή για τον άσο της Τενερίφης.

Προγνωστικά Μπάσκετ

Ένα τέταρτο αργότερα, έχουμε το εναρκτήριο παιχνίδι για τον όμιλο της εθνικής μας, απέναντι στην Ουκρανία και τη Μεγάλη Βρετανία (15:15 ERT3, Live από το SPORT24). Στον ίδιο γκρουπ πέρα από την Ελλάδα, μετέχουν ακόμη η Ιταλία, η Κροατία και η Εσθονία.

Εκ των πραγμάτων λοιπόν, το αποψινό ματς είναι καθοριστικό για την τέταρτη θέση, που είναι ο αντικειμενικός στόχος τόσο των Ουκρανών, όσο και των Βρετανών.

Η Ουκρανία λόγω της ασταθούς κατάστασης στο εσωτερικό της, μετά την εισβολή της Ρωσίας προετοιμάστηκε στη Ρίγα της Λετονίας. Με εξαίρεση το πρώτο φιλικό κόντρα στην Τουρκία, η ομάδα του Αϊναρς Μπαγκάτσκις σκόραρε σε όλα τα παιχνίδια της προετοιμασίας της πάνω από 80 πόντους. Είχε 88 στη νίκη επί της Πολωνίας, 82 στην ήττα από τη Σλοβενία και έβαλε 87 στην κανονική διάρκεια του αγώνα με τη Φινλάνδία, τον οποίο έχασε τελικά στην παράταση.

Εξαιρετικά παραγωγική ήταν η Ουκρανία και στα δύο παιχνίδια για τα προκριματικά του MundoBasket, παρότι υπέστη ισάριθμες ήττες. Έχασε με 97-89 από την Ιταλία και με 91-88 από την Ισλανδία στην παράταση.

Η Μεγάλη Βρετανία δεν έδωσε φιλικά προετοιμασίας, παρά μόνο τα δύο παιχνίδια για τα προκριματικά του MundoBasket, όπου ηττήθηκε με 72-57 στο Βέλγιο και με 87-80 εντός έδρας από τη Λετονία. Σε αυτά τα δύο ματς ξεχώρισε ο Μάιλς Χέσον (πέρυσι έπαιξε στο πρωτάθλημα της Ιαπωνίας), σημειώνοντας 17 και 15 πόντους αντίστοιχα. Γενικά, στο ρόστερ τους οι Βρετανοί έχουν μόνο έναν παίκτη σε καλό ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, τον Γκάμπριελ Ολασένι (Νταρουσάφακα).

Λογικά, οι Ουκρανοί θα κάνουν απόψε το πρώτο βήμα για την πρόκρισή τους στη νοκ άουτ φάση. Αν μάλιστα συνεχίσουν το σερί τους, σκοράροντας πάνω από 79 πόντους, ο πιθανός άσος τους από το 1,35 θα ανέβει στο αξιοπρεπές 1.85.

Σε ατομικό επίπεδο, έχει λογική το Over 9,5 πόντοι του Αρτέμ Πούστοβι. Οι Βρετανοί δεν έχουν κάποιο μεγάλο κορμί στην αποστολή τους για να ματσάρουν τον “γίγαντα” των Ουκρανών, που βλέπει τη γη από τα 216 εκατοστά. Ο άλλοτε άσος της Μπαρτσελόνα σημείωσε από 10 πόντους στα δύο τελευταία επίσημα ματς με Ισλανδία και Ιταλία. Στο 2.10 να κάνει το ίδιο και απόψε.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Ισραήλ – Φινλανδία: 2 & Πρώτος σκόρερ Μάρκανεν (απόδοση 2.25), 15:00
  • Ισραήλ – Φινλανδία: Σάλιν Over 2,5 εύστοχα τρίποντα (απόδοση 2.20), 15:00
  • Ουκρανία – Μεγάλη Βρετανία: 1 & Over 79,5 η Ουκρανία (απόδοση 1.85), 15:15
  • Ουκρανία – Μεγάλη Βρετανία: Πούστοβι Over 9,5 πόντοι (απόδοση 2.10), 15:15
TAGS ΜΠΑΣΚΕΤ BET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ