ΜΠΑΣΚΕΤ BET

Προγνωστικά EuroBasket: Με ειδικές επιλογές από το 1.80 ως το 2.30

Προγνωστικά EuroBasket: Με ειδικές επιλογές από το 1.80 ως το 2.30
FIBA

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για τους αγώνες Τσεχία - Φινλανδία, Γεωργία - Βουλγαρία, Γερμανία - Σλοβενία και Ιταλία - Κροατία για την 4η αγωνιστική στη φάση των ομίλων του EuroBasket 2022.

Στον τέταρτο όμιλο, η οικοδέσποινα Τσεχία παίζει με τη Φινλανδία (18:30 Live από το SPORT24) σε ένα κρίσιμο παιχνίδι για την πρόκριση, καθώς και οι δύο ομάδες έχουν ρεκόρ 1-2. Αμφότερες έχουν χάσει από την πρωτοπόρο Τσεχία κι έχουν επίσης μία "κακή" ήττα στο παθητικό τους. Οι μεν Τσέχοι από την Πολωνία, οι δε Φινλανδοί από το Ισραήλ.

Στα δύο προηγούμενα ματς με Ολλανδία και Σερβία, ο Τόμας Σατοράνσκι δεν αγωνίστηκε καθόλου. Απόψε ο Ρόνεν Γκίνζμπουργκ λογικά θα ρισκάρει τη συμμετοχή του για κάποιο χρονικό διάστημα. Υπενθυμίζεται ότι ο νέος άσος της Μπαρτσελόνα έπαιξε 17 λεπτά στην πρεμιέρα με την Πολωνία, ωστόσο έμεινε άποντος, φανερά επηρεασμένος από το τραυματισμό του στον αστράγαλο.

Με τον Σατοράνσκι λοιπόν να μην βρίσκεται στο 100%, οι Τσέχοι θα χρειαστούν οπωσδήποτε μία μεγάλη εμφάνιση από τον Γιαν Βέσελι για να φτάσουν στη νίκη σε ένα εξ ορισμού αμφίρροπο ματς, όπως μαρτυρούν και τα χάντικαπ στον 1,5 πόντο υπέρ των Φινλανδών.

Ο πρώην σέντερ της Φενερμπαχτσέ ήταν ο πρώτος σκόρερ των Τσέχων στα παιχνίδια με Πολωνία και Ολλανδία σημειώνοντας 17 και 24 πόντους αντίστοιχα. Στο 1.87 να ξεπεράσει απόψε τους 14.

Γεωργία - Βουλγαρία: Προγνωστικά και Ανάλυση

Στον πρώτο όμιλο, η Γεωργία του Ηλία Ζούρου αντιμετωπίζει τη Βουλγαρία του Σάσα Βεζένκοβ (20:00 ERT3, Live από το SPORT24). Η Βουλγαρία παρότι έχει ρεκόρ 0-3 διατηρεί ακόμη ελπίδες πρόκρισης αν κάνει το 2/2 με Γεωργία και Βέλγιο.

Από την άλλη, η Γεωργία εκεί που βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο, από τις ήττες με Βέλγιο και Ισπανία, κέρδισε την Τουρκία και ξαναμπήκε γερά στο κόλπο της τετράδας.

Οι οικοδεσπότες είναι απόψε το φαβορί, μην ξεχνάμε ωστόσο ότι έχουν χάσει με τραυματισμό τον Σενγκέλια κι έχουν εξαιρετικά αμφίβολο τον Μπιτάτζε.

Ο άσος των Πέισερς υπέστη διάστρεμμα στην πρεμιέρα με το Βέλγιο. Εν συνεχεία έπαιξε μόλις επτά λεπτά κόντρα στην Ισπανία, ενώ με την Τουρκία ο Ηλίας Ζούρος τον προστάτευσε. Η συμμετοχή του λοιπόν απόψε θεωρείται αμφίβολη.

Επίσης, θα πρέπει να συνυπολογίσουμε ότι ο αγώνας της Γεωργίας με την Τουρκία ήταν εξουθενωτικός και επεισοδιακός. Ναι μεν ο πρώτος όμιλος είχε ρεπό χθες, ωστόσο το παιχνίδι με τους Τούρκους την Κυριακή κρίθηκε στη δεύτερη παράταση και διεξήχθη 5,5 ώρες μετά από αυτό της Βουλγαρίας κόντρα στο Μαυροβούνιο.

Ενδεχομένως να μιλήσει στο τέλος ο νόμος της έδρας και να κερδίσει η Γεωργία, ωστόσο με τον Σάσα Βεζένκοβ να κάνει οργιαστικές εμφανίσεις δεν αποκλείεται η Βουλγαρία να υπερασπιστεί ένα χάντικαπ 9,5 πόντων.

Ο άσος του Ολυμπιακού, είναι ο πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης με 26,6 πόντους κατά μέσο όρο και μένει στο παρκέ πάνω από 35 λεπτά. Το ενδεχόμενο να βγει ξανά πρώτος σκόρερ, όπως κόντρα σε Ισπανία, Τουρκία και Μαυροβούνιο, προσφέρεται στο 1.45. Σε combo με το +9,5 των Βουλγάρων φτάνουμε στο 2.05.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Γερμανία - Σλοβενία: Προγνωστικά και Ανάλυση

Πολύ μεγάλο ντέρμπι έχουμε στον δεύτερο όμιλο, ανάμεσα στη Γερμανία και τη Σλοβενία (21:30 ERT Sports2, Live από το SPORT24). Η Μάνσαφτ έχει εντυπωσιάσει μέχρι στιγμής, αφού μετράει το απόλυτο, κερδίζοντας τη Γαλλία, τη Βοσνία και τη Λιθουανία.

Ειδικά το παιχνίδι με τη Λιθουανία πέρασε στην ιστορία ως ένα από τα συγκλονιστικότερα όλων των εποχών σε επίπεδο EuroBasket. Η νίκη κρίθηκε στη δεύτερη παράταση με 109-107. Πρώτος σκόρερ ήταν ο Φραντς Βάγκνερ με 32 πόντους. Ακολούθησαν ο Σρέντερ με 25 και ο Λο έχοντας 21 με κρίσιμα τρίποντα στο δεύτερο έξτρα πεντάλεπτο.

Η Σλοβενία από την άλλη, βρήκε το μάστορά της απέναντι στη Βοσνία και απόψε υποχρεούται να κερδίσει τους οικοδεσπότες αν θέλει να τερματίσει στην πρώτη θέση. Σε αντίθετη περίπτωση, η πρωτιά θα καταλήξει στην ομάδα του Γκόρντον Χέρμπερτ.

Οι δύο ομάδες συναντήθηκαν ξανά λίγο πριν το EuroBasket, αφού βρίσκονται στον ίδιο όμιλο και στο MundoBasket. Σε εκείνο το παιχνίδι η Γερμανία είχε συντρίψει με 90-71 τη Σλοβενία, στο Μόναχο.

Παρόλα αυτά, οι Σλοβένοι προσφέρονται ξανά σε ρόλο φαβορί, στο 1.50, ενώ το line στο Over/Under του αγώνα είναι στο 176,5! Το όριο έχει βγει τόσο ψηλά, διότι και οι δύο ομάδες σκοράρουν πάνω από 90 πόντους κατά μέσο όρο στο τουρνουά.

Εμείς αν πάμε σε ένα πιο γήινο line, στους 163,5 και ζητήσουμε 15 πόντους από το πρώτο επιθετικό βιολί των Γερμανών, τον Φραντς Βάγκνερ, φτάνουμε σε απόδοση 1.80. Ο άσος των Ορλάντο Μάτζικ έχει 19,3 πόντους κατά μέσο όρο στη διοργάνωση και στο τελευταίο ματς κόντρα στη Σλοβενία είχε σημειώσει 16.

Ιταλία - Κροατία: Προγνωστικά και Ανάλυση

Στον όμιλο της εθνικής μας, η Ιταλία κοντράρεται με την Κροατία, σε ένα ματς που θα κρίνει πολλά στο τελικό πλασάρισμα των δύο ομάδων (22:00 ERT1, Live από το SPORT24). Οι Ατζούρι μετά την απρόσμενη ήττα από την Ουκρανία κινδυνεύουν να μείνουν στην τέταρτη θέση, που σημαίνει ότι θα πέσουν πάνω στα... δόντια της Σερβίας στους "16".

Είναι λοιπόν πολύ σημαντικό για την ομάδα του Τζιανμάρκο Ποτσέκο να βγάλει απόψε αντίδραση και να πάρει το ματς με τους Κροάτες. Εξίσου σημαντικό βέβαια είναι και για την Κροατία να κερδίσει, διότι θα αυξήσει έτσι σημαντικά τις πιθανότητές της να τερματίσει ακόμη και δεύτερη στον όμιλο.

Οι μπουκ βλέπουν ντέρμπι και δίνουν ένα ελαφρύ προβάδισμα 3,5 πόντων στην έδρα, παρότι το σύνολο του Νταμίρ Μουλαομέροβιτς έχει σε ατομικό επίπεδο μεγαλύτερη ποιότητα. Δεν είναι εύκολο να γίνει εκτίμηση για το νικητή, αφού καμία εκ των δύο ομάδων δεν υπερέχει ξεκάθαρα.

Η Ιταλία μετά την ανταγωνιστική εμφάνιση με την Ελλάδα κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος με την Ουκρανία, ενώ η Κροατία είδε κι έπαθε για να κερδίσει την Εσθονία. Αναγκαστικά λοιπόν θα στραφούμε στα ειδικά των παικτών.

Από τους Ατζούρι ο πιο σταθερός παίκτες μέχρι τώρα είναι ο Ακίλε Πολονάρα, ο οποίος έχει 14,3 πόντους κατά μέσο όρο και ο Ποτσέκο τον χρησιμοποίησε 28 λεπτά με την Ελλάδα και 34 με την Ουκρανία. Εφικτό να γράψει διψήφιους πόντους για τέταρτο σερί ματς στο τουρνουά.

Στην Κροατία περιμένουμε ακόμη μία εμφάνιση ξέσπασμα του Μάριο Χεζόνια. Μέχρι στιγμής στο τουρνουά έχει 9,3 πόντους και παίζει πολύ κάτω από τις δυνατότητές του. Ειδικά με την Εσθονία δεν φάνηκε καθόλου. Ώρα λοιπόν, ο νέος άσος της Ρεάλ να βγει μπροστά. Στο 11 το κάτω όριο στους πόντους του. Μαζί με το 10+ του Πολονάρα χτίζουμε combo στο 2.30.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Φινλανδία – Τσεχία: Βέσελι Over 14,5 πόντοι (απόδοση 1.87), 18:30
  • Γεωργία – Βουλγαρία: 2 +9,5 & Βεζένκοβ πρώτος σκόρερ (απόδοση 2.05), 20:00
  • Γερμανία – Σλοβενία: Over 163,5 & Βάγκνερ 15+ πόντοι (απόδοση 1.80), 21:30
  • Ιταλία – Κροατία: Πολονάρα 10+ πόντοι & Χεζόνια 11+ πόντοι (απόδοση 2.30), 22:00
TAGS ΜΠΑΣΚΕΤ BET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ EUROBASKET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ