ΜΠΑΣΚΕΤ BET

Προγνωστικά EuroBasket: Η υπεροχή της Γερμανίας και η δίψα της Λιθουανίας

Ο Γιόνας Βαλαντσιούνας
Ο Γιόνας Βαλαντσιούνας FIBA

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για τους αγώνες Γερμανία - Μαυροβούνιο και Ισπανία - Λιθουανία για τη φάση των "16" στο EuroBasket 2022.

Η Γερμανία με τη δύναμη της έδρας, αλλά και τις άριστες εντυπώσεις που άφησε στον όμιλο, έχει τον πρώτο λόγο απόψε στο νοκ άουτ παιχνίδι με το Μαυροβούνιο, από το οποίο θα προκύψει ο αντίπαλος της εθνικής μας, εφόσον η Ελλάδα επιβεβαιώσει αύριο τα προγνωστικά και κερδίσει την Τσεχία (19:00 ERT3, Live από το SPORT24).

Γερμανία - Μαυροβούνιο: Προγνωστικά και Ανάλυση

Η ομάδα του Γκόρντον Χέρμπερτ προκρίθηκε ως δεύτερη από το δεύτερο γκρουπ, έχοντας ρεκόρ 4-1. Η μοναδική ήττα της Μάνσαφτ ήρθε κόντρα στην πρωταθλήτρια Ευρώπης, Σλοβενία. Παράσημο ασφαλώς η νίκη με 76-63 επί της Γαλλίας και κυρίως το απίστευτο 109-107 επί της Λιθουανίας, στη δεύτερη παράταση.

Στον αντίποδα, το Μαυροβούνιο εκμεταλλεύτηκε ότι βρέθηκε σε βατό όμιλο και προκρίθηκε ως τρίτο από το πρώτο γκρουπ με ρεκόρ 3-2. Βέβαια για να συμβεί αυτό, έπρεπε την τελευταία αγωνιστική να κερδίσει την πληγωμένη οικοδέσποινα Γεωργία με 81-73, σε ένα παιχνίδι που το σκορ κουβάλησαν ο Ιγκόρ Ντρόμπνιακ (22 πόντοι) και ο πρώην άσος του Παναθηναϊκού, Κέντρικ Πέρι (17 πόντοι).

Οι μπουκ δίνουν ξεκάθαρο προβάδισμα στην έδρα, με το βασικό χάντικαπ να είναι στους 11,5 πόντους. Σε τέτοιου είδους ματς πάντως, ακόμη και με ένα καλάθι να έρθει η νίκη, η δουλειά γίνεται, επομένως δεν χρειάζεται να μπλέξουμε με τόσο υψηλό πλεονέκτημα.

Η λογική λέει ότι η Γερμανία εύκολα ή δύσκολα θα λυγίσει την αντίσταση του Μαυροβούνιου. Είναι ομάδα που έχει περισσότερες και πιο ποιοτικές λύσεις. Πέρα από τους τρεις NBAer, τον Σρέντερ, τον Βάγκνερ και τον Τάις, εξαιρετικό τουρνουά κάνουν μέχρι στιγμής και παίκτες που αγωνίζονται στη EuroLeague, όπως ο Μάοντο Λο (14,4 πόντους), ο Αντρέας Ομπστ (10,4 πόντους), ο Νιλς Γκιφάι (9,2 πόντους) και ο Γιοχάνες Τίμαν (8,2 πόντους).

Επίσης, το κίνητρο της Μάνσαφτ για μία διάκριση σε EuroBasket είναι πολύ ισχυρό. Μην ξεχνάμε ότι βρίσκεται εκτός μεταλλίων από το 2005 και ότι ασφαλώς ένα παιχνίδι στους "8" με την Ελλάδα του Γιάννη Αντετοκούνμπο, μέσα στο Βερολίνο, θα αποτελέσει το απόλυτο χαϊλάιτ της διοργάνωσης για τους Γερμανούς.

Εκτός απροόπτου οι γηπεδούχοι θα περάσουν τους 80 πόντους και λογικά θα οδηγήσουν το ματς στο Over 150,5. Άλλωστε, στη διοργάνωση σκοράρουν σχεδόν 93 κατά μέσο όρο. Αν πάρουμε και ένα ελάχιστο χάντικαπ 2,5 πόντων, χτίζουμε απόδοση στο 1.85.

Σε ατομικό επίπεδο, έχει ενδιαφέρον το 6+ ασίστ του Κέντρικ Πέρι. Σχεδόν όλες οι επιθέσεις περνούν από τα χέρια του νατουραλιζέ γκαρντ, ο οποίος είναι δεδομένο πως θα παίξει πάνω από 30 λεπτά απόψε. Στα τρία από τα πέντε ματς του ομίλου, κόντρα σε Γεωργία, Ισπανία και Τουρκία μοίρασε από 9 ασίστ.

Αν πάρουμε μαζί και το Over 15,5 πόντους του Βάγκνερ, ο οποίος στο τουρνουά σκοράρει 16,8 κι αν βρει ρυθμό είναι ασταμάτητος, χτίζουμε απόδοση στο 2.60.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ισπανία - Λιθουανία: Προγνωστικά και Ανάλυση

Το μεγάλο ντέρμπι της βραδιάς είναι ασφαλώς αυτό ανάμεσα στην Ισπανία και τη Λιθουανία (21:45 ERT1, Live από το SPORT24). Η Ισπανία πέρασε ως πρώτη από τον πρώτο όμιλο με ρεκόρ 4-1. Η Λιθουανία ως τέταρτη από τον δεύτερο όμιλο με ρεκόρ 2-3. Παρόλα αυτά, οι στοιχηματικές δίνουν φαβορί τους Λιθουανούς με 4,5 πόντους χάντικαπ.

Είναι αλήθεια, πως η ομάδα του Μασκβίτις έπαιξε σε έναν πολύ πιο δύσκολο όμιλο και παρότι υπέστη τρεις ήττες από Σλοβενία, Γαλλία και Γερμανία, πάλεψε όλα τα παιχνίδια της στα ίσα.

Αντίθετα, η Ισπανία δεν έχει τη λάμψη του παρελθόντος και ουσιαστικά πορεύεται στο τουρνουά με κορυφαίους παίκτες τον σταθερότατο Γουίλι Ερνανγκόμεθ και τον νατουραλιζέ Λορέντσο Μπράουν. Η "φούρια ρόχα" ηττήθηκε στο γκρουπ από το Βέλγιο, ένα αποτέλεσμα που προκάλεσε αίσθηση, έστω κι αν δεν είχε αντίκτυπο στην τελική της κατάταξη, αφού στο τελευταίο ματς κέρδισε οριακά την Τουρκία με 72-69.

Η Λιθουανία μπορεί να έχει κάποια χτυπητά κενά στους γκαρντ, ωστόσο παίζει με τρομερή καρδιά και ένταση σε όλα τα παιχνίδια της. Πρόκειται άλλωστε για ένα μπασκετικό έθνος, που διψάει για διακρίσεις και είναι πάντα υπερήφανο για την εθνική του ομάδα.

Η Ισπανία από την άλλη, είναι ασφαλώς από τις πιο βαριές φανέλες στη διοργάνωση, όμως μόνο αυτές δεν αρκούν. Η "φούρια ρόχα" είναι χορτασμένη από μετάλλια και αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε ένα μεταβατικό στάδιο, επομένως δεν πρόκειται να προκληθεί καμία έκπληξη αν αποχαιρετίσει νωρίς το τουρνουά.

Η νίκη της Λιθουανίας προσφέρεται στο 1.55, όμως μπορούμε να εκτοξεύσουμε αυτήν την απόδοση αν ζητήσουμε από την Ισπανία να μη χάσει με πάνω από 12,5 πόντους. Μπορεί οι Ισπανοί να μην έχουν στο ρόστερ τους τις προσωπικότητες του παρελθόντος, είναι όμως μία ομάδα που δεν παραδίνεται χωρίς μάχη.

Σε ατομικό επίπεδο, μοιάζει εφικτό το double-double του Γιόνας Βαλανσιούνας. Ο ηγέτης της εθνικής Λιθουανίας έχει κάνει ήδη τρία στη φετινή διοργάνωση. Θα μπορούσε να είχε και παραπάνω, αφού στο παιχνίδι με τη Σλοβενία το έχασε για έναν πόντο. Ο σέντερ των Γκρίζλις σημειώνει στο EuroBasket 18,4 πόντους κατά μέσο όρο και κατεβάζει 11,4 ριμπάουντ.

Στο 1.70 το ενδεχόμενο να γράψει διψήφιο νούμερο σε δύο στατιστικές κατηγορίες. Όποιος θέλει να ρισκάρει λίγο παραπάνω μπορεί να ζητήσει και τους 13+ πόντους του Μάριους Γκριγκόνις. Ο νέος άσος του Παναθηναϊκού κάνει σπουδαίο τουρνουά και είναι μακράν του δεύτερου ο πιο αξιόπιστος περιφερειακός της Λιθουανίας. Δεν έχει πέσει σε κανένα ματς στο EuroBasket κάτω από τους 13 πόντους. Σημειώνει 15,8 κατά μέσο όρο και σουτάρει από το τρίποντο με το εκπληκτικό 43,3%, έχοντας συνολικά 13/30 τρίποντα.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Γερμανία – Μαυροβούνιο: 1 -2,5 & Over 150,5 (απόδοση 1.85), 19:00
  • Γερμανία – Μαυροβούνιο: Πέρι 6+ ασίστ & Βάγκνερ Over 15,5 πόντοι (απόδοση 2.60), 19:00
  • Ισπανία – Λιθουανία: 2 & Ισπανία +12,5 (απόδοση 2.45), 21:45
  • Ισπανία – Λιθουανία: Βαλανσιούνας double-double & Γκριγκόνις 13+ πόντους (απόδοση 2.75), 21:45
TAGS ΜΠΑΣΚΕΤ BET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ EUROBASKET ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ