ΜΠΑΣΚΕΤ BET

Προγνωστικά EuroBasket: Με το 1.80 της Γαλλίας και το 2.22 του Γκομπέρ

Προγνωστικά EuroBasket: Με το 1.80 της Γαλλίας και το 2.22 του Γκομπέρ
FIBA

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για τους αγώνες Τουρκία - Γαλλία και Σλοβενία - Βέλγιο για τη φάση των "16" του EuroBasket 2022.

Η φάση των νοκ άουτ στο EuroBasket 2022 ξεκινάει με την αναμέτρηση της Τουρκίας κόντρα στη Γαλλία (13:00 ERT1, Live από το SPORT24). Οι μπουκ δίνουν καθαρό φαβορί τους "τρικολόρ" με 7,5 πόντους χάντικαπ.

Τουρκία - Γαλλία: Προγνωστικά και Ανάλυση

Η ομάδα του Βενσάν Κολέ τερμάτισε τρίτη στον δεύτερο όμιλο με ρεκόρ 3-2 πίσω από Σλοβενία και Γερμανία, από τις οποίες ηττήθηκε. Οι Γάλλοι πάντως, στο παιχνίδι με τους πρωταθλητές Ευρώπης έχασαν οριακά και έπρεπε ο Λούκα Ντόντσιτς να κάνει μία εξωπραγματική εμφάνιση με 47 πόντους για να λυγίσουν.

Η Τουρκία από την πλευρά της, τερμάτισε δεύτερη στον βατό πρώτο όμιλο με ρεκόρ 3-2, καθώς ηττήθηκε την τελευταία αγωνιστική με 72-69 από την Ισπανία σε ένα αμφίρροπο ματς, με συνεχείς εναλλαγές στην πρωτοπορία.

Το σύνολο του Εργκίν Αταμάν ήρθε στη διοργάνωση με υψηλές βλέψεις, ωστόσο οι εμφανίσεις του μέχρι στιγμής είναι απογοητευτικές. Η Τουρκία δεν πείθει ότι μπορεί να προχωρήσει πολύ βαθιά στο τουρνουά, καθώς βασίζεται αποκλειστικά στο ατομικό ταλέντο των τριών NBAer (Σενγκούν, Οσμάν, Κορκμάζ) και απέχει πολύ από το να χαρακτηριστεί κανονική ομάδα.

Προστέθηκε και το σοκ με τον Σέιν Λάρκιν, ο οποίος τέθηκε νοκ άουτ για το υπόλοιπο του EuroBasket και ασφαλώς οι ελπίδες των Τούρκων για το αποψινό ματς μειώθηκαν αισθητά.

Στον όμιλο, η Τουρκία με εξαίρεση το παιχνίδι κόντρα στην αδύναμη Βουλγαρία, όπου έβαλε 101 πόντους, δεν μπόρεσε να σκοράρει άλλη φορά πάνω από 80. Έμεινε στους 69 με την Ισπανία. Στους 68 στην κανονική διάρκεια με τη Γεωργία (έληξε 88-83 στη δεύτερη παράταση), στους 72 με το Μαυροβούνιο και στους 78 με το Βέλγιο.

Απέναντι στο μέγεθος και την αθλητικότητα των Γάλλων δεν θα προξενήσει καμία εντύπωση αν η Τουρκία δεν περάσει ούτε τους 70 σήμερα. Η Γαλλία είναι από τις καλύτερες άμυνες του τουρνουά και ούσα στον πιο δύσκολο όμιλο του EuroBasket δέχθηκε μόλις 75,8 πόντους στον πρώτο γύρο.

Το ενδεχόμενο λοιπόν να κερδίσουν οι "τρικολόρ", καλύπτοντας ένα βατό χάντικαπ 3,5 πόντων και το ματς να μην ξεπεράσει τους 162 πόντους προσφέρεται στο 1.80. Σημειώνεται, ότι η Γαλλία στον όμιλο είχε 4/5 Under 152,5.

Σε ατομικό επίπεδο, έχει λογική το double-double του Ρουντί Γκομπέρ, ο οποίος μέχρι στιγμής στο τουρνουά μετράει 12,8 πόντους και 9 ριμπάουντ ανά ματς. Ο σέντερ των Τίμπεργουλβς έχει κάνει ήδη δύο double-double στο τουρνουά με Γερμανία και Βοσνία και το πλησίασε τόσο με την Ουγγαρία, όπου κατέβασε 9 ριμπάουντ, όσο και με τη Σλοβενία, όπου είχε 8. Στο 2.22 να τα καταφέρει κόντρα στην Τουρκία.

Σλοβενία - Βέλγιο: Προγνωστικά και Ανάλυση

Δεύτερο ματς στο πρόγραμμα είναι το Σλοβενία – Βέλγιο (15:45 ERT1, Live από το SPORT24). Πρόκειται ίσως για το λιγότερο ενδιαφέρον παιχνίδι στη νοκ άουτ φάση, αφού η διαφορά δυναμικότητας μεταξύ των δύο ομάδων είναι πολύ σημαντική.

Η Σλοβενία τερμάτισε πρώτη στον όμιλο του θανάτου, χάνοντας μόνο από τη Βοσνία. Σε όλα τα ματς δηλαδή με ομάδες πρώτης γραμμής, όπως η Γαλλία, η Λιθουανία και η Γερμανία, επιβλήθηκε και έστειλε το μήνυμα ότι είναι αποφασισμένη να κυνηγήσει το ριπίτ.

Για το Βέλγιο και μόνο η πρόκριση στους "16" καθιστά επιτυχημένη την πορεία του στο EuroBasket. Οι Βέλγοι προκρίθηκαν, κερδίζοντας την τελευταία αγωνιστική τη Βουλγαρία. Στο ενεργητικό τους πάντως έχουν επίσης τη μεγάλη νίκη επί της Ισπανίας και αυτή επί της οικοδέσποινας του ομίλου, Γεωργίας.

Σήμερα η ομάδα του Ντάριο Γκέργκια θα έχει απλά την ευκαιρία να διασκεδάσει ένα ματς κόντρα στον φοβερό και τρομερό Λούκα Ντόντσιτς. Στοιχηματικά δεν έχει και πολύ νόημα να ασχοληθούμε με το χάντικαπ, αφού αναμενόμενα βρίσκεται σε πολύ υψηλά επίπεδα (17,5 πόντους). Ψηλά παίζει και το line στο Over/Under (170,5) αφού η Σλοβενία βάζει στο τουρνουά 92,8 πόντους. Το Βέλγιο πάντως αρέσκεται σε πολύ πιο αργό τέμπο και για να μη διασυρθεί θα προσπαθήσει να κατεβάσει τον αριθμό των κατοχών.

Στη λογική ότι όλοι οι Σλοβένοι εκτελούν για τρεις και εκμεταλλεύονται τις δημιουργίες του Ντόντσιτς, παίζεται το Over 0,5 εύστοχο τρίποντο του Εντο Μούριτς στο 2.10. Ο 30χρονος φόργουορντ είχε 2/7 τρίποντα κόντρα στη Γαλλία και έχει εκτελέσει μέχρι στιγμής 15 τρίποντα στη διοργάνωση.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Τουρκία – Γαλλία: 2 -3,5 & Under 162,5 (απόδοση 1.80), 13:00
  • Τουρκία – Γαλλία: Γκομπέρ double-double (απόδοση 2.22), 13:00
  • Σλοβενία – Βέλγιο: Μούριτς Over 0,5 εύστοχα τρίποντα (απόδοση 2.10), 15:45
TAGS ΜΠΑΣΚΕΤ BET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ EUROBASKET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ