ΜΠΑΣΚΕΤ BET

Προγνωστικά EuroBasket: Η εκδίκηση της Ελλάδας στο 2.02 και το 2.25 του Γιάννη

Προγνωστικά EuroBasket: Η εκδίκηση της Ελλάδας στο 2.02 και το 2.25 του Γιάννη
INTIME SPORTS

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για τον αγώνα της Ελλάδας με την Τσεχία στη φάση των "16" του EuroBasket 2022.

Η Ελλάδα έκανε το καθήκον της στο Μιλάνο. Πήρε την πρώτη θέση στον όμιλο με το απόλυτο των νικών και ταξίδεψε στο Βερολίνο με στόχο να φτάσει ως το τέλος της διαδρομής.

Πρώτος αντίπαλος της εθνικής μας στα νοκ άουτ είναι η Τσεχία (21:45 ERT1, Live από το SPORT24), η οποία τα τελευταία χρόνια έχει εξελιχθεί στον κακό μας δαίμονα, αφού μας απέκλεισε τόσο στο προολυμπιακό τουρνουά του Καναδά, όσο και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2019.

Αυτή τη στιγμή βέβαια, η "επίσημη αγαπημένη" φαντάζει το απόλυτο φαβορί της αναμέτρησης (13,5 πόντους το βασικό χάντικαπ) και δείχνει αποφασισμένη να πάρει εκδίκηση από την παρέα του Τόμας Σατοράνσκι και του Γιαν Βέσελι.

Ελλάδα - Τσεχία: Προγνωστικά και Ανάλυση

Η Τσεχία προκρίθηκε ως τέταρτη από τον τέταρτο όμιλο, που διοργάνωσε η ίδια στην Πράγα. Το σύνολο του Ρόνεν Γκίνζμπουργκ έφτασε την τελευταία αγωνιστική να δίνει "τελικό" πρόκρισης κόντρα στο Ισραήλ. Με κορυφαίο τον Σατοράνσκι (14 πόντοι, 8 ριμπάουντ, 11 ασίστ), ο οποίος έκανε την καλύτερή του εμφάνιση στο τουρνουά, οι Τσέχοι λύγισαν τους Ισραηλινούς με 88-77 και πήραν το εισιτήριο για τους "16" με ρεκόρ 2-3.

Ο Σατοράνσκι ταλαιπωρήθηκε από σοβαρό τραυματισμό στον αστράγαλο πριν το EuroBasket και εκφράστηκαν φόβοι ότι μπορεί να χάσει τη διοργάνωση. Τελικά, ο νέος άσος της Μπαρτσελόνα μπήκε κανονικά στην αποστολή, αλλά αγωνίστηκε μόνο στα τα τρία ματς του ομίλου. Μάλιστα, στην ήττα από την Πολωνία έπαιξε μόνο 17 λεπτά.

Γενικά, ο Σατοράνσκι φάνηκε επηρεασμένος από τον τραυματισμό του, ωστόσο στο τελευταίο παιχνίδι με το Ισραήλ έδειξε σε μεγάλο ποσοστό να τον αφήνει πίσω του. Φυσικά, η Τσεχία με τον πολύπειρο πόιντ-γκαρντ στην πεντάδα της είναι εντελώς διαφορετική ομάδα και σίγουρα πιο επικίνδυνη.

Το ρόστερ των Τσέχων δεν βγάζει μάτια, είναι όμως ένα σύνολο που δεν μπορεί να υποτιμηθεί, διότι πέρα από τον Βέσελι και τον Σατοράνσκι, που είναι παίκτες επιπέδου NBA/EuroLeague, υπάρχει ακόμη ο Βόιτεχ Χρούμπαν, που είναι ο πρώτος σκόρερ της Τσεχίας στη διοργάνωση με 15,2 πόντους. Οι εξαιρετικοί σουτέρ τριών πόντων Μάρτιν Πέτερκα και Γιάρομιρ Μπόχατσικ. Ο δυναμικός undersized σέντερ, Πάτρικ Αουντα. Ο θηριώδης σέντερ Οντρεϊ Μπάλβιν, ενώ στα υπόψιν μας θα πρέπει να έχουμε και τον ψηλό γκαρντ (2,03 μ.) Βιτ Κρέιτσι, των Οκλαχόμα Θάντερ, έστω κι αν δεν παίρνει πολύ χρόνο από τον Γκίνζμπουργκ.

Το βασικό πρόβλημα της Τσεχίας στον όμιλο ήταν η άμυνα, καθώς δέχθηκε 87 πόντους κατά μέσο όρο. Πολωνία και Φινλανδία της έβαλαν σχεδόν 100, ενώ τόσο η Σερβία όσο και η Ολλανδία σκόραραν εναντίον της 80+.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Η Ελλάδα με τον... αφιονισμένο Γιάννη Αντετοκούνμπο τρέχει συνεχώς το γήπεδο και σκοράρει πανεύκολα μέχρι στιγμής πάνω από 80 πόντους σε κάθε ματς. Για την ακρίβεια, η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη έκλεισε τον όμιλο με 91,2 πόντους κατά μέσο όρο στην επίθεση, αφού έπιασε τους 90+ κόντρα σε Μεγάλη Βρετανία, Ουκρανία και Εσθονία.

Αν το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ορίσει το ρυθμό της αναμέτρησης και δεν εγκλωβιστεί σε παιχνίδι πέντε εναντίον πέντε και μεγάλων κατοχών, που θα προσπαθήσουν να επιβάλουν οι Τσέχοι, τότε δεν θα έχει πρόβλημα να πλησιάσει ή και να ξεπεράσει τους 90 πόντους. Η Ελλάδα χρωστάει απαντήσεις για τη συντριβή που υπέστη πέρυσι στον Καναδά και έχει τη δυνατότητα απόψε να το κάνει με ηχηρό τρόπο, φτάνοντας δηλαδή σε μία νίκη με διψήφια διαφορά.

Οριακά πάνω από το 1.40 παίζει η νίκη της Ελλάδας με 8,5 πόντους χάντικαπ. Αν πάρουμε και ένα βατό line 157 πόντων για το Over, φτάνουμε σε απόδοση διπλασιασμού.

Προγνωστικά Στοιχήματος

Σε ατομικό επίπεδο, ασφαλώς είναι απόλαυση να ποντάρεις πάνω στον Γιάννη και να βλέπεις σε κάθε ματς να κάνει απίστευτα πράγματα. Ο Greek Freak είναι ο κορυφαίος παίκτης του τουρνουά και παρότι υπέστη ένα ελαφρύ διάστρεμμα με την Εσθονία, δεν τίθεται κανένα θέμα ανησυχίας για το αποψινό παιχνίδι.

Ο άσος των Μπακς παίζει με τον αέρα του καλύτερου μπασκετμπολίστα στον κόσμο και η στάση του σώματός του φωνάζει ότι θέλει να φτάσει μέχρι την κορυφή της Ευρώπης με το εθνόσημο. Αν κάποιος ζητήσει απόψε απλά να επαληθεύσει τους μέσους όρους του σε πόντους και ριμπάουντ θα χτίσει απόδοση άνω του 2.20.

Ο Γιάννης σκοράρει 29,5 πόντους κατά μέσο όρο και κατεβάζει 9 ριμπάουντ. Στο 2.25 το combo να πετύχει απόψε Over 27,5 πόντους και να μαζέψει πάνω από 8 "σκουπίδια".

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Ελλάδα – Τσεχία: 1 -8,5 & Over 157,5 (απόδοση 2.02), 21:45
  • Ελλάδα – Τσεχία: Γιάννης Over 27,5 πόντοι & Over 8,5 ριμπάουντ (απόδοση 2.25), 21:45
TAGS ΜΠΑΣΚΕΤ BET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ EUROBASKET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ