ΜΠΑΣΚΕΤ BET

Προγνωστικά EuroBasket: Το... ατόπημα της Κροατίας και το 2.15 του Γιόκιτς

Προγνωστικά EuroBasket: Το... ατόπημα της Κροατίας και το 2.15 του Γιόκιτς
PHOTO CREDITS: FIBA

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για τους αγώνες Ουκρανία - Πολωνία, Φινλανδία - Κροατία και Σερβία - Ιταλία για τη φάση των "16" του EuroBasket 2022.

Το σημερινό πρόγραμμα του EuroBasket ξεκινάει με την αναμέτρηση της Ουκρανίας κόντρα στην Πολωνία (13:00 ERT3, Live από το SPORT24). Πρόκειται για δύο ομάδες που είναι ήδη ικανοποιημένες με την πρόκριση στους "16" και όποια καταφέρει να βρεθεί στα προημιτελικά, εκεί όπου περιμένει ήδη Σλοβενία, θα έχει κάνει ουσιαστικά μία μικρή υπέρβαση.

Οι μπουκ δίνουν ελαφρύ προβάδισμα στην Ουκρανία με 4,5 πόντους. Είναι αλήθεια πως η ομάδα του Αϊναρς Μπαγκάτσκις άφησε θετικές εντυπώσεις στην πρώτη φάση, ειδικά με τη νίκη της κόντρα στην οικοδέσποινα του ομίλου, Ιταλία. Βέβαια, μόλις ήρθαν τα δύσκολα παιχνίδια με Ελλάδα και Κροατία, φάνηκε πως είναι ένα επίπεδο κάτω. Και η Πολωνία πάντως δεν είναι αμελητέα ποσότητα, αφού προκρίθηκε με ρεκόρ 3-2, κερδίζοντας την Τσεχία, το Ισραήλ και την Ολλανδία.

Στη λογική ότι το ματς αναμένεται να εξελιχθεί σε ντέρμπι, μπορούμε να κοιτάξουμε προς το 6,5 των Πολωνών στο αξιοπρεπές 1.70. Από εκεί και πέρα, στα μεγάλα παιχνίδια βγαίνουν συνήθως μπροστά οι μεγάλοι παίκτες. Ο σούπερ σταρ της Ουκρανίας, Σβι Μίχαλιουκ σκοράρει στο τουρνουά 18 πόντους κατά μέσο όρο με εξαιρετικά ποσοστά ευστοχίας από την περιφέρεια (42,4% στο τρίποντο). Ενδιαφέρον ασφαλώς το 2.00 στο ενδεχόμενο ο άσος των Ράπτορς να ξεπεράσει τους 18 πόντους σήμερα, όπως έκανε στη μεγάλη νίκη επί των Ιταλών, όπου πέτυχε 25.

Στον αντίποδα, ο Ματέους Πονίτκα χρωστάει ένα ακόμη μεγάλο επιθετικά ματς, μετά από αυτό στην πρεμιέρα με την Τσεχία, όπου έκανε όργια με 26 πόντους. Στα επόμενα τέσσερα δεν ξεπέρασε τους 11. Η Πολωνία θα χρειαστεί μία γεμάτη εμφάνιση από την ηγέτη της για να διεκδικήσει την πρόκριση. Στο 2.00 το Over 13,5 πόντοι του 29χρονου άσου.

Φινλανδία - Κροατία: Προγνωστικά και Ανάλυση

Με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται και η αναμέτρηση της Φινλανδίας με την Κροατία (15:45 ERT1, Live από το SPORT24), όπου οι μπουκ δίνουν φαβορί την ομάδα του Νταμίρ Μουλαομέροβιτς με 4,5 πόντους.

Η Κροατία έχασε τα πρώτα δύο ντέρμπι στον όμιλο με Ελλάδα και Ιταλία, αλλά στη συνέχεια κέρδισε τα βατά ματς με Εσθονία, Μεγάλη Βρετανία και Ουκρανία. Βέβαια, στο τελευταίο παιχνίδι με τους Ουκρανούς επέλεξε προκλητικά την τρίτη θέση, κάνοντας ό,τι περνάει από το χέρι της για να μην κερδίσει με +7 πόντους. Τελικά, επικράτησε με 90-85 και στην τριπλή ισοβαθμία με Ιταλία και Ουκρανία, η διαφορά πόντων την έφερε στο πάνω ταμπλό, όπου θα αντιμετωπίσει απόψε τη Φινλανδία με στόχο την πρόκριση στα προημιτελικά, όπου περιμένει η Ισπανία.

Συνήθως, όταν διαλέγεις με τέτοιο τρόπο μονοπάτι τιμωρείσαι. Σε κάθε περίπτωση, η Φινλανδία είναι ανταγωνιστικός αντίπαλος. Σουτάρει καλά από το τρίποντο (πάνω από 39%), τρέχει το γήπεδο και έχει έναν σούπερ σταρ όπως ο Λάουρι Μάρκανεν, ο οποίος αν μείνει στο παρκέ πάνω από 30 λεπτά, περνάει για πλάκα τους 30 πόντους.

Επίσης, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι δύο ομάδες διασταυρώθηκαν στον ίδιο όμιλο για τα προκριματικά του MundoBasket, εκεί όπου η Φινλανδία έκανε δύο νίκες (77-71 εντός, 81-79 εκτός με την Κροατία να έχει σε αυτό το ματς κανονικά Μπογκντάνοβιτς, Χεζόνια και Ζούμπατς) και ουσιαστικά πέταξε εκτός τελικής φάσης τους Κροάτες.

Παρότι η Κροατία έχει θεωρητικά πιο κλασάτο ρόστερ, το ματς δεν αναμένεται καθόλου εύκολο. Μπορούμε λοιπόν να ανεβάσουμε λίγο το χάντικαπ στους 8,5 πόντους και να στηρίξουμε τη Φινλανδία, η οποία αναμένεται να έχει κι ένα έξτρα κίνητρο απόψε μετά την απόφαση της Κροατίας να τη διαλέξει ως αντίπαλο στους "16". Αν ποντάρουμε παράλληλα για πρώτο σκόρερ τον Μάρκανεν χτίζουμε απόδοση στο 2.10. Σημειώνεται ότι ο άσος των Τζαζ έχει στο EuroBasket 24,8 πόντους κατά μέσο όρο, σημειώνοντας 33 κόντρα στο Ισραήλ και 34 απέναντι στην Τσεχία, όπου αγωνίστηκε πάνω από 30 λεπτά.

Σερβία - Ιταλία: Προγνωστικά και Ανάλυση

Τρίτο ματς κατά σειρά στην ημέρα είναι το Σερβία – Ιταλία (19:00 ERT1, Live από το SPORT24). Η ομάδα του Σβέτισλαβ Πέσιτς έκανε έναν υγιεινό περίπατο στον τέταρτο όμιλο του EuroBasket με 5/5 νίκες, όλες με διψήφια διαφορά. Στην πραγματικότητα τα ματς του ομίλου ήταν απλά ένα καλό ζέσταμα για τη Σερβία εν όψει των νοκ άουτ.

Για την Ιταλία, το γεγονός ότι τερμάτισε τέταρτη στον όμιλο, που διοργάνωσε η ίδια, είναι ασφαλώς αποτυχία, διότι όλα δείχνουν ότι θα αποχαιρετίσει το τουρνουά μόλις στο πρώτο νοκ άουτ. Αν είχε τερματίσει δεύτερη ή τρίτη, θα είχε πολύ καλύτερες πιθανότητες για να φτάσει ως τα προημιτελικά. Τώρα, η ομάδα του Τζιανμάρκο Ποτσέκο είναι αναγκασμένη να τα βάλει με ένα από τα φαβορί για το χρυσό και ουσιαστικά ψάχνει μία έκπληξη μέγα τόνων, όπως αποδεικνύει και το χάντικαπ των 11,5 πόντων.

Το κακό για την Ιταλία στον όμιλο έγινε με την ήττα από την Ουκρανία. Κατά τα άλλα οι εμφανίσεις της ήταν μαχητικές. Κέρδισε άνετα την Εσθονία και τη Μεγάλη Βρετανία, επιβλήθηκε της Κροατίας και παρουσιάστηκε ανταγωνιστική κόντρα στη σαφώς ανώτερη ποιοτικά Ελλάδα.

Στη λογική ότι οι Ατζούρι θα παίξουν για την περηφάνια τους μπορούμε να συνδυάσουμε την προφανή νίκη της Σερβίας με ένα χάντικαπ 15,5 πόντων υπέρ της Ιταλίας. Το combo νίκη Σερβία, με τους Ατζούρι να μη χάνουν πάνω από 15 πόντους προσφέρεται στο 1.85.

Από εκεί και πέρα μοιάζει σχεδόν δεδομένο ότι ο Νίκολα Γιόκιτς θα κάνει double-double απέναντι στην αδύναμη φροντ-λάιν των Ιταλών, οι οποίοι στην πραγματικότητα πορεύονται στο τουρνουά, χωρίς καθαρόαιμο σέντερ.

Ο άσος των Νάγκετς έγραψε τρία double-double στη φάση των ομίλων με Τσεχία, Φινλανδία και Ισραήλ. Δεν τα κατάφερε κόντρα στην Ολλανδία και την Πολωνία, όπου ο Πέσιτς τον χρησιμοποίησε μόλις 22 και 18 λεπτά αντίστοιχα.

Απόψε, ο "τζόκερ" λογικά θα μείνει στο παρκέ κοντά στα 30 λεπτά, άρα η πιθανότητα να γράψει μεγάλα νούμερα σε πόντους και ριμπάουντ είναι αυξημένη. Αν πάρουμε το βατό όριο των 17,5 πόντων σε συνδυασμό με μίνιμουμ 11 ριμπάουντ χτίζουμε μία εξαιρετική απόδοση στο 2.15.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Ουκρανία – Πολωνία: Μίχαλιουκ Over 18,5 πόντοι (απόδοση 2.00), 13:00
  • Ουκρανία – Πολωνία: Πονίτκα Over 13,5 πόντοι (απόδοση 2.00), 13:00
  • Φινλανδία – Κροατία: 1 +8,5 & Πρώτος σκόρερ Μάρκανεν (απόδοση 2.10), 15:45
  • Σερβία – Ιταλία: 1 & Ιταλία +15,5 (απόδοση 1.85), 19:00
  • Σερβία – Ιταλία: Γιόκιτς Over 17,5 πόντοι & Over 10,5 ριμπάουντ (απόδοση 2.15), 19:00
TAGS ΜΠΑΣΚΕΤ BET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ EUROBASKET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ