ΜΠΑΣΚΕΤ BET

Προγνωστικά EuroBasket: Για την πρωτιά η Σλοβενία και το 2.70 της Βουλγαρίας

Προγνωστικά EuroBasket: Για την πρωτιά η Σλοβενία και το 2.70 της Βουλγαρίας
FIBA

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για τους αγώνες Βουλγαρία - Βέλγιο και Γαλλία - Σλοβενία, για την τελευταία αγωνιστική στη φάση των ομίλων του EuroBasket.

Η Βουλγαρία μπορεί να ξεκίνησε με τρεις ήττες τις υποχρεώσεις της στο EuroBasket 2022, όμως μετά τη χθεσινή της νίκη κόντρα στη Γεωργία, αναπτέρωσε τις ελπίδες της για πρόκριση στους "16" και πρακτικά παίζει σήμερα τελικό με το Βέλγιο (17:15 Live από το SPORT24).

Βουλγαρία - Βέλγιο: Προγνωστικά και Ανάλυση

Με τον Ντι Μποστ να κάνει το παιχνίδι της ζωής του με 33 πόντους (9/14 τρίποντα) και τον Σάσα Βεζένκοβ να προσθέτει ακόμη μία επιβλητική εμφάνιση με 28 πόντους και 14 ριμπάουντ, η Βουλγαρία επικράτησε 92-80 της Γεωργίας και έχει απόψε την ευκαιρία να προκριθεί στα νοκ άουτ, αν κερδίσει και το Βέλγιο.

Για την πρόκριση βέβαια παίζει και το Βέλγιο, καθώς χρειάζεται μόνο νίκη προκειμένου να συνεχίσει στη διοργάνωση. Μάλιστα, υπό προϋποθέσεις μπορεί να βγει ακόμη και δεύτερο, αν παράλληλα ηττηθούν η Ισπανία και το Μαυροβούνιο.

Η ομάδα του Ντάριο Γκέργκια ηττήθηκε χθες εύκολα από την Τουρκία με 78-63, σε ένα ματς πάντως που ο Κροάτης τεχνικός ξεκούρασε τους κορυφαίους παίκτες του. Είναι χαρακτηριστικό, πως ο Ομπασοχάν έπαιξε λίγο παραπάνω από 20 λεπτά και ο Μπακό μόλις 13:41.

Το Βέλγιο θεωρητικά έχει πιο γεμάτη ομάδα από τη Βουλγαρία και για αυτό προσφέρεται φαβορί στο 1.50. Οι Βούλγαροι ωστόσο θα έχουν στο παρκέ τον καλύτερο παίκτη, τον Σάσα Βεζένκοβ, ο οποίος κάνει απίστευτα πράγματα στο φετινό EuroBasket με 27 πόντους και 12 ριμπάουντ κατά μέσο όρο.

Αν ο άσος του Ολυμπιακού παίξει ξανά στα γνωστά του στάνταρ και ο Μποστ κάνει μία παρόμοια εμφάνιση όπως αυτή κόντρα στη Γεωργία, δεν αποκλείεται η Βουλγαρία να φέρει τα πάνω κάτω στον όμιλο. Σε κάθε περίπτωση, σε ματς της μίας ζαριάς αξίζει πάντα το ρίσκο υπέρ του αουτσάιντερ, με τον άσο της Βουλγαρίας να προσφέρεται στο 2.70.

Από εκεί και πέρα, στο συγκεκριμένο ματς μπορούμε να ζητήσουμε ένα συνδυαστικό με ειδικά στοιχήματα παικτών. Ο Βεζένκοβ παίζει σε κάθε αγώνα σχεδόν 38 λεπτά, επομένως φαίνεται πως έχει στο τσεπάκι του ένα ακόμη double-double. Ηδη μετράει τρία στα πρώτα τέσσερα ματς.

Από την άλλη, στο Βέλγιο ήρθε η ώρα να βγει ο μπροστά ο Ομπασοχάν. Ο νέος άσος της Βιλερμπάν πήρε μόλις τέσσερις προσπάθειες με την Τουρκία και πρακτικά έμεινε ένα ημίχρονο στον πάγκο για να είναι απόλυτα έτοιμος στον αποψινό τελικό. Βατό όριο οι 12 πόντοι. Σε combo με το double-double του Βεζένκοβ χτίζουμε απόδοση άνω του 2.00.

Στο παιχνίδι της Γεωργίας με το Μαυροβούνιο δεν μπορεί να γίνει ξεκάθαρη εκτίμηση πριν ολοκληρωθεί το ματς Βουλγαρία – Βέλγιο, διότι αν κερδίσει η Βουλγαρία, τότε η Γεωργία θα είναι και μαθηματικά αποκλεισμένη, άρα και αδιάφορη.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Γαλλία - Σλοβενία: Προγνωστικά και Ανάλυση

Στο μεγάλο ματς του δευτέρου ομίλου, η Σλοβενία παίζει με τη Γαλλία, με διακύβευμα την πρώτη θέση (18:15 Live από το SPORT24). Οι πρωταθλητές Ευρώπης γνωρίζουν πως αν κερδίσουν τους "τρικολόρ" θα καπαρώσουν την πρώτη θέση στο γκρουπ. Αν όμως χάσουν, μπορεί να βγουν από δεύτεροι μέχρι και τέταρτοι, με πιο πιθανό σενάριο να είναι αυτό της τρίτης θέσης.

Για την παρέα του Λούκα Ντόντσιτς είναι πολύ σημαντικό να κερδίσει το αποψινό ματς, διότι αν βγει πρώτη θα στρώσει το δρόμο της στα χιαστί μέχρι τα ημιτελικά, όπου πιθανότατα θα συναντήσει τη Σερβία. Σε αντίθετη περίπτωση, θα μπλέξει σε πολύ πιο δύσκολα μονοπάτια.

Σε ό,τι αφορά στη Γαλλία, ξέρει ότι αν κερδίσει εξασφαλίζει ότι θα βρίσκεται στην πρώτη δυάδα του ομίλου. Για να βγει πάντως πρώτη θα πρέπει παράλληλα να χάσει η Γερμανία από την αδιάφορη και αποκλεισμένη Ουγγαρία. Αν λοιπόν δεν υπάρξει κάποια μεγάλη έκπληξη στο Γερμανία – Ουγγαρία, η Γαλλία θα καταλήξει δεύτερη, θα παίξει στους "16" με τον τρίτο του πρώτου γκρουπ και στα προημιτελικά πιθανότατα με την Ελλάδα.

Σε περίπτωση ήττας, η ομάδα του Βενσάν Κολέ καταλήγει οριστικά τρίτη και θα πάει να παίξει στους "16" με τον δεύτερο του πρώτου ομίλου και στα προημιτελικά πιθανότατα με τη Σερβία.

Οι Γάλλοι λοιπόν ουσιαστικά παίζουν απόψε για το αν... θέλουν στους "8" την Ελλάδα ή τη Σερβία. Αν κερδίσουν πάνε πάνω στην Ελλάδα, αν χάσουν πέφτουν στο μονοπάτι της Σερβίας.

Σε αμιγώς αγωνιστικό επίπεδο, καμία εκ των δύο δεν έχει εντυπωσιάσει μέχρι στιγμής. Η Γαλλία με την αθλητικότητά της και το size που διαθέτει, πορεύεται μέχρι στιγμής με οδηγό την άμυνα. Είναι χαρακτηριστικό πως δεν έχει δεχθεί σε κανένα ματς πάνω από 80 πόντους, ούτε σε αυτό με τη Γερμανία που έχασε.

Η Σλοβενία παίζει εντελώς διαφορετικό στιλ μπάσκετ. Βασίζεται στην επίθεσή της (σκοράρει 87,5 πόντους) και στην προσωπικότητα του Ντόντσιτς, ο οποίος αν βρεθεί στη μέρα του μπορεί να σκοτώσει οποιονδήποτε αντίπαλο, όπως έκανε με τη Γερμανία, την οποία εκτέλεσε με 36 πόντους.

Πάμε με την ομάδα που γεμίζει περισσότερο τα μάτια, δηλαδή τη Σλοβενία, η οποία θεωρητικά έχει και μεγαλύτερο κίνητρο, αφού η πρώτη θέση εξαρτάται αποκλειστικά από την ίδια, σε αντίθεση με τους Γάλλους, οι οποίοι χρειάζονται συνδυασμό αποτελεσμάτων. Στο 1.80+ το διπλό με -2,5 πόντους.

Το πρόγραμμα κλείνει με το παιχνίδι της Γερμανίας κόντρα στην Ουγγαρία. Η Μάνσαφτ εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα κερδίσει τους αδύναμους Μαγυάρους. Βέβαια, αν προηγουμένως η Σλοβενία έχει κερδίσει τη Γαλλία, το παιχνίδι θα είναι παντελώς αδιάφορο για τη Γερμανία, η οποία θα τερματίσει οριστικά στη δεύτερη θέση. Αυτό λογικά θα δώσει το δικαίωμα στον Γκόρντον Χέρμπερτ θα ανοίξει το ροτέισον και να δώσει ανάσα στους βασικούς του.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Βουλγαρία – Βέλγιο: 1 (απόδοση 2.70), 17:15
  • Βουλγαρία – Βέλγιο: Βεζένκοβ double-double & Ομπασοχάν 12+ πόντοι (απόδοση 2.05), 17:15
  • Γαλλία – Σλοβενία: 2 -2,5 (απόδοση 1.82), 18:15
TAGS ΜΠΑΣΚΕΤ BET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ EUROBASKET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ