ΜΠΑΣΚΕΤ BET

Προγνωστικά EuroBasket: Με το 2.50 της Τουρκίας και το 1.82 της Λιθουανίας

Προγνωστικά EuroBasket: Με το 2.50 της Τουρκίας και το 1.82 της Λιθουανίας
FIBA

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για τις αναμετρήσεις Τουρκία - Ισπανία και Λιθουανία - Βοσνία για την τελευταία αγωνιστική στη φάση των ομίλων του EuroBasket 2022

Με το μεγάλο ματς Τουρκία – Ισπανία (14:30 ERT3, Live από το SPORT24) για τον πρώτο όμιλο ξεκινάει το αποψινό πρόγραμμα του EuroBasket. Ο νικητής από τη συγκεκριμένη αναμέτρηση θα τερματίσει πρώτος στο γκρουπ και θα παίξει στους “16” του τουρνουά με τον τέταρτο από τον δεύτερο όμιλο.

Τουρκία - Ισπανία: Προγνωστικά και Ανάλυση

Η Τουρκία μετά το επεισοδιακό ματς κόντρα στη Γεωργία έβγαλε αντίδραση και επικράτησε με άνεση του Βελγίου (78-63). Κορυφαίος σκόρερ ήταν ο Αλπερέν Σενγκούν με 24 πόντους, ενώ 16 πρόσθεσε ο Κορκμάζ.

Με αυτή τη νίκη, η ομάδα του Εργκίν Αταμάν εξασφάλισε ότι θα τερματίσει μίνιμουμ δεύτερη, καθώς υπερτερεί σε πιθανές ισοβαθμίες με το Βέλγιο και το Μαυροβούνιο.

Αντίδραση έβγαλε και η Ισπανία μετά την απρόσμενη ήττα από το Βέλγιο. Το σύνολο του Σέρτζιο Σκαριόλο κέρδισε το Μαυροβούνιο με 82-65, έχοντας τέσσερις παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων. Τον Μπριθουέλα (18), τον Γουίλι Ερνανγκόμεθ (14), που έκανε και double-double με 13 ριμπάουντ, τον Μπράουν (12) και τον Πραντίγια (12).

Σε περίπτωση που η "φούρια ρόχα" ηττηθεί σήμερα από την Τουρκία, μπορεί να πέσει στην τρίτη θέση, μόνο με ένα σενάριο: Αν κερδίσει το Βέλγιο τη Βουλγαρία και χάσει το Μαυροβούνιο από τη Γεωργία.

Οι μπουκ δίνουν φαβορί την Ισπανία στο 1.60 και το βασικό χάντικαπ στους 3,5 πόντους. Η αλήθεια είναι πως η ομάδα του Σέρτζιο Σκαριόλο είναι πιο δεμένη από την Τουρκία και έχει καλύτερες αρχές στο παιχνίδι της. Από την άλλη, οι Τούρκοι έχουν ξεκάθαρα πιο ποιοτική πεντάδα κι αν τα βαριά τους χαρτιά βρεθούν σε καλή μέρα έχουν τη δυνατότητα να επιβεβαιώσουν τον αουτσάιντερ άσο. Σε τιμές στο 2.50 ο άσος κρίνεται value, αφού το πιθανότερο είναι πως θα έχουμε ντέρμπι μέχρι το φινάλε.

Από εκεί και πέρα, για να μπορέσει η Τουρκία να διεκδικήσει τη νίκη θα χρειαστεί σίγουρα μία γεμάτη εμφάνιση από τον Σέιν Λάρκιν, όπως είχε κάνει κόντρα στο Μαυροβούνιο, που βγήκε πρώτος σκόρερ με 18 πόντους.

Με τη Γεωργία, ο άσος της Εφές ήταν απελπιστικά άστοχος (0/4 δίποντα, 2/10 τρίποντα), ενώ κόντρα στο Βέλγιο ήταν φανερό πως ήθελε να καθαρίσει το μυαλό του και πήρε μόλις ένα σουτ. Σήμερα, ο Λάρκιν αναμένεται να πάρει πολύ περισσότερες πρωτοβουλίες και το 5.50 στο ενδεχόμενο να αναδειχθεί πρώτος σκόρερ της αναμέτρησης είναι μία επιλογή που αξίζει το ρίσκο.

Λιθουανία - Βοσνία: Προγνωστικά και Ανάλυση

Στον δεύτερο όμιλο, το παιχνίδι της Λιθουανίας με τη Βοσνία (15:30 Live από το SPORT24) έχει χαρακτήρα τελικού, καθώς όποια κερδίσει συνεχίζει στη νοκ άουτ φάση, ενώ όποια ηττηθεί αποχαιρετάει το EuroBasket.

Η Λιθουανία έχασε στο όριο από Γερμανία, Γαλλία και Σλοβενία. Όπως αναμενόταν ξέσπασε στην αδύναμη Ουγγαρία και απόψε μπορεί να αποφύγει το κάζο, κερδίζοντας τη Βοσνία.

Από την άλλη, η ομάδα του Άντις Μπετσίραγκις παρουσιάστηκε πολύ πιο ανταγωνιστική από το αναμενόμενο και ήδη έχει ως παράσημο τη νίκη της επί της πρωταθλήτριας Ευρώπης Σλοβενίας. Κόντρα στη γαλλική άμυνα πάντως, οι Βόσνιοι τα βρήκαν σκούρα, έβαλαν μόλις 68 πόντους κι έχασαν την ευκαιρία να κλειδώσουν την πρόκρισή τους από χθες.

Παρά τα εμφανή κενά στους γκαρντ, η Λιθουανία είναι ομάδα με περισσότερες ποιοτικές λύσεις και αξίζει να βρεθεί στα νοκ άουτ έστω και από το... παράθυρο έτσι όπως εξελίχθηκε ο όμιλος. Την ίδια άποψη έχουν και οι μπουκ, προσφέροντας τον άσο μόλις στο 1.20-1.25 και το βασικό χάντικαπ στους 8,5 πόντους.

Προφανώς, σε ένα ματς που κρίνεται μία ολόκληρη πρόκριση δεν είναι συνετό να ποντάρουμε σε τόσο μεγάλο χάντικαπ, αφού και στον πόντο να έρθει η νίκη, η παρέα των Γκριγκόνις, Βαλανσιούνας και Σαμπόνις θα βρεθεί στους “16”.

Μπορούμε ωστόσο να ανεβάσουμε τον άσο στο 1.82 αν τον συνδυάσουμε με το Over 157,5. Η Λιθουανία σκοράρει στο τουρνουά 88 πόντους και δέχεται 85,5. Η Βοσνία αντίστοιχα σκοράρει 85,5 και δέχεται 87,8. Αμφότερες παίζουν σε υψηλό τέμπο και οδηγούν τα παιχνίδια τους σε πολλές κατοχές, επομένως ο νικητής το πιθανότερο είναι πως θα κριθεί πάνω από τους 80 πόντους.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Τουρκία – Ισπανία: 1 (απόδοση 2.50), 14:30
  • Τουρκία – Ισπανία: Λάρκιν πρώτος σκόρερ (απόδοση 5.50), 14:30
  • Λιθουανία – Βοσνία: 1 & Over 157,5 (απόδοση 1.82), 15:30
TAGS ΜΠΑΣΚΕΤ BET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ EUROBASKET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ