TIPS ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ

Προγνωστικά Euro: Το σερί του Χόιλουντ και η επίφοβη άμυνα των Τούρκων

Ο Ράσμους Χόιλουντ στο παιχνίδι της Δανίας με το Καζακστάν για την προκριματική φάση του Euro 2024
Ο Ράσμους Χόιλουντ στο παιχνίδι της Δανίας με το Καζακστάν για την προκριματική φάση του Euro 2024 @2023 UNCREDITED/AP IMAGES

Η αντίδραση της Δανίας μετά το κάζο στο Καζακστάν και η Τουρκία που παραδοσιακά προβληματίζεται κόντρα στη Λετονία. Προγνωστικά και ανάλυση για τα προκριματικά του Euro.

Πέρα από την αναμέτρηση της εθνικής μας με την Ιρλανδία, το αποψινό πρόγραμμα των προκριματικών του Euro 2024 περιλαμβάνει ακόμη 11 παιχνίδια. Στο Πάρκεν της Κοπεγχάγης, η Δανία θα φιλοξενήσει τη Βόρεια Ιρλανδία (21:45 Novasports 3HD, Live από το SPORT24), για την τρίτη αγωνιστική του όγδοου ομίλου.

Υπενθυμίζεται, ότι η Βόρεια Ιρλανδία ήταν στο γκρουπ της εθνικής μας, στο πρόσφατο Nations League. Μάλιστα, η Ελλάδα επικράτησε των Βρετανών τόσο στο Μπέλφαστ με 1-0, όσο και στην Αθήνα με 3-1.

Γενικά, η Βόρεια Ιρλανδία είναι μία σκληροτράχηλη εθνική, με κλασικό βρετανικό στιλ και πολλούς παίκτες, που αγωνίζονται στην Championship. Αντίθετα, η Δανία είναι ασφαλώς πολύ πιο κλασάτο σύνολο, ωστόσο δεν κατάφερε να πετύχει κάτι σημαντικό στο τελευταίο Μουντιάλ. Αποκλείστηκε πρόωρα, μαζεύοντας μόλις έναν βαθμό σε όμιλος με Γαλλία, Αυστραλία και Τυνησία.

Τον Μάρτιο, στα πρώτα δύο ματς για τα προκριματικά του Euro, κέρδισε δύσκολα με 3-1 τη Φινλανδία στο Πάρκεν (το σκορ ήταν 1-1 μέχρι το 82') και τρεις ημέρες μετά υπέστη ήττα σοκ στην Αστάνα από το Καζακστάν. Παρότι προηγήθηκε με 2-0 στο 35', τελικά έχασε 3-2, αφού δέχθηκε τρία γκολ σε 19 λεπτά (73' πέναλτι, 86', 89').

Η ομοσπονδία πάντως, κρίνει ότι με τον Κάσπερ Χιούλμαντ στο τιμόνι, η Δανία έχει καταγράψει εξαιρετική πρόοδο και φυσικά δεν μπορεί να διαγραφεί η μεγάλη πορεία της μέχρι τα ημιτελικά του Euro 2020. Έτσι, αποφάσισε να επεκτείνει το συμβόλαιο του ομοσπονδιακού τεχνικού μέχρι το 2026.

Εν ολίγοις, παρά την απρόσμενη ήττα στο Καζακστάν, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για τον Χιούλμαντ και τη δουλειά του. Αντίθετα, όλοι στη Δανία πιστεύουν ότι η ομάδα θα αντιδράσει άμεσα και δεν θα προβληματιστεί να προκριθεί στην τελική φάση του Euro 2024.

Άλλωστε, συγκριτικά με τον Μάρτιο, η αποστολή των Δανών είναι εξαιρετικά ενισχυμένη αφού επανέκαμψαν σε αυτή ο ηγετικός δημιουργικός χαφ Ερικσεν (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ), ο ταχύς εξτρέμ Λίντστρεμ (Αϊντραχτ), ο ανερχόμενος μεσοεπιθετικός Σκοβ Ολσεν (Κλαμπ Μπριζ), ο πολύπειρος στόπερ Αντερσεν (Κρίσταλ Πάλας) και ο πάντα χρήσιμος φορ Πόουλσεν (Λειψία). Επίσης, είναι κανονικά διαθέσιμος ο στόπερ της Μπαρτσελόνα, Αντρέας Κρίστενσεν, που δεν έπαιξε στο τελευταίο επίσημο ματς.

Ο άσος είναι λογικά χαμηλά, στο 1.30, ωστόσο μπορεί να φτάσει και το 2.60 σε combo με το anytime του Ράσμους Χόιλουντ. Ο 20χρονος φορ θεωρείται από τα νέα ανερχόμενα αστέρια του δανέζικου ποδοσφαίρου. Τον Μάρτιο είχε πετύχει και τα πέντε γκολ της Δανίας (!) στα ματς με Φινλανδία και Καζακστάν, ενώ ολοκλήρωσε τη φετινή σεζόν στη Serie με τη φανέλα της Αταλάντα, σημειώνοντας συνολικά 9 τέρματα. Μάλιστα, σκόραρε την τελευταία αγωνιστική, στο 5-2 επί της Μόντσα.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Χωρίς τον κορυφαίο στόπερ της η Τουρκία

Άλλο ένα ενδιαφέρον ματς απόψε, είναι το Λετονία – Τουρκία για τον τέταρτο όμιλο (21:45 Novasports 4HD, Live από το SPORT24). Η Λετονία ηττήθηκε στην πρεμιέρα της με 1-0 από την Ουαλία, στο Κάρντιφ, ωστόσο ήταν αρκετά μαχητική.

Από την άλλη, η Τουρκία έκανε το καθήκον της την πρώτη αγωνιστική, επικρατώντας με 2-1 στην Αρμενία, όμως στο ντέρμπι του ομίλου, με την Κροατία, έχασε μέσα στην Προύσα με 2-0. Στόχος των Τούρκων είναι ασφαλώς η πρώτη δυάδα και θα παλέψουν για αυτή με την Κροατία και την Ουαλία, επομένως η νίκη απόψε, στη Ρίγα, είναι μονόδρομος, πριν το κομβικό ματς με τους Ουαλούς, στη Σαμψούντα την ερχόμενη Δευτέρα.

Το ματς πάντως δεν αναμένεται τόσο απλό όσο μαρτυρούν τα 1.35 του διπλού. Υπενθυμίζεται, ότι στην προηγούμενη προκριματική φάση, για το Μουντιάλ, όπου η Τουρκία είχε βγει δεύτερη και αποκλείστηκε στο μπαράζ από την Πορτογαλία, είχε γκελάρει μέσα στην Κωνσταντινούπολη με τη Λετονία, φέρνοντας ισοπαλία 3-3.

Γενικά, η ομάδα του Στέφαν Κουντς δεν εμπνέει εμπιστοσύνη αμυντικά, καθώς δέχεται έξι διαδοχικά ματς γκολ. Απόψε μάλιστα, θα αγωνιστεί χωρίς τον κορυφαίο της στόπερ, τον Σογιουντσού της Λέστερ. Πρόβλημα υπάρχει και στο "9", αφού τέθηκαν νοκ άουτ οι κορυφαίοι φορ Τοσούν (Μπεσίκτας) και Ουνάλ (Χετάφε), ωστόσο, η Τουρκία διαθέτει αν μη τι άλλο ποιοτικούς ποδοσφαιριστές μεσοεπιθετικά, όπως ο Τσαλχάνογλου της Ιντερ, ο Εζκάν της Ντόρτμουντ, ο Ουντέρ της Μαρσέιγ και φυσικά ο 22χρονος Κοκτσού, που την ερχόμενη σεζόν θα αγωνίζεται στην Μπενφίκα.

Η Τουρκία λοιπόν, γκολ εκτός απροόπτου θα βρει, το θέμα ωστόσο είναι αν μπορεί να κρατήσει το μηδέν. Η Λετονία από το 2020, που την καθοδηγεί ο Νταΐνις Καζάκεβικς, προσπαθεί να αποκτήσει ένα πιο ανταγωνιστικό στάτους. Στο τελευταίο Nations League κέρδισε την άνοδο στη Γ' κατηγορία, ενώ στην προηγούμενη προκριματική φάση πήρε ισοπαλίες από Τουρκία, Νορβηγία και Μαυροβούνιο.

Επίσης, η Λετονία παραδοσιακά ζορίζει την Τουρκία και το ρεκόρ της σε επτά αναμετρήσεις τους, είναι 1-4-2, με 6/7 Goal/Goal. Ενδιαφέρουσα σίγουρα περίπτωση το αμφίσκορο στο 2.20.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Δανία – Βόρεια Ιρλανδία: 1 & Χόιλουντ Anytime (Απόδοση 2.60), 21:45
  • Λετονία – Τουρκία: Goal/Goal (απόδοση 2.20), 21:45
TAGS TIPS ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ TIPSTERS ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΓΚΟΛ ΓΚΟΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ