ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΑ

Προγνωστικά Euro: Δυάδα στο 3.30 με Πορτογαλία και Ιταλία

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο
Ο Κριστιάνο Ρονάλντο © 2022 ABBIE PARR/AP IMAGES

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για τις αναμετρήσεις Λουξεμβούργο - Πορτογαλία και Μάλτα - Ιταλία.

Η Πορτογαλία κέρδισε εύκολα με 4-0 το Λιχτενστάιν στη Λισαβόνα, στην πρεμιέρα της για την προκριματική φάση του Euro 2024. Δύο γκολ σημείωσε ο Κριστιάνο Ρονάλντο και από ένα οι Ζοάο Κανσέλο και Μπερνάρντο Σίβλα. Το παιχνίδι όπως αναμένονταν ήταν ένας επιθετικός μονόλογος με 35-2 τελικές, 71-29 κατοχή και xGoals 4,16-0,03.

Στο ντεμπούτο του στον πάγκο της Πορτογαλίας, ο Ρομπέρτο Μαρτίνεθ επέλεξε να εφαρμόσει σύστημα με τρεις στόπερ, ακριβώς δηλαδή ό,τι έκανε και με την εθνική Βελγίου. Σε ό,τι αφορά στο αποψινό ματς με το Λουξεμβούργο, αναμένονται δύο αλλαγές στην ενδεκάδα. Τη θέση του Γκονσάλο Ινάσιο (Σπόρτινγκ) στους στόπερ αναμένεται να πάρει ο Ντιόγκο Λέιτε (Ουνιόν Βερολίνου) και αυτή του Ράφα Γκερέιρο (Ντόρτμουντ), που έπαιξε αριστερός μπακ/χαφ ο Ματέους Νούνιες (Γουλβς).

Από εκεί και πέρα, θα διατηρηθεί στο "6" ο Ζοάο Παλίνια. Μπροστά τους θα έχει τους Μπρούνο Φερνάντες και Μπερνάρντο Σίλβα. Δεξιά θα κινείται ο Ζοάο Κανσέλο και στην κορυφή της επίθεσης θα είναι το δίδυμο Ζοάο Φέλιξ και Κριστιάνο. Φυσικά στον πάγκο υπάρχει πληθώρα ποιοτικών εναλλακτικών (Ραφαέλ Λεάο, Ρούμπεν Νέβες, Βιτίνια, Γκονσάλο Ράμος, Ντιόγκο Ζότα).

Το Λουξεμβούργο από την πλευρά του, επιβεβαίωσε τα βήματα προόδου που έχει κάνει, κρατώντας στο 0-0 τη Σλοβακία, μέσα στην Μπρατισλάβα. Ο γκολκίπερ Μόρις είχε την κορυφαία επέμβαση του αγώνα στο 58', ωστόσο συνολικά η ομάδα του Λουκ Χολτς στάθηκε απόλυτα ανταγωνιστικά και πήρε με το σπαθί της το βαθμό. Συμπλήρωσε έτσι αήττητο σερί έξι αγώνων (1-5-0) σε φιλικά και επίσημα.

Βέβαια, τώρα το επίπεδο δυσκολίας, κόντρα στην Πορτογαλία, εκτοξεύεται και βασικός στόχος θα είναι μία αξιοπρεπής εμφάνιση (21:45 Novasports 2HD, Live από το SPORT24). Οι Πορτογάλοι μετρούν 12 σερί νίκες κόντρα στο Λουξεμβούργο, μετά από μία ισοπαλία 1-1 το 1991 σε φιλική αναμέτρηση. Από τις 12 αυτές νίκες, οι οκτώ ήρθαν με εύρος τερμάτων από δύο ως τέσσερα γκολ. Οι δύο ομάδες είχαν συναντηθεί και στην προηγούμενη προκριματική φάση, για το Μουντιάλ του Κατάρ, με τους Ίβηρες να κερδίζουν 3-1 εκτός έδρας και 5-0 εντός. Στο 1.65 ανεβαίνει το διπλό αν ζητήσουμε ταυτόχρονα ένα εύρος τερμάτων 2-4.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Προγνωστικά Στοιχήματος

Η Ιταλία ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της στην προκριματική φάση με ήττα 2-1 από την Αγγλία, στο "Αρμάντο Μαραντόνα", στο μεγάλο ντέρμπι της πρώτης αγωνιστικής, για τον τον τρίτο όμιλο. Το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο (10-7 τελικές, 49-51 κατοχή), ωστόσο οι Άγγλοι εκμεταλλεύτηκαν δύο στατικές φάσεις, ένα κόρνερ και ένα πέναλτι και πήραν προβάδισμα δύο τερμάτων στο πρώτο ημίχρονο. Η Ιταλία μείωσε στο 56' με τον Ματέο Ρετέγκι να σκοράρει στην πρώτη του συμμετοχή με το εθνόσημο, ωστόσο στη συνέχεια η σκουάντρα ατζούρα δεν έκανε ούτε μία τελική στο στόχο προκειμένου να ισοφαρίσει.

Απόψε, η Ιταλία παίζει στο Τα'Κάλι με τη Μάλτα και ασφαλώς στόχος της είναι οι πρώτοι της βαθμοί στο γκρουπ (21:45 Novasports 1HD, Live από το SPORT24). Συγκριτικά με το ματς της Πέμπτης τέθηκαν νοκ άουτ ο Μπαρέλα (Ιντερ) και ο Μπονούτσι (Γιουβέντους). Σημαντικές απουσίες επίσης ο Κιέζα (Γιουβέντους) και ο Ιμόμπιλε (Λάτσιο).

Γενικά, η Ιταλία αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα στην επίθεση, για αυτό άλλωστε και ο Ρομπέρτο Μαντσίνι αναγκάστηκε να καλέσει από την Τίγκρε της Αργεντινής τον Ρετέγκι. Ο 23χρονος φορ γεννήθηκε στο Σαν Φερνάντο, ωστόσο έχει ιταλικές ρίζες και επέλεξε να αγωνιστεί με την εθνική Ιταλίας.

Ο άσος της Τίγκρε θα είναι ξανά στην κορυφή της επίθεσης απόψε. Από εκεί και πέρα ο Μαντσίνι ετοιμάζει ουκ ολίγες αλλαγές στο αρχικό σχήμα. Αντί του Μπεράρντι και του Πελεγκρίνι αναμένεται να παίξουν στους εξτρέμ ο Πολιτάνο και ο Νιόντο. Στην τριάδα των χαφ, τον τραυματία Μπαρέλα θα αντικαταστήσει ο Τονάλι, ενώ ο Κριστάντε αναμένεται να πάρει τη θέση του Ζορζίνιο. Δεν αποκλείεται να μείνει εκτός και ο Βεράτι για να παίξει ο Πεσίνα. Στους στόπερ, αντί του Τολόι θα προτιμηθεί αυτή τη φορά ένας εκ των Ρομανιόλι ή Σκαλβίνι. Επίσης, ο Εμερσον έχει το προβάδισμα έναν του Σπινατσόλα για τη θέση του δεξιού μπακ. Εν ολίγοις, ο Μαντσίνι θα κάνει μίνιμουμ έξι διορθωτικές κινήσεις στο 4-3-3 που εφαρμόζει. Από το ματς με της Πέμπτης, σίγουροι είναι ξανά οι Ντοναρούμα, Ντι Λορέντσο, Ατσέρμπι και Ρετέγκι.

Η Μάλτα το πάλεψε στα Σκόπια την Πέμπτη, ωστόσο δεν απέφυγε την ήττα με 2-1 από τη Βόρεια Μακεδονία. Από το 1986 και μετά, η Μάλτα έχει συναντήσει την Ιταλία σε τέσσερις προκριματικές φάσεις και σε συνολικά οκτώ παιχνίδια μετράει ισάριθμες ήττες. Οι τελευταίες τέσσερις πάντως για το Μουντιάλ του 2014 και για το Euro 2016, ήρθαν όλες με Under 2,5.

Στην προηγούμενη προκριματική φάση για το Μουντιάλ του Κατάρ, η Ιταλία σε εννιά συνολικά παιχνίδια, μαζί με το μπαράζ κόντρα στη Βόρεια Μακεδονία, εμφάνισε οκτώ Under 2,5! Μόνο τη Λιθουανία, εντός έδρας, κέρδισε με ευρύ σκορ (5-0). Φτάνει στον διπλασιασμό το διπλό με Under 3,5. Με το σχετικό ρίσκο, μπορούμε να ζητήσουμε και το anytime του Ρετέγκι για να φτάσουμε κοντά στο 4.00.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Λουξεμβούργο – Πορτογαλία: 2 & 2-4 γκολ (απόδοση 1.65), 21:45
  • Μάλτα – Ιταλία: 2 & Under 3,5 (απόδοση 2.00), 21:45
TAGS ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΑ ΣΕΡΙ & ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ